“Nikkei”

tik f  juli 2017, lever/vit/tan

e SE(u)UCH DKUCH Lordsett Truly Madly Deeply
u SEU(u)CH Beeline Iced Chiffon
Stamtavla och annan info hittar du här på Rasdata 

BIS 4 Valp SSRK
BIM Junior SKK
2 x Cert, BIR SSRK
2 x r-cert SKK
r-cert SSRK
r-cacib
Svensk Utställningschampion, cert, 2 BT, SKK Int Göteborg 2023
BIS Springerklubben
BIS 2 SSRK
BIS avelsgrupp SSRK
7:e bästa tik Årets Utställningsspringer 2022 Springerklubben
14:e Årets Utställningsspringer 2022 Springerklubben
Dansk Utställningschampion, cert, 2 BT Dansk Spanielklubb 2023
Årets Utställningsspringer 2022 Springerklubben Syd

+ Danish Show Champion 2023

 

Nikkei är dotter till Iza i hennes första kull 2017 som du kan läsa om HÄR. Hon var bara några veckor gammal när hon stal vårt hjärta. Inte bara stack hon ut för att hon är tanfärgad, en färg vi älskar på såväl bruna som svarta springer, men hon hade också samma “det” som Iza hade som valp. Hon är en mycket nyfiken men stabil tjej som tar sig an allt nytt hon möter i omvärlden med ständigt viftande svans. Utan att vara framfusig kan vi säga att vi inte sett henne vara rädd för något. Precis som mamma visade hon också tidigt att hon är spontanapportör – alltid har hon något i munnen och allt ska bäras på. Både tillåtet och otillåtet 🙂

Som valp ställdes hon ut 2 gånger. Först hos SSRK Åstorp där hon vann sin klass bland 6 tikar, hon blev BIR och slutade sedan som BIS-4. Vilken debut! Samma helg var hon också på SKK:s valputställning i Flyinge där hon blev BIR. Som vuxen har hon visats sparsamt men under 2018 debuterade hon vid SKK Hässleholm där hon vann juniorklassen med ck och blev BIM Junior. I Bjuv på SSRK:s utställning 2019 vann hon unghundsklassen båda dagarna och dag två fick hon ck och slutade som 4:e bästa tik. Efter flera års uppehåll gjorde hon comeback i ringen 2022 som du kan läsa mer om nedan.

Nikkei hade sin första kull 2019 och den kan du läsa mer om HÄR. Hon hade sin andra kull i början av 2021 och den kan du läsa om HÄR. Hon hade sin tredje kull i slutet av 2021 och den kan du läsa om HÄR. Hon har lämnat mycket fina avkommor såväl exteriört som mentalt. Nämnas kan certvinnaren Beeline My Own Design, Beeline First Lady som var BIS Junior på Springerklubbens Club Show 2022, Beeline Christmas Crush som blivit BIS Valp och Beeline Christmas Celebration som blivit BIM valp och BIS Junior. Beeline Dancing On My Own “Zatchii” och Beeline Own The Place har båda ck på utställning och Zatchii har blivit grupplacerad på inoff utställning. Ett par av barnen är godkända på anlagsprov Viltspår och någon har godkänt doftprov Nosework. En dotter är exporterad till Nederländerna och har haft en kull där.

Efter covid utan utställningar då Nikkei passade på att ha några valpkullar var det dags för att visa henne för första gången i öppen klass 2022. Och vilken debut det blev! På SSRK:s utställning i Bjuv för domare Sara Nordin tog hon cert och blev BIR! På SSRKs utställning i Gränna vann hon en stor öppen klass och slutade som 2:a bästa tik och på Springerklubbens Club Show 2022 blev hon 3:a av hela 25 tikar i öppen klass – därtill bland de 13 bästa tikarna totalt av närmare 70 st. Där dömde Ray Smith, kennel Melverly UK.

