“Nikkei”

tik f  juli 2017, lever/vit/tan

e SE(u)UCH DKUCH Lordsett Truly Madly Deeply
u SEU(u)CH Beeline Iced Chiffon
Stamtavla och annan info hittar du här på Rasdata 

BIS 4 Valp SSRK
BIM Junior SKK
Cert, BIR SSRK 

 

 

Nikkei är dotter till Iza i hennes första kull 2017 som du kan läsa om HÄR. Hon var bara några veckor gammal när hon stal vårt hjärta. Inte bara stack hon ut för att hon är tanfärgad, en färg vi älskar på såväl bruna som svarta springer, men hon hade också samma “det” som Iza hade som valp. Hon är en mycket nyfiken men stabil tjej som tar sig an allt nytt hon möter i omvärlden med ständigt viftande svans. Utan att vara framfusig kan vi säga att vi inte sett henne vara rädd för något. Precis som mamma visade hon också tidigt att hon är spontanapportör – alltid har hon något i munnen och allt ska bäras på. Både tillåtet och otillåtet 🙂

Som valp ställdes hon ut 2 gånger. Först hos SSRK Åstorp där hon vann sin klass bland 6 tikar, hon blev BIR och slutade sedan som BIS-4. Vilken debut! Samma helg var hon också på SKK:s valputställning i Flyinge där hon blev BIR. Som vuxen har hon visats sparsamt men under 2018 debuterade hon vid SKK Hässleholm där hon vann juniorklassen med ck och blev BIM Junior. I Bjuv på SSRK:s utställning 2019 vann hon unghundsklassen båda dagarna och dag två fick hon ck och slutade som 4:e bästa tik. Efter långt uppehåll gjorde hon comeback i ringen 2022 som du kan läsa mer om nedan.

Nikkei hade sin första kull 2019 och den kan du läsa mer om HÄR. Hon hade sin andra kull i början av 2021 och den kan du läsa om HÄR. Hon hade sin tredje kull i slutet av 2021 och den kan du läsa om HÄR.

Hon har lämnat mycket fina avkommor såväl exteriört som mentalt. Nämnas kan certvinnaren Beeline My Own Design, Beeline First Lady som var BIS Junior på Springerklubbens Club Show 2022, Beeline Christmas Crush som blivit BIS Valp och Beeline Christmas Celebration som blivit BIM valp. Ett par av barnen är godkända på anlagsprov Viltspår och någon har godkänt doftprov Nosework. En dotter är exporterad till Nederländerna.

 

Nikkei 2 år

Efter covid med inga utställningar och då Nikkei passade på att ha några valpkullar var det dags för att visa henne för första gången i öppen klass 2022. Och vilken debut det blev! På SSRK:s utställning i Bjuv för domare Sara Nordin tog hon cert och blev BIR! På SSRKs utställning i Gränna vann hon en stor öppen klass och slutade som 2:a bästa tik och på Springerklubbens Club Show 2022 blev hon 3:a av hela 25 tikar i öppen klass – därtill bland de 13 bästa tikarna totalt av närmare 70 st. Där dömde Ray Smith, kennel Melverly UK.

Se fler foton av Nikkei i galleriet! Klicka för större bild och bläddra med pilarna.