Nelson

lever/vit född oktober 2019
e GBSHCH NORDUCH SEU(u)CH DKUCH NOUCH Art-Wave´s Standing Ovation For Alleine
u Beeline Run To The Sun

Stamtavla/Pedigree och övriga uppgifter HÄR

(Nelson kommer att HD-röntgas i början av oktober)

Nelson är kullbror med vår Zatchii och från Nikkei´s kull med Owen. Det är en kull vi är mycket nöjda med då det blev flera valpar med mycket god exteriör och samtliga med mycket trevligt temperament. Några av dem jobbar skarpt som sökhund respektive assistent till hundtränare.

Vi tycker att Nelson har många drag från sin vackra och “berömda” pappa Owen som blev BIR på Crufts i England 2018 och även Årets Springer i England trots att han är uppfödd i Sverige. Se foton och film på hela kullen från födseln och fram till 8 veckors ålder HÄR. Nelson bor hos familjen Kalle och Christina Jansson i Helsingborg. Christina är mycket aktiv med Nelson och har gått flera kurser i bl a nosework och specialsök hos Ida Lindgren på Vi2Hundcenter. Under det kommande halvåret (21/22) kommer han att fördjupa sina färdigheter inom specialsök.

På grund av covid då alla utställningar var inställda under hans första år blev det inga valputställningar eller andra. I stället var han på Exteriörbedömning i september 2021 där han fick högsta möjliga merit, dvs Excellent med CK. Här är hans kritik:

När han var på denna exteriörbedömning så kom det fram en proffsfotograf och undrade om hon fick fotografera honom och det fick hon förstås. Så här fina foton blev det! 

Se fler foton i hans album, klicka på ett foto för att se det större och bläddra med pilar.