2015bulletRedan veckan efter Växjö var det dags för utställning igen, den här gången på “hemmaplan” när SSRK arrangerade i Åstorp. Vi hade 5 av egen uppfödning anmälda av de 44 totalt. Det blev ännu en trevlig dag och alla skötte sig så fint i ringen, några med hjälp av Lotta som visar så bra. Debut i valpklass gjorde BEELINE CHILL OUT “Peggy” med matte som nervöst hade gömt sig på läktaren för att inte störa. Domaren tyckte mycket om Peggy, hon fick fin kritik med hederspris och placerades som nr 2 av de 6 deltagande i klassen. Det ska bli kul att följa Peggy i framtiden! Här är några foton:

 

Premiär var det också för BEELINE AMARULA ART “Theia” som fick fin kritik och omdömet “Excellent” men blev oplacerad. Även BEELINE PAPER MOON “Wilmer” var med och fick samma resultat. Här fina kort på de båda!

 

Det var flest tikar anmälda så det var extra spännande hur det skulle gå för BEELINE ICED CHIFFON, dvs min “Iza”. Skulle hon upprepa ett bra resultat som i Växjö? Jadå, först vann hon unghundsklassen med ck, hon fick certifikatet (hennes tredje)  och blev 5:a i bästa tik. Sedan skulle hon möta hanen i tävlan om Bästa Unghund och där blev hon BIR! Det innebar att hon fick vara med och tävla i stora ringen tillsammans med alla unghundar som blivit bäst i alla raser bland spaniels och retrievers. Jag var lite osäker på om vi hade någon chans i den stora gruppen men överraskningar ger större glädje så jag blev jätteglad när domaren placerade henne på andra plats. Iza blev alltså BIS, Best In Show 2 Unghund! Det var sista gången hon gick i unghundsklass, i januari 2016 blir hon 2 år och vuxen “på riktigt” 🙂  Vill du se en film på henne i ringen så ta en titt på Instagram.

 

bulletDen 1 november var vi några som åkte till SKK:s internationella utställning i Växjö för domaren Jens Karlsson, kennel Art-Wave´s. Flygande “Iza” (se förra inlägget) for fram i ringen lika fint som på fältet och blev bäst av alla tikar – så roligt! Hon fick också sitt andra certifikat och CACIB vilket är ett internationellt certifikat och slutade alltså som BIM, slagen av bästa hane som blev Charlescroft The Full Monty. Även “Wilmer” BEELINE PAPER MOON hade en bra dag och rörde sig fantastiskt fint och slutade som 2:a i hanarnas öppna klass och fick även CK. Tyvärr backar Wilmer lite på fotot men här kommer några foton från dagen!

bulletVilken härlig höst vi har haft! Jag rastar ju ofta hundarna utmed stränderna i Öresund där de tar sig ett dopp året runt. Men där finns också fina ängar att springa på. Här kommer “Iza” BEELINE ICED CHIFFON i full fart!

bulletSå hör vi att “Flisan” Beeline Precious Pearl varit i farten på lydnadstävling igen med matte Kerstin. Den här gången hos SBK i Eslöv där de fick sitt andra 1:a pris i klass I och dessutom blev klassvinnare – bäst av 15! Stort grattis och lycka till i fortsättningen!

bulletTrevliga nyheter från Finland där Annika Lucander med sin “Mindy” BEELINE LOVE SUPREME tagit första pris i öppen klass på viltspårprov. I Finland krävs 2 st första pris i öppen klass och 3 st första pris i elitklass för att bli champion. Vi önskar Annika och Mindy stort lycka till med uppgiften!

bulletDet känns märkligt att det nu är dags för “Magic”-kullen att lämna oss för sina nya familjer. Dessa valpar har kommit mig närmare än de flesta andra eftersom jag ju handmatat dem sedan 10 dagars ålder då Marre fick juverinflammation. Men det var värt allt besvär, jag är så nöjd med dem och det var roligt att höra veterinären säga att det var den finaste kull hon någonsin besiktigat. Nu önskar jag alla lycka till och hoppas att vi ses igen i något sammanhang! Här är 2 av killarna som får representera alla nio:

bulletEndast drygt 10 månader gammal har BEELINE TRUST IS SHAREWARE “Ture” startat på och blivit godkänd på anlagsklass för viltspår. Stort grattis till matte Jenny Löfstedt – och lycka till vid kommande prov på väg mot championat!

bulletI Finland har BEELINE LOVE SUPREME “Mindy” blivit godkänd på jaktanlagsprovet. Stort grattis till duktiga ägaren och föraren Annika Lucander!

bulletEfter all utställningsträning vi haft i sommar så blev det dags för “examen” på Springer Klubben Syds utställning i Ask med domare Linda Lindmark från kennel Charlescroft. Alla fick med beröm godkänt av mig! Domaren tyckte också om hundarna, här är allas placeringar :
BEELINE BAROSSA VALLEY, 2:a valpklass HP
BEELINE SOBER SCENT OF PAPER, 1:a juniorklass HP
CH BEELINE PAPER MOON, 1:a öppen klass HP
BEELINE SIN SIN SIN, 2:a juniorklass HP
BEELINE BREAK THE ICE, 2:a unghundsklass HP
BEELINE ICED CHIFFON, 1:a unghundsklass HP, 2:a bästa tik totalt
CH BEELINE AMARULA ART, 2:a öppen klass, HP
BEELINE CLEO ROSÈ BRUT, 3:a öppen klass HP

Vi hade sedan en uppfödargrupp med 4 tikar från 3 olika generationer och det var roligt att den blev bästa uppfödargrupp totalt!

 

Stort tack till alla som var med och lycka till med kommande träning och utställningar!

bulletSå var det dags för den årliga utställningen hos SKK i den vackra brunnsparken på Ronneby Brunn. Domare var den finske Jouko Leiviskä. Vår Iza, BEELINE ICED CHIFFON, startade i unghundsklass som hon vann med ck. I tävlan om bästa tik slutade hon som 2:a och fick sitt första cert samt r-CACIB. Vi är så stolta över vår härliga Iza! Med på resan var också Lotta med sin Wilmer, BEELINE PAPER MOON, och han blev bäst av hanarna i öppen klass.


Wilmer med fin rosett!

 
Iza med sin samling och på språng!


Iza vid det vackra vattenfallet

bulletJag har missat att berätta att jag och Lotta kör lite utställningsträning för mina valpköpare under sommaren. Ett 10-tal kom på den första träffen och sedan kommer man på övriga träffar i mån av tid. Här är de som hade möjlighet att komma första gången då vi samlades hemma hos Lotta i Vallåkra:

Efter träffarna låter vi hundarna springa av sig medan vi tar en fin promenad:

bullet“Olle” BEELINE OPAL SPRINGS har nu fått en egen familj och flyttat till Lena i Rydebäck. Vi önskar dem lycka till och på återseende! Så här glad blev han :-))

bulletStort grattis säger vi till Christine och Magnus Dahlberg som fört fram “Theia”, BEELINE AMARULA ART, till viltspårschampionat. Bra jobbat! Hon kan alltså nu titulera sig  SEVCH och hon är viltspårchampion nr 17 från vår uppfödning. Förra året hade Theia en valpkull hos oss, vill du se fler foton på henne och valparna hittar du dem HÄR

bulletBEELINE OPAL SPRINGS “Olle”, född den 11 april och från Flisans kull, söker en trevlig familj att flytta in hos. Om du är intresserad och tror att du är rätt familj, läs mer HÄR!

bulletI vår facebookgrupp delar våra valpköpare med sig av massor med foton på sina hundar. Just nu är det mycket sommarbilder och här har jag gjort ett kollage av ett urval på tema “springer och bad” – något som de älskar 🙂

bullet Marres och Busters valpar har anlänt! Den 8 juli föddes 9 mycket jämna och fina valpar – inte 6 som veterinären såg på röntgen (läs mer om det in nedanstående inlägg). Det blev 5 hanar och 4 tikar och mor och barn mår bra. Och vi är överväldigade och ödmjuka inför det faktum att besvikelse kan vändas till glädje! Läs mer om valparna och följ dem vecka för vecka HÄR

bulletAtt vara uppfödare kan vara som att åka berg- och dalbana, det har vi fått erfara genom åren. Men det som nu har hänt tar nog priset! Under våren har vi parat både Zoie och Marre och bägge gick tomma vilket var mycket tråkigt både för oss men även för de som tingat valpar ur dessa kullar. Men när det gällde Marre visade det sig vara fel…

För att hon säkert skulle bli parad på rätt dag så tog vi ett blodprov där man testar progesteronhalten, då kan man avgöra när ägglossningen sker. Det gjorde vi på dygn 9 och svaret vi fick var en mindre chock då värdet låg så högt så att hon bedömdes ha löpt över. Dagarna efter testade vi med några hanar för säkerhets skull men ingen var intresserad, det var bara att bita i det sura äpplet även om vi tyckte det var mycket konstigt. Några dagar senare reste jag bort några dagar och när jag kom hem fick jag nästa mindre chock – Marre visade tydligt att nu var det dags för parning! De tidigare planerna hade vi ju fått lägga på hyllan så nu fick vi snabbt tänka om och hitta en passande hane. Om det alls skulle vara möjligt med dräktighet handlade det sannolik om timmar eftersom hon nu var på dygn 17 (normala parningsdygn är mellan dygn 12-14). Vi lyckades para samma dag och sedan var det bara att vänta på att göra ultraljud för att se om hon blivit dräktig. Det gjordes och vi blev bedrövade då det visade sig att hon var tom. I och för sig inte så konstigt med tanke på den sena parningen.

Veckorna har sedan gått och vi har planerat för en sommar utan valpar. Det var bara det där med att Marre blev allt mer märklig, drack mycket och var våldsamt hungrig, men det var heller inte konstigt för hon hade lagt på hullet och vi drog ner på maten hela tiden. Spenarna var också större än normalt men det viftades bort med att det kan bli så av hormonpåverkan efter löp. Men sedan en kväll när vi gosade i soffan på kvällen tyckte jag att hon var lite uppsvälld över buken…var hon kanske skendräktig? Idag har vi varit på röntgenundersökning och Marre väntar 6 stycken valpar andra veckan i juli. Så glada vi är och sällan har vi sett fram så mycket mot en kull som nu!

bulletDet har blivit dags att säga farväl till Flisans valpar. En extra förtjusande kull med sociala, glada och trevliga valpar. De har ätit, sovit, lekt och varit så förnöjda med tillvaron. Nu önskar vi alla nya ägare lycka till med förhoppning om att få följa valparna på olika sätt även i framtiden. Fotoalbumet är uppdaterat med enskilda foton på valparna och deras ägare, ta en tittHÄR

bulletSå har årets utställningshelg i Hasslarp varit. Alla bäst gick det för “Iza” BEELINE ICED CHIFFON som vann unghundsklassen båda dagarna med ck. Dag 2 slutade hon som 4:e bästa tik och fick r-cert. “Sickan” BEELINE PIECE OF PEPPERMINT var också med och fin fick kritik och “Cindie” BEELINE SIN SIN SIN debuterade med att bli 2:a i juniorklassen med ck. Här foto på Iza!

bullet“Theia” BEELINE AMARULA ART går som tåget på viltspår just nu. Inom loppet av några veckor har hon tagit två första pris i öppen klass och kan nu se championatet hägra. Vi håller alla tummar för henne!

bulletSom uppfödare planerar man kommande kullar noga. Men sedan när det är dags så kan mycket hända som är utanför den egna kontrollen så det ändå inte blir som man tänkt. Den här gången blev det förhinder att åka till Danmark och para Marre CH BEELINE MARRAKESH EXPRESS med Kenzo som vi tänkt, se nedan. Men Marre är nu parad och vi hoppas att vi kan se fram emot en kull fina valpar med CH ART-WAVE´S TOPDOG “Buster” som pappa. Update: tyvärr visade det sig att Marre inte blev dräktig utan att vi hade maximal otur än en gång.

bulletI veckan fick vi tråkiga nyheter då vi gjorde ultraljud och fann att Zoie inte hade några valpar. Ledsamt men sådant händer då och då. Vi får se om vi försöker på nytt vid nästa löp eller om Zoie får vänta till nästa år. Men i stället så tar vi då beslutet att para “Marre” CH BEELINE MARRAKESH EXPRESS och då väljer vi som pappa samma hane som vi hade till Zoie. Det är Ch Sieger´s Match Point som är i Danmark men som normalt bor i Spanien. Vi vill gärna ta chansen så länge han är i närheten! Läs mer om den planerade kullen HÄR

bulletDen 11 april föddes Flisans och Elliots valpar. Det gick mycket fort och enkelt och på bara några timmar hade vi fått 8 st ljuvliga valpar. Det är hela 7 killar och bara en 1 tik så släkten går igen. Flisan var också ensam tik i en kull på 6 valpar. Alla valparna är lever/vita till färgen och en av hanarna har också tanfärg. Så här såg de ut bara några timmar gamla. Läs mer och följ deras utveckling HÄR


bulletNu har Flisan kommit hem till oss för att få sina valpar. Det är så spännande att få se vad som finns i hennes mage! Här ett foto där det är ca 10 dagar kvar – om hon inte kommer tidigare.


bulletI helgen var vi på utställning, här i södra Sverige startar säsongen på SKK Malmö. Vi hade 2 från vår uppfödning anmälda för irländska domaren Rita McCarrie Beatti. Först ut var “Sickan” BEELINE PIECE OF PEPPERMINT” som kom 2:a i sin klass, öppen klass hanar, och därtill med CK. Min “Iza” BEELINE ICED CHIFFON var på sitt livs andra utställning och skötte sig med den äran. Hon vann juniorklass tikar och fick också CK. Därtill ingick hon i sin pappas avelsklass (tik eller hane som tävlar med 4 barn) som blev bästa grupp. Här är Sickan som poserar med sin kokard och nedan foto på Iza.


bulletHär har vi haft datorkrasch och därför inte kunnat uppdatera nyheter och annat. Sådant är mycket jobbigt, speciellt för oss som har många foton på hundarna. Men nu tror jag det mesta ska vara återställt. Har du köpt valp av oss tidigare är jag mycket tacksam om du bara kan skicka mig ett mail så jag kan lägga till bland kontakter igen då alla dessa blev raderade.

bulletZoie lurade oss alla och började löpa över en månad tidigare än beräknat. Så vi hade precis kommit hem efter en resa till Crufts i Birmingham när vi fick packa om och styra kosan mot Danmark. Så nu kommer förhoppningsvis Zoies valpar att födas kring den 12 maj och är klara för sina nya hem i mitten av juli. Så här söta var Kenzo och Zoie till sammans!

bulletNu har Springerklubben Syd utsett Årets Springer 2014 och det blev “Flisan” SEVCH BEELINE PRECIOUS PEARL som tog hem titeln! Dessutom blev hon Årets Lydnadsspringer. Flisan är en riktig allround springer då hon tog poäng på såväl utställning som lydnadsprov och viltspårprov. På fotot matte och ägare Kerstin (t v) tillsammans med Lotta, ägare till SEVCH BEELINE PAPER MOON där de båda uppmärksammades på årsmötet. Stort grattis till er – vi är så stolta!

bulletTidigare har vi berättat om nyheten att BEELINE PUTTIN´ON THE RITZ blivit Tj Patrullhund vilken är ganska ovanligt för en springer spaniel, mer vanligt bland brukshundsraserna. Nu har Judas matte Monica skrivit en krönika om hans resa från valp till tjänstehund inom Försvaret. Vi är så stolta över Judas och Monica! Läs krönikan HÄR!

Det kan tilläggas att Judas är kullbror med Flisan som vi väntar valpar efter just nu.

bulletSå var det dags att ge sig ut på en längre bilresa till Stockholm med Ch BEELINE PRECIOUS PEARL, Flisan, som börjat löpa flera veckor tidigare än vad vi trodde. Daten med Elliot, Ch Rowemaris Reason To Celebrate gick fint, de gillade verkligen varandra. Nu blir det 9 spännande veckor av väntan fram till mitten av april! Nyfiken på kullen? Läs mer HÄR

bulletFebruari kom med första snön här i Helsingborg. Tror jag blivit lite “mammig” på senare tid så numera har hundarna täcken när de är i hundgården och det är minusgrader. Fast de har en varm koja att krypa in i…

bulletOj så snabbt januari for förbi! Här kommer en snabb summering av månaden:
En av valparna i Theias kull blev en liten eftersläntrare. Det var dock ganska kul att ha en enda valp kvar lite extra, det var ju ingenting mot att ha alla 10 i huset. Iza var nog den som tyckte det var extra kul att få en lekkompis och hon deppade när Ture åkte till sin nya familj. Här är han med sin matte!

