logvalparnas

Vecka 8:
Nu har valparna fått sina namn som registrerats hos SKK. Temat för den här kullen är “Magic” – jag tyckte att det var lite magiskt att vi faktiskt fick 9 fina valpar efter strul vid såväl parning som efterföljande veterinärundersökning om ev dräktighet. För att inte tala om när Marre fick juverinflammation när de endast var 10 dagar gamla – skulle de överleva? Allt gick fint – helt enkelt Magic!

Nu är det dags för valparna att ta klivet ut i stora världen och åka till sina nya familjer. Vi kommer att sakna dem alla och deras personligheter men önskar stort lycka till och på återseende!

Får vi presentera:

BEELINE MAKIN´MAGIC, “Milo” hane
Ägare: Anne Sofie Sand, Levanger, Norge

spricken  prickenhanehuv

miloinorgefamilj

BEELINE MAGIC NUMBER “Trick”, hane
Ägare, Jasmine Järnepalm, Degerhamn

smorkahanen  brunastehanenhuv 0906jasmine

 

BEELINE MAGIC DICE “Anton”, hane
Ägare Michael o Helle Pedersen, Köge Danmark

sdansken brunbenhuv 0904danskarna

BEELINE MAGIC MARVEL “Bosse”, hane
Ägare Eva o Thomas Tallgren, Malmö

svitastehanen vitastehanenhuv

0904tallgren

BEELINE MAGIC MISTAKE “Milo”, hane
Ägare Anssi och Maria Pihlajärvi, Linghem

slillahanen lillahanenhuv 0902pihlajarvi

BEELINE MAGIC MORNING “Dezzie”, tik
Ägare: Monica Johansson, Kristianstad
sstrecket streckettikhuv 0902monica

BEELINE MAGIC MOMENT “Embla”, tik
Ägare: Marianne Lundgren, Vikingstad

svitatiken vitatikenhuv 0904marianne

BEELINE MAGIC ME “Selma”, tik
Ägare Lennart o Eva Ottosson, Höllviken
smorkatiken morktikhuv 0904ottosson

BEELINE MACIC CHICK “Zamantha”, tik
Ägare Marie Clark Landskrona och kennel Beeline

slillatiken lillatikenhuv 0905marie

OBS DET SAKNAS EN DEL FOTON NEDAN EFTER VÅR MIGRATION FRÅN TIDIGARE HEMSIDA. DE KOMMER ATT LÄGGAS IN VARTEFTER MEN DU KAN SÅ LÄNGE TA DEL AV FILMERNA.

Vecka 7:
Ännu en händelserik vecka för de små! Nu har de tagit steget ut i stora världen – ja vår trädgård måste nog te sig stor i en valps ögon. De har minsann undersökt allting mycket nog, buskar har tuggats upp, jordhålor har grävts och de har lekt massor med mamma Marre och även träffat Iza för att lära sig lite mer bus.

Jag har fått stå för det tråkiga vilket har inneburit ytterligare kloklippning och dessutom den första trimningen av öron och huvud. Nu ser de ut som små spaniels och inte bara lurviga valpar 🙂 Avmaskning har också gjorts och vi har tränat jättemycket för att stå still och fint på bord. Det har man nytta av t ex när man ska till veterinären men också till när vi fotar alla valparna enskilt vilket vi gjort idag. Foton kommer i nästa veckas uppdatering!

Jag har nästan gett upp att ta foton för de är så kvicka så kameran hinner inte med. Här är veckans film!

https://youtu.be/CMNfnEcu6eE

Alla valparna är sålda och förutom veterinärbesök vi ska göra i nästa vecka så är nu alla klara att åka till sina nya familjer. Säkert spännande väntan!

Vecka 6:
Förlåt så mycket för försenad veckorapport! Om min vecka blev hektisk på grund av utställning där 8 valpköpares hundar skulle trimmas och sedan att behöva förbereda inför några dagar på Island – ja desto mer avslappnad blev valparnas vecka. Vädret har ju varit väldigt fint så valparna har kunnat vara ute hela dagarna och lekt, sovit och ätit. Några besökare är alltid ett trevligt avbrott – och så var det premiär för att ge sig ut i hela trädgården. Mycket spännande!

Här kommer veckans film med klipp från besök och lite diskussion kring en leksak 🙂 https://youtu.be/fsDIxdlPqtc

Vecka 5:
En mer avslappnad vecka har vi haft nu utan några större dramatiska förändringar för valparna. Några besök har det blivit och de är redan så sociala och kavata när de ömsom slickar ömsom biter 🙂 De äter nu olika sorters valpfoder 5 gånger per dygn och bordsskicket har blivit bättre, se bild! Det är dock alltid knepigt när det är en större kull eftersom olika valpar äter med olika hastighet vilket gör att de snabbaste har en tendens att få för mycket och under tiden undrar de som äter saktast vart maten tog vägen. Jag kan se 3 grupper och funderar på hur jag ska kunna spärra av så varje grupp får äta i sin egen takt utan att bli störda av andra. Som ni märker är det alltid något att tänka på som uppfödare!

