Valparnas album

Den här dryga veckan har varit mycket händelsrik och utvecklingen har nästan exploderat! Från att ha bara åtit mindre portioner som smakbitar äter de nu 3 gånger om dagen ganska ordentligt. 2 gånger får de valpfoder och en gång en form av mjölkersättning som kallas “Björks blandning” som är hemmagjord. Zamantha äter inte riktigt så mycket som behövs för att ge tillräckligt med mjölk till 7 st som växer så det knakar så därför hjälper vi till lite. En avmaskning till har det också blivit i rena farten och ytterligare kloklippning.

De stora händelserna har nog annars varit alla besök av valparnas kommande familjer. Mycket nya ljud och röster och mycket nytt att nosa på. De har därmed också varit utanför valplådan en hel del och börjat upptäcka alla saker på golvet. Allt under övervakning av Zamantha som verkligen har koll på såväl valpar som besökare 🙂 Nästa steg var att flytta från sovrummet till vårt valprum i källaren med stor hage. Det var spännande för där fanns också nya leksaker! Maten verkade också smaka bättre efter flytten och nu har vi också introucerat inkallningssignalen, en vissling som vi gör varje gång valparna ska äta. Det behövs bara några gånger tills de fattat vad som gäller och kommer skuttande 🙂 De har också vässat sina tänder vilket mina byxben fått uppleva 🙂 Här kommer massor med foton från dagarna som gått och sedan några filmklipp:

 

🎂 Zamanthas valpar blir 5 veckor i morgon och nu är det full rulle❣️ Efter bara några gånger har de fattat inkallningssignalen, valpar lär sig så snabbt 👍😃

Publicerat av Kennel Beeline - engelsk springer spaniel den 11 april 2018

🍕4️⃣ Idag fyller Zamanthas och Trasans valpar 4 veckor. Det firade de med en "puppy pizza" - smaskigt!

Publicerat av Kennel Beeline - engelsk springer spaniel den 5 april 2018

   

Ambitionen att uppdatera sprack något när Marres valpar föddes och det blev lite kaotiskt kring den födseln, läs mer om det på annan plats. Men nu kommer här lite uppdatering om Zamanthas och Trasans kull som snart är 4 veckor gamla! Nu händer det ju inte så mycket under andra veckan mer än att valparna äter, sover och växer så det knakar. Alla mår fint och utvecklas som de ska och Zamantha är en otroligt duktig mamma.

När de var drygt 2 veckor gamla hände dock ett steg i livet – de öppnade ögonen och öronen. Från den dagen blir det ganska omgående mer liv och rörelse i valplådan. Nu är de mer och mer nyfikna för varje dag, börjar upptäcka och så smått leka med varandra, hör när man kommer och viftar på svansen och de är otroligt keliga och pussas gärna när vi är i valplådan. Den andra stora nyheten är att de också fått smaka “riktig” mat för första gången. Den allra första portionen är nötfärs med äggula och det var mumsigt. Nu blandar vi lite smått in uppblött valpfoder också. Att bli omskött har de också fått börja vänja sig tidigt med, klorna har blivit klippta flera gånger och så har de fått sin avmaskning. Ja nu är de klara för att ta emot sina första besök!

Här kommer ett antal foton:

 

🐾 Så snart de ser och hör lite så blir det liv och rörelse i valplådan. Men Zamantha är mest intresserad av mat... 😃

Publicerat av Kennel Beeline - engelsk springer spaniel den 24 mars 2018

 

Den första veckan har varit lugn i valplådan och Zamantha har kommit väldigt fint in i mammarollen. Det är ganska olika bland tikar men några liksom Zamantha är så noga med att det ska vara perfekt rent. Valparna inspekteras ofta och slickas på magen så att de kissar och bajsar. Visste du att små valpar inte kan göra det själva utan enbart när de får massage t ex genom tikens tunga?

De har också varit en hög med hungriga valpar som inte var helt nöjda de första dygnen innan mjölken rann till. Vilket de talade om högt och tydligt! Men nu är de nöjda och det är bara äta och sova som gäller. En lugn vecka för uppfödaren alltså 🙂 Här kommer ett bildspel med några foton, notera att nosen som var helt rosa vid födseln redan har börjat få päls.

 

Lunchdags i mjölkbaren enligt valparna! 🍼

Publicerat av Kennel Beeline - engelsk springer spaniel den 18 mars 2018

Pin It on Pinterest

Share This