Från Finland kom det goda nyheter att BEELINE LOVE SUPREME, äg Annika Lucander, har provat på utställning och senast blev “Mindy” Bästa valp i sin åldersklass med fantastiskt bra kritik. Vi håller tummarna för framtiden!

Sedan har det varit 1-årskalas för Ellas valpar – grattis till alla er! Vår egen Iza, BEELINE ICED CHIFFON, fick nya leksaker i present. Hon hade svårt att välja vilken som var bäst, krokodilen eller igelkotten 🙂

2014

bulletSå blev det nyårsafton och eftersom vi bor i ett villaområde i stan är det mycket smällare och fyrverkerier. Som tur är bryr sig våra hundar inte speciellt. Här sitter Ella i husses knä och tittar ut genom fönstret på ljus- och ljudspelet. GOTT NYTT ÅR till er alla!

bulletVåra egna hundar som inte fått all uppmärksamhet under tiden vi haft valpar ska nu få mer tid. De älskar att springa nere vid havet och så här vackert var det någon dag innan nyår. Ta en till på filmen HÄR Såklart blev det bad för hundarna också 🙂

bulletPå juldagen var det dags att säga farväl till de första av Theias valpar som lämnade oss. Halva gängen lämnade den dagen och det kunde inte hjälpas att det kändes lite tomt framåt kvällen. Men en så länge har vi en osåld valp kvar, Ture. Ta en titt på honom och med massor med foton och film på hela kullen HÄR! Den första som skickade foto från nya hemmet var valpen Freyja som såg ut att trivas väl eller hur?

bulletFör första gången har vi inte skapat en särskild sida för julhälsningar från valpköpare och andra vänner. Numera sker de huvudsakliga hälsningarna via facebook i stället för via epost. De allra flesta foton finns i den facebookgrupp som vi har enbart för våra valpköpare och som inte andra kan se. Här kommer ett axplock av dessa!
bulletVi börjar närma oss mitten av december och det är full fart i huset nu med Theias 10 valpar. 9 lyckliga familjer väntar på sin “julklapp”. Men vem blir den tionde och ägare till den sista osålda hanvalpen tro? Vi har också redan börjar planera för valpar under 2015 och den första blir med “Flisan” BEELINE PRECIOUS PEARL som du kan se i fler inlägg på den här sidan bland annat. Läs mer om de planerade kullarna HÄR!

bulletTidningen HD/Sydsvenskan hörde av sig och ville göra en intervju med mig med anledning av mitt jobb. Det ena ledde till det andra sååå…det kom lite om hundar och valpar med på ett hörn också. Läs gärna artikeln HÄR!

bulletÄnnu en Beeline som visar framtassarna i vilspåret! Marres bror BEELINE EXPRESS HIGHWAY “Riki” har blivit godkänd i anlagsklass på viltspårprov i Kågeröd. Vi säger stort grattis till ägare AnnChristin Ljunggren och lycka till med kommande starter! Här är några foton på Riki från i somras:

bulletNu har vi varit på SSRK:s utställning i Åstorp med rasspecialisten Vibe Börregard Madsen, kennel Siegers, som domare. Allra bäst gick det för BEELINE PRECIOUS PEARL “Flisan” som vann öppna klassen för tikar med ck och i mycket hård konkurrens bl a slog ett antal championtikar och slutade som 5:a i bästa tikklasen. Flisan blommar verkligen nu. Tack till Lotta som visade henne så fint!

Så var det debut för vår egen BEELINE ICED CHIFFON “Iza” i juniorklass. Hon var så pigg och glad innan vi skulle in i ringen men väl där så började med att hon spydde en kaskad och sedan tappade hon helt lusten att röra sig. Vi vet inte riktigt vad som fattades henne och väl hemma var hon åter pigg. Trots det blev hon 3:a i en stor klass med mycket fin kritik så hon kommer igen!

“Sickan” BEELINE PEPPERMINT TWIST var också med men han hade inte sin bästa dag med löptik i närheten och längtan efter sin matte blev stor. Men trots det fick även han en bra placering i sin klass då han blev 2:a men gick inte vidare. Här med matte Anna!

bulletVi är glada och stolta över alla valpar vi har fött upp. Men som uppfödare kan det inte hjälpas att man är lite extra stolt över de som blivit champions eller fått andra titlar. Vid en genomgång fann vi att vi nu fått fram 24 champions. Räknar vi med de tidiga som hade varit utställningschampions med nuvarande regler så är det hela 40 stycken.  Extra roligt är det med de 4 lydnadschampions och 16 viltspårschampions samt 2 tjänstehundar inom Försvaret. Vill du se vilka de är? Titta HÄR!

bulletPå väg hem efter att ha fotat Wilmer och Flisan fick vi glädjande nyheter från ännu ett kullsyskon – BEELINE PUTTIN´ON THE RITZ “Judas”. Efter lång utbildning och träning blev han idag certifierad som tjänstehund inom försvaret och kan nu också titulera sig Patrullhund. Stort grattis till duktiga matte Monica Petersson! Springern som tjänstehund är mycket ovanligt, vi har bara fött upp en enda tidigare. Som uppfödare är vi extra stolta över den här kullen som är både duktiga och vackra – precis som en springer ska vara. Här kan du läsa Monicas egna berättelse om Judas väg till patrullhund

bulletIdag har vi fotograferat kullsyskonen BEELINE PAPER MOON “Wilmer” och BEELINE PRECIOUS PEARL “Flisan” som nyligen blev viltspårschampions på samma dag. Visst är de fina tillsammans och nog syns det vem som är hane och tik?

bulletTheias valpar hade inte tid att vänta till den 3 november, nej de tittade ut redan den 30 november. Det var väl lite trångt i magen för det var hela 11 valpar som såg dagens ljus. Tyvärr klarade sig inte en men det blev 6 hanar och 4 tikar och här ser du Theia med den först födda. Det finns hanvalpar kvar att tinga och du kan läsa mer om kullen HÄR

bulletNu har Theia kommit hem till oss för att få sina valpar vilket är beräknat till ca den 3 november. Med en vecka kvar ser hon ut som en stoppad korv men är pigg och glad. Hur många valpar kan det vara tro – det är alltid lika spännande!

bulletHär kommer rapport och foto från några av våra duktiga valpköpare. Först är det Annica med Mindy BEELINE LOVE SUPREME, som trots att Mindy bara är drygt 3 månader, har börjat lägga de första spåren. Och de klarade hon galant! Vi tror Mindy också kommer att bli en mycket duktig viltspårhund.

BEELINE CHARLIE TANGO ROSÉ som kallas Simba, har hjälpt husse Sven när han jagade gäss. Simba är bara drygt året gammal och orkar inte riktigt apportera de tunga gässen än men skam den som ger sig. Husse berättar att han drar och släpar dem i stället. Alla sätt är bra!

bulletWow vilken dag den 15 oktober! Då blev kullsyskonen BEELINE PAPER MOON “Wilmer” och BEELINE PRECIOUS PEARL “Flisan” båda Svensk Viltspårchampion. Och det på sin födelsedag dessutom. Vi är så glada och stolta över Lotta och Kerstin som gjort sådant bra jobb med sina hundar. Tårta och bubbel!
Nu har vi fött upp 12 viltspårchampions, vem blir nästa?

bullet“Flisan” BEELINE PRECIOUS PEARL, är inte enbart duktig på viltspår. Nu har hon och matte Kerstin även startat på lydnadsprov första gången. Det var på Lomma Brukshundklubb och det kunde inte gått bättre – ett första pris och bästa hund bland de 13 startande. Ett glädjehopp för det!

bulletNär Theia har gått 5,5 vecka av sin dräktighet kan vi tydligt se att hon är dräktig. Det är alltid så pirrigt att vänta på en kull valpar. Hur många kommer de att vara, vilka kön osv. Tji får ni veta än hur många valpar jag har hälsar Theia!

bulletRedan en vecka efter att Wilmer och Flisan tog sina första 1:a pris på viltspårprov tog de varsitt förstapris igen. Så nu väntar vi med spänning att de ska ta det tredje och sista förstapriset som krävs för viltspårschampionat.

bulletNu säger vi stort grattis till Lotta med “Wilmer” BEELINE PAPER MOON och Kerstin med syrran “Flisan” BEELINE PRECIOUS PEARL som på sin första start på viltspårprov i öppen klass tog första pris utanför Hässleholm. Bra jobbat! Vi håller tummarna för de ytterligare första pris som krävs för championat, de kommer säkert!

 

bulletDet är lite tyst och tomt sedan Marres valpar åkt men vi tröstar oss med alla trevliga foton vi fått och att det gått så bra för dem att byta miljö. De verkar trygga och glada och är redan i full gång med sina nya liv! Här kommer ett urval:


Ronja i Ängelholm                                                                            Doffen i Oslo

Vera i Röstånga                                                                                  Tina i Oslo


Roffe i Knislinge                                                               Loke på Råå


Mindy i Finland

bulletDen 14 september var vi på SKK:s utställning i Eslöv som var ersättning för Sofiero där höstutställningen varit många år tidigare. Platsen var flygfältet och ibland kändes det nog som att vi skulle flyga iväg eftersom det blåste ganska kraftigt. Nåja, vi var nöjda att det i alla fall inte regnade. Något som vi också var nöjda med var resultaten från de två från uppfödningen. Bäst gick det för “Flisan” BEELINE PRECIOUS PEARL, som ägs av Kerstin. Hon vann unghundsklassen med ck och slutade som 4:a i bästa tikklassen efter att ha slagit en rad championtikar. Därtill fick hon r-cert. Fina Flisan rörde sig som en dröm fint visad av Lotta!

Hennes bror “Sickan” BEELINE PEPPERMINT TWIST, ägd av Anna, gick det också bra för. Han kom 2:a i unghundsklassen och fick ck. Även han fint visad av Lotta!

bulletVi läser i Sprinter Tidningen att “Saga” BEELINE HOT AIR BALLOON med ägare Jessica Astermark har tävlat i avancerad klass i Rallylydnad och fått fina resultat 88 p, 85 p, 94 p. Grattis Jessica! Vore kul att få foton!

bulletVi väntar en kull höstvalpar! Eller rättare sagt så blir de förhoppningsvis kanske julklapp till sina familjer? “Theia” BEELINE AMARULA ART är nu parad med CIE NORD CH TROLLÄNGENS OHIO. Prel födsel blir i början av november och då blir de prel klara att resa till sina nya hem mellan jul och nyår. Lär mer här!

bulletNu har Marre, Ch Beeline Marrakesh Express, blivit mamma! Hon fick 9 st ljuvliga små valpar den 15 juli. Läs mer om dem HÄR!

bulletDen 11-12 juli var jag, Lotta och Anna med 4 hundar på SKK:s dubbelutställning i Tvååker. Det var nog årets hetaste dagar hittills så det gick åt mycket vatten till oss alla. Det var dock helt suveränt med de burfläktar som finns numera så hundarna hade det hyfsat svalt medan de väntade på sin tur. På fredagen var det en engelsk domare, Patsy Hollings. Då fick Wilmer, Flisan och min Zoie alla Excellent och blev 2:a i sina respektive klasser. På lördagen dömde Hans Lehtinen och då gick det bäst för tjejerna som också fick ck, dvs fick tävla vidare i Bästa tikklassen. Där placerade sig Zoie som 4:a. Stort tack till er som var med! Här är några foton:


Beeline Paper Moon “Wilmer


Beeline Peppermint Twist “Sickan”


Beeline Precious Pearl “Flisan”


Charlescroft Shine On “Zoie”

bulletMed knappt en vecka kvar tills Marre ska föda har hon det lite jobbigt. Magen har vuxit rejält den senaste veckan och det har varit varm så hon har pustat och stönat. Så tåliga hundar är!

bulletSommaren kom med besked här i södra Sverige och de första veckorna i juli har det varit riktigt hett. Då är vi glada att vi bor vid havet! Här kommer några vattenbilder:

Och här är en ståtlig herre i hatt!

 

bulletI maj var det också dags för Springer Klubben Syds årliga utställning, i år i Hässleholm med domare Justyna Kaminska, kennel Avendesora, Polen som domare. Många anmälda och det blev en trevlig dag fram till att regnet började ösa ner lagom till att tikarna skulle börja sin bedömning…Av våra gick det bäst för BEELINE PEPPERMINT TWIST “Sickan” som kom 2:a av unghanarna, fint visad av matte Anna. Lotta med Wilmer var snäll och visade BEELINE PRECIOUS PEARL också och hon vann tikarnas unghundsklass – grattis! Tyvärr har jag inget fint foto av henne på grund av regnet så här kommer Sickan i stället:

bulletDet kom ett mail… från Gunilla i Landskrona som har BEELINE EARTH SONG “Gaia” och hon berättat att de nu tagit sitt andra 1:a pris i klass 2 lydnad. Gunilla siktar på att ta det tredje så att Gaia får Lydnadsdiplo. Vi önskar lycka till!

bulletI mitten av maj tog vi en tur till Stockholm med Marre, BEELINE MARRAKESH EXPRESS i bagaget. Där träffade hon Ch Barecho Quite A Flyer och tycke uppstod. Vi håller alla tummar för kommande valpar att födas i juli. Läs allt om den kommande kullen HÄR!

bulletMarre Express har slagit till igen! På Springer Syds årliga springerns dag vann hon för andra året i rad tävlingen Springer Racet. Det är en utslagstävling som handlar om vem som snabbast springer till sin förare och blir uppkopplad. Liksom förra året så var Lotta extramatte och som vanligt skötte hon det med den äran!


Marre på språng! Och Lotta som är beredd att fånga in henne. Tvåan i racet skymtas till vänster


Det duktiga vinnarteamet!

Flera av våra valpköpare var också på plats under dagen och de provade på alltifrån rallylydnad till att gå viltspår. Förutom Meja som hade hunnit åka hem så var följande där:


4 kullsyskon: Puttin´On The Ritz, Peppermint Twist, Prescious Pearl, Paper Moon och sedan halvsystern Amarula Art

bulletNu har den sista av Ellas valpar lämnat oss, det var lilla Nova som stannade lite extra innan hon åkte till sin nya familj. Vill du se foton på valparna och deras familjer så ta en titt HÄR. Vi behåller en av tikarna hos oss, det blev BEELINE ICED CHIFFON, och hon kallas Iza. Därutöver har vi del i avelsrätten på BEELINE BREAK THE ICE “Nana”.


Nova och Iza

bulletSedan sist har vi varit på utställning och det var dags för SKK Malmö i mars. Tyvärr fick Marre lämna walk over då hon fått ett sår på sitt öra. Men vi hade en trevlig dag med Lotta och hennes Wilmer. Han fick excellent i unghundsklass men blev inte placerad.

bulletDet är minsann inte bara glädje att vara uppfödare. Efter att vi hade otur med Vildas parning där hon gick tom så planerade vi ju att para Theia i stället. På grund av olyckliga omständigheter visade det sig att det inte gick att para henne när vi väl kom iväg till hanen då hon redan hade löpt över. Som sagt inget riktigt flyt just nu och vi beklagar de som satt upp sig på väntelista för valp. Nu får vi planera om igen och hoppas på en kull till hösten. Håll utkik efter mer information här!

bulletDet är nu också klart att Marre, CH BEELINE MARRAKESH EXPRESS inte bara blev Årets Viltspårhund 2013 hos Springer Klubben Syd – utan också Årets bästa hund totalt! Det blev hon genom att hon under 2013 tog samtliga sina 3 championtitlar dvs Svensk och Dansk utställningschampion och Svensk viltspårchampion. Vi är så stolta över vår fina Marre och vi vill tacka alla som hjälpte oss att nå framgångarna under året! Nu ska vi fira 🙂

bulletNu har vi bestämt vem som ska bli pappa till Theias valpar. Det blir en snygg svartvit kille och vi tror på en bra drinkmix eftersom han heter “Laphroaig” i stamtavlan som är en whiskysort och Theia som heter en likör, Amarula Art. Vi hoppas få skåla för många fina valpar 🙂

bulletI veckan var på Springer Klubbens Syds årsmöte. Det är alltid trevligt att träffa andra springerentusiaster. På dagordning stod också utdelningen av klubbens speciella utmärkelser inkl att utse Årets bästa springer inom olika kategorier som bor i avdelningen som är Skåne, Blekinge och Halland.

