logvalparnas

8 veckor

Den sista veckan med valparna gick rasande fort. Den bestod av mycket lek ute i trädgården och det var ofta Iza som var lektant när Flisan tröttnat på sina små. Första bilturen gick bra för alla och de skötte sig exemplariskt hos veterinären. Min sammanfattning om dem är att de varit en kull valpar som varit helt okomplicerade och lätta att ha. De har sovit, ätit och lekt och varit nöjda. Mjuka och följsamma är de också och de har tillhört den ovanliga skaran valpar som för det mesta varit tysta. Det uppskattas av en luttrad uppfödare 🙂

Nu är det dags att säga adjö till de små och hoppas att vi ses vid något tillfälle i framtiden. Jag är glad över att ha hittat bra hem till dem och nu är det upp till er nya ägare att ta vid. Jag har gett valparna en bra start – så se nu till att framtiden också blir så bra som möjligt. Så vi säger farväl och på återseende!

chill2

chillhuv chillfamilj

Beeline Chill Out – “Peggy” tik, ägare fam Bengtsson, Eslöv

crocodile

crocohuv kronvallfamilj

Beeline Crocodile Creek, hane – “Jamie”, äg familjen Kronvall, Lund

hiddenrock

hiddenrockhuv famschiller

Beeline Hidden Rock, hane – “Moltas”, äg fam Schiller, Valdemarsvik

barossavalley

barossavalleyhuv famknoll

Beeline Barossa Valley, hane – “Sam”, äg fam Olsson, Åstorp

rawson3

rawsonhuv rawsonfamilj

Beeline Rawson´s Retreat, hane – “Max” ägare N Wallgren, Järfälla

terra2

terrahuv  famlexhag

Beeline Terra Barossa, hane – “Bosse” äg fam Gelberg, Helsingborg

opal

opalhuv

Beeline Opal Springs, hane – “Olle” ägare familjen Seeger, Staffanstorp

down

downhuv  downfamilj

Beeline Down Under, hane – “Olof” ägare fam Hassving, Tranås

OBS ATT DET SAKNAS FOTON I NEDANSTÅENDE TEXT SOM FÖRSVANN NÄR VI MIGRERADE FRÅN TIDIGARE HEMSIDA. DU KAN FORTFARANDE SE FILMER OCH FOTON KOMMER ATT LÄGGAS IN VARTEFTER.

7 veckor

“Ute i ur och skur – aldrig sur” – ja det har varit valparnas motto den här veckan! Trots bitvis riktigt trist väder så tycker valparna det är så härligt att vara ute så det har de varit nästan hela dagarna. Har det kommit en regnskur så har de passat på att sova middag i sin koja. Några besök och det också hunnits med och en första trimputs av öron och ännu en omgång med kloklippning har stått på programmet. Men den allra största tiden har gått åt till att utforska allt nytt och spännande i trädgården, och Iza har varit första guide 🙂

wpe12710

Försökte få alla 8 att titta åt samma håll – det gick så där 🙂

 

 

Vi har också tränat på att gå i trappa – och på att det är högertrafik 🙂

Veckans film kan du se här! https://youtu.be/zYZtazVQBtQ

 

 6 veckor

Den här veckan har varit rena upptäcktsresan. Nu har valparna kommit igång att leka mycket såväl med varandra som med olika leksaker. Och ja, även denna kull har en favoritleksak som är en gammal sopborste 🙂 Varje kväll är Flisan också i lektagen med dem och jag måste säga att hon är mycket tålmodig som ni också kan se på filmen. Den stora händelsen har annars varit att äntligen blev vädret bättre så de kunde komma ut för första gången. Och det var populärt, mycket nytt att undersöka och att även få hälsa på de andra stora hundarna för första gången. Jag måste också berömma valparna, jag kan inte minnas när jag hade en sådan tyst och nöjd kull. De äter, sover och lever och gillar att sitta i knät då och då. Många andra valpar i den här åldern brukar stå och skrika och skälla på allt som händer utanför hagen men som sagt, här är gänget som bara är glada och tysta!

I morse började vi med lite mys i valphagen och min sambo smygtog lite foton på oss 🙂

 

Och här är veckans film med lite sammanfattning! https://youtu.be/sGNtxlGO81E

 

 5 veckor

En händelserik vecka med många besök av nästan alla som väntar på er lilla valp. Både de och Flisan tyckte det var kul, mycket nytt att lukta på, många knän att klättra i och några tår att bita i! Den stora händelsen har annars varit att de har flyttat en trappa ner och fått en stor hage att utforska. Och där fanns leksaker som blev intressanta för första gången! Annars leker valparna mycket med varandra, brottas och bits 🙂 Den kommande veckan blir det fortsatt innelek tills vädret blir så pass bra att de kan vara ute lite. I morse haglade det och det regnar och stormar om vartannat så den sköna våren känns avlägsen…

Först veckans film från en matstund och klipp från nya hagen: http://youtu.be/zzRe3lOE3aY

 

 

 

 

 

 

 

 4 veckor

Oj så valparna har växt den här veckan! Och det är kanske inte så konstigt eftersom de nu ätit “riktig” mat i nästan en vecka. Köttfärsen är utbytt mot speciellt valpfoder och det är mumsigt. I början ger vi dem i handen men nu kommer de snart att få börja äta från fat. Flisan föredrar nu att sitta eller stå när hon ger dem di, det är svårt för dem att få plats annars.

 

Under helgen har de första kommande valpköparna varit på ett första besök. Flisan blev hur glad som helst, hon var övertygad om att alla skulle hälsa bara på henne 🙂 Det blev en härlig röra av valpar på golvet och många foton togs!

 

 3 veckor

Även den här veckan blir det också bara en film. Under första delen av veckan var det fortfarande mycket bara sova och äta. Men sedan – poff! Helt plötsligt märkte vi att de öppnat både ögon och öron. Det blev helt annat liv och rörelse i valplådan kan jag säga. I filmklippet skiljer det 4 dagar från inledningen till slutet och ni kan se hur aktiviteten har ökat.
Nu har valparna fått klorna klippta första gången och fått en avmaskning vilket de tyckte var kletigt och äckligt 🙂 Desto godare var den första smakbiten av riktig mat, i det här fallet rå köttfärs med äggula.

Valparna har också fått sina registrerade namn som skickats in till SKK. Temat är australiska rödviner – ni minns att pappa är från Australien så det är till hans ära 🙂

 2 veckor

Den här veckan blir det inga foton. Det händer inte mycket annat än att de äter och äter och sover och sover. Och växer! Så därför får det bli en film från valplådan i stället. OBS sänk ljudet innan du klickar på länken för jag glömde att skruva ner musiken 🙂

https://youtu.be/zFRaOBRs3-w

 

1 vecka

Första veckan har förflutit lugnt, det har bara varit sova och äta. Flisan har anpassat sig till mammarollen mycket bra och ligger hos dem mycket. Det innebär att de diar stup i ett – ni ser hur de växt och tjocknat på eller hur? På fotot syns bara 7, men man kan ana nr 8 som ligger under den andra valpen från höger.

Alla valpar är tingade och jag hoppas ni som deras kommande ägare kommer att ta väl vara på dem. De kommer att bo i Järfälla, Tranås, Valdemarsvik, Eslöv, Lund, Åstorp, Hittarp och Helsingborg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är mysigt att ligga ormgrop…

 

 

 

 


Nyfödda

Mjölkbaren är öppen!

 

3 dagar


Nyfödda!