Marres och Flisans kullar 2015

Kullar 2015 (läs om den första som föddes den 11 april längre ner på sidan):

Kull 2: Buster och Marre –

SEU(u)CH NUCH WW14 Artwave´s Topdog – SEU(u)CH DKUCH SEVCH Beeline Marrakech Express

Den 8 juli föddes Marres och Busters valpar. Det blev hela 9 stycken så några ville inte vara med på bild vid röntgen :-), se nedan om det. Alla är brun/vita och det är 5 hanar och 4 tikar och de är leveransklara från den 2 september. Alla valpar är sålda.

Valparnas foto- och filmalbum där du kan följa deras utveckling, klicka HÄR! (senast uppdaterat 2 september)

3 juli: Att vara uppfödare kan vara som att åka berg- och dalbana, det har vi fått erfara genom åren. Men det som nu har hänt tar nog priset! Under våren har vi parat både Zoie och Marre och bägge gick tomma vilket var mycket tråkigt både för oss men även för de som tingat valpar ur dessa kullar. Men när det gällde Marre visade det sig vara fel…

För att hon säkert skulle bli parad på rätt dag så tog vi ett blodprov där man testar progesteronhalten, då kan man avgöra när ägglossningen sker. Det gjorde vi på dygn 9 och svaret vi fick var en mindre chock då värdet låg så högt så att hon bedömdes ha löpt över. Dagarna efter testade vi med några hanar för säkerhets skull men ingen var intresserad, det var bara att bita i det sura äpplet även om vi tyckte det var mycket konstigt. Några dagar senare reste jag bort några dagar och när jag kom hem fick jag nästa mindre chock – Marre visade tydligt att nu var det dags för parning! De tidigare planerna hade vi ju fått lägga på hyllan så nu fick vi snabbt tänka om och hitta en passande hane. Om det alls skulle vara möjligt med dräktighet handlade det sannolik om timmar eftersom hon nu var på dygn 17 (normala parningsdygn är mellan dygn 12-14). Vi lyckades para samma dag och sedan var det bara att vänta på att göra ultraljud för att se om hon blivit dräktig. Det gjordes och vi blev bedrövade då det visade sig att hon var tom. I och för sig inte så konstigt med tanke på den sena parningen.

Veckorna har sedan gått och vi har planerat för en sommar utan valpar. Det var bara det där med att Marre blev allt mer märklig, drack mycket och var våldsamt hungrig, men det var heller inte konstigt för hon hade lagt på hullet och vi drog ner på maten hela tiden. Spenarna var också större än normalt men det viftades bort med att det kan bli så av hormonpåverkan efter löp. Men sedan en kväll när vi gosade i soffan på kvällen tyckte jag att hon var lite uppsvälld över buken…var hon kanske skendräktig? Idag har vi varit på röntgenundersökning och Marre väntar 6 stycken valpar. Så glada vi är och sällan har vi sett fram så mycket mot en kull som nu!

Far: SEU(u)CH Art-Wave´s Topdog “Buster”
lever&vit, född 2012
e NordCH Mompesson Escourt
u
CIE Nord Ch Artwave´s Tempo Di Pace
HD A och ögonlyst utan anmärkning. Buster bor med sin husse på kennel Art-Wave´s som finns utanför Hörby. Hans pappa är en import från England och från en av de ledande uppfödarna genom tiderna där, kennel Mompesson. Här kan du se hans stamtavla och övriga uppgifter om honom.http://www.rasdata.nu/springer/stam/6/00006419.htmHan är glad kille med en massa fart och snäll som få. Hans kullbror Art-Wave´s Topnotch har vi använt tidigare och vi var så nöjda med den kullen, där behöll vi vår “Iza” Beeline Iced Chiffon.Buster har haft stora framgångar på utställningar. Förutom att han är champion så blev han bästa springer på världsutställningen i Helsingfors 2014 trots att han är så ung. I juni 2015 deltog han även i en utställning i England där han blev bäst i rasen.Vi hoppas att han nedärver sitt trevliga temperament och sina flytande rörelser.

