Minnen

De många år som jag haft engelsk springer spaniel i huset betyder naturligtvis att jag har en lång rad minnen att se tillbaka på. Roliga, sorgliga, vackra, underbara minnen av hundarna men också av alla de människor jag knutit kontakt med genom åren. Bland alla minnen är det kanske segerns sötma som bitit sig fast bäst – detta är också lättast att illustrera – låt mig därför blicka tillbaka till några av de highlights som tillhör historian.

STÖRST av allt var nog BIS-vinsterna i Malmö 1985:

sunnybismalmo

Det var en fantastisk dag då BEELINE SUNSET STRIP blev BIS från juniorklass, endast 13 månader gammal, i konkurrens med 2500 anmälda… Han var därmed också första svenskfödda springern att bli BIS på en SKK Internationell utställning.

bis1_small  bis2_small  bis3_small  bis4

Året därpå blev han även BIS på Springer Klubbens Club Show i Furuvik med över 100 springer anmälda, där Agnes Ewenröd dömde.

sunnybisfuruvik

Dagen i Malmö var inte slut med det – vår uppfödargrupp gick också i topp och blev BIS. I gruppen ingick förutom Sunset Strip; Beeline Scene Stealer, Beeline Season´s  Sensation, Beeline Taste of Toffee och Beeline Leading Lady. Ja på den tiden var det 5 hundar i gruppen, numera är det 4. Under 1985 tävlade vi sedan flitigt med uppfödargrupper och slutade som nr 6 på SKKs lista över Årets Uppfödare, den första springerkennel som placerat sig på denna lista. Lite kuriosa är att jag var gravid under hela den här tiden, mitt första barn föddes i oktober 1985 🙂

uppfodare

En annan “highlight” var när Springer Klubben firade sitt 10-årsjubileum med utställning i Jönköping 1992. Catarina Bengtsson, som ägde Beeline Sunset Strip, tog här BIS med sin andra hund från oss, tiken BEELINE HOTSHOT HONEYBEE (runner up till henne var för övrigt vår egen BEELINE STRAWBERRY FLAN). Vilken syn det var när BIS-hundarna paraderade kring vinnarpriset som bestod av en hel hjort, lagd på gransrisbädd…Domare var Colin Muirhead, England.

hollybis

holly

Även här hade vi glädjen av att ser vår uppfödargrupp gå i topp och bli BIS!

uppfjonkoping

Fler vinster som nu är fina minnen är när MISTILY´S ANGEL IN DISGUISE först blev BIG och sedan BIS-r på SKK för Hans Rosengren och senare BIS på SSRK för Kirsi Wourimaa.

anniebig

annie