Kennel Beeline 40 års jubileum

1978 – 2018

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkennelbeeline%2Fvideos%2F248245589128927%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Come! Stay! Sit! Play!

Det var uppmaningen som fanns med i den inbjudan som gick ut till jubileumsdagen. Och vilket gensvar det blev från våra valpköpare som gjorde just det och bidrog till att min dröm om denna dag blev sann! Men låt mig ta det från början… Redan för nästan ett år sedan började tanken gro på att fira kennelns 40 år alldeles särskilt. Av olika anledningar blev det inget firande vid 20 och 30 år, den senaste gången var vid vårt 10-årsjubileum 1988. Då samlade vi 51 hundar med familjer och det såg ut så här: Vid det tillfället var det Sigrun Wallqvist, kennel Brigadoon, som dömde utställningsdelen och det var Ch Beeline Winnie The Pooh som blev bästa hund, ägare Ann Lundin. Men det mest minnesvärda var nog att vi hade ett lotteri där vinsten var ett presentkort på en valp. Vinnaren blev också här Ann Lundin. Året efter hämtade hon sin vinst som var tiken Beeline Ticket of Luck. Hon blev stamtik hos kennel Astrospring´s och resten är historia som man brukar säga… Att det var en självklarhet att bjuda in Ann att döma vid 40-årsjubileumet behöver nog ingen förklaring 🙂 Även Sigrun Wallqvist var inbjuden och hade tackat ja men blev oturligt krasslig dagen innan och kunde inte komma. Ann höll ett litet tal till mig, och då kom en tår hos mig…

Det var mycket att göra inför planeringen av dagen men det var kärt arbete. 52 hundar med sina familjer på totalt 126 personer hade anmält så det var med stor förväntan jag såg fram emot dagen. Det enda orosmomenten var vädret. Efter att knappt ha fallit en enda droppe regn sedan i maj var prognosen för dagen stark vind med risk för stormvindar, åska, kraftigt regn och lite annat smått men inte så gott. Men jag måste ha haft tumme med väderguden för dagen blev helt perfekt med sol och moln i en perfekt blandning.Så snart vi hade packat ihop för dagen kom dock åskskuren och det har regnat i nära 2 dygn sedan dess… Det var helt fantastiskt att stå där och hälsa alla välkomna på morgonen, jag förstår inte hur jag lyckades hålla tårarna borta, det var ett mycket känslofyllt tillfälle. Tanken på att alla dessa hundar hade en gång legat i min valplåda gav mig gåshud. De 52 hundarna, några fick tyvärr förhinder i sista minuten, var från 22 olika kullar och åldern var från 4,5 månader upp till 14 år – helt magiskt! Vill du se vilka som deltog så finns katalogen och hela programmet HÄR.

För att barnen skulle få lite extra så hade vi bjudit in Annas Ansiktsmålning och det blev kö till det tältet. Några kom också flera gånger sa Anna 🙂 Här är Mocca, Beeline Make Up med sin lillmatte som så här efteråt får mitt hederspris! OBS vid alla fotogallerier nedan kan du klicka med pilen för att se fler foton. Om du klickar på ett foto kommer det också upp större och du kan bläddra i bildspelet men om du ska se bildkommentarer måste du göra det i det mindre formatet.

Programmet började med att Lilian Jonsson, kennel Bonnets och välkänd utställningsdomare gick igenom vad utställning är till för och vad domaren går efter. Denna dag hade vi enbart exteriörbedömning där hundarna bedömdes mot den rasstandard som finns, och inte det som är på vanliga utställningar att hundar i samma klass sedan tävlar mot varandra. På filmen nedan visar Lotta och Wilmer, Beeline Paper Moon, hur man springer i en triangel och fram och tillbaka enligt domarens anvisningar.

Här kommer ett fotogalleri från delen med utställningsdemo och även från trimhörnan där Lilian berättade om hur man sköter pälsen och klipper klor.

