e GBSHCH Nord UCH Art-Wave´s Standing Ovation for Alleine u Beeline Run To The Sun
Vill du veta mer om valparnas föräldrar mm så klicka HÄR

Sista veckan med valparna gick i raketfart, kan säga att det går inte att ha julmys eller ligga på sofflocket med 10 åttaveckorsvalpar i huset. Det har varit full fart hela dagarna och det enda som varit synd är att det regnat så otroligt så de har bara kunnat göra av med sin energi ute mycket korta stunder. Men sådana snälla och läraktiga valpar de varit! Sovit hela nätterna (sådant uppskattas av en uppfödare), ätit med god aptit, kommer när man visslar på dem och till mycket stor del har de förstått var man gör sina behov. De har ju fått många besök vilket gjort dem så sociala och trevliga också. Nu har de första redan åkt till sina nya hem och jag önskar alla, både valpar och familjerna, ett riktigt stort lycka till inför framtiden. Glöm inte bort att höra av er, det finns inget som glädjer mig så mycket som foton och berättelser på vad “min” lilla valp gör och hur den utvecklas. På återhörande alltså!

Här kommer en individuell presentation av alla valparna:

 

BEELINE OWN THE ROOM  “Gustav” hane (boy 1)

Ägare: Annika och Kay Hjelm, Lerum

BEELINE I OWN IT   “Charly” – hane (boy 2)

Ägare: Yngve och Lisbeth Jönsson, Helsingborg

BEELINE OWN THE PLACE  “Nelson”  – hane (boy 3)

Ägare: Familjen Kalle Jansson, Helsingborg

BEELINE GO YOUR OWN WAY   “Enzo/Jack”  – hane (boy 4)

Ägare: Familjen Victor och Hanna Wållgren, Taberg

BEELINE BE YOUR OWN   “Svante”  – hane (boy 5)

Ägare: Familjen Christine Harding Nilsson, Malmö

BEELINE MY OWN DESIGN   “Zeezee”  – tik (girl 1)

Ägare: Alexis Malmkvist och kennel Art-Wave´s

BEELINE MY OWN PARADE   “Lotje”  – tik (girl 2)

Ägare: Jolanda & Sicco Sijbrandij, Holland

BEELINE MAKE YOUR OWN LUCK   “Bella”  – tik (girl 3)

Ägare: Cecilia Holm, Tomelilla

BEELINE DANCING ON MY OWN “Zatchii”  – tik (girl 4)

Ägare: kennel Beeline & Erica Ljung, Lomma

 BEELINE AFTER MY OWN HEART “Lilli”  – tik (girl 5)

Ägare: Martin Hjerpe och Kristina Wikstrand, Löddeköpinge

Återigen lite sen – men också lite tidig! 🙂 Just nu är valparna 6,5 veckor så det blir både en summering av vad som hänt men även en blick framåt.

Besöken hos valparna har fortsatt och det är så roligt att se att de för varje gång blir allt mer sociala och tycker det är kul när det kommer någon. Men det största av allt var nog att det slutade regna i förra veckan så det ÄNTLIGEN var premiär att komma ut för första gången. Det tog inte många minuter förrän de var fullt upptagna med att undersöka stenar, pinnar, växter mm. Som ni kan se på veckans film fick Nikkei också feeling och ville visa dem hur man kan leka och jaga varandra. Valparna blev mest fundersamma över vad deras tokiga mamma höll på med 🙂 Sedan i lördags har de kunnat vara ute en kort stund varje dag och de blir allt mer modiga att ge sig på allt spännande som finns i trädgården. Det är också nu det är så praktiskt att jag visslat på dem varje gång de fått mat, det innebär att alla 10 kommer störtande när jag visslar på dem. Nåja 9 i alla fall – det är något konstigt med att det alltid är en valp som ska göra det mesta tvärtom! Som tur är är det inte alltid samma valp men de lever lite upp till sitt tema om att vara sin “own”.

Det är inget fel på matlusten hos detta gäng, det är härligt att se! Nu är det inte så mycket kladd längre utan de har fattat att man står utanför matskålen i stället för i den. Klor är nu klippta igen och ännu en avmaskning är gjord. Nu har vi tränat på att stå fint på bord och en första trimning av lurviga öron är gjord för på torsdag blir det enskild fotografering när Owens uppfödare Jens kommer för att se på valparna. Sedan är det nedräkning för sista veckan med gänget…

Här kommer nu många foton – stort tack till Jolanda Sijbrandij som tagit alla foton utomhus!

 

 

Nu har tiden rusat iväg igen! Den här gången får jag skylla på alla trevliga valpköpare som varit här på besök so m tagit tid men som sagt alltid är trevligt 🙂 Men det har ju hänt så mycket också – först flytt till stor hage och det tyckte de om, mycket att springa på och utforska. Efter någon vecka var det också dags att inviga “lekrummet” så nu skämtar jag om att valparna har 2 rum och kök. Jag är deras köksa och städerska 🙂 Lekrummet är verkligen kul, allra bäst är de tunnlar som finns där som egentligen är för katter men som passar så bra för valpar. De blir allt järvare vad de gör med den och idag kröp en in och rullade runt, det såg för komiskt ut när en tunnel kom rullande till synes för sig själv.
Klor har klipps och äckligt avmaskningsmedel har de fått. Nu äter de också valpfoder med en skvätt gräddfil alternativt A-fil över för magens skull. Just runt 5:e veckan brukar många valpar vara lite lösa i magen och även dessa men nu börjar det stabilisera sig. Utvecklingen går rasande fort och så mycket sociala de är idag jämfört med bara för en vecka sedan, nu tar de egna kontakter och älskar att krypa upp i knät eller bita på fötter och fingrar. Det är så viktigt för små valpar att få träffa många människor så därför är besöken från valpköpare inte bara spännande för dem men också så viktiga för mig. Tack alla som besökt hittills – Nikkei undrar bara varför ingen har något godis med sig till henne?
Valparna är nu registrerade i SKK och då på kön och färg. Jag har ännu inte bestämt hundra vem som är vem, det enda som därför är spikat är den rent brun/vita tiken eftersom hon är den enda med den kombinationen. Temat är ordet “Own”. Det hänger samman med att pappa ju heter “Owen” men också att det helt klart är flera av valparna som inte bara håller sig till flocken utan också gärna går sin egen väg. Hanarna heter:
Beeline I Own It
Beeline Go Your Own Way
Beeline Own The Room
Beeline Own The Place
Beeline Be Your Own
Tikarna heter:
Beeline My Own Parade (brun/vita)
Beeline Dancing On My Own
Beeline My Own Design
Beeline Make Your Own Luck
Beeline After My Own Heart
Här kommer ett lass foton osorterade och sedan film!

