Maddie

lever/vit född 2018
e C.I.E Nord UCH Nordic CH LT CH FI v-18 Melverly Top Scorer
u SEUCH DKUCH SEVCH Beeline Beeline Marrakesh Express

Stamtavla och övriga uppgifter finns HÄR

BIR valp SSRK
2 x BIM Junior SSRK
CK, reserv-cert, bästa tik placerad SSRK

Maddie är den tik som vi behöll ur Marres sista kull, läs mer om den Här. Hon bor hos vår fodervärd Martina Eberhardt utanför Hörby.

Hon är en kopia av sin mamma i mångt och mycket. Ett litet kraftpaket som har otroligt lätt att lära. Full med energi men älskar också att ligga och gosa i soffan. Vi tror att hon också ärvt mammas goda näsa så vi hoppas att hon kommer att starta på viltspår. Hon är utställd i valpklass två gånger och på SSRK Åstorp blev hon BIR valp men denna fina kritiken av domaren Einar Paulsen:

“Riktigt snygg tik på 7 månader. Prima huvud och uttryck. Torr hals. Välansatta öron. Prima hals, manke och överlinje. God substans i kroppen. Korrekt kors och svansansättning. Vinklar fram harmonierar med vinklar bak och detta ger dessa fria rörelser. Typiskt temperament”.

Maddie gjorde debut i officiellt klass första gången på SKK i Malmö i mars 2019 men det vill vi helst glömma…De som såg oss måste trott att vi aldrig hade tränat eller att hon aldrig gått i koppel. Problemet var att när vi tränade innan vi skulle in i ringen så hittade hon godis på golvet och wow – det borde ju finnas mer! Så hon sprang med bocksprång kan man säga…nåja, hon fick excellent ändå och kom 2:a men inget mer. Nästa tillfälle var SSRKs dubbelutställning i Bjuv i maj – och det gick bättre! Första dagen vann hon tikarnas juniorklass och blev BIM Junior:

Hon gjorde om detsamma dag 2 men då fick hon även ck, reserv-cert och blev 3:a i Bästa tikklass med fin kritik. Så här skrev domaren:
“En tik med bra proportioner och rastypisk. Välformat vackert tikhuvud med fint uttryck. Utmärkt överlinje och välburen svans. Utmärkt bröstkorg, bra förbröst. Bra benstomme och vinklar. Rör sig väl. Fin pälskvalitet”. Tyvärr har vi inga foton från den dagen då det regnade nästan hela tiden.

Maddie hade sin första valpkull 2020 med Art-Wave´s Bagpipes And Drums och det blev 5 fina valpar som du kan läsa om HÄR. 

Sin andra och sista kull hade hon 2021 med Glamorly Ginger Ale och det blev 7 valpar som du kan läsa om HÄR.

Se fler foton i Maddies galleri nedan! Men först en liten film om när Maddie firade med tårta när hon fyllde 1 år – tack till Susanna och Göran!