Vi är glada och stolta över att Ch BEELINE MARRAKESH EXPRESS “Marre” blev Årets Bästa Viltspårhund!

Tre hundar från vår uppfödning fick också diplom, det var BEELINE PRESCIOUS PEARL, BEELINE PAPER MOON och BEELINE AMARULA ART. Grattis till er – bra gjort!

bulletTråkiga besked fick vi när vi var och gjorde ultraljud på Vilda och det visade sig att hon inte var dräktig. Vi som sett fram så mycket till den här kombinationen! Vi visste dock innan vi åkte att det kanske var i senaste laget och det visade sig stämma. Nu får vi planera om… Det innebär att vi försöker göra om kombinationen med Vilda och Lorang i slutet av 2014/början 2015. I stället så kommer vi nu att para “Theia” BEELINE AMARULA ART när hon löper prel i mars. Vi uppdaterar HÄR om vad som händer

bulletJag är så glad att jag har företagsamma valpköpare! På deras initiativ blev det av med en liten enklare valpkullsträff för Zoies valpar som föddes 2013. Det var 4 av dem som tillsammans med sina familjer, mig och Zoie träffades en kall januarilördag vid sjöarna i Saxtorp. Hundarna höll värmen och lekte och busade och vi avslutade med lite fika som Jeanette och Johan hade med sig. Kakan som Marlene bakat fick hon hålla högt i vädret för att den inte skulle bli hundmat… Tack och på återseende säger jag! Vill du se fler foton från träffen, klicka HÄR

bulletDen 23 januari föddes Ellas valpar – några dagar tidigare än beräknat men det är inte helt ovanligt. Allt gick snabbt och lätt, här kollar Ella in de små. 5 tjejer och 1 kille hälsar vi välkomna till världen!

bulletNu är det bara ca en vecka kvar innan Ellas valpar kommer. Å så jag längtar! Ella är pigg och extremt hungrig, en riktig mattjuv har hon blivit :-). Idag ska vi ta in valplådan så hon får kolla in den i tid, jag tror att Zoie som haft valpar tidigare kommer att bli avundsjuk. I alla fall kommer hon alldeles säkert att vilja hjälpa till med de små. På fotot här syns Ella när hon ligger bredvid Marre, lite skillnad eller hur?

bulletVeckan efter Göteborgsutställningen var det dags att styra kosan norrut igen, närmare bestämt till Oslo. Vilda har ju börjat löpa och hennes tilltänkte kavaljer Lorang bor där. Jag hade inte sett honom tidigare bara hans mamma och några av hans syskon, så det var spännande. Lorang visade sig vara en härlig kille som både jag och Vilda blev kära i 🙂 Du kan läsa mer om den kommande kullen på vår valpsida HÄR . Foton, Lorang till vänster

bulletÅrets första utställning går sedvanligt av stapel i Göteborg på trettondagshelgen och kallas My Dog. Den pågår i 4 dagar på Scandinavium och det är trångt och varmt och fullt av hundar och människor. Dit åkte jag tillsammans med Lotta och hennes Wilmer och med min Marre. Trevligt sällskap gjorde att väntan inte kändes så lång som den ändå var för att komma in i ringen. Först ut i juniorklassen var då Wilmer eller BEELINE PAPER MOON som han heter. Han är tidigt utvecklad och såg stor ut i förhållande till övriga i klassen. Han fick ändå fin kritik och slutade som 3:a i sin klass. Här ser ni Wilmer uppställd för bedömning:

 

Marre, eller Ch BEELINE MARRAKESH EXPRESS, gick nu i championklass där hon blev 2:a och totalt slutade hon som 3:a av samtliga tikar i rasen, vilket vi var mycket glada och nöjda med. Marre låg på buren ett bra tag innan vi skulle in i ringen och det var många som spontant stannade och tog foto på henne. Håll med om att hon har ett osedvanligt vackert huvud, uttryck och ögon? Det är inte konstigt att man vill ta hur många foton som helst…

bullet På nyårsafton passade vi på att ta hundarna till havet för sista gången 2013. Här kommer några bilder med Zoie och Marre. Ella var missnöjd över att gå i koppel men eftersom hon är dräktig ville vi inte att hon skulle bada

bulletVilda löper nu så nästa helg tar vi en tur till Norge! Läs mer här

2013

bulletVi har fått det tråkiga beskedet att BEELINE CLEAR AS A BELL, Baxter,  nu springer på de evigt gröna ängarna, läs mer

bulletVårens valpplaner är klara och Ella är den som väntar vår första kull. Strax före jul var vi och gjorde ultraljud och kunde se minst 5 valpar. Vi ser så mycket fram emot Ellas valpar och även Vildas som kommer något senare. Läs mer HÄR!

bullet“Gaia” eller BEELINE EARTH SONG med matte Gunilla går från klarhet till klarhet när det gäller lydnadsproven. De har nu klarat av klass II. Vi önskar stort lycka till i klass III och kanske sedan vidare mot ett championat.

bullet“Theia” BEELINE AMARULA ART är godkänd i anlagsklass på viltspår. Husse Magnus berättar att det var ett tufft spår då en drivande hund plötsligt dök upp och ställde ett vildsvin genom ståndskall i närheten av spåret. Domaren var imponerad då Theia stod en stund och lyssnade men sedan fortsatt sitt spår. Stort grattis!
Domarens kritik:

“Startar bra. Spårar med hög motivation i utmärkt tempo. Får kraftig störning på sträcka 2 av en hund som ställer gris 20 meter från spåret. Tar trots detta upp spåret och fortsätter till slut. Får mindre tappt vid en kraftig viltstörning. Ett utmärkt spårarbete.”

bulletHon gjorde det igen! Marre har ännu en gång gjort något med expressfart – den här gången blev hon Dansk Utställningschampion vid första utställningstillfället i Danmark. Vid Dansk Spanielklubbs utställning i Skensved och för domare Lilian Jonsson vann Marre ökl, tog certifikat och slutade som 2:a bästa tik. Med det certifikatet kvalificerade hon sig för det danska championatet och hennes titlar är nu DKUCH SEU(u)CH SEVCH BEELINE MARRAKESH EXPRESS. Behöver jag säga att vi är stolta över vår fantastiska tik?

bulletVid SSRK:s utställning i Åstorp ställdes kullsyskonen BEELINE PAPER MOON “Wilmer” och BEELINE PRESCIOUS PEARL “Flisan” ut. De tävlade i juniorklass, nyss fyllda 1 år. Båda fick excellent och kom 3:a i sina klasser. Lovande ungdomar tycker vi! Här är Wilmer t v, tyvärr lyckades jag inte få något foto från “rätt” sida. På det andra fotot visar Flisan upp sina fantastiska rörelser!

bulletBEELINE PRECIOUS PEARL med matte Kerstin i Eslöv har startat på och blivit godkänd i anlagsklass på viltspår. Grattis! Vi håller tummarna för att det ska gå bra vid kommande starter.

bullet BEELINE STARLIGHT EXPRESS “Ebba” ställdes ut på Finska Kennelklubbens utställning på Åland nyligen och fick omdömet excellent i öppen klass. När hon inte är på utställning jagar Ebba orrar, rådjur och nån hare och gör ett allt bättre jobb hälsar ägarna Erika och Fredrik som bor på Åland.

bulletHär kommer en liten hälsning från Wilmer, BEELINE PAPER MOON och hans mamma Selma, BEELINE PEARL RIVER. Wilmer vill gratulera sina syskon som fyller ett år 15e oktober och Selma vill gratulera sina valpar. Selma och Wilmer har varit på rallylydnadskurs i helgen och de tycker det jätterolig träning som passar Springer Spaniels. De vill gärna uppmuntra fler att prova!


bulletNu har “Gaia” BEELINE EARTH SONG tävlat i lydnad klass 2 i Helsingborg. Det gick mycket bra, hon och matte Gunilla fick 1:a pris och kom på 2:a plats vilket gör att de nu kan tävla i klass 3. Vi önskar dem lycka till med den fortsatta lydnadsträningen och kommande tävlingar!

bulletZoie´s valpar har redan hunnit bli nästan 7 veckor. I helgen när det var så fint höstväder tog vi dem på en liten utflykt till den långgrunda stranden vid Råå. Så kul de hade!

bulletPå den vackraste av sensommardagar begav vi oss till SKKs utställning på Sofiero. Det är en bland de vackraste utställningsplatserna, men ack så trångt. Att det är trångt beror förstås i mångt och mycket på att så många utställare har tält som de vill ha så nära sin ring som möjligt. Jag har inget minne att jag upplevde den trängseln för många år sedan innan det blev så populärt med tälten.

Hundarna då? Först ut var BEELINE PAPER MOON i juniorklass med Lotta och han gick bättre nu än på Öland förra veckan. Det lönade sig och han fick Excellent och blev 4:a i sin klass. Så här såg det ut i ringen med några av de deltagande i klassen:

Här foto på Wilmer som han kallas

Vi hade också BEELINE NIGELLA EXPRESS anmäld, nu för första gången i öppen klass. Hon är kullsyster med Marre. Även hon fick excellent och blev trea i sin klass. Här foto på Vilda som hon kallas. Och tack till Carina som visade henne!

Det var det roliga. Det tråkiga är att jag fortsatt inte kan visa mina hundar själv. Trots att Lotta är jätteduktig och visade Marre åt mig för första gången i championklass så kan det inte hjälpas att det svider i hjärtat. Nu får jag trappa upp rehabiliteringen så jag kan börja visa själv också – det höjer i alla fall motivationen!

bulletDen 8 augusti åkte jag och Lotta till Öland där SKK hade sin utställning på Böda Sand. Det är en mycket vacker utställningsplats när solen lyser som den gjorde den dagen. Ja som solen lyste, och då särskilt på vår Marre…
Hon är lite speciell vår Marre som i stamtavlan heter BEELINE MARRAKESH EXPRESS. Just Express heter alla hennes syskon i kullen då de hade så bråttom till världen. Och expressfart har det varit med Marre sedan start i allt hon företar sig. På tävlingssidan blev hon nyligen Svensk Viltspårchampion efter att ha tagit 3 förstapris på 3 starter på rad. Anmärkningsvärt men inte helt unik. Att däremot samma hund kort efteråt vinner sitt 3 certifikat på utställning på tredje försöket och därmed också blir Svensk Utställningschampion – ja det tror jag är ganska svårslaget! Vi är så lyckliga och glada över att ha förmånen att få äga en sådan tik.

Enda smolket i glädjebägaren var att jag inte kunde visa henne själv den här gången som jag hade hoppats, jag har fortfarande sviter efter min operation för ett år sedan. Stort tack därför till Jens Karlsson som hoppade in som en räddande ängel och som visade henne så fint för domaren Ann Carlström. Marre vann öppna klassen och slutade som 2:a i bästa tikklass med certifikat. Och här kommer foton!


Här ställer de upp för bedömning

Expressfart i rörelse

Här tittar domare och domarelev lite närmare

Och här har domaren bestämt sig och placerar Marre som vinnare i öppna klassen


Svensk Utställningschampion! Eller SE(U)CH SEVCH BEELINE MARRAKESH EXPRESS

Det är väl bara att instämma med domarens kommentar “En ljuvlig tik som utstrålar kvalitet”?

Tack också till Lotta som fixade en massa runt omkring och var moraliskt stöd 🙂 Hon hade sin Wilmer, BEELINE PAPER MOON, med och han kom 4:a i sin klass och kommer säkert att bli bara bättre och bättre. Här är ett foto på de två i ringen!

bulletDen 14 augusti kom Zoies valpar till världen. Det blev 6 stycken, 4 killar och 2 tjejer och de är fina och välmående. Alla är brun/vita som sina föräldrar. Läs mer om kullen och föräldrarna till valparna HÄR och kontakta oss gärna om du är intresserad av en valp

bulletMed expressfart gick det, men vad är annat att vänta av “Marre” BEELINE MARRAKESH EXPRESS?
Under så kort tid som knappt 4 veckor tog hon 3 raka första pris i öppen klass på viltspår vilket innebär att hon nu tituleras SEVCH, Svensk Viltspårchampion. Hon blev därmed den 10:e av vår uppfödning med denna merit. För Marres del hade det inte blivit av om inte Lotta gjort det möjligt. Det är hon som har tränat henne och fört henne på prov. Så vi säger stort tack och grattis till duktiga Lotta och duktiga Marre!

bulletBara några dagar senare var det dags för Marre och Lotta att ge sig ut i viltspåret igen. Den här gången var jag lite orolig då det var svåra förhållanden. Det har inte regnat i Skåne på evigheter och solen har nu brassat i flera dagar från en molnfri himmel. Det var säkert också 25 gr varmt. Men jag hade inte behövt oro mig, hon spårade hem sitt andra första pris galant! Tack till Lotta som för henne så bra, här är det duktiga ekipaget! Nu längtar vi verkligen efter det tredje förstapriset och championatet…

bulletDet är inte så länge sedan Marre, BEELINE MARRAKESH EXPRESS, blev godkänd i anlagsklass på viltspårprov. Men eftersom det gått bra på träning fanns det inte mycket att vänta på så nu har hon startat i öppen klass. Duktiga Marre med lika duktiga Lotta som förare fixade såklart ett 1:a pris – så kul! Vi håller tummarna att championatet ska komma snart

bulletÄntligen fick vi nyheten som vi väntat på! Idag gjorde vi ultraljud på Zoie, CHARLESCROFT SHINE ON, och vi kunde se minst 7 valpar. Så nu håller vi tummarna att allt går bra och vi ser fram emot att hälsa valparna välkomna till världen kring den 17 augusti. Läs mer HÄR!

bulletDen 12-13 juli var det utställning hos SKK i Tvååker och tre av valparna i senaste kullen debuterade. Det var roligt att det gick så bra, alla fick mycket fina kritiker, hederspris och omnämnandet “mycket lovande”. Allra bäst gick det för BEELINE PAPER MOON “Wilmer” med matte Lotta, som blev BIR valp. Tack till Marica som fick visa Wilmer i slutet då BEELINE PRECIOUS PEARL “Flisan” blev BIM, visad av Lotta. Vi fick inte till någon riktig vinnarbild men här är först ett foto på Wilmer t v och det andra där han och Flisan väntar på domarens beslut. Stort grattis till valparnas ägare!
 


Så här glada miner var det efteråt!

Flisan lyckades vi i alla fall fånga lite mer “ordentligt” på foto, hon blev BIM valp båda dagarna:

Den tredje valpen som var med, BEELINE PEPPERMINT TWIST “Sickan”, kom tvåa efter sin bror, även han med hederspris. Här är han på språng!

 

Och så här ser det ut när vinnare pustar ut…

bullet Håll tummarna att vi har valpar på gång! Zoie är parad med Lordsetts White Track Back To Linmoor som kallas “Wall-E”. Om allt går som det ska kommer de att födas kring den 17 augusti. Vi lägger ut mer information när vi säkert vet att Zoie är dräktig. Under tiden får ni hålla till godo med detta foto på Wall-E:

bulletIbland blir man överraskad av sådant som dimper ner i brevlådan. En mycket trevlig överraskning var detta diplom som kom från Springer Klubben med meddelande om att jag har blivit hedersmedlem i klubben. Jag var en av de som var med från starten och satt i den interimstyrelse som föregick bildandet av klubben år 1982. Förutom att jag satt i styrelsen på riksnivå och också under många år satt i  lokalavdelningar som sekreterare och senare ordförande så var jag också chefredaktör för tidningen under flera år. Lite kurser har jag också håll i. Det är roligt att få erkännande så jag är både glad och stolt över denna utnämning – tack till Springer Klubben, det har varit en förmån att få ha arbetat för rasens bästa.


bulletVid SSRK:s dubbelutställning i Hasslarp debuterade BEELINE PRECIOUS PEARL “Flisan”, äg Kerstin Bengtsson. Hon blev bästa tikvalp båda dagarna men fick inget hp då det återstår en del att träna på. Hoppas matte kommer igen då Flisan ser mycket lovande ut!

bulletSå har Springer Syd haft sin årliga utställning i Hässleholm och även här var det Lotta som fick försvara kennelnamnet. Hon var där med sin “Wilmer” BEELINE PAPER MOON, och han blev 2:a med hederspris i sin klass med fin kritik. Bra debut!


bullet
Marre, BEELINE MARRAKESH EXPRESS, har varit i farten igen! Den här gången har hon blivit godkänd i anlagsklass på viltspårprov. Tack till Lotta som höll i linan och som är till stor hjälp när jag fortfarande håller på med rehabilitering. Hoppas Lotta får tid till att fortsätta med Marre på kommande prov, det är sannerligen inte något problem med hennes villighet eller näsa

bulletDet har blivit tradition med Springer Klubbens träff “Springerns Dag” varje långfredag vid sjöarna, Saxtorp, i närheten av Landskrona. En av de trevliga aktiviteterna är Springer Racet – vilken hund springer snabbast till sin förare? I år startade Lotta med Marre, BEELINE MARRAKESH EXPRESS, och hon gjorde helt klart skäl för sitt namn! Stolt vinnare av racet som här uppvaktas vid prisutdelningen:

bulletI helgen var det dags för utställning hos SKK i Malmö, en utställning som vi har trevliga minnen ifrån genom åren. I år kunde jag dock inte visa någon hund själv då jag inte är fullt rehabiliterad än. Därför tack till Carina som visade Vilda, BEELINE NIGELLA EXPRESS. Tyvärr föll hon inte domaren helt i smaken men vi kommer igen till sommaren och på ett mindre halt golv…

bulletNytt år och nya valpplaner! Tyvärr blev det inga valpar med Zoie som vi hade hoppats på. Nu får vi planera för en kull till hösten i stället. Mer info kommer!

