Tian

lever/vit född mars 2020

e SEU(u)CH DKUCH NOUCH NORDUCH Art-Wave´s Cash In Hand
u SEU(u)CH DKUCH Beeline Iced Chiffon

Stamtavla och övriga uppgifter HÄR

DAMS clear

Meriter:

BT 3, r-cert SSRK
ck SKK
ck DKK
Godkänd anlagsklass viltspår

Tian fick sitt namn av en bekant till oss. Jag hade grunnat ett bra tag men kom inte på något passande men med tanke på att hennes engelska namn översatt blir “fickpengar” så var förslag Tian, dvs ett 10 kr mynt så det blev det. De allra flesta springer är glada och spralliga men gladast av dem alla är nog Tian, jag har aldrig haft en sådan positiv hund och hon glädjer oss varje dag. Allting nytt bara viftar hon på svansen åt och hon är mycket nyfiken på allting. Hon är barn till Iza och hon påminner mycket om henne men har ändå en del egna idéer om saker och ting.

På grund av covidpandemin har hon hittills inte varit ute och tävlat så mycket – faktum är att hon debuterade på utställning först i öppen klass, dvs för de över 2 år gamla. Den första utställningen drar vi ett streck över men i maj 2022 var hon på SKK Nat Hässleholm där domaren Johnny Andersson placerade henne 2:a i en stor klass med tikar och därtill fick hon ck. Vid SSRK:s utställning i Åstorp i nov 2022 blev hon 2:a i ökl med ck och slutade sedan som 3:a bästa tik med r-cert i stor konkurrens för rasspecialisten Lena Rollmar. Så här skrev hon i kritiken:

“Tilltalande helhet, fina detaljer i huvudet, välformade ögon med bra färg. Skåran mellan ögonen utmärkt. Fint flyt i överlinjen, välvinklad och mycket välgående. Vacker färg och päls. Utmärkt temperament”

Under pandemin provade vi på viltspår och gick en kurs där hon visade goda anlag, Lotta Ringwall tog med henne på anlagsprov i början av 2023 där hon blev godkänd. Tyvärr har vi svårt finna mark för att kunna träna inför öppen klass. 

Det har inte blivit så många utställningar under 2023 men i oktober var vi på Springer Västs 40 år jubileumