Utställning

SEU(u)CH DKUCH SEVCH Beeline Marrakesh Express

certVarför ställa ut?

För uppfödare är utställningar (och andra prov) ett måste. Där kan man “varudeklarera” sitt avelsresultat och jämföra detta och det man nått gentemot rasstandarden och man kan studera tilltänkta avelshundar. Hundutställningarna – och deltagandet i dessa – är också ett medel för att skilja de seriösa uppfödarna från de mindre seriösa. Till skillnad från den seriöst inriktade uppfödaren meriterar den senare så gott som aldrig sina hundar. För den enskilde hundägaren, såväl som för uppfödaren, kan utställandet bli en rolig hobby som ger kontakt med andra hundägare och kan leda till ett ökat hund- och tävlingsintresse.

Att ställa ut kan vara mycket spännande och stimulerande. Jag minns med glädje de gånger i ringen då jag haft en springer i kopplet och då vi båda var helt på det klara med att vi var bäst – och vi lyckades också övertyga domaren om den saken. Läs till exempel om när vi blev BIS Best In Show. Drömmar om en lovande valp som man önskade fram till segrar, men också den stora glädjen över den “fula ankungen” som utvecklades till en svan fast ingen trodde det. Stolthet över mina valpköpare som aldrig gav upp, tränade och vann i slutänden. Ödmjukheten inför att visa en avelsgrupp efter en avelstik och samtidigt ha hennes son i ringen som även han hade en avelsgrupp…de fina minnena är många. Bortsett från de egna minnena är det också något speciellt med att se en vacker springer i en ras- eller gruppfinal och heja fram denna till segern.

Läs mer om våra Champions och andra utställningsvinnare! Eller under Minnen om historiska highlights.

I uppfödarklass tävlar en uppfödare med 4 egenuppfödda hundar

BIS Uppfödargrupp SK Ask 2015

BIS Uppfödargrupp SK Ask 2015

Om du har hund från oss och vill prova på hjälper vi gärna till med tips och träning. Kontakta oss. Ibland har vi gemensamma träningsträffar, här är ett gäng som var med sommaren 2015.

15utsthoslotta

 

Beeline Back To Basic

 

Beeline Iced Chiffon