2012

bulletSå här i slutet av året vill vi tipsa om att ta en titt på alla julhälsningar vi fått från valpköpare och andra vänner. Finns från flera år, titta under Galleri/Brevlåda!

bulletFrån Springer Tidningens senaste nr 4/2012 snappar vi upp lite nyheter om vår uppfödning. BEELINE EARTH SONG med matte Gunilla har startat på lydnadsprov och fått ett 1:a pris i klass 1 – grattis! Jessica med sin BEELINE HOTAIR BALLOON tävlar i rallylydnad och har kommit till Fortsättningsklass där hon fått 94 p – stort grattis!

bulletSelmas valpar har nu fått sina namn och vi har tagit 4-veckors porträttbilder – titta HÄR!

bulletNu har Selmas och Picassos valpar anlänt! En fin kull med 5 hanar och 1 tik där 3 av hanarna är svart/vita. Ett par av hanarna är otingade så är du sugen på en fin valp framåt jultid så är du välkommen att höra av dig! Läs mer om kullen HÄR


bulletHär har varit tomt på nyheter ett tag nu vilket beror på att jag dels varit på en semestertripp utomlands men även råkat ut för en olycka. Typiskt så var det ett gäng glada springrar som efter att vi varit vid stranden och badat rusade in i trädgården – och ja, jag råkade stå i vägen…Det blev operation av höftfraktur och flera månader med kryckor och andra hjälpmedel för att ta sig fram. Så därför blir det inga mer tävlingar i år, i alla fall inte där jag kan vara aktiv 🙁

bulletLite nyheter finns dock i Brevlådan med hälsningar från valpköpare, ta en titt!
Vi ser också fram emot att snart kommer Selmas valpar, hon är precis lagom tjock om magen. Sedan måste jag lägga ut en hälsning från “Penny”, Trollängens My Catch Penny. Tror ni att hon gillar att vara ensam prinsessa på täppan i sin nya familj eller?

bulletVid SSRKs utställning i Åstorp hade vi två av egen uppfödning anmälda. Dels BEELINE BREAKING DAWN “Sixten” som debuterade i valpklass. Han fick fin kritik och slutade som 4:a i klassen men behöver mer träning till nästa gång. Det har matte Camilla lovat att fixa! Debut i officiell klass, nu unghundsklass, var det för BEELINE NIGELLA EXPRESS “Vilda” och hon blev 2:a i klassen. Här kommer foto på Vilda!

bulletI början av november var det dags för SKK:s utställning i Växjö och vi hade anmält Zoie CHARLESCROFT SHINE ON till hennes första utställning sedan valpklass. Som vanligt hölljag på att skriva, var oturen framme, då jag vaknade med hög feber och kunde inte åka. Men som tur är finns det snälla kollegor, en  fick Zoie lift med till Växjö och en annan tog hand om henne under dagen och visade henne i ringen. Duktiga Zoie tyckte bara det var roligt och var inte ett dugg bekymrad över att vara helt bland främmande. Och hon fick fin kritik av domaren också och blev 3:a i unghundskonkurrensklassen med excellent. Vi laddar om för nästa gång!

bulletKnappt har alla Frejas valpar lämnat oss förrän vi har nya att se fram emot. “Selma” SEVCH BEELINE PEARL RIVER har varit på date hos Birdhunters Picasso och vi väntar valpar som kommer att vara klara framåt juletid. Läs mer här!


bulletJag hoppas att ni också har en skön sommar och att era hundar gillar att bada lika mycket som våra!

bulletDet kom en trevlig sommarhälsning från Gunilla, matte till Gaia BEELINE EARTH SONG. I slutet av juni  tävlade de i lydnadsklass 1 i Helsingborg och fick ett första pris. Grattis och lycka till med kommande tävlingar Gunilla!

bulletBara en vecka senare var det dags för SSRK:s dubbelutställning i Hasslarp, dvs 2 dagar i rad. Föga anade jag vad som väntade Appen BEELINE MARRAKESH EXPRESS och mig 🙂 Första dagen dömde Michael Kristensen från Danmark och vi vann unghundsklassen och slutade som 2:a i bästa tikklassen med det första certet – det var fantastiskt kul! Hux flux hade vi också utsetts till bästa junior/unghund i rasen och skulle stanna kvar till finalen för alla raser. Det var ett 10-tal andra spaniel och retriever som gjorde upp och som i trans hörde jag det ropas upp att vi hade blivit BIS! Fantastiska Appen! Här är foto tillsammans med finaldomaren:

bulletKnappt hade vi hämtat oss från denna framgång förrän det var dags för dag 2 med domare Ulrike Linden från Tyskland. Det blev liksom bara en kopia…vi vann juniorklassen, kom 2:a i bästa tik med cert och blev bästa junior/unghund. VI TRODDE INTE det skulle vara möjligt, helt osannolikt travar Appen in och blir BIS junior/unghund igen! Här med domaren Ann-Christine Johansson:

bulletUnder över mina 30 år i utställningsringen har det aldrig hänt någon av mina egna hundar att de lyckats erövra 2 certifikat inom loppet av 24 timmar. Eller 2 x BIS på samma tid. Det kan bara en EXPRESS springer göra 🙂 Behöver jag säga att vi är så glada och nöjda med Appen som för övrigt också är en härlig tik som kan exemplifieras genom det Ulrike Linden skrev “She moves very well with a lot of temperament and drive and a good attitude”. Sådan är hon!

bulletPå samma utställning var även SEVCH BEELINE PEARL RIVER med och som trots att hon hade något högt hull ändå fick bra kritik och bra placering, excellent och 3:e bästa tik i öppen klass på lördagen.

bulletFrejas valpar föddes den 3 juni, det blev 6 stycken och du kan läsa allt om dem HÄR!

bulletNu har Freja kommit hem till oss och vi väntar på hennes valpar som ska födas kring den 3 juni. Hon har en riktigt go och rund mage så här en vecka före. Vi är så nyfikna på vilka som gömmer sig där inne!

bulletÄntligen är det vår och dags för årets utomhusutställningar! En av de första var SKK:s utställning i Hässleholm som var den 19 maj med domare Jens Karlsson. Här laddar jag och Marre innan det är dags att ge sig in i ringen:

bulletDet var andra utställningen för Marre (som numera även kallas Appen) BEELINE MARRAKESH EXPRESS. Det gick över förväntan bra, det var en fröjd att visa henne då hon gjorde allt rätt trots att hon är så ung Hon vann juniorklassen med ck och kom 5:e bästa tik – vi är så nöjda med det! Domarens kritik var vi också nöjda med där han bl a skrev “Flott tilltalande tik med fantastiska rörelser från sidan. En mycket lovande tik”.

bulletDet är dags att säga hejdå och lycka till till “Sixten” BEELINE BREAKING DAWN som nu blivit 8 veckor och åkt till sin nya familj i Ängelholm. Se foto från 8 v HÄR

bulletSKK:s utställning i Malmö blev årets första för vår del. Det var debut för Marre BEELINE MARRAKESH EXPRESS, 9 mån, och med tanke på den stora hallen som var trång och bullrig med massor med hundar och människor och konstiga ljud som hon aldrig upplevt förut så skötte hon sig riktigt fint. Hon blev 3:a i juniorklass och fick utmärkt kritik, Tack till Carina som här ställer henne så att jag kunde ta foto!

Nu har Freja BEELINE MUSIC AND ME varit och hälsat på Ch Birdhunter´s Picasso och vi hoppas på valpar i början av juni. Läs mer om den kommande kullen HÄR .
Så här glada och nöjda såg de ut efteråt 🙂


bullet
Tyvärr visade det sig att Hedvig endast fick en valp. Det var en svart/vit liten kille som föddes den 1 mars och så här ser han ut. Namnet blir BEELINE BREAKING DAWN då han föddes i gryningen. Om du vill se fler foton på honom vartefter han växer så klicka HÄR

 

 

Tävlingar

Blandat

2011

punkt Tredje gången gillt brukar man säga och det stämde när Ella och jag åkte till SSRKs utställning i Åstorp. Efter att vid två tillfällen i rad varit tvåa blev det äntligen hennes dag och hon var det åtråvärda certifikatet och som också meriterade till championatet! Så nu tituleras honSEU(u)CH TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH! Vi är så stolta och glada över att äga en så vacker och till alla delar underbar tik som Ella. Här är domaren, Tord Lundborgs kritik. “Tik med vackra proportioner och vacker överlinje. Feminint välformat huvud. Utmärkt förbröst och överarm. Korrekt kors med välvinklat bakställ. Utmärkt päls. Rör sig med långt steg och härlig attityd!”

I Åstorp debuterade också våra valpar och kullsyskonen BEELINE NIGELLA EXPRESS “Vilda” och BEELINE MARRAKESH EXPRESS “Marre” med den äran. Vilda blev BIR-valp och Marre kom 3:a i tikklassen med hederspris. Foto på Vilda “på prispallen” – och tack Carina för handling!

punkt Nu har det varit tätt med utställningar, i helgen var vi också på SKK i Växjö där Christina Daniels dömde. Av drygt 45 springer var det endast ett fåtal hanar men desto fler tikar. Ella blev placerad som 2:a med ck i öppna klassen som samlade 13 tikar, men hon blev sedan inte placerad i bästa tikklass. Återigen nära…Tack Carina för att du ställde upp som handler! Här är foto när domaren går igenom Ella.
punkt Nära skjuter ingen hare heter det ju, men nära att bli champion var det för Ella när vi styrde kosan till Mjölby och SSRK:s utställning med domare Lena Rollmar. Ella vann en till antalet stor öppen klass men blev slagen “på målsnöret” av vinnaren i juniorklassen vilket innebar att Ella inte fick det åtråvärda certifikatet men väl reserv-certifikat. Vi glädjer oss dock åt den fina kritik hon fick: “Vacker, välbalanserad tik av utmärkt kvalitet. Feminint välskuret huvud med vackra proportioner. Utmärkt topline. Välvinklad, välgående. Mycket vacker päls”. Vi kommer igen!

punkt Ännu en lyckad utställningsdag blev det på SKK Sofiero för mycket ansedde domaren Mr Frank Kane från England. Ella, Trollängens Enough Is Enough, gjorde da capo och knep sitt andra cert på en vecka! Hon slutade som 2:a bästa tik för dagen och i kritiken skriver domaren “Top quality bitch, excellent breed type allthrough”.

Zoie, Charlescroft Shine On, gjorde också sitt för att det skulle bli en toppendag. Hon slutade som BIR Valp och i kritiken står det “Very promising puppy” vilket gladde oss mycket. Tyvärr kunde vi inte stanna till finalen, vi hoppas att Zoie får fler chanser i framtiden.

Även “Malte” SEVCH BEELINE CHAVALIERS DE MALTE, gjorde bra ifrån sig genom att komma 2:a i ökl och sedan få reserv cert samt precis utanför “pallplats” i bästa hanhundsklass. Och Malte är 9 år…fin champagne håller länge!

Här kommer en liten film på Ella från bedömningen:

Och ett foto på vår fina BIR Valp Zoie!

punkt SKKs utställning på Öland blev en lyckad dag för oss. Zoie, Charlescroft Shine On, debuterade i valpklass med den äran, hon kom 2:a med HP och mycket fin kritik. Endast slagen av tikvalpen som senare blev BIS-valp!

Men det var inte slut med det, äntligen fick också Ella, Trollängens Enough Is Enough, sitt första cert efter att återigen ha vunnit öppna klassen. Hon slutade sedan som 2:a Bästa tik. Här kommer några filmer från ringside:

punkt På SKK:s Int utställning i Ronneby vann vår “Ella” Trollängens Enough Is Enough tikarnas öppna klass med ck. Hon slutade sedan som 3:a i bästa tik med reserv-cert och reserv-CACIB. Pappan till våra senaste valpar, Ch Sanques Cold Coffee, fick CACIB och blev BIM, dvs bästa hane totalt. En trevlig dag!
punkt Springer Klubbens utställningar är trevliga tillställningar. Vid Syds utställning i Hässleholm där Ann Lundin, kennel Astrosprings var domare, fick Lotta med Selma, SEVCH BEELINE PEARL RIVER, representera oss. Och det gjorde hon med den äran då hon blev bästa tik i öppen klass och slutade som 6:a av alla tikar. Här är några foton på Selma från gårdagen:
punkt Vi börjar med varmaste gratulationer till Lotta Ringwall som med “Selma” SEVCH BEELINE PEARL RIVER blev 3:a Årets Viltspårhund i Springer Klubbens listning.

2010

punkt

Nu har vår Tuva, CHARLESCROFT BECK AND CALL debuterat på uställning, det var på SKK Int i Växjö. Och det gjorde hon med bravur genom att bli BIR Valp. Tyvärr kunde vi inte stanna till finalen eftersom vi hade födelsekalas som väntade. Ella, TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH gick för första gången i unghundsklass där hon blev 3:a med CK. Nedan foto på Tuva:

punkt

BEELINE PEARL RIVER “Selma” har nu tagit sitt tredje 1:a pris på 3 starter på viltspår och kan titulera sig Svensk Viltspårschampion – SEVCH. Stora gratulationer till duktiga Selma och hennes duktiga matte Lotta! Selma är vår 9:e viltspårschampion.

punkt

På SKK:s utställning på Sofiero startade “Ella” TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH i junioklass för sista gången och denna gång vann hon klassen. På 5 starter har hon vunnit 2 gånger och varit 2:a övriga gånger, varje gång  med CK. Vi ser fram emot hennes framtida utveckling. På Sofiero gjorde också BEELINE PEARL RIVER och BEELINE THREE TIMES A LADY bra ifrån sig genom att bli 2:a resp 3:a i unghundsklassen och det ska bli roligt att följa även dem i framtiden.

punkt

BEELINE PEARL RIVER “Selma” har nu tagit sitt andra 1:a pris på viltspår. Nu håller vi alla tummar för att den sista meriten för championatet snart är på plats!

punkt

Ella TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH har varit på utställning igen, denna gång på SKK Int i Tvååker för den välkända engelske domaren Frank Kane. Ella vann juniorklassen med CK och i en stor tikklass blev hon placerad som reserv i Bästa Tikklass, direkt efter certtiken. Nära, nära men vi tar domaren på orden som sa “she is definitely going to be a champion one day”. Ch Trollängens My Chatterbox, Ellas mamma, visade en mycket fin avelsgrupp där Ella ingick tillsammans med 3 syskon. Gruppen gick i topp och blev glädjande BIS avelsgrupp alla raser!

punkt Sista helgen i maj var det dubbelutställning SSRK Hasslarp med Liz-Beth Liljeqvist resp Frank Kane som domare. Ella TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH gjorde bra ifrån sig från juniorklass båda dagarna, fick CK, och placerade sig som 4:a bästa tik på lördagen och som 2:a bästa tik på söndagen. Mest nöjd blev jag över hennes fina kritiker som bådar gott inför framtiden. På samma utställning var även BEELINE PEARL RIVER med som blev 1:a i unghundskonkurrensen med hp, och veteranen BEELINE CHEVALIERS DE MALTE fick ck.
punkt Nu har Ella TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH gjort sin officiella utställningsdebut vid SKKs utställning i Hässleholm för Andrew Brace. Bland många tikar blev hon 2:a i juniorklass med CK och slutade sedan som 6:a i bästa tik. 4:a i juniorklassen blev BEELINE PEARL RIVER
punkt BEELINE PEARL RIVER “Selma” tog en sväng till Landskrona BHK:s utställning med drygt 300 anmälda hundar som lite träning. Och så bra träningen gick, Selma blev BIR och BIG! Grattis till duktiga matte Lotta.
punkt På Springerklubbens utställning i Ask för domare Thorkild Mogensen blev alla våra fem från egna uppfödning placerade vilket var kul. Bäst av dem lyckades  BEELINE PEARL RIVER som kom 2:a i juniorklass och sedan slutade som 4:a bästa tik, grattis Lotta! Vår “Ella”TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH visades för första gången i officiell klass och det blev en kanonstart då hon gick direkt från juniorklass ända fram till BIM. Grattis till Ann med Bubblan som blev BIS!
punkt Vi säger grattis till “Selma” BEELINE PEARL RIVER som med matte Lotta i andra änden av linan blivit godkänd i anlagsklass på viltspårprov. Lycka till på kommande starter i först öppen klass!
punkt I Malmö den 21 mars hade SKK sin Int utställning. Vi hade två juniorer anmälda av vår uppfödning som dock behöver mer ringträning. Så det blev “Malte” SEVCH BEELINE CHEVALIER DE MALTE som fick försvara kennelnamnet och det gjorde han med äran genom att bli BIR Veteran. Grattis matte Carina!

punkt Årets första utställning blev SKK Int i Göteborg med domaren Ferelith Somerfield. En sammanfattning av dagen blir väl att vi hoppas kommande utställningar blir bättre resultatmässigt…Dagens behållning blev det här fina fotot på ZELINI GREAT SANDY DESERTSheila, visad av Karoline Johansen.
Vi såg också Hedvigs syster, BEELINE RIPPLING WATER, som hade fina rörelser. Tyvärr missade jag hennes matte men här kommer ett foto.