Under 2022 blev hon även 2 BT med r-cert hos SSRK Gränna samt tog r-cert hos SKK Falsterbo. Därefter var det dags för Springerklubben Västras Open Show med domare Solveig Holth, kennel Ursa Major i Norge. Bland hela 75 anmälda hundar blev Nikkei BIS med kommentar från domaren att hon gärna hade tagit med henne hem! Hon blev också BIS öppen klass så man kan säga att hon blev 2 x BIS. I september var det dags för SKK Falsterbo där hon vann ökl och slutade 5:a med r-cert. 

Det fortsatte med SSRK Åstorp i november och vilken dag det blev! Bland 48 vuxna springer tog Nikkei sitt andra cert och blev BIR för rasdomaren Lena Rollmar! Sedan travade hon svansviftande vidare till BIS 2 och därmed också BIS Spaniel!! Inte nog med det, hon hade även sin första avelsgrupp med 4 barn och den gruppen blev BIS! Hon ingick också i uppfödargruppen som blev BIS 2.

Ganska exakt 7 månader efter utställningen i Bjuv där hon allså tog sitt första cert vid 4 års ålder och debuten i öppen klass var det dags för SKK Int Göteborg som också heter My Dog och är är Nordens största utställning. Jag hade inte så stora förhoppningar utan att det skulle bli en trevlig resa. Domare på lördagen var Mr Geir Flycht Pedersen, numera i USA men har ett norkst/svenskt förlutet med cocker. Hans första kommentar när han började gå över Nikkee var “such a sweet girl” och det håller jag såklart med om. Sedan var det som i en dröm när hon vann öppna klassen och sedan var på håret att även bli bästa tik men slutade som tvåa. Aldrig tidigare har nog setts en gladare tvåa än jag och Nikkei! Inte nog med att hon slog en rad av mycket fina tikar inklusive championtikar så fick hon i och med detta sitt tredje certifikat och blev Svensk Utställningschampion! Hon fick även r-cacib. Domarens kommentar var att han kunde inte fatta att hon inte blivit champion tidigare men han visste ju inte att hon haft 3 kullar och tänkte inte på att det gått bort 2 år med covid utan utställningar. Vilken stjärna min Nikkei är! Alltid så glad och älskar att visa upp sig som du kan se i filmerna. Jag känner mig extra stolt över att ha visat fram även hennes mamma Beeline Iced Chiffon och mormor Trollängens Enough Is Enough till championat. Det är en tiklinje att vara rädd om.

Bara ett par månader senare gav vi oss iväg till Dansk Spanielklubbs dubbelutställning i Slagelse. Redan på dagens första utställning för domare Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska, Polen så blev Nikkei 2:a Bästa tik och fick det danska certet. Det innebar att hon därmed blev Dansk Utställningschampion också! Hon fick även klubbcertifikat. Vid dagens andra utställning för domare Inga Siil, Estland vann hon championklassen och blev 4:a bästa tik även nu med klubbcertifikat. Fantastiska Nikkei. Vilken minnesvärd dag det var då även Beeline Made To Match var med och även han blev champion! 

 

Nybliven Dansk Utställningschampion!

 

Inga Siil kritik: “Excellent type, size and body proportions. Beautiful feminin head and expression. Well set ears. correct bite. excellent neck. a bit soft in topline. correct tailset and tail carriage. Very well angulated front and rear. Excellent ribcage and substance. Excellent coat quality, a bit wavy condition. Excellent movements from all sides. Well presented.”

BIS 2, BIR, cert SSRK Åstorp 2022

BIS Avelsgrupp SSRK Åstorp 2022

“Avelsklass med 3 kombinationer. Mycket typlika avkommor. Tiken har nedärvt vacka uttryck, bra proportioner och fina rörelser. Ett utmärkt resultat.”

Best In Show Springerklubben Väst 2022

Foto: Lina Andreasson

SKK IDS Växjö 2022, 1:a ökl, 4:a bästa tik, r-cert

Springerklubben Club Show 2022, bland de 13 bästa tikarna

SKK Falsterbo 2022, 1:a ökl r-cert

SSRK Gränna 2022, 2:a bästa tik med r-cert

BIR, cert SSRK Åstorp 2022