Izas kull 2019

SEU(u)CH DKUCH Beeline Iced Chiffon “Iza”
– GBSHCH Art-Wave´s Standing Ovation for Allenie “Owen”

Funderar du på valp är du välkommen att kontakta oss för mer information och även om du vill sätta upp dig på vår väntelista. Missa inte vår information som finns under “Köpa valp”!

Det är dags för Iza att få sin andra kull och vi förväntar oss att hon ska löpa under mars. Det innebär prel att den här kullen kommer att vara leveransklar under juli månad.

Iza är en tik som vi har fött upp själva och som bor hemma hos oss. Hon är en glad och mjuk springertik som alltid vill vara till lags. Nåja, hon kan hitta på lite hyss också 🙂 Hon är svensk och dansk utställningschampion och du kan läsa mer om henne och se fler foton på hennes sida. I sin första kull behöll vi dottern Beeline Run To The Sun som du kan läsa om här och du kan se allt om Izas första kull här.

Om våra planer går i lås så kommer hon att paras med Owen, en svenskfödd springer som bor i England. Vi såg Owen första gången som valp hos uppfödaren på kennel  Art-Wave´s och tyckte redan då att han var fantastiskt vacker. Han flyttade dock till England men när vi besökte den stora hundutställningen Crufts i Birmingham 2018 såg vi honom igen och då i ringen. Det var en helt fantastisk dag då han med över 150 anmälda springer blev Bäst i Rasen! Jag tror det bara hänt en gång tidigare att en svenskfödd springer blivit det. Inte nog med det, han hade ett fortsatt fantastiskt 2018 som slutade med att han blev Årets Springer i England – och DET har ingen svenskfödd blivit tidigare!

I sin stamtavla har Owen på sin pappas sida hundar som vi använt i aveln tidigare och som vi tyckt mycket om men han tillför också lite nytt på sin mammas sida. Vi är så förväntansfulla inför denna kombination och hoppas att de blivande valparna ärver såväl sina föräldrars vackra exteriör som trevliga temperament.  Vi tror att valparna i den här kullen kommer att passa dig som är en aktiv familj likväl som om du också är tävlingsintresserad t ex av utställning, viltspår eller något inom lydnad eller nosework. Här kan du se de kommande valparnas stamtavla:

 

 

“Iza” SEU(u)CH DKUCH Beeline Iced Chiffon

GBSHCH Art-Wave´s Standing Ovation for Allenie

Fler foton av Owen från Crufts 2018 i finalringen:

 

Pin It on Pinterest

Share This