Och apropå Hedvig så funderar vi på vilken hane hon ska paras med när hon löper. Etta på vår önskelista just nu är SE(u)UCH ASTROSPRINGS LEO som var så här fin på utställningen:

Dagen efter var CH BEELINE CHEVALIERS DE MALTE i ringen och blev BIM Veteran, grattis till matte Carina!

2009

punkt Vid SSRK:s utställning i Åstorp i början av november hade vi hela 7 valpar anmälda och de var mycket duktiga och visade sig fint. I valpklass 1 hanar kom BEELINE BEAT IT på 3:e plats och bland tikarna kom vår egen “Ella” TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH 2:a slagen av sin kullsyster och med BEELINE MUSIC AND ME på 4:e plats. I valpklass 2 hanar kom BEELINE TENPLE OF HEAVEN 4:a och i en rekordstor tikklass slutade BEELINE PEARL RIVER på 3:e plats och BEELINE THREE TIMES A LADY på reserv. Vi ser fram emot ett spännande 2010!
På fotot väntar Lotta och Linda på sin tur för bedömningen.
punkt “Hedvig”, BEELINE ORCHID WATER DROP ställdes på Sofiero för Patric Ragnarsson och var återigen “nära” certet – hon slutade som reserv bästa tik där även två championtikar fanns med. Hennes kritik var helt fantastisk – ibland kan man undra om det är svårt för domare att sätta upp en enskild svart hund bland mängden av bruna…?
punkt Andra utställningen för Sheila ZELINI´S GREAT SANDY DESERT blev SKK Ronneby för Paula Heikonen Lehkonen. Precis som förra gången fick hon 1:a juniorkl men sedan vann hon klassen och fick ck. Domarens kritik gladde oss: “Elegant och feminin tik, långt vacker huvud, bra uttryck, lång hals, välvinklad fram och bak, lagom benstomme, parallella rörelser, vacker päls”.

 

punkt ZELINI´S GREAT SANDY DESERT, eller vår Sheila, debuterade på utställning i Tvååker på SKK:s utställning för Pehar Tino, Kroatien. Hon skötte sig mycket fint och fick 1:a junkl, blev 2:a i junkk med ck. Det är vi mycket nöjda med och ser fram emot hennes kommande starter! Se film från debuten här:
punkt Vår “Hedvig”, BEELINE ORCHID WATER DROP, var på SSRK:s dubbelutställning i Hasslarp den 30-31 maj. Första dagen vann hon unghundsklass med hp och gick inte vidare. Den andra dagen vann hon också unghundsklassen, fick ck och kom 3:a i bästa tik direkt efter certtiken. Nära…!
punkt SKKs utställning i Malmö i mars gick väl “sådär” för våra hundar. Lite märklig domare, märkligast var nog att domaren som gett Malte cert tidigare nu gav honom en tvåa. Nåja, han var i gott sällskap då det var andra certhundar som fick 2:a eller blev oplacerade. Vår Hedvig fick i alla fall en hedrande reservplacering i unghundskonkurrensen. Vi tar nya tag!

2008

punkt Vår “Hedvig”, BEELINE ORCHID WATER DROP, debuterade i officiell klass utställning på SSRK Åstorp med Ola Eriksson, kennel Geltman, som domare. Och vilken debut! Hedvig vann först unghundsklassen i stor konkurrens och blev sedan 3:a efter två championtikar vilket innebar att hon också tog certet. Dessutom blev hon Bästa junior/unghund. Vi är så glada och stolta!
Så här skrev domaren: “Vacker helhet. Vackert feminint uttryck i en välskuren skalle. Mycket vacker hals och överlinje. Välvinklad, välkroppad och utmärkt pälskvalitet. Härlig steglängd och attityd”


punkt På SK Syds Springerdag (se även under Blandat) arrangerades också några tävlingar. I 5-kampen så slutade team “Beeline+Malte” på andra plats endast några poäng från segern. Tack till alla som kämpade väl! I det prestigefyllda Springer Racet kom Molly BEELINE VANILLA CARAMEL med matte Karin på andra plats – grattis till prestationen som handlar om snabbhet och kontakt. Här poserar de:
punkt På SKK:s utställning på Sofiero dömde Sara Nordin och vi visade “Molly” BEELINE VANILLA CARAMEL som skötte sig fint och slutade som reserv i öppna klassens konkurrens. Tack för att jag fick låna Molly när jag inte hade någon egen att visa! Och grattis till Ann som tog cert med Astrosprings Leo – en av de bästa unga hanar jag har sett på länge, det ska blir spännande att följa honom i framtiden. Här foto på Molly:

punkt NY CHAMPION!
LP1 BEELINE BUSY BUMBLEBEE “Humlan” kan nu också titulera sig Svensk Viltspårchampion efter att ha tagit den senaste meriten igår i 30 graders värme. Jättestort grattis till matte Emma – bra jobbat! Humlan är e SU(u)Ch Mompesson Prince Charming u FTB Flexible Friend av Vettin. Hon är vår 8:e viltspårchampion och vår 18:e champion totalt.
punkt “Malte” BEELINE CHEVALIER DE MALTE och matte Carina har provat på det här med Rallylydnad. Efter en kurs så tävlade på en inoff tävling på Eslöv Brukshundklass och blev godkända i nybörjarklass.
punkt Sydskånska Kennelklubben arrangerade en inofficiell utställning på Bosjökloster den 7 juni och där blev BEELINE VANILLA CARAMEL BIR, ägare är Karin Hansson. Samma dag var vi i Hasslarp på SSRK där vår egen  BEELINE ORCHID WATER DROP blev 2:a i juniorkonkurrensklassen.
punkt BEELINE WHISKEY AND WATER “Marino” med matte Mia har startat på viltspårprov och blivit godkänd i anlagsklass. Vi önskar lycka till med starter i öppen klass!
punkt På SKK:s utställning i Malmö i mars gick “Hedvig” BEELINE ORCHID WATER DROP för sista gången som valp och hon slutade 3:a i sin klass.  BEELINE TRYING TO RECALL “Milton” debuterade och vann juniorklassen. Ägare är familjen Schlüter.

Hedvig

Milton
punkt Först ut på det nya året blev BEELINE WHISKEY AND WATER “Marino” med matte Mia som deltog på SKK Int utställning i Göteborg den 3 januari. Stort grattis till båda då Marino blev BIM-valp!

2007

I helgen den 10-11 november gjorde valparna BEELINE WHISKEY AND WATER “Marino” med matte Mia samt vår egen “Hedvig” BEELINE ORCHID WATER DROP debut på utställning.
På SSRK:s utställning i Åstorp blev de 2:a respektive 4:a i sina klasser och båda fick hederspris. På söndagen var det SKK:s stora Valputställning i Malmö och här fick de revansch och gick i topp – båda blev vinnare i sin åldersklass och blev sedan näst bästa hanvalp respektive tikvalp totalt. Valparna skötte sig jättefint i den ovana miljön och Mia och jag var mycket stolta.
I Åstorp var även Siiri med och fick ck men blev oplacerad i bästa tikklass.
Nedan Hedvig till vänster och Marino till höger.

DM för Blekinge 2007 har avgjorts och liksom vid 2006 års DM blev mästaren i Agility Large BEELINE IMAGE OF ANGEL med matte Matilda. Det blev att vända hem med vandringspriset, gissningvis en inte alltför tung börda…Vi säger grattis till denna “pantertant” som bara har några månader kvar till sin 10-årsdag!

 

punkt Christel rapporterar från Norge där hon och Minna SVCH BEELINE REASON TO BELIEVE varit och tävlat i viltspårprov. Merit för ännu ett championat hägrade men ett tapt i en vinkel gjorde att hon fick ett andrapris. Vi är övertygade om att Christel och Minna kommer igen! På fotot passar Minna på att ta ett litet bad under spåret, det var en varm dag…
punkt Fler mästare – nu genom BEELINE HOT SALSA som blivit Svedala Brukshundsklubb Bruksmästare för andra året i rad. Grattis till duktiga matte Stina! Även Dante bevisar att springern håller upp i åren, han är nu 8 år gammal.
punkt Det kom ett mail från familjen Hedström i Blekinge som stolt berättade att “Selma” BEELINE IMAGE OF ANGEL blivit 2006 års Distriktsmästare i Blekinge i Agility Large. Tre felfria lopp med bra totaltid bäddade för seger. Bra tänker ni, men det är mer än så…Selma går på sitt 10:e år och sopade ändå banan med alla yngre konkurrenter! Familjen Hedström har verkligen anledning att vara stolta – kullsyster Easy hälsar att hon hoppar lika glatt, snabbt och gärna! Här nedan poserar Selma med välförtjänta priser.
punkt Springerklubben Syd hade utställning i Billesholm i slutet av april med Jens Karlsson som domare. Några av våra valpar från förra året debuterade, bl a Beeline Vanilla Coke som blev 1:a i juniorklass och slutade som 3:a bästa hane. Även Beeline Vanilla Sugar gjorde bra ifrån sig och slutade som 3:e tik i öppen klass. “Wilma” Beeline Party Paintwork blev 3:a bästa tik.
punkt Den 17 februari hade Springer Klubben Syd årsmöte i Helsingborg med sedvanlig utdelning av årets hederspriser till förtjänstfulla hundar och ägare. Vi säger ett stort GRATTIS till Christel Ohlsson som uppmärksammades för att “Minna” BEELINE REASON TO BELIEVE blivit Svensk Viltspårchampion. Ännu ett stort GRATTIS till Carina och Sven-Bertil Magnusson medBEELINE CHEVALIERS DE MALTE som också han blivit Svensk Vilspårschampion och tagit 5  förstapris under året. Han blev därmed Årets Viltspårhund. “Malte” uppmärksammades också för utmärkelsen Årets Prestation: Sedan en tid tillbaka är Malte regelbunden blodgivare på Helsingborgs Djursjukhus och räddar därmed livet på andra hundar.


Duktig och glad valpköpare – Christel

2006

punkt BEELINE VANILLA ICE har debuterat i valpklass I på SKK Malmö Valputställning. Hon blev bästa valp med hp i klassen och totalt 3:e bästa valp. Ägare är Eva Borgström
punkt BEELINE BUSY BUMBLEBEE har startat på viltspårprov, först i anlagsklass där hon fick godkänt med hederspris. Kort därefter fick hon ett 1:a pris vid första starten i öppen klass. Vi önskar Humlan och Emma lycka till på vägen mot championatet!
punkt NY CHAMPION!
På SKKs utställning på Sofiero fick “Minna” SVCH BEELINE REASON TO BELIEVE den utställningsmerit som saknades för att bli Svensk Viltspårschampion. Jättegrattis Christel till en fin prestation!

punkt BEELINE BUSY BUMBLEBEE har startat på jaktprov, den del som heter enkelt vattenprov och blivit Godkänd. Vi önskar henne och matte Emma lycka till med kommande fältarbete.

punkt

NY CHAMPION!
Inom loppet av endast 18 dagar har “Malte” BEELINE CHEVALIER DE MALTE tagit tre första pris på viltspår och kan nu stolt titulera sig Svenskt Viltspårchampion. Det har inte bara gått snabbt, det har också varit i den värsta värmeböljan med snustorra marker och därför en extra utmaning. Vi gratulerar Carina och Svenne till den mycket fina bedriften!

punkt BEELINE CHEVALIER DE MALTE har nu tagit sitt andra förstapris på viltspår bara några veckor efter det första. Nu håller vi tummarna för det tredje och championatet!
punkt BEELINE MUMM CORDON ROUGE har tagit sitt andra förstapris i lydnad klass I och blev 5:a av 17 startande. Grattis till “Moa” och matte Linda för en bra prestation denna heta sommardag!
punkt BEELINE CHEVALIER DE MALTE har varit i farten igen, den här gången startade han i öppen klass på viltspårprov. I den snustorra marken och i nästan 30-gradig värme satt det första 1:a priset ändå där – utmärkt gjort av Malte med förare!
punkt BEELINE CHEVALIER DE MALTE tog sitt första cert på SSRK:s utställning i Hasslarp den 4 juni. Grattis till Carina och Sven-Bertil!

punkt BEELINE STORMY VISIONS har blivit godkänd i anlagsklass Viltspår. Grattis till ägaren Helen Einarsson
punkt BEELINE IMAGE OF ANGEL “Selma”, 8 år, har tävlat i agility i Kristianstad den 20 maj där de tävlade i hopp, klass 1 – två lopp. I första loppet fick de placering 11 av 55 startande. I andra loppet fick de placering 2 av 55 startande, alltså rosett och pinne. Båda loppen var felfria och klart under idealtid. Grattis till matte Matilda!
punkt BEELINE BUSY BUMLEBEE kan nu lägga titeln LPI till sitt namn, hon tog sista meriten för lydnadsdiplomet genom att bli 4:a bland 25 startande. Grattis till matte Emma i Umeå!
punkt BEELINE HOT SALSA med sin duktiga matte Stina har varit ute på bruksprov. Denna gång vann “Dante” klassen och blev uppflyttad till högre klass sök. Han är tidigare godkänd två gånger i högre klass spår. Lycka till på kommande prov!
punkt Vid SSRKs utställning på Gotland fick SVCH BEELINE WINONA RYDER ck, BIR och BIS 3 veteran och hon slutade även som 2:a bästa tik av 20 st. Kanonresultatet då “Tjorven” är 11 år gammal! I-M Hagelin Thoor dömde. Grattis till ägarna på kennel Lill-Hägnas!
punkt Tredje raka första priset på vilspår för “Minna” BEELINE REASON TO BELIEVE! Stort grattis till Christel som tränat och startat henne på prov. Nu saknas bara minst ett andra pris i ökl på utställning för championatet, men det får vänta för först ska Minna bli mamma i sommar.
punkt “Minna” BEELINE REASON TO BELIVE har tagit sitt andra 1:a pris på viltspår och saknar nu bara ett för championatet.
punkt På Malmö SKK Int den 19/3 visade vi BEELINE THE LADY SMILES ” Siiri” för domaren T Schmidt. Hon fick mycket fin kritik och slutade som 2:a i unghundskonkurrensen med CK.
punkt Vår “Penny” TROLLÄNGENS MY CATCH PENNY debuterade i officiell klass på SKKs utställning i Göteborg den 4 januari för Hans Rosenberg. Det gjorde hon med den äran, hon vann juniorklassen med hp.

