Historia

 

Min första springer hade jag mest som lånehund. Det var en brun/vit tik som var född 1971 och som jag kallade Patsy, i stamtavlan hette hon dock Pia. Hennes pappa var den då mycket kända Ch Mustela F Amon som i sin tur av efter importen och dubbel Ch Ambridge Bystander of Stubham. Själv var hon inte vacker enligt de bedömningskriterier som gäller på utställning, men för mig var hon otroligt söt med sin prickiga nos. Även om hon inte var vacker så hade hon allt det andra som man önskar hos en engelsk springer. Hon var lydig, klok, snäll, pigg på allt och dyrkade marken jag gick på. Jag var såld på rasen.

Patsy

1974 fick jag möjlighet att köpa min första egna springer. Jag hade sparat länge för att få råd att köpa en, här är kvittot på vad min “Bonnie” kostade…

Efter mycket letande blev det en svart/vit tik vid namn Bumble-Bee men som kom att kallas Bonnie, sedermera Svensk Utställningschampion (se under Champions). Hon var e Mustela Ax Ikaros u NOCH SFCH Revirets Bonny. Se all information om henne och hennes 4 kullar HÄR.

Evabonnie

Hon blev min lärohund i alla avseenden, vi tävlade på jaktprov, viltspårprov, utställningar. Så stolt jag var när vi som nybörjare bland annat vann öppna klassen på jaktprov vilket meriterade till utställningschampionatet. Här poserar Bonnie med de fina vandringspriser hon tog hem.

Bonnievinner

Hon var också mamma till mina första kullar. Den allra första föddes 1978 och pappan var NUCH Törnåkras Bellman. Det blev fyra valpar som såg ut så här!

valpkull1

Längst till höger sitter Int SUCH SFUCH LP Beeline Fantan Fantasy som blev vår första egenuppfödda champion. Han var i sanning en mycket speciell hund för oss och vi har skrivit ner lite av hans historia Läs mer

Kennelnamnet, BEELINE, kom till genom att använda andra delen av namnet på vår första tik, SUCH Bumble-Bee. Vi lade sedan till delen – line – som antyder att vi håller en linje. Att sedan Beeline betyder fågelvägen på engelska tycker vi inte gör valet sämre! Kennelnamnet fick vi 1981. 1988, när vi hade 10-årsjubileum, hade vi en kennelträff där vi lyckades samla 80-talet springer av egen uppfödning.

Här kan du se alla som var med den dagen.

2018 kunde vi fira 40 års uppfödning – vilken dag och fest det blev tillsammans med våra valpköpare! Läs om allt som hände HÄR!

De många år som jag haft engelsk springer spaniel i mitt liv betyder naturligtvis att jag har en lång rad minnen att se tillbaka på. Roliga, sorgliga, vackra, underbara minnen av hundarna men också av alla de människor jag knutit kontakt med genom åren. Det mest fantastiska är att fortfarande ser jag fram emot varje ny kull med samma spänning, och fortfarande är varje nyfödd valp unik. När jag inte längre känner detsamma lovar jag att sluta föda upp springer!

Läs även artikeln “Mitt liv med engelsk springer” som publicerades i SpringerTidningen nr 2/2002 HÄR