Dagarna går annars till mycket lek och att upptäcka allt som finns att upptäcka. Gympaövningar för att ta sig ur hagen är också på agendan. Det man inte tänkt på hittar de…som t ex att de kom på att man kan åla in i den enkla garderob där jag förvarar alla hundfiltar. Jag upptäckte det första gången när en valp saknades, efter mycket letande hittade jag den mellan några gosiga filtar sovandes i godan ro 🙂 Nu har fler upptäckt hur spännande det är där, så här ser det ut:

Vecka 4:

Det har varit en vecka där det återigen hänt mycket i valparnas liv. Jag har inte varit så poppis för det har varit kloklippning och den äckliga avmaskningen två gånger. Det stora händelsen var dock flytt från valplåda till en större hage. Det var lite skumt tyckte valparna den första dagen men sedan har de successivt upptäckt hur kul det är att kunna skutta runt lite mer.

De äter nu “riktig” mat flera gånger per dygn och har nu helt också slutat med nappflaskan. Men det där med bordsskick behöver de träna på…se veckans film HÄR!

Under veckan har de också upptäckt de olika leksakerna och även fått några besök. Här kommer ett axplock av foton:
Jag som trodde att alla valparna kom med på detta foto…vet inte var nr 9 håller hus?
Som sagt, lite kladdigt…
Jag blir alltid lika förbluffad över så snabbt valparnas utveckling går efter att de öppnat ögon och öron. På bara en vecka har de lärt sig massor, de märker är jag kommer och de lyssnar på min röst. De går allt bättre, har lärt sig sitta, vifta på svansen, ta sig över lådkanten och upptäckt varandra. Nu börjar en rolig tid!
Marre, som måste ha overall på när hon är hos valparna för att de inte ska skada hennes juver, behandlar dem som vilken kull som helst. Hon ligger hos dem och hon håller dem rena, ja hon tror nog också att hon ger dem di för hon lägger upp sig som tikar brukar. Söta! Annars har vi nu skippat nattmålet så matte får äntligen sova lite. Nu är det heller inte bara mjölkersättning utan några mål med uppblött valpfoder också. Och vilken aptit – det märks att det är Marres valpar 🙂
De första besöken har också varit de senaste dagarna och även om valparna inte är vakna så länge så tycker de om att slicka och suga på alla fingara som kommer i vägen 🙂

Här är en liten film på valparna 3 veckor, klicka här

Och några foton

 

Det blev en händelserik vecka, den andra veckan i valparnas liv, läs mer nedan. Här på bilden är de 2 veckor och några dagar och har växt mycket. Vi kan också se att ögonen nu börjar spricka upp och en av valparna har faktiskt till och med kravlat sig över lådkanten!

När Marre inte längre fick dia så gällde det att få valparna att förstå hur man suger på en nappflaska. Som tur var kom Ida och hjälpte till att få igång dem, hon hade erfarenhet från det. Det tog inte många försök förrän de var med på noterna och glatt smackade i sig den mjölkersättning som man köper och som är mycket bra. Lugnet har lägrat sig och det är mest vi som är trötta eftersom de måste matas var 4-5:e timme dygnet runt nu och drygt en vecka framöver tills de kan börja med lite fast föda och även att äta från fat. Det har aldrig varit någon fara för valparna, de är runda och goa, och de har ju fått den viktigaste råmjölken från Marre.

 

När valparna var 11 dagar gamla märkte vi på kvällen att ett av Marres juver var mycket hårt. Det kan bli mjölkstockning så jag försökte mjölka ur så gott det gick. Men på morgonen hade Marre feber så det var bara att åka snabbt till veterinären som konstaterade att det redan hade blivit en inflammation – så snabbt går det när en bakterie får fäste. Tyvärr är den antibiotika som måste till inte bra för valparna så det blev ett tvärt slut på att dia. Vi provade olika overaller då Marre fortfarande vill ligga hos dem, pyssla om dem och hålla dem rena. Naturen är märklig, hon har anpassat sig helt och det verkar som om hon tror att hon faktiskt ger dem di när hon går till dem. Valparna har också förstått mycket snabbt, kryper gärna tätt intill för att ligga hos henne men letar inte längre efter spenarna.

 

De första tio dagarna i valparnas liv var allt frid och fröjd i valplådan
Sova och äta…
Vid mjölkbaren

 

Barnbarnen hälsar på en av de små
En vecka gammal pussgurka!

De 5 killarna – 5 dagar gamla

De 4 tjejerna – 5 dagar gamla
Nyfödda 8 juli 2015