Nelson

lever/vit född oktober 2019
e GBSHCH NORDUCH SEU(u)CH DKUCH NOUCH Art-Wave´s Standing Ovation For Alleine
u SEU(u)CH DKUCH Beeline Run To The Sun

Stamtavla/Pedigree och övriga uppgifter HÄR

Meriter:

Excellent CK Sverige
Excellent CK Danmark

Nelson är kullbror med vår Zatchii och från Nikkei´s kull med Owen. Det är en kull vi är mycket nöjda med då det blev flera valpar med mycket god exteriör och samtliga med mycket trevligt temperament. Några av dem jobbar skarpt som sökhund respektive assistent till hundtränare.

Vi tycker att Nelson har många drag från sin vackra och “berömda” pappa Owen som blev BIR på Crufts i England 2018 och även Årets Springer i England trots att han är uppfödd i Sverige. Se foton och film på hela kullen från födseln och fram till 8 veckors ålder HÄR. Nelson bor hos familjen Kalle och Christina Jansson i Helsingborg. Christina är mycket aktiv med Nelson och har gått flera kurser i bl a nosework och specialsök hos Ida Lindgren på Vi2Hundcenter. Under det kommande halvåret (21/22) kommer han att fördjupa sina färdigheter inom specialsök.

Nelson är utställd ganska sparsamt. Det beror på bl a corona då det under hans första 2 år inte var några utställningar. Under den perioden var han på en exteriörbedömning där han fick excellent med CK. Han är utställd i Sverige under 2022 för rasspecialist Sanna Kavén med excellent och 3:a i ökl konkurrens samt för Hans Rosenberg med excellent och 2:a i ökl konkurrens.

2023 började med att han deltog i Europautställningen i Herning, Danmark för rasspecialist Vibe Börregaard Madsen (kennel Siegers) där han blev klassvinnare med ck i öppen av 6 hanar och sedan “shortlisted” bland 16 i bästa hanhundsklass – dvs han kom bland de 8 bästa.

Dagen efter var det danska spanielklubbens special show i Horsens där Jane Eyington, kennel Meadowdale England dömde. Där blev Nelson 2:a i öppen klass konkurrens men utan ck vilket han fick gott sällskap i då endast ett fåtal fick ck vid detta tillfälle.

Under hösten 2021 – våren 2021 har Nelson genomgått en utbildning inom specialsök där han blev godkänd och firad med diplom mm. Den har innefattat ett 15-tal olika moment och jag är stolt och imponerad över hans fina arbete och goda nos. Grattis till matte Christina som lägger ner så mycket tid och jobb tillsammans med Nelson! Bland bilderna i galleriet kan du se vad utbildningen innehåll.

Se fler foton i hans album, klicka på ett foto för att se det större och bläddra med pilar.