2005

punkt BEELINE REASON TO BELIEVE, “Minna”, med matte Christel Olsson har startat på viltspårsprov och fått sin  första 1:a i öppen klass. Vi håller tummarna på vägen mot championatet!
punkt SKKs Valputställning i Malmö 13 november mönstrade 32 valpar och vår TROLLÄNGENS MY CATCH PENNY blev 2:a med hederspris och mycket fin kritik “lovande 1-åring”.
punkt Vid SKK:s utställning i Växjö kom LP1 BEELINE CHEVALIER DE MALTE på 3:e plats ökl med CK och på SSRK Åstorp blev han 2:a i ökl med CK
punkt Emma och BEELINE BUSY BUMBLEBEE har varit i farten igen.
Nytt 1:a pris i lydnad klass !, denna gång med  179 p och totalt 3:e plats av ca 20-tal starter. Grattis till finfint resultat!
punkt Emma Rehn med BEELINE BUSY BUMBLEBEE har startat i lydnad klass I och det med utmärkt resultat – vad sägs om 174 p och total segrare i klassen! Vi önskar Emma och “Humlan” lycka till vid kommande tävlingar.
punkt NY CHAMPION!
Bara 3 dagar efter Sofieroutställningen startade Zeb på viltspårprov och fick sitt sista första pris och kan därmed nu titulera sig SVCH BEELINE EXCLUSIVE EBONY. Jättegrattis till matte och husse Magdalena och Micke – “well done”!

punkt På SKKs utställning på Sofiero debuterade vår TROLLÄNGENS MY CATCH PENNY med att bli 3:a i juniorklass med hp – hade hon velat röra sig piggare hade det nog gått bättre men det var en dag med högsommarvärme som hon inte gillade. För LP1 BEELINE CHEVALIER DE MALTEgick det bättre, han kom 2:a i segrarklass med ck. Slutligen deltog också BEELINE EXCLUSIVE EBONY “Zeb” som fick sin utställningsmerit som behövs för ett viltspårschampionat där han nu bara väntar på att få den sista meriten – vi håller tummarna!
punkt BEELINE IMAGE OF ANGEL “Selma” med matte Matilda Hedström har tävlat i agility igen och blev 5:a i Åhus första helgen i september. Hon är nu uppflyttad till Agilityklass II och vi önskar lycka till vid framtida tävlingar!

punkt BEELINE HOT SALSA  med matte Stina har klarat lägre klass spår och är nu klar att tävla i högre klass. Vi önskar dem lycka till!
punkt BEELINE REASON TO BELIEVE, med matte Christel Olsson har debuterat på viltspårsprov och klarade godkänt i anlagsklass galant. Lycka till i öppen klass!
punkt BEELINE IMAGE OF ANGEL “Selma” med matte Matilda Hedström har tävlat i agility igen och fått följande utmärkta resultat

  • Hässleholm  2005-06-04  Officiell Agilityklass 1large: placering 8 av  54 startande
  • Ronneby 2005-06-06  DM Blekinge large: placering 7
  • Bjuv   2005-07-03   Officiell Agilityklass 1 large: placering 4 av 51 startande
punkt Den 11 juni på SSRK i Hasslarp blev Siiri 1:a med hp i juniorkonkurrensklass för Bertil Lundgren. Debuterade gjorde här hennes kullsyster BEELINE INNER SMILE som blev 3:a, vi deläger “Vittra” tillsammans med Linda och Mats
punkt Vår “Siiri” BEELINE THE LADY SMILES har debuterat på officiell utställning på SKK i Hässleholm 22 maj. För Ove Germundsson blev hon 2:a med hp i juniorkonkurrensen med kritik som “10 mån tik av utmärkt modell, mycket lovande”.
punkt Vi läser i Springer Tidningen att BEELINE IMAGE OF ANGEL “Selma” med matte Matilda Hedström har tävlat i agility i Åhus den 23 april. Det var många startande i klasserna och i klass 1 Large (idealtid 45 s) placerade de sig som 8:a med 1,34 fel och på tiden 46,34. I Hoppklass 1 Large kom de tolva med 1,67 fel och tiden 38,67 (idealtid 37 s). Detta är en anmärkningsvärd prestation, inte minst med tanke på att Selma är 7,5 år gammal! Vi är dock inte ett dugg förvånade eftersom hennes kullsyster “Easy” här hemma också hoppar otroligt högt och lätt fortfarande. Men jättestort GRATTIS till Selma och Matilda!

 

punkt På SKK:s Internationella utställning i Malmö 19 mars, med ca 50 anmälda springer, blevBEELINE PARTY PAINTWORK, äg kennel Sanques, 2:a med ck i unghundsklass och slutade sedan som 3:a bästa tik – grattis!

punkt Vid Springer Klubben Syds utställning i Falkenberg den 12 februari där 40-talet springer var anmälda för domare Ola Eriksson kennel Geltmans, blev BEELINE REASON TO BELIEVE, vår tik som samägs med C Olsson BIM i valpklass 2. Hennes halvsyster, BEELINE PARTY PAINTWORK, äg kennel Sanques, slutade som 2:a bästa tik totalt. Grattis!

2004

punkt BEELINE EXCLUSIVE EBONY med matte Magdalena Wallander har under hösten tävlat i viltspårprov med mycket gott resultat. Först blev han godkänd i anlagsklass och bara två månader senare fick han 1:a pris i ökl. Grattis!
punkt Den 14 nov var det dags för Sydskånska KK:s stora valputställning i Malmö där våra valpar gjorde bra ifrån sig för domaren Hans Rosenberg. Först ut var BEELINE MILES OF SMILES, äg R-M Heinrup som blev 2:a bland hanarna med hp endast slagen av dagens bästa hane. Bland tikarna lade vi beslag på placeringarna nr 1, 3, 4 och 5! I tur och ordning vår egen SiiriBEELINE THE LADY SMILES som även blev BIR valp av totalt 24 valpar, följd av BEELINE SMILE A WHILE, äg M Björk, BEELINE BELIEVE THE BEST, äg M Lagergren samt BEELINE REASON TO BELIEVE, vår samägd med C Olsson. Oturligt nog kunde vi inte delta i finaltävlingen.

punkt På SSRK:s utställning i Åstorp den 13 november med domare I Hagelin Thoor debuteradeBEELINE KYLIE´S SMILE, äg L Foxmar och vår egen BEELINE THE LADY SMILES med att bli 3:a resp 2:a i valpklass I med hp
punkt LPI BEELINE CHEVALIERS DE MALTE kan nu lägga titeln Lydnadsdiplom I till sitt namn efter att ha tagit tre första pris i lydnad klass i. Vi gratulerar “Malte” och matte Carina! Sept
punkt SVCH BEELINE WINONA RYDER , äg kennel Lill-Hägnas, blev 2 x BIR Veteran och 2 x BIM Veteran vid SKK:s 4-dagarsutställningar i Ronneby, juli
 
punkt Vid SKK Int i Tvååker för F Lochs-Romans fick BEELINE PARTY PAINTWORK 2:a ukk, ck och 4:a bästa tik och kullborderna BEELINE PARTY PARADE kom 3:a ukk, juli
punkt BEELINE PARTY PARADE, äg Å Lindam, har debuterat i officiella sammanhang genom att på SKK:s utställning i Stenungsund för F Rodriguez bli reserv i bästa hanhundsklass, juni
punkt BEELINE MUMM CORDON ROUGE och BEELINE THE RAINMAKER har varit på Agililtytävling på Eslövs Brukshundklubb i april med bra resultat. I Agilityklass ! blev de 6:a resp 3:a och i Hoppklass 1 blev de 3:a resp 4 berättar matte Linda
punkt En härlig dag på SKK Malmö Internationella… nu har hon äntligen fått den titel hon är värd!. Cert, CACIB, 2:a bt och CHAMPIONAT till SU(u)CH BEELINE ANGEL´S PLACE, vår “Easy”.
Men det gick bra för andra också,
BEELINE FUN FORMULA kom 3:a i junkk med ck, BEELINE CHEVALIERS DE MALTE vann ökl med CK och blev 4:a BH.  BEELINE PARTY PAINTWORKvann också sin klass, junkl med ck samt slutade som 3: bästa tik på sin första off utställning endast 10 månader gammal.
För första gången på många år visade vi också en uppfödargrupp där vi fick hp.
punkt BEELINE CHEVALIERS DE MALTE med matte Carina har nu tagit sitt andra 1:a pris i lydnad klass I och blev femte  bästa hund av 13 startande på Halmstads Brukshundklubb, mars

2003

punkt BEELINE MUMM CORDON ROUGE har tävlat i Lydnad Klass I och fick vid sin första start 172 p och därmed första pris, hon blev också nr 5 av 16 startande. En kanonstart, grattis till matte Linda!
punkt BEELINE CHEVALIERS DE MALTE med matte Carina tog sitt första 1:a pris i lydnad klass I och blev sjätte bästa hund av 19 startande på Ängelholms Brukshundklubb, nov
punkt BEELINE PARTY PAINTWORK blev BIM-valp på Sydskånska Kennelklubbens Valputställning i Malmö i november, domare Per Iversen
punkt Vid SSRK:s utställning i Åstorp 8 november för S Löwenkjaer blev BEELINE FUN FORMULA2:a i Valpklass II och BEELINE PARTY PAINTWORK blev BIR och BIS2 valp. Vår egenBEELINE ANGEL´s PLACE var en placering från att uppnå sitt championat i och med att hon blev 2:a bästa tik i stor konkurrens
punkt BEELINE BELLE EPOQUE har fått titeln LP I efter fyra förstapris i lydnad klass 1, därav har hon en gång blivit bästa hund och en annan gång 2:a. Grattis till matte Eva Bergholtz!
punkt BEELINE BUSY BUMBLEBEE med matte Emma Rehn har debuterat på utställning och blev BIR valp på Flatcoatedretrieverklubbens utställning i Umeå
punkt BEELINE FUN FORMULA med matte Anna Nilsson har
varit på Nordskånska Kennelklubbens utställning i Hässleholm och där blev han BIR och BIG4 valp.
På samma utställning blev BEELINE THE RAINMAKER BIM – grattis till båda!
punkt NY CHAMPION!
BEELINE WINONA RYDER
har fått titeln Svensk Viltspårchampion – vi gratulerar Tjorven och hennes ägare, kennel Lill-Hägnas! Se foto på vår championsida
oktober
punkt BEELINE FUN FORMULA med matte Anna Nilsson har debuterat i utställningsringen och han blev BIR valp, sept
punkt BEELINE THE RAINMAKER, med matte Linda Ahlman tog ett 1:a pris Lydnads Klass I och blev 8:a av 26 startande på Lunds BHK, septe
punkt BEELINE WINONA RYDER, äg kennel Lill-Hägnas, har återigen blivit BIR Veteran med CK – denna gång på SKK Öland för Elke Peper, sept
punkt BEELINE PARTY PARADE, äg Å Lindam, har debuterat på Västkustvalpsutställningen i Göteborg och han blev BIR-valp. Vid ytterligare en inoff utställning i Vårgårda blev han också BIR, sept. Se foto
punkt Vid Springer Klubben Syds utställning i Löddeköpinge 24/8 debuterade BEELINE PARTY PAINTWORK, äg kennel Sanque´s och BEELINE PARTY PASTILLE, äg L Carlsson och i god konkurrens blev de 2:a resp 3:a bästa tikvalp kl 1. BEELINE HOT AIR BALLOON, äg J Astermark, debuterade i unghundsklass och blev 2:a med HP. Domare var Jennie Nielsen, kennel DreamMax
punkt Vid SKK:s utställning i Ronneby i augusti blev BEELINE WINONA RYDER, äg kennel Lill-Hägnas, BIR Veteran med CK. Domare var Jens Martin Hansen
punkt BEELINE HOT SALSA med Stina Andersson har tagit 1:a pris i lydnad klass II och blivit uppflyttad i apellklass spår, juni
punkt BEELINE WINONA RYDER, äg kennel Lill-Hägnas, blev 2:a bästa tik (slagen av sin dotter), BIR- och BIS- 2 Veteran på SSRK utställning i Visby, maj
punkt BEELINE WINONA RYDER, äg kennel Lill-Hägnas tog 1:a pr ökl viltspår i maj på Gotland – nu väntar vi bara på det sista förstapriset som kvalificerar för championat!
punkt BEELINE CHEVALIERS DE MALTE med matte Carina fick 3:e pris lydnadsklass 1 på Helsingborgs BHK. “Malte” vann också “Springerracet” på Springerns Dag anordnat av Springer Klubben Syd, april
punkt BEELINE THE RAINMAKER, med matte Linda Ahlman blev 3:a i Agililtyklass 1 Fri i Arlöv, april

2002

punkt BEELINE THE RAINMAKER, med matte Linda Ahlman blev klubbmästare i lydnad på Löddeköpinge Hundklubb, oktober
punkt  BEELINE CHEVALIERS DE MALTE har blivit godkänd i anlagsklass på viltspår, september
punkt På SKK:s utställning på Sofiero den 8 september dömde Karin Brostam och hon gav BIM valp till BEELINE CHEVALIERS DE MALTE och BEELINE ANGEL´S PLACE blev 3:a skl med ck
punkt På Springer Klubbens Syds utställning i augusti, domare Heidi Fosberg, blev BEELINE HOT AIR BALLOON, äg J Astermark, BIM valp klass I och BEELINE CRYSTAL BRUT, äg L Persson, BIM valp klass II
punkt BEELINE WINONA RYDER, kennel Lill-Hägnas, blev 2:a bästa tik veteran på SSRKs utställning i Tammsvik för Jessie Börregaard Madsen, augusti. På SKKs utställning på Öland blev hon BIR veteran.
punkt BEELINE CHEVALIERS DE MALTE blev BIM-valp på SSRK:s utställning i Gränna 16 juni för A-C Johansson
punkt Vår egen BEELINE BELIEVE IT OR NOT debuterade i Hasslarp för Henny Kappetijn, fick 1:a ökl samt 4:a ökk. BEELINE CHEVALIERS DE MALTE blev BIM-valp och hans syster BEELINE CORDON MUMM ROUGE blev 3:a bland tikarna. Dagen efter blev BEELINE CHEVALIERS DE MALTE BIR valp för L Jonsson
punkt BEELINE THE RAINMAKER, med matte Linda Ahlman. blev klubbmöstare i agility på Löddeköpinge Hundklubb, maj
punkt BEELINE WINONA RYDER, kennel Lill-Hägnas,fick 1:a pris på viltspår ökl, på Gotland, maj
punkt BEELINE CHEVALIERS DE MALTE blev BIR valp på sin debut den 5 maj i Bjuv, äg C Johansson och S-B Magnusson
punkt FTP FLEXIBLE FRIEND AV VETTIN blev 2:a i öppen klass konkurrens med ck och totalt 6:a Bästa tik på SKK:s Int utställning i Malmö i mars

2001

punkt FTP FLEXIBLE FRIEND AV VETTIN blev BIS 2 på Springer Klubbens utställning i Löddeköpinge 19 aug, domare Kaj Madsen, kennel Siegers.
punkt BEELINE SUMMER TIME SCENE, ägare kennel Finnliden, har fått godkänt i vattenarbete samt spår ukl  och ökl på jaktprov, aug
punkt BEELINE HOT SALSA med Stina Andersson har debuterat i lydnad klass 1 och fick ett första pris med 174 p
punkt BEELINE SUMMER TIME SCENE, ägare kennel Finnliden, har startat på viltspårsprov och blivit godkänd i Akl. Hon har också debuterat i utställningsringen med 1 ukl, 2 ukk och hp
punkt Den 19 maj tävlade LP BEELINE TOM CRUISE med matte Ann-Christin i lydnadsklass III igen. De fick sitt 3:e första pris i klassen och vann också densamma
punkt FTP FLEXIBLE FRIEND AV VETTIN debuterade på SKK Int Malmö 17 mars och blev 2:a i unghundskonkurrens med ckLP BEELINE TOM CRUISE startar i lydnad klass III, tar sitt andra 1:a pris och vinner klassen, februari 2001

