“Akiira”

född 2021
e SEU(u)CH Art-Wave´s King Of Pop
u SEU8U)CH DKUCH Beeline Run To The Sun
Stamtavla och övriga uppgifter HÄR

MERITER:
2 x BIM Valp SSRK
BIS Junior Springerklubben Väst
2:a junkl med ck SSRK

Akiira är ytterligare en dotter till Nikkei, Beeline Run To The Sun, som i sin tur är dotter till vår Iza, Ch Beeline Iced Chiffon. Nikkei har lämnat mycket fina valpar i sina kullar och i avel har vi från första kullen Beeline Dancing On My Own och från den andra kullen har vi Beeline First Lady. Akiira ägs av och bor hos Erica Ljung och vi har del i avelsrätten. Du kan läsa mer om och se foton från kullen hon är född i HÄR.

 

Akiira debuterade på utställning hos SSRK Bjuv 2022 och hon blev BIM Valp I båda dagarna. Domare var Sara Nordin resp Sanna Kavén.

Det ska börjas i tid! Här är Akiira på sin allra första utställningsträning, 12 veckor gammal.

Första utställningen efter valpklass blev på Springerklubben Västs Open Show för domare Solveig Holth, kennel Ursa Major Norge. Det var hela 75 anmälda varav jag tror att det var 15-20 i juniorklass och här lyckades Akiira att bli BIS Junior! Hon blev också 7:a bland tikarna totalt. Vilken fantastisk kritik hon fick och extra roligt att domaren tyckte så mycket om henne att hon ville ta med henne hem! Se kritiken nedan.

Nästa utställning blev SSRK Åstorp för rasspecialist Lena Rollmar och det var Akiiras första officiella. Det gick mycket bra och hon blev 2:a i juniorklass med ck och med denna kritik:

“Snygg juniortik av utmärkt typ. Vackert uttryck. Mandelformade ögon. Fint flyt i överlinjen. Balanserade vinklar, speciellt fina lår och låg has. Rör sig med lätthet och flyt. Fin päls. Glad och positiv i ringen”

Tyvärr lyckades vi inte med några bra foton från detta tillfälle 😉 men en film finns i alla fall.

Mer foton i Akiiras galleri: