Nikkei´s kull 2019

Beeline Run To The Sun “Nikkei”
– GBSHCH NORDUCH Art-Wave´s Standing Ovation for Allenie “Owen”

Funderar du på valp är du välkommen att kontakta oss för mer information och även om du vill sätta upp dig på vår väntelista. Missa inte vår information som finns under “Köpa valp”! 

Valparna föddes den 17 oktober och det blev 10 stycken, 5 hanar och 5 tikar. Alla är brun/vita och det ser ut som om 4 av tikarna också har tanfärg. Valparna kommer att vara 8 veckor och leveransklara från Lucia. Välkommen med frågor!

 

Så här såg Nikkei ut på dygn 57 – 6 dagar före dagen D. Hon tycker det börjar bli lite jobbigt och testar alla ställningar 🙂

 

Det är dags för Nikkei att få sin första kull och hon är nu parad med Owen. Nikkei är dotter till Iza som precis också har haft en kull med Owen, läs mer om den här. Båda bor hemma hos oss.  Nikkei är en glad och mjuk springertik som älskar att gå omkring och bära på saker, alltid har hon något i munnen. Alltid pigg på att hänga med ute, badar ofta och gärna men ligger lika gärna på soffan på kvällarna för att bli kliad på magen. Hon är utställd ett fåtal gånger med bra resultat och du kan läsa mer om henne och se fler foton på hennes sida

Owen är en svenskfödd springer som bor i England. Vi såg Owen första gången som valp hos uppfödaren på kennel  Art-Wave´s och tyckte redan då att han var otroligt vacker. Han flyttade dock till England men när vi besökte den stora hundutställningen Crufts i Birmingham 2018 såg vi honom igen och då i ringen. Det var en helt fantastisk dag då han med över 150 anmälda springer blev Bäst i Rasen! Jag tror det bara hänt en gång tidigare att en svenskfödd springer blivit det. Inte nog med det, han hade ett fortsatt fantastiskt 2018 som slutade med att han blev Årets Springer i England – och DET har ingen svenskfödd blivit tidigare! Under några månader 2019 har han varit i Sverige och han har redan hunnit med att bli Nordisk utställningschampion. Vi är så glada att vi hann para Nikkei med honom bara några dagar innan han resta hem till England igen.

I sin stamtavla har Owen på sin pappas sida hundar som vi använt i aveln tidigare och som vi tyckt mycket om men han tillför också lite nytt på sin mammas sida. Vi är så förväntansfulla inför denna kombination och hoppas att de blivande valparna ärver såväl sina föräldrars vackra exteriör som trevliga temperament.  Vi tror att valparna i den här kullen kommer att passa dig som är en aktiv familj likväl som om du också är tävlingsintresserad t ex av utställning, viltspår eller något inom lydnad eller nosework. Här kan du se de kommande valparnas stamtavla:

 

“Nikkei” Beeline Run To The Sun

GBSHCH Art-Wave´s Standing Ovation for Allenie

Fler foton av Owen från Crufts 2018 i finalringen: