“Iza”

tik f  januari 2014, lever/vit

e SE(u)UCH Art-Wave´s Topnotch
u SEU(u)CH Trollängens Enough Is Enough
Stamtavla och annan info hittar du här på Rasdata

Svensk Utställningschampion
Dansk Utställningschampion
BIS 2 Junior SSRK 2015
Årets Hund och Årets Utställningshund SK Syd 2016

Ch Beeline Iced Chiffon

Iza är dotter till Ella, SEU(u)CH Trollängens Enough Is Enough, och lite av en ängel i fårakläder. Ständigt pigg, glad och svansviftande tar hon sig an livet. Men som valp och unghund tog hon sig också an att tugga på allt som kommer i hennes väg vilket inte är så vanligt hos en springer. Förutom att tugga på allt från hundkorgar till stenar, fast det har lugnat sig med åldern, så finns det inget som undgår hennes nos – har man tappat något på golvet så hittar hon det innan man saknar det…och då gäller det att vara snabb 🙂 Liksom mamma Ella älskar hon också att gå omkring och bära på allt mellan himmel och jord, allra bäst är mjukisdjur av olika sorter. Favoriten är Ikeas råtta, ibland har hon 2 samtidigt i munnen 🙂 Konstigt nog är hon mer rädd om dem och har aldrig haft sönder något. I vardagen är Iza den mest underbara man kan tänka sig – lydig med full fart ute i kombination med att älska att ligga i soffan och gosa. Hon är dessutom mycket följsam och läraktig.

Hon har haft en fantastisk utställningskarriär som började 2015 där hon från unghundsklass vann 3 cert, blev BIM och fick CACIB hos SKK samt blev BIS Unghund hos SSRK. Dessa resultat gjorde att hon blev Årets utställningshund och Årets Springer 2015 hos Springer Klubben Syd (se diplom nedan). Under 2016 startade hon på SKK i Malmö i mars där hon blev 2:a bästa tik med reserv-cert för att sedan vinna cert och BIR i Hasslarp i maj. Det innebar att Iza blev Svensk Utställningschampion! I mars 2017 tog hon cert på Dansk Spaniel Klubb och blev därmed även Dansk utställningschampion.

Du kan läsa mer om Iza som valp och om hennes kullsyskon HÄR

 

Nybliven Svensk Utställningschampion

Iza blev också Årets Springer och Årets Utställningsspringer 2015 hos Springer Klubben Syd!

izadiplom

Nybliven Dansk Utställningschampion

2017 hade hon sin första kull och det blev 7 valpar med Ch Lordsett Truly Madly Deeply. Vi behöll en tik hemma, BEELINE RUN TO THE SUN. Läs och se foton och film från kullen HÄR! 2019 hade hon sina andra kull med CH Art-Wave´s Standing Ovation For Alleine där det blev 2 valpar och dessa kan du läsa om och se mer av HÄR. Vi får se om det blev sista kullen som föddes 2020 efter Ch Art-Wave´s Cash In Hand. Läs och se mer om den kullen HÄR

Här är några filmer med Iza i utställningsringen, t v när hon blev BIR Unghund SSRK Åstorp 2015, t h när hon blev BIR och Svensk Utställningschampion SSRK Hasslarp 2016:

 

 

Här kan du se fler foton av Iza, klicka på ett för att se det större och bläddra sedan med pilarna!