2000

punkt LP BEELINE TOM CRUISE startar i lydnad klass III och vinner klassen med 279,5 p samt blir uppflyttad till elitklass, december 2000
punkt BEELINE MADONNA LILY, äg Elice Joelsson har tagit 1:a pris i öppen klass viltspår, hösten 2000
punkt BEELINE ANGEL´S PLACE vinner sitt andra cert på SKK Sofiero, september 2000
punkt NY CHAMPION igen!! SVCH BEELINE LOOKS LIKE AN ANGEL med matte Smadar Ulriksen åkte till Norge och med hem hade de sin nya titel Norsk  Viltspårchampion att lägga till den tidigare, maj 2000
punkt BEELINE WEB DESIGN med matte Cecilia har tagit 1:a pris klass I i lydnad, maj 2000
punkt BEELINE HOT SALSA med matte Stina Andersson tar godkänt på jaktprov, vatten, unghundsklass, maj 2000
punkt NY CHAMPION!! SVCH BEELINE LOOKS LIKE AN ANGEL med matte Smadar Ulriksen fick sin titel Svensk Viltspårchampion i april 2000

1999

punkt LP BEELINE TOM CRUISE blev klubbmästare och 1999 års lydnadshund på Springer Västs KM, sept 99
punkt NY CHAMPION!! SVCH LP BEELINE WHITE GOLD med matte Karin Nilsson fick sin titel Svensk Viltspårchampion i sept 99. Vi gratulerar!
punkt BEELINE ANGEL´S PLACE var på SKK uställning på Sofiero den 11/9 för Jessie Börregaard Madsen och blev 2:a ukl, hp, 2:a skl, ck och 3:a bästa tik
punkt BEELINE WINONA RYDER med matte Siv Ödlund fick godkänt på vattenprov, nkl, på Gotland, aug 99
punkt BEELINE LOOKS LIKE AN ANGEL med matte S Ulriksen har tagit 1:a pris i öppen klass på viltspår, juli och augusti 99
punkt På SKK Linköping 5/6 dömde Ann-Christin Johansson och gav BEELINE TOM CRUISE hans andra cert
punkt På SSRK Hasslarp 5/6 dömde Kirsti Wourimaa och gav BEELINE ANGEL´S PLACE hennes första cert
punkt Vi gratulerar Ann-Christin och LP I BEELINE TOM CRUISE som nu också kan titulera sig LP II,30 maj 99
punkt BEELINE WHITE GOLD, äg Karin Nilsson, har dels tagit 1:a pris öppen klass på viltspår, dels tagit 1:a pris klass II på lydnadsprov och han blev klassens bästa hund, maj 99
punkt LP I BEELINE TOM CRUISE, äg A-C Dahlström tog 1:a pr kl II på lydnadsprov 2 maj och ett nytt 1:a pr den 15 maj
punkt LP I BEELINE TOM CRUISE, äg A-C Dahlström fick godkänt i anlagsklass och hp på viltspårprov, april 99
punkt BEELINE LOOKS LIKE AN ANGEL , äg S Ulriksen, fick godkänt på sin första start i anlagsklass på viltspårprov, april 99
punkt På SKK Int i Malmö 20/3 blev BEELINE ANGEL´S PLACE 1:a i junkk med hp på sin första officiella utställning för Anders Cederström

1998

punkt På SKK:s årliga valputställning i Malmö 8/11 blev BEELINE DEEP IMPACT 2:a av samtliga hanvalpar (endast 4 mån gammal) och BEELINE ANGEL´S PLACE 2:a av samtliga tikvalpar. Domare: Berit Bondal, Norge
punkt LP1 BEELINE TOM CRUISE, äg A-C Dahlström, erövrar titeln Lydnadsdiplom klass I
punkt På SSRK:s utställning i Alingsås 980829 hade vi en bra dag för domare Svend Löwenkjaer.BEELINE ANGEL´S PLACE blev återigen BIR och BIS-2 Valp bland rekordstort antal deltagande valpar. SUCH LP SVspCH BEELINE TICKET OF LUCK blev BIS-3 Veteran och med BIS-placerad avelsgrupp. BEELINE BRUCE WILLIS blev 2:a i segrarklass med ck samt 3:a bästa hane
punkt SUCH SVspCH Beeline Ticket of Luck tar sista meriten för viltspårschampionatet och blir vår första dubbelchampion, 980828
punkt Beeline Milleur Point, äg Göran Wass, tar ett första pris i öppen klass på viltspårprov, augusti 98
punkt Beeline White Gold, äg Karin Nilsson, tar ett andra pris i öppen klass på viltspårprov, augusti 98
punkt SSRK Hasslarp 980607, M Armstrong

Easy
Beeline Angel´s Place
“Easy” 5 mån (Klicka för att se större foto!) debuterade genom att bli BIR och BIS 2 valp med följande kritik “Lovely puppy, excellent head and eye. Very good neck and shoulders. Good front, well turned quarters. Nice depth of body. A sound stylish mover. Nice size for her age”. Hennes mamma  Mistily´s Angel in Disguise Big Bangblev BIS 4 veteran och hennes pappa Astrospring´s Big Bang tog cert, BIR och BIS Unghund (foto tv)

 

punkt Beeline Looks Like An Angel (kullsyster till Easy) blev BIS Valp bland över 40 valpar på Sv Rottweilerklubben i Stenkullen 980607
punkt SSRK Hasslarp 980606, M Holm-Hansen
Beeline Bruce Willis
(Sanques Mel Gibson -Mistily´s Angel in Disguise) äg N Brenna-Lund vann sitt första cert och blev 2:a bästa hane
punkt Hallands Taxklubb 980513
SUCH Beeline Ticket of Luck
, äg Ann Lunding, tar 1:a pris öppen klass viltspår
punkt SKK Malmö 980322, Svein Helgesen
Beeline Make Believe
“Clara” vann sitt andra certifikat och blev 2:a bästa tik med följande kritik: “Utmärkt typ och balans. Utmärkt huvud och uttryck. Fin hals och överlinje. Välkroppad. Utmärkt bakställ. Välvinklad fram och bak. Fina effektiva rörelser”

2011

punkt Hedvig började löpa den 14 december så nu väntar vi på en liten julromans mellan henne och Henry…UPDATE: Hedvig parades den 26 december så nu håller vi tummarna för valpar som kommer vecka 9!
punkt Ella har varit på ögonlysning och allt såg bra ut så hon fick diagnosen utan anmärkning. Ögonlysning går till så att hunden först får droppar i ögonen som vidgar pupillerna så att veterinären med sina specialla instrument ska kunna se in i ögat ordentligt. Se på fotot här så stora Ellas pupiller är!
punkt Nu är vi klara med planerna för för nästa kull! Det blir Hedvig som kommer att paras med Henry och valparna kommer att bli klara under tidig vår 2012 om allt går som det ska. Läs mer HÄR!
punkt I Skåne kom sommaren sent i år – så här härligt fick vi först på hösten. Foto taget den 1 oktober!

punkt Hur vi hade det under vår tripp till utställningen på Öland kan du ta del av här, det är från min dotter Emelies blogg

punkt Läs om Millas valpkull sommaren 2011 HÄR. Beeline Marrakesh Express fick stanna kvar hos oss.

punkt Ca en vecka kvar tills Millas valpar kommer och nu buktar magen både utåt och hänger ner tungt. Inget är som väntans tider!
punkt Sommaren är nästan här och Ella har börjat träningen inför badsäsongen 🙂
Inte visste vi att springern också var en mini-ubåt…

punkt Milla har varit på ultraljud och vi är så glad att vi äntligen kan meddela att vi väntar valpar! Veterinären tyckte hon kunde se 6 st ganska klart. Nu är det bara att vänta tills runt den 5 juni när de ska se dagens ljus..Här kommer foto på en av dem!

punkt Nytillskott i kenneln! Vi hälsar lilla “Zoie” CHARLESCROFT SHINE ON välkommen hem till oss och hoppas att hon kommer att lysa för oss länge
punkt Vi önskar Tuva lycka till i sin nya familj! Tuva kommer att bo hos vår fodervärdsfamilj Herrstedt i Glumslöv vilket innebär att vi kommer att träffas ofta ändå
punkt Nu är Milla parad med Java och valpar väntas i början av juni, läs mer här.
Vi är vi ledsna att tala om att Hedvig gick tom den här gången.
punkt Tuva” CHARLESCROFT BECK AND CALL är nu höftledsröntgad med A utan anmärkning
punkt Äntligen hopp om vår och valpar! Hedvig är nu parad med Sammy och valpar väntas kring Valborgsmässoafton Läs mer här!
punkt Nu har vi varit och gjort ögonlysningen på Hedvig och Milla och allt såg bra ut. Vi väntar fortfarande på löpningar och faktiskt så har Hedvig visat det första tecknen på att det är på gång. Inget är som väntans tider!
punkt Till er som tingat eller funderar på att tinga valp under 2011 så kan jag berätta att vi planerar för två kullar framöver. Vi är dock lite osäkra på löpperioderna, men håll utkik här eller på valpsidan för mer information framöver. Och välkommen att sätta upp dig på vår väntelista!

2010

punkt Våra hundar älskar verkligen snön – hoppas era gör det också! Här kommer en bild på en av vinterlekarna – där även “råttan” från IKEA är med (det är den svarta längst ner i bild…) Från vänster: Ella, Siiri, Penny

punkt Vi har fått det tråkiga beskedet att “Grynet” FBP Flexible Friend av Vettin har lämnat oss drygt 11,5 år gammal. Vi hoppas att Grynet nu har många bollar att jaga i hundhimlen och att det vankas många godbitar fortfarande. Om du vill läsa mer om Grynet så titta HÄR
punkt Detta är inte direkt någon nyhet men jag inser att jag missat att berätta om “Malte” SEVCH BEELINE CHEVALIERS DE MALTE och hur han räddar liv. Var 3:e månad i några år nu har matte Carina tagit med honom till Helsingborgs Djursjukhus där han lämnat blod. Malte är en av hjältarna – lär här om reportaget i Helsingborgs Dagblad

punkt Vi har fått det tråkiga beskedet att “Selma” BEELINE IMAGE OF ANGEL har lämnat oss. Nu leker hon med sin syster Easy i himlen. Läs mer om Selma här
punkt Ni passar väl på att njuta av sommaren och att låta er springer bada, något som de flesta älskar. Här kommer en badhälsning från Tuva!

punkt In memoriam: SEU(u)CH BEELINE ANGEL´S PLACE “Easy”
31 december 1997 – 2 juli 2010

Den svåraste dagen kommer alltid. Så älskad och saknad.
punkt Lite försenat men här kommer också foto på matte till Hedvigs tikvalp – namn lite oklart ännu…

punkt Valparna har blivit 3 veckor och det är besöksdags. Först var familjen Hyltberg som väntar på hanen, som ska kallas Uffe. Hedvig var extra nöjd att ha “hela familjen” samlad i soffan…
Och här är Uffe med sin blivande “lillmatte” – kan vi gissa att de kommer att bli bästa kompisar?
punkt
Om det till äventyrs finns någon som tror att detta med att vara uppfödare endast är en rosenröd dans på rosor med en massa gulliga valpar så kan jag säga att det är långt ifrån sanningen. Visst finns det många glädjeämnen men ofta är besvikelsen stor. Vi har lugnt sagt inte haft någon bra start på 2010. Efter allt annat hade Hedvig endast två valpar och det var tråkigt, än mer tråkigt var det att behöva lämna negativt besked till de som hade tingat en valp och sett fram emot en ny familjemedlem till sommaren. Men vi får planera om och hoppas på nya kullar i slutet av 2010 eller början av 2011. Vill du kolla Hedvigs små – titta här!
punkt Till er som väntar på besked – inga valpar ännu, per lördag kl 12.00. Men Hedvig har haft förvärkar i många timmar så de kan komma inom de närmaste timmarna eller framemot natten. Här bäddar hon i valplådan…
punkt Vi är glada över att få en ny valp och nytt avelsblod i huset – välkommen “Tuva”CHARLESCROFT BECK AND CALL

punkt Hedvig BEELINE ORCHID WATER DROP har varit på ultraljud och veterinären såg minst 4 levande valpar. Några ytterligare kunde skymtas men hon var tveksam om det var livsdugliga foster. Vi håller tummarna och ser oavsett fram emot de valpar som kommer!
punkt Nu har Sheila flyttat till sin nya hem hos familjen Birgersson i Skälderviken. Vi saknar henne så men hoppas att hon kommer att trivas – och vi ses igen.
punkt Vi har varit och gjort ultraljud på Siiri BEELINE THE LADY SMILES och tyvärr visade det sig att hon var tom så vi får inga valpar efter henne mer då det var sista försöket.
punkt
Nu är Hedvig parad med Leo (foto ovan) och all information om den kullen och Siiris kull med Marlon finns här
punkt “Malva” BEELINE THREE TIMES A LADY kom förbi och visade upp sig och fick en trimning. Hon är 10 månader och vi planerade in några kommande utställningar för henne. Men det är träning som gäller!

punkt Att vara uppfödare är inte alltid en dans på rosor och de planer vi har grusas ibland. Tyvärr visade det sig att Sheila, som skulle ha parats i vår, hade C i höftledsstatus vilket innebär att hon inte kommer att gå i avel. Det är extra tråkigt eftersom höftledsdefekter inte är ett stort problem i vår ras och i vår egen uppfödning ligger vi på lägre genomsnittsprocent än rasen totalt. Oavsett så innebär det att planerna för sommarens kullar ändras något. Den 3 mars parade vi därför “Siiri” BEELINE THE LADY SMILES med “Marlon” och under v 10 kommer “Hedvig” BEELINE ORCHID WATER DROP att träffa sin kavaljer “Leo”. Mer information kommer snart!
punkt Ett litet tips till dig som inte ännu har köpt boken “Engelsk springer spaniel” av Helena Thorslund. Passa på nu när den finns på rea för endast 65 kr! Här länk till AdLibris http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153424433
punkt Hundarnas egna sidor är uppdaterade med en hel del nya foton, du hittar sidorna under respektive hund på denna sida
punkt Vi brukar inte ha snö i Skåne så ofta men i år har det slagit alla rekord. Även om vi människor tycker sådär om det så älskar hundarna snön. Där vi brukar släppa dem nere vid havet blåser snön undan en del vilket gör att det fortfarande går att springa och ha det kul! Här kommer några foton från igår (6 februari):
punkt Nu har vi varit och gjort ögonlysningen på Hedvig och Sheila, som måste göras före parning. Båda hade fina ögon utan anmärkning. På fotot visar Sheila hur det hela går till!

punkt Sheila blev sur för att hon inte fick ligga i soffan längre…då tog hon saken i egen tass så att säga och hittade den här fotpuffen i stället. Typiskt engelsk springer att aldrig ge upp utan alltid hitta nya möjligheter!
punkt Vi fick besök av Lisa med Figaro BEELINE THE GREAT WALL. Så här fin blev han efter sin första trimning. Hans namn är inspirerat av Kinesiska muren som jag besökte förra året – det var en upplevelse.

punkt Första hälsningen i år är ett filmklipp med Monty i huvudrollen, kolla här!
punkt Nytt år och nya möjligheter! Jag brukar inte ge nyårslöften men ett försök till sådant blir nu att uppdatera den här sidan oftare! Vill börja med att tacka er alla för julhälsningarna – så många har vi aldrig tidigare fått – så kul! Vi har haft en lång och skön ledighet under jul och nyår med snö och kyla som hundarna älskar…här är Sheila och Ella i full fart.

Under ledighet finns det också tid till att träffa valpköpare och de som har några av våra hundar som fodervärdar. En sådan besökare var BEELINE JULIET JUBILEE “Milla” som vuxit till sig rejält. Hon har ett mycket vackert huvud tycker jag och vi planerar för att ställa ut henne till våren.

Millas matte berättade att de går många kurser och i en av dem fick de prova på bassängbadet på Helsingborgs Djursjukhus. Det gillade hon som det vattendjur hon är!