Helgen var lite fulltecknad så när det här skrivs har valparna hunnit bli 3,5 v men bättre sent än aldrig 🙂 Den största händelsen veckan som gick var såklart att valparna öppnade ögonen, öronen hade öppnats några dagar tidigare. Det är alltid speciellt med ögonen, jag tycker att det är först då de blir små individer. Och det blir så mycket mer liv och rörelse när de ser (om än närsynt) och hör, det finns mycket att upptäcka. Främst varandra och de börjat bita och slicka på varandra, men de har också upptäckt att det finns en värld utanför också så att hänga på kanten på lådan har blivit poppis. Så poppis att två av dem har “trillat” över också. Det är konstigt men 9 gånger av 10 är det tikar som gör det först, inget undantag den här gången 🙂 Mer mat har det också blivit under veckan och nu är köttfärsen uppblandad med valpfoder. Tar sin lilla tid att få i sig då de försöker suga i sig den, det är inte lätt när tänderna inte är helt utväxta än. Vad som växer fort är däremot klorna så de klipps varje vecka och det tar de med ro.

Nikkei är fortfarande en cool mamma som gärna ligger hos dem även efter att de diat, jag tror hon bara myser. Men det börjar bli lite problem med att dia, de är nu så stora så det är svårt för dem att få plats när hon ligger ner. Normalt brukar tiken prova att sitta då och det gjorde även Nikkei men det blev faktiskt värre, det var inte många som kom åt. Så vi kom överens om att hon fortsätter att ligga ett tag till tills de blir så stora så de kan stå och dia, jag får hjälpa henne och valparna så det fungerar. Valparna har också fått sitt första besök, det var några av barnbarnen som tittade in och passade på att gosa med dem innan de blir för stora och “bitiga”. Mer besök från kommande valpköpare står på schemat kommande vecka! Här kommer veckans galleri som även är några enskilda foton – tyvärr hann jag inte ta på alla men lovar försöka göra det vid 4 veckor.

 

Veckan som gått har nog varit den “tråkigaste” av alla. Inte för just den här kullen men andra veckan har lugnet lägrat sig och valparna och mamman bara sover och äter. Jag är ju otålig på att de ska öppna ögonen så det börjar hända saker men det är bara att ge sig till tåls 🙂 Vad vi har gjort är i alla fall att klorna blivit klippta en första gång, de är verkligen sylvassa och eftersom valparna trampar på juvret när de diar så är det inte så kul för mamma. Jag kan också se att pigmenteringen har ökat, det rosa minskar och mörkare prickar börja dyka upp. Eftersom det är en stor kull och för att skona Nikkei så har de också fått smaka på lite köttfärs med äggula redan, något man annars inte brukar börja med förrän vid 3 veckors ålder. Det är verkligen minibitar, en liten kula bara. Det var intressant att se att de största valparna fattade på en gång att det skulle in i munnen medan de mindre var tveksamma. Nåja efter några dagar brukar poletten ha trillat ner hos alla 🙂

Här kommer dels foton samt filmer från veckan som gick!

 

Första veckan har passerat och efter några dagar med lite gnäll hos valparna för att Nikkeis mjölk inte hade runnit till riktigt så börjar nu lugnet lägra sig – och jag får äntligen sova lite 🙂 Nikkei är så duktig mamma, så lugn och lägger sig alltid rätt så alla kommer åt. Är imponerad över henne när hon har så många och det är hennes första kull. Den alla minsta tikvalpen som föddes verkar också ha bestämt sig för att livet inte är så tokigt ändå så hon vill vara med. Det är märkligt så mycket envishet det kan finnas i en liten kropp nästan inte större än en fågelunges. Men det här med födelsevikt har inget samband med vuxenstorlek, den är genetisk programmerad. Nu ser vi fram emot nästa vecka som också bara kommer att handla om att sova, äta och växa! Här kommer några foton från tidigare i veckan först och sedan ett album med enskilda foton på alla de 10 valparna.

 

En del har mer bråttom än andra 🙂 Nikkeis valpar som inte var förväntade förrän måndag – tisdag i nästkommande vecka valde att göra sin entré i världen redan igår kväll, dvs torsdag. Den första föddes strax före kl 19 och den sista kom vid 2-tiden. Så på ca 7 timmar fick Nikkei hela 10 valpar, det var en stor överraskning! Visserligen var hon tjock men att det var så många… En så fin kull med 5 hanar och 5 tikar, mycket jämlikt 🙂 Alla är brun/vita och det verkar som om 4 av tikarna kommer att få tanfärg också precis som mamma. Här är foton från första dygnet: