Första kullen 2018

Funderar du på valp är du välkommen att kontakta oss för mer information och även om du vill sätta upp dig på vår väntelista. Missa inte vår information som finns under “Köpa valp”!

Välkomna till världen!

Zamanthas valpar föddes den 8 mars på internationella kvinnodagen. Allt gick bra och vi blev inte förvånade att den förstfödda var en tjej 🙂 När vi trodde att valpningen var över och det kommit 6 valpar var ställningen 3 hanar och 3 tikar. Men Zamantha överraskade oss genom att nästan 6 timmar efter att den vi trodde var den sista föddes – så kom det ytterligare en! Det är ganska ovanligt med så lång tid efteråt men vi blev mycket glada då det också visade sig vara en tik så tjejerna blev i majoritet trots allt 🙂 Valparna är alla leverbruna och vita och en av tikarna har även tanfärg. Nu är det bara att äta, sova och växa som gäller några veckor framöver. Du kan följa deras utveckling genom foton och film i deras fotoalbum:

2018 är året då vi firar 40-årsjubileum i kenneln. Vår första kull kallar vi “Retrokullen” då vi i parningen har vinnlagt oss om att gå tillbaka på våra gamla linjer som vi haft sedan 80-talet. Zamantha och Trasan hade en “love date” den 7 januari så nu hoppas vi på fina valpar. Valparna kommer att vara leveransklara i början av maj.

5,5 vecka på väg är Zamantha konstaterad dräktig.

Läs mer om föräldrarna nedan!

Beeline Magic Chick “Zamantha”

– Nord UCH SEU(u)CH NUCH DKUCH Astrospring´s Orion “Trasan”

“Zamantha” som vår tik Beeline Magic Chick kallas, ska preliminärt löpa i december och vi håller tummarna att hon håller tiden. I den här kombinationen vill vi knyta samman våra gamla tiklinjer ytterligare. Zamantha är 9:e generationen efter en av våra stamtikar, Ch Brigadoon C Remy Martin, och “Trasan” Ch Astrospring´s Orion är 6:e generationen efter henne.  I stamtavlan återfinns även vår andra tik från samma kennel, Brigadoon Fern of Easingwold. Vi hoppas på en god exteriör i kombination med trevligt temperament och egenskaper som gör att valparna kommer att passa till aktiva ägare som är intresserade av att jobba med sin hund på något sätt. Det finns att brås på – Trasan är Nordisk Utställningschampion och har flera generationer av Viltspårchampions bakom sig. Zamantha har r-cert på utställning och även hon har ett flertal nära släktingar som är Viltspårchampions.

Du kan läsa mer om Zamantha, se foton, hennes stamtavla mm HÄR

Du kan läsa allt om Trasan på kennel Astrospring´s hemsida