Fjärde kullen 2018

Mor: SEVCH RLD N RLD F Beeline Chill Out “Peggy”
Far: POL Jun CH Mr Moto from Tamaam to Beresford “Pete”

Funderar du på valp är du välkommen att kontakta oss för mer information och även om du vill sätta upp dig på vår väntelista. Missa inte vår information som finns under “Köpa valp”!

Vår fjärde kull 2018 planerar vi genom kombinationen mellan Peggy och Pete. Peggy är nu parad vilket prel innebär att valparna föds i månadsskiftet oktober/november och blir klara att åka till sina nya hem mellan jul och nyår. Det kan bli både lever/vita och svart/vita valpar och även med tanfärg. Uppdatering: vid ultraljudsundersökning efter 4 veckors dräktighet kunde veterinären tyvärr endast se ett foster. Det är inte en 100-procentig undersökning så vi hoppas såklart på att det kan vara någon/några till men det blir oavsett inte någon stor kull. Blir det bara en är den reserverad för Peggys ägare.

Så här fina var Peggy och Pete när de träffades i Polen och ljuv musik uppstod!

Du kan läsa mer om Peggy här på vår sida,  det här blir hennes första kull.  Peggy ägs av vår valpköpare Kerstin Bengtsson i Eslöv och hon äger även Peggys mamma Flisan. Kerstin har varit så vänlig att tidigare låta oss få ha en kull på Flisan och nu även på Peggy.  I år när vi firar vårt 40-årsjubileum har vi haft temat “retro” i kullarna och försökt hitta hundar längre bak i stamtavlan som vi tycker om. Hos de flesta av våra tikar finns vår stamtik, Ch Brigadoon C Remy Martin, bakom och så även hos Peggy som är 9:e generationen efter henne. När vi skulle välja hane till Peggy ville vi också väldigt gärna ha en hane som var svart och vit då vi under många år har haft båda färgerna i kenneln men tyvärr inga svarta de senaste åren. Det var roligt att vi lyckades hitta Pete som är svart/vit och dessutom i sin stamtavla har den engelska hanen Ch Beresford Benefactor som när han levde i Sverige vi hade flera fina kullar från. Även Peggy har honom i sin stamtavla längre bak. Pete har också flera hundar från vår kennel i sin stamtavla, bl a Beeline Party Paintwork, Beeline Alive N´Kicking och Beeline Strawberry Flan – alla våra vackra och kloka svart/vita tikar från förr.

Peggy är svensk viltspårschampion som sin mor och sin mormor. Att hon har en bra nos visar hon också eftersom hon nu börjat tävla i nosework också. Rallylydnad är också något hon gjort med framgång. Matte Kerstin säger att hon är en vänlig och glad springertjej som är okomplicerad och mycket lätt att tycka om och att leva med. Vi har haft henne med på några utställningar och hon har ett certifikat och flera ck. Pete, som bor i Polen,  är en ganska ung kille med en del fart i och även han har ett mycket trevligt temperatment. Han är polsk junior champion.

Vi hoppas på valpar med god exteriör och trevligt temperament och ser gärna valpköpare som är aktiva och gör saker med sin hund – kom ihåg att en springer ska ha “the will to please”!

 

Peggy är
e SEU(u)CH NOCH AUCH Rowemaris Reason To Celebrate
u SEVCH Beeline Precious Pearl
Du kan läsa mer om Peggy, se foton, hela hennes stamtavla mm HÄR

Pete är
e PLCH Incognito Tamaam
u PLCH Beresford Simply Pleasure
Läs mer om Pete hos kennel Tamaam i Polen