Så var det dags för exteriörbedömningen med Ann som domare. Eftersom alla har världens bästa hund både när man kommer till en utställning och när man åker därifrån fick alla en sådan här kokard: Här följer ett galleri med foton:

I stället för vanlig sluttävling som på utställning heter BIR som står för Bäst i Rasen hade vi bett Ann att plocka ut de hundar hon tyckte bäst om exteriört som “domarens val”, de som hade vackraste huvud och slutligen den gladaste hunden. Domarens val föll på tiken SEVCH LP1 RLD N RLD F RLD A BEELINE PRECIOUS PEARL, äg Kerstin Bengtsson och visad av Lotta Ringwall. Som nr 2 kom SEU(u)CH DKUCH BEELINE ICED CHIFFON med Eva och på tredje plats kom SEVCH RLD N RLD F BEELINE CHILL OUT, också ägd av Kerstin Bengtsson men visad av Ida Lindgren.

Övriga finalister från vänster: Beeline Amarula Afterglow, äg Mia Lundqvist & kennel Beeline, Beeline Orchid Water Drop, äg Eva Rowinge, Beeline Red Sun Rising, äg Lotti Larsson, Beeline Sun Kissed, äg Erica Ljung & kennel Beeline, Beeline Break The Ice, äg Valtetina Tall, Beeline Made To Match, äg Carina Johansson. Film och fler foton här nedan på dem!

Dagens vackraste huvud fann Ann hos hanen BEELINE MAN IN THE MIRROR, äg Karin Folkeryd (längst till höger). Han är 8 år och det var fantastiskt att se att på andra plats kom hans kullbror BEELINE BEAT IT, äg Kia Johansson. De som hört historien om dessa bröder tidigare rördes till tårar än en gång. På tredje plats kom tiken Ch Beeline AMARULA ART, ägd av  Magnus och Christine Dahlberg.

Här kommer också en film!

Bland de tre finalisterna Beeline After All, Beeline Sober Scent of Paper och BEELINE A BETTER MAN var det den senaste som drog längsta strået i Gladaste Hund. Husse Ingemar Ask tror jag också var glad!

En hund från vår uppfödning är något som är ganska ovanligt för en engelsk springer. Judas och matte Monika Petersson jobbar inom Försvaret, han är tjänstehund och hans fullständiga namn och titel är TJC (PTRH) Beeline Puttin´On The Ritz där Ptrh står för patrullhund. Många har fått ta del av Judas jobb genom foton mm på vår facebooksida men nu var han på plats och visade vad han gör på jobbet. Inom ett ganska stort område markerade han först att han funnit ett spår och vi kunde sedan följa honom fram till att han fann personen. Monika och Judas husse berättade under tiden om all träning som ligger bakom och om hur Judas varit med i skarpt läge och gjort ett förtjänstfullt arbete. Så mycket att han under en försvarsövning under 2017 fick utnämningen “Årets soldat”. När Monika fick frågan om vilken belöning han får var svaret “för Judas är själva spårningen det”. Dock syntes det att han var mycket glad efteråt och rullade sig nöjt och njutningsfullt. Först en film och sedan foton!

Sedan var det dags för Ida Lindgren och Micke Steinert att visa hur det går till med Rallylydnad och Nosework och efter det fick alla intresserade prova på. Det här är grenar av hundsporten som blir allt mer populärt och Ida ger kurser på sitt Vi2Hundcenter som ligger utanför Helsingborg. Hon har även många andra slags kurser från valp till mer avancerat och flera av mina valpköpare har gått eller går hos henne. Därutöver har hon skrivit ett antal böcker i ämnet som du kan se HÄR. Nu följer filmer och fotogalleri!

Efter en fullspäckad förmiddag var det dags för lunch! Allt med hundtema såklart vilket det också var på fikan på morgonen. Där hade min dotter Emelie bakat kakor till både 2- och 4-benta gäster – oklart hur många av de tvåbenta som också åt hundarnas kakor 🙂 Här kommer foton på allt vi stoppade i oss och lite miljöbilder!

Medan vi andra smälte maten så var det dags för några att röra på sig. Rune Fernström berättade om vad viltspår är och hur det går till. Embla, Beeline Magic Moment, som är både svensk och norsk viltspårchampion visade sedan tillsammans med matte Marianne Lundgren i praktiken genom att gå ett spår. Det var inte helt lätt för Embla att hitta starten då vinden ofta gör att vittring flyttar sig. Men när hon väl fann det så gick spåret som på räls! Det fanns också möjlighet att prova på för intresserade.