2009

punkt Vår nya lilla valp har kommit – välkommen Trollängens Enough Is Enough! Läs mer om henne under Hundar/Just nu
punkt Molly valpade den 12-13 juni och fick 7 valpar, läs mer här
punkt Hedvig är HD-röntgad och har A-höfter. Hon kommer preliminärt att få sin första kull våren 2010.
punkt Den 26 april var jag domare på Springer Syds utställning i Ask med ca 27 anmälda springer. Det var många bra hundar och speciellt när det kom till championklasserna och Bästa hane respektive Bästa tikklass var det en utmaning att placera. De här blev dock till slut mina vinnare för dagen , till vänster Ch Trollängens Maximum Effect  och till höger Trollängens Copycat

punkt Siiri valpade och fick 3 tikvalpar den 23 april, läs mer här
punkt Molly är parad och väntar valpar kring den 13 juni. Läs mer här!
punkt Siiri är parad och väntas valpa kring den 24 april. På ultraljud har vi sett minst 3 valpar.
punkt Vittra valpade den 26 februari och fick 6 st. Läs mer under Valplådan/Valpar nu
punkt Vi är glada över att fått del av avelsrätten i BEELINE JULIET JUBILEE “Milla” e Ch Trollängens My Buddy Marlon u Ch Beeline Reason To Believe.

2008

punkt Vår nya lilla valp har kommit – välkommen Zelini´s Great Sandy Desert! Läs mer om hennes bakgrund under Hundar/Just nu
punkt För dig som bor i Skåne och vill göra något annorlunda när du aktiverar din hund vill jag tipsa omStoregård Hundpark som ligger utanför Löddeköpinge. Här kan t ex du gå olika aktiveringsslingor med din hund – ta en titt HÄR
punkt Springerdagen i Syd hölls en härlig brittsommardag (den 12 oktober och 16 grader varmt!) vid sjöarna i Saxtorp utanför Landskrona. Ett 40-tal springrar med familjer minglade och pratade springer medan hundarna lekte och badade allt vad de orkade. Här är några bilder från vimlet:


18 springrar badade samtidigt – tyvärr gick det inte att få med alla på bild!

Valplek med snurr – Tintin och Zilas 4,5 mån
punkt Brevlådan är uppdaterad med ny layout – sidan med hälsningar från våra valpköpare, ta en titt!
punkt Vi har gjort ultraljudsundersökning på “Minna” den 26 maj och hon är konstaterad dräktig.
punkt “Minna” SVCH BEELINE REASON TO BELIEVE  är parad med SUCH DKUCH Trollängens My Buddy Marlon och valparna väntas kring 26 juni – läs mer om kullen här
punkt “Siiri” BEELINE THE LADY SMILES har valpat den 3 april – tyvärr fick hon endast en valp, se foton här
punkt Läs Camillas blogg! (vår kennelpraktikant under mars-april 2008)
Klicka här

punkt Vi fick ett sorgligt besked från Karin, matte till Guiness – SVCH LPI BEELINE WHITE GOLD – som skulle har blivit 14 år om några veckor – läs mer här. Vi hedrar Guiness genom att han pryder första sidan på vår hemsida.

punkt Vi stödjer Smällarupproret – gör det du också! (klicka på bilden för mer info)

punkt Vi hälsar Camilla Jannesson välkommen! Camilla är praktikant hos från ca 1 mars – 15 april. Läs mer om Camilla och hennes hundar på hennes hemsida
punkt Vi väntar valpar ca 31 mars, “Siiri” BEELINE THE LADY SMILES är parad med “William” Trimere Triathlon, läs mer här…
punkt Det kom ett brev från Lena, matte till Teddy LPI LPII BEELINE AFRICAN WHISTLER…Teddy skulle ha blivit 15 år till våren, läs mer här

2007

punkt Jessica och Saga BEELINE HOT AIR BALLOON skickar en hälsning och vill berätta om den vandring de gjorde i Småland i somras, läs mer här (pdf)
punkt
Jag vill bjuda in dig till vårt nya forum enbart för kennel Beelines valpköpare. Det finns på det snabbt växande digitala communityn Facebook www.facebook.com som du kanske redan är medlem i eller har läst om i media.
 
För dig som inte är medlem: Gå till hemsidan och klicka på “Sign in” och fyll i de uppgifter du vill, önskvärt från min sida är namn, ort, din hunds namn såväl i stamtavlan som det du kallar den eller dem.
 
När du är registrerad går du till Groups i menyn på vänster sida och skriver sedan i sökrutan “Vi som har engelsk springer från kennel Beeline”, klicka sedan på Join.
 
På gruppens sidan finns diskussionsforum, “wall” där man kan göra korta inlägg, du kan ladda upp foton, videos mm som du vill dela med dig av. Här kan du ställa frågor, diskutera allt om springer spaniel samt skapa nya kontakter. I kalendern kan aktuella händelser läggas in som man vill tipsa om, t ex tävlingar, kurser och annat som rör hund.
 
Gå med redan idag – ju fler vi blir desto större utbyte. Välkomna!
 
Hälsningar
Eva


punkt Vi glädjer oss att ha en ny valp! Får vi presentera BEELINE ORCHID WATER DROP som nu finns på sidan över hundar vi äger, se mer här
punkt Det kom ett brev till Brevlådan från Marino, BEELINE WHISKEY AND WATER, där han berättar om sina intryck från första tiden i sitt nya hem – läs mer här
punkt Några rader med sommarhälsning från Fliisan, BEELINE LITTLE BIT OF LOVE 14 veckor som gillar jordgubbar…klicka här
punkt Vi har valpar födda den 18 juni e Trimere Triathlon u Beeline Party Paintwork. De är leveransklara från 13 augusti, läs mer här
punkt Vi väntar valpar i mars e SU(u)CH Beresford Benefactor u Beeline The Lady Smiles, läs mer här

2006

punkt Titta på alla julhälsningar här!
punkt Valparnas pappa har blivit champion! Vi säger grattis till SU(u)CH Beresford Benefactor och kennel Sanques
punkt Valparna har fått en egen sida med foton, klicka här
punkt Vi har fått valpar! Eller rättare sagt Bennies och Minnas valpar är födda den 4 juni – läs mer här!
punkt Vi flyttar! Ny adress är Östra Tallgatan 13, Helsingborg. Se mer under “Här bor vi”
punkt “Minna” BEELINE REASON TO BELIEVE är parad med Beresford Benefactor “Bennie” och valparna beräknas födas i början av juni, läs mer här
punkt Vi firar det nya året 2006 med ny layout på vår hemsida samt en del nya sidor, tex Galleri med fler foton. Vi firar också att vår hemsida fyller 7 år!

2005

punkt JULHÄLSNINGAR FRÅN VÅRA VALPKÖPARE, titta här!
punkt Första julhälsningen har kommit! Läs i Brevlådan om “Minnas” och Christels julhälsning
punkt BEELINE HOTAIR BALLOON med matte Jessica har varit på höstvandring och berättar om det här
punkt BEELINE I BELIEVE I CAN FLY har haft en lyckad jaktdag. Vem har sagt att “vanliga” springers inte kan jaga? En liten hösthälsning har också kommit från BEELINE ANGEL´s SMILE. Läs mer iBeeline´s Brevlåda
punkt Det har kommit ännu ett brev, läs om BEELINE DISTANT DRUMS i Beeline´s Brevlåda
punkt Nya brev från valpköpare i Brevlådan, läs sommarhälsning från BEELINE ANGEL´S SMILE och om BEELINE WIGTOWN BAY som fick sprida glädje hos sin familj i 10 år. Klicka här
punkt Den 4 september hade jag glädjen att få döma på Springer Klubben Östras årliga utställning på Skavlöten. En vacker utställningsplats, vackert väder och 60-tal härliga springrar att gå igenom – vad mer kan man önska av en dag? Mina vinnare blev två mycket rastypiska och välgående hundar, BIR till hanen Account´s Make Way for Tomorrow och BIM till tiken Trollängens Just Taste It.

punkt Våra hundar älskar att bada – ta en titt i vårt fotoalbum med bilder från hundbadplatsen på Råå!Klicka här
punkt Vi har glädjen att få hälsa TROLLÄNGENS MY CATCH PENNY (Wongan Kadenza – SU(u)CH Trollängens New Tricks) välkommen tillbaka till Sverige och hem till oss. Tack till Tanja Schewe, kennel vom Springer-Clan i Tyskland för att vi fick köpa henne. Thank you Tanja for letting us have Penny!
Läs mer om Penny på vår hundsida! Foto nedan vid 3 mån

punkt Nytt år – nya valpar! Den 6 januari föddes Grynets och Bonus kull, det blev 7 valpar – läs mer här!

2004

punkt Det är roligt att få julhälsningar, läs några av dem i Beeline´s Brevlådaklicka här!
punkt “Grynet” FPB Flexible Friend av Vettin väntar valpar med “Bonus” Lavrevikens Spirit of Heart första veckan i januari 2005 – läs mer här
punkt ÄNTLIGEN – en bok om Engelsk Springer Spaniel på svenska! Engelsk Springer Spaniel av Helena Thorslund kan du köpa via www.adlibris.se eller www.bokus.se
punkt Nu har Easy´s valpar blivit 8 veckor och vi önskar dem lycka till i sina nya hem. Foton från 8 v ålder finns inlagda på valpsidan
punkt Vi gratulerar pappan till Easy´s valpar som nu fått sitt utställningschampionat – SU(u)CH JWW03 Trollängens Smile Is In The Air
punkt Nu har Stinas valpar blivit 8 veckor och vi önskar dem lycka till i sina nya hem. Nya foton på valparna en och en finns nu inlagda på valpsidan
punkt Easy´s valpar kom den 14 juni – det blev hela 11 stycken varav 5 hanar och 6 tikar. Se på och läs mer om kullen här
punkt Stina fick en kull på 7 fina valpar den 30 maj – se på och läs mer om valparna här
punkt Post i Brevlådan från Åsa Lindam och BEELINE PARTY PARADE som just fyllt 1 år – läs här
punkt  “Easy” SU(u)CH BEELINE ANGEL´S PLACE är nu parad. Pappa till kullen blir Trollängens Smile Is In The Air, läs mer här…
punkt Nu är “Stina” BEELINE BELIEVE IT OR NOT parad med Teddy. Ch Astrospring´s Big Bang, och valparna kommer preliminärt i månadsskiftet maj/juni. Vill du läsa mer om den här kullen så klicka på Valplådan/Valpar Just Nu i menyn, eller klicka här

2003

punkt Under 2003 har vi firat 25-årsjubileum i kenneln då vår första kull föddes 1978. Eller rättare sagt – vi skulle ha firat! På grund av att vi flyttade under sommaren/hösten gick det vi planerade tyvärr inte att göra. På detta enklare sätt vill vi i stället tacka alla våra hundratals valpköpare genom åren för förtroendet att ni valt oss! Vi vill också tacka för allt det arbete många av er lagt ner för att jobba med era hundar i olika sammanhang och därmed bidragit till att vårt kennelnamn har blivit respekterat. Allra mest vill vi tacka för alla trevliga nya vän- och bekantskaper och de glädjeämnen dessa har fört med sig. Vi lovar att fira bättre vid nästa jubileum!
punkt Vi flyttar den 1 oktober! Ny adress är Barongatan 35, 256 54, Ramlösa (utanför Helsingborg). Tel 042-291 491. Epost densamma som tidigare. Klicka här för karta!
punkt Vi har fått en trevlig berättelse om att gå på vandringstur med sin springer – tack Jessica! Hon och Saga fick uppleva mycket på Skåneleden, läs mer här
punkt Vi har nu en ny sida kallad “Kontaktannonser”. Den är avsedd för våra valpköpare som vill ha kontakt med andra springerägare för gemensamma aktiviteter av olika slag – läs mer här
punkt “Stojan”, BEELINE BEAT THE BUSH har nu en egen sida, kolla under Länkar eller klicka här
punkt Nu finns uppdaterade, enskilda foton på samtliga valpar i vårens kullar på vår valpsida, klicka här
punkt Med anledning av rasens 100-årsjubileum år 2002 har den Engelska Springer Klubben tagit fram en video “Love, Honour and Obey”. Du kan beställa den online via ESSC. Klicka här för att gå till klubbens hemsida för mer info…
punkt Nya foton finns inlagda på Agilitysidan – stort tack till Linda och Jack!
punkt Grynet har valpat! Den 11 maj fick hon 6 valpar, 3 hanar och 3 tikar. Läs mer här…
punkt Easy har valpat! Den 7 maj fick vi 11 valpar, 5 hanar och 6 tikar, läs mer här…
punkt Stina har valpat! Den 7 april fick vi 7 valpar, 3 hanar och 4 tikar, läs mer här…
punkt FTP FLEXIBLE FRIEND AV VETTIN väntar valpar med SU(u)CH Mompesson Prince Charming, de beräknas födas den 12 maj, läs mer här
punkt BEELINE ANGEL´S PLACE väntar valpar med SU(u)CH NUCH Barecho Fun For The Future, de beräknas födas 7 maj, läs mer här
punkt BEELINE BELIEVE IT OR NOT  (Stina) väntar valpar med  SU(u)CH NUCH Sanques Perry Mason, de beräknas födas 7 april, läs mer här
punkt Vi är ledsna att få beskedet att NUCH BEELINE WILD STRAWBERRY har gått ur tiden. Läs merom “Marthe” på kennel Zelini´s hemsida.
punkt Vi firar vårt 25-årsjubileum i kenneln och 5-årsjubileum för vår hemsida med bl a helt ny layout på hemsidan och mycket nytt innehåll. Läs mer om jubileum…

2002

punkt Läs det gripande brevet från matte Anya om BEELINE GILLY´S BISCUIT “Mimmi” – i brevlådan
punkt Idag den 2 maj har vi sorg och hedrar minnet av vår kära “Alice”, BEELINE ALIVE ´N KICKING, som inte längre finns hos oss. Vi saknar dig.
punkt Valpar födda den 20 april e Barecho In The Air och vår svart/vita FTP FLEXIBLE FRIEND AV VETTIN “Grynet”. Läs mer här!

2001

punkt Vi har parat om NUCH Mompesson Royal Exclusive och BEELINE MAKE BEELIVE, valparna föddes den 31 december, mer info
punkt Vi har fått valpar e NUCH Mompesson Royal Exclusive u BEELINE MAKE BELIEVE den 28 juni,läs mer här
punkt BEELINE ANGEL´S PLACE har fått valpar med NUCH MOMPESSON ROYAL EXCLUSIVE födda 18 april, läs mer

2000

punkt Brev från matte och husse till BEELINE HUNTER´S MOON med tack för 14 år, Beeline´s Brevlåda. Läs också nya brev från “Ammie”
punkt Alice har fått valpar med Marco den 26 mars 2000, läs mer härLäs de nya breven i Beeline´s brevlåda

1999

punkt Läs den fantastiska historien om när BEELINE BRUCE WILLIS skulle simma till Danmark men hamnade på förstasidan i Kvällsposten och i Berlingske Tidene i stället! Klicka här
punkt Nu öppnar vi BEELINE´S BREVLÅDA som är våra valpköpares egen sida. Här kan du läsa om springer i stort och smått – och du som har en valp från oss är välkommen med bidrag! Maj 99Klicka här!
punkt Inför utställningssäsongen – ta gärna en titt på vår nya utställningssida med råd, tips och info
punkt Antal besökare på vår sida har passerat 6000 – och detta på ungefär än ett år. Det tycker vi är mycket inspirerande och vi fortsätter att lägga in mer information om rasen i allmänhet och våra hundar i synnerhet. Välkomna igen…och skriv gärna i Gästboken!
punkt Beeline Alive ´N Kicking har fått valpar den 13/3 med LP Beeline Tom Cruise, läs mer här

1998

punkt 9 oktober – antal besökare på vår sida passerar 2000! Kul med så många besökare på drygt ett halvår – men varför skriver inte fler hälsningar i gästboken?
punkt Valpträff med trimning i augusti 98
punkt Läs om Isak som räddningshund – matte Christina berättar Aug 98
punkt Min fästmö har bulimi – ja det påstår Guinness, läs hela historien här Aug 98
punkt Läs om älgjakt med springer – Sunny´s husse berättar Aug 98
punkt Juli 98 – mer nytt på sidorna. Under rubriken Lathund i menyn finner du tips och råd inom olika områden.
punkt Läs om fjälldrag med springer under Allround/Kompis (eller klicka här)
punkt Clara har fått valpar 25 juni – följ deras utveckling vecka för vecka – se under Kullar 98 i  Valplådan!

 

 

 

 

Här kan du läsa tidigare nyheter om våra hundar och vår uppfödning. Ja ända tillbaka till 1998 vilket var det år som vi startade vår hemsida. Men observera att dessa tidigare/gamla nyheter är från vår förra hemsida och att därför länkar och eventuellt annat också inte fungerar fullt ut. Sedan december 2015 hittar du aktuellt under Nyheter på den här hemsidan.