Mor: SEU(u)CH DKUCH SEVCH Beeline Marrakech Express “Marre”
lever&vit f 2011
e CIE NordUCH SEVCH Sanque´s Cold Coffee
u Beeline Jubilee Juliet
HD A och ögonlyst utan anmärkning 2015Marre är vårt stora glädjeämne här hemma som sätter fart på allt och alla – inte minst fåglar. Hon är mycket framåt och nyfiken. Helt klart en tik med attityd. I sin stamtavla har hon på mammas sida i rakt stigande led våra gamla tikar t ex i 8:e led Brigadoon Fern of Easingwold, i 7:e Beeline Strawberry Flan och där finns även Ch Brigadoon C Remy Martin och Ch Beeline Ticket of Luck.Marres debut i utställningsringen startade mycket bra. På bara fyra utställningar i juniorklass tog hon 2 cert. På dubbelutställningen SSRK Hasslarp blev hon BIS junior båda dagarna. På sin första utställning i öppen klass med möjlighet att bli champion lyckades hon även med det.  På sin första utställning i Danmark fick hon också cert och är därmed både Svensk och Dansk Utställningschampion.Hon är också SEVCH, svensk Viltspårchampion efter att på 3 starter tagit 3 raka första pris på viltspår med bara några veckors mellanrum. Marre har en tendens att göra det mesta i expressfart…2013 fick hon utmärkelsen Årets Springer hos Springer Klubben Syd och även Årets Viltspårspringer. Av rena farten blev hon även vinnare av klubbens tävling Springerracet – för övrigt för andra året i rad.”Utstrålar kvalitet” skrev en domare om henne, och det kan vi såklart bara hålla med om.Du kan läsa om hennes första kull som föddes 2014 HÄR.

 Kull1. Elliot och Flisan –

AUS CH SEU(u)CH NUCH ROWEMARIS REASON TO CELEBRATE  – SEVCH BEELINE PRECIOUS PEARL

Flisans och Elliots valpar föddes den 11 april. Det innebär att valparna kommer att vara klara att åka till sina nya hem från den 6 juni – alla valpar är tingade.  Valpningen gick snabbt och lätt och vi fick 8 stycken mycket fina valpar. Det blev hela 7 killar och då bara 1 tik. Alla är lever/vita och en av hanarna har också tanfärg.

VALPARNAS FOTOALBUM här lägger vi löpande  upp foton och filmklipp – följ deras utveckling vecka för vecka  HÄR
(senast uppdaterad 9 juni vid 8 veckors ålder)

Här är Flisan och Elliot på foto! Och sedan ett foto på Flisan när hon har 10 dagar kvar till valpning. Och så foto på alla valparna bara några timmar gamla!

 Far: AUS CH SEU(u)CH NUCH ROWEMARIS REASON TO CELEBRATE
“Elliot”
lever&vit, född 2012
e SEU(u)CH Melverly Mystery Maker
u
Aust Gr Ch Arawhiti Shoot N Star
HD B och ögonlyst utan anmärkningElliot har en spännande bakgrund och är ett exempel på att aveln numera är internationell. Han är själv en import från Australien. Hans pappa importerades från England till Sverige och sedan skickades frusen säd till hans blivande mamma i Australien. Tyvärr hade vi inte möjlighet att använda Elliots pappa Melvin när han levde och därför är vi nu extra glada att vi fått förmånen att göra den här kombinationen med Elliot, som senare ska åka tillbaka till Australien.Vi tycker att Elliot representerar en springer som visar kraft och elegans. Precis som det ska vara! Han är utställningschampion i 3 olika länder.

Mor: SEVCH BEELINE PRECIOUS PEARL
“Flisan”
lever&vit f 2012
e SEU(u)CH NOCH Birdhunter´s Picasso
u SEVCH Beeline Pearl River
HD B och ögonlyst utan anmärkning
Flisan bor till vardags hos matte Kerstin (och husse) i Eslöv. Kerstin ville gärna ha en valp själv efter Flisan så vi fick erbjudande om att ha hennes kull hos oss vilket vi är mycket glada över.Flisan är verkligen en “allround” springer, både vacker och arbetsvillig. På utställning har hon fått reserv-cert och ck samt blivit placerad i bästa tik av mycket framstående domare. Därtill är hon, precis som sin mamma, svensk viltspårchampion. Det blev hon på 3 raka starter efter att hon klarat anlagsprovet. Därtill tävlar hon och Kerstin i lydnad och hon har precis fått sitt första 1:a pris i klass 1.En glad tjej full av energi!

Pin It on Pinterest

Share This