Därefter fanns det möjlighet för alla att röra på sig – det var dags för springerracet! Kort går det ut på att hundarna tävlar 2 och 2 i en utslagstävling om vem som springer fortast till sin förare och dessutom blir kopplad. Här var det dramatiskt stundtals, någon hade missat informationen om det där med kopplet, någon hund lufsade men vann ändå, någon hund missade starten helt då uppmärksamheten var på annat håll. I de flesta andra heat var det dock mycket jämt och domarna hade fullt sjå. När dammet hade lagt sig så kunde “Nana” BEELINE BREAK THE ICE och matte Valentina Tall utropas som segrare över “Kenzo” BEELINE BEAT IT med Kia Johansson.

Vi vill gärna uppmärksamma lite extra de hundar som tävlat och gjort bra prestationer och detta var ju ett utmärkt tillfälle att få göra det på! Det var hela 11 hundar som var närvarande och som hade fått någon form av championat eller annat värt att uppmärksamma och de fick varsin flaska bubbel med namnet “Perfect Day” som jag tyckte passade. De presenteras i galleriet nedan tillsammans med vinnaren av tipspromenaden som blev Magnus Olsson som var den som hade bäst koll på kennel Beeline och engelsk springer spaniel. Ett särskilt hederspris utdelades också i form av en staty av en springer som är köpt på Cruft´s och skänkt av mig och Lotta Ringwall. Det var inte svårt att hitta den som utmärkt sig mer än andra – vinnare blev  SEU(u)CH FICH EECH LICH NORDISK VCH BEELINE LOVE SUPREME som med sin matte Annika Lucander från Finland plockat alla dessa championtitlar under loppet av cirka ett år. “Mindy” är också såvitt vi vet den första svenskfödda springer som är nordisk viltspårschampion och även utställningschampion. Här poserar en stolt Mindy!

Det är dock inte enbart champions som är viktiga. För mig är det lika viktigt att få höra att valpen jag sålt är en kär familjemedlem som skänker glädje. Det tycker jag man kan se att de gör på många av dessa mingelbilder som fångades under dagen. Men det var också flera som gav uttryck för det i vår gästbok, läs HÄR!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkennelbeeline%2Fvideos%2F248245589128927%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Sedan fanns bara kvar att försöka få alla hundar med på samma foto. Tack till Ida Lindgren som gjorde en stor insats! Jag tror det blev 48 stycken till slut så vi slog inte rekordet från 1988. Det berodde på att oturligt fick några förhinder. Men vilken imponerande bild och jag kan erkänna att när jag stod där och såg dem så brast det för mig, jag blev så rörd. Alla mina fina valpar, nu vuxna och på parad på detta sätt. STORT TACK för att ni gjorde detta möjligt, jag ska aldrig glömma den synen! Vi passade också på att ta några foton på mammor med sina barn som kan ses i galleriet.

En minnesvärd dag gick mot sitt slut även om jag helst inte ville det. Men vilken dag – vilket minne för framtiden! Stort tack till familjen, till Susanna och Göran Härenstam och till Annika Lucander utan vilkas hjälp det över huvud taget inte hade gått. Tack till Marita Nilsson som hittade den fantastiska platsen, Krapperups slott, som vi kunde vara på. Tack till alla ni som ställde upp och medverkade under dagen; förutom valpköpare som Lotta Ringwall, Monika Petersson och Marianne Lundgren även Ann Lundin, Eva Jönsson, Lilian Jonsson, Rune Fernström, Ida Lindgren och Micke Steinert. Och ett stort tack till Sven-Bertil Magnusson som hade kameran i högsta hugg och har bidragit med de flesta foton du ser ovan. Tack också till er övriga som adderat bilder. Sist men inte minst, ett ödmjukt men stort tack till dig som köpt valp av mig och tack alla mina valpar för att ni gett mig så mycket glädje i livet.

På återseende – kanske 2028?

Eva

40 år – 89 kullar – 616 valpar