Ellas och Marres kullar 2014

Kull 2, 2014:

“Clabbe” Ch Art-wave´s Topnotch – “Ella” Ch Trollängens Enough Is Enough längre ner på sidan.

Kull 1, 2014:

Fly och Marre –
SEU(u)CH BARECHO QUITE A FLYER “Fly” – SEU(u)CH DKCH SEVCH BEELINE
MARRAKESH EXPRESS “Marre”

Marres valpar med Fly föddes den 15 juli och allt gick bra. Det blev hela 9 stycken lever/vita, 4 killar och 5 tjejer. De kommer vara leveransklara från den 10 september.  Här är de nyfödda på foto! Alla valpar är tingade. Är du intresserad av valp så planerar vi just nu för nästa kull som preliminärt kommer att vara leveransklar kring jul/nyår. Ta kontakt om du vill finnas med på vår väntelista.

marresnyfödda

FLER FOTON I VALPARNAS FOTOALBUM – klicka HÄR! Senast uppdaterat 7 september

Hur många valpar gömmer sig i Marres mage tro? Den är ganska stor med en vecka kvar…

marre8vmage

 Läs mer om föräldrarna nedan.

flyhel

SEU(u)CH BARECHO QUITE A FLYER
“Fly”
lever&vit, född 2007
e SEU(u)CH AU CH Wongan High Flyer
u Nord U(u)CH Barecho One Vision
HD A och ögonlyst utan anmärkning 2014. 
Fly är svensk utställningschampion och en glad och mycket trevlig hane som vi tror kommer att ge oss den typ av springervalpar som vi vill ha. Vacker exteriör och ett trevligt temperament kryddat med Marres lite extra express!Han bor hos kennel Örnberget utanför Stockholm och vill du se fler foton och andra uppgifter om honom så klicka HÄR I hans stamtavla finns många framstående hundar. Den högst meriterade är hans kullsyster Ch Barecho Quest for Success som blivit Årets Springer 2009, 2010 och 2013. I år deltog hon på den ärofulla utställningen Cruft´s i England där hon lyckades med det unika att bli bästa springertik. Såvitt jag vet den första svenskuppfödda som lyckats med det. Du kan läsa mer om henne HÄR

marrechampcrack1

SEU(u)CH DKCH SEVCH BEELINE MARRAKESH EXPRESS
“Marre”
lever&vit f 2011
e IntUCH NordUCH SEVCH Sanque´s Cold Coffeeu Beeline Jubilee Juliet
HD A och ögonlyst utan anmärkning 2014
Marre är vårt stora glädjeämne här hemma som sätter fart på allt och alla – inte minst fåglar. Hon är mycket framåt, kaxig och nyfiken. Helt klart en tik med attityd. I sin stamtavla har hon på mammas sida i rakt stigande led våra gamla tikar t ex i 8:e led Brigadoon Fern of Easingwold, i 7:e Beeline Strawberry Flan och där finns även Ch Brigadoon C Remy Martin och Ch Beeline Ticket of LuckMarres debut i utställningsringen startade mycket bra. På bara fyra utställningar i juniorklass tog hon 2 cert. På dubbelutställningen SSRK Hasslarp blev hon BIS junior båda dagarna. På sin första utställning i öppen klass med möjlighet att bli champion lyckades hon även med det.  På sin första utställning i Danmark fick hon också cert och är därmed både Svensk och Dansk Utställningschampion.Hon är också SEVCH, svensk Viltspårchampion efter att på 3 starter tagit 3 raka första pris på viltspår med bara några veckors mellanrum. Marre har en tendens att göra det mesta i expressfart…

I år fick hon utmärkelsen Årets Springer 2013 hos Springer Klubben Syd och även Årets Viltspårspringer. Av rena farten blev hon även vinnare av klubbens tävling Springerracet – för övrigt för andra året i rad.

“Utstrålar kvalitet” skrev en domare om henne, och det kan vi såklart bara hålla med om.

Här kan du se fler foton av henne! MARRES SIDA

Oavsett om du söker en trevlig familjehund, en hund att jobba med eller är utställningsintresserad hoppas vi att en valp ur den här kullen kommer att passa dig!


Clabbe och Ella –
Artwave´s Topnotch – SEU(u)CH Trollängens Enough Is Enough

Den 23 januari föddes Ellas och Clabbes valpar.  När vi gjorde ultraljudsundersökning strax före jul kunde veterinären se minst 5 valpar men han missade en – det blev 6, 1 hane och 5 tikar. Valparna kommer att vara klara att åka till sina nya hem i slutet av mars. Alla valpar är sålda.

Vi har stora förhoppningar på den här kullen där valparna kommer att ha många goda hundar att brås på. Vid en titt i stamtavlan kan du se att i de första 4 leden som består av 30 hundar – är hela 27 stycken utställningschampions! Men det viktigaste av allt på en springer är dock temperamentet och Ella är i särklass en av de trevligaste hundar vi någonsin ägt. Vi fick just besked om att Ellas pappa blivit utsett som Årets Avelshund 2013 inom rasen – stort grattis till Sammy som han kallas!

Valparnas egna foto- och filmalbum, följ dem vecka för vecka HÄR! Senast uppdaterad 22 mars.

ella57  ellassex

14ellassex

clabbe11

clabbehuv2ARTWAVE´S TOPNOTCH
“Clabbe”
lever&vit, född 2012
e SEU(u)CH Mompesson Escourt
u Int Nord U(u)CH NUCH Artwaves´s Tempo Di Pace
HD A och ögonlyst utan anmärkning 2013
Clabbe är en ung hane som har enligt vår mening mycket intressanta engelska linjer bakom sig. Hans pappa bor i Norge men är importerad från kennel Mompesson, en uppfödare med över 40 år av framgångsrika springer spaniels. Läs mer om släktingarnaHÄR. Även Clabbes mamma för rent engelsk blod med sig, bl a genom Beresford Benefactor som vi tidigare använt. Hon är Internationell och Nordisk Utställningschampion. Clabbe själv är endast visad några gånger ännu men har BIS valp och reserv cert som bästa resultat.Vi hoppas att han ska komplettera Ella väl, såväl exteriört som i övriga egenskaper. Clabbe bor hos kennel Sanques i Skåne.

ellacertram

SEU(u)CH TROLLÄNGENS ENOUGH IS ENOUGH
“Ella”
lever&vit f 2009
e IntUCH NordUCH Nordw-10 DKW 11, 12 Goldmoore´s Gold Dreamer
u SEU(u)CH Ww08 Trollängens My Chatterbox
HD B-C och ögonlyst utan anmärkning 2013
I Ellas stamtavla finns många av de mest vinnande utställningshundarna och hon har trampat på i deras spår. Under 2011 vann hon sina två första cert samt r-CACIB inom loppet av en vecka och två månader senare vann hon sedan sitt sista cert och kan nu titulera sig Svensk Utställningschampion.Så här skrev bl a den engelske rasspecialisten Frank Kane i sin kritik om henne: Top quality bitch, excellent breed type althrough”.Ella har därtill allt övrigt som vi önskar av en springer, frisk som en nötkärna, har ett härligt positivt temperament och hon är spontanapportör och har vattenpassion i stora mått samt alltid “the will to please”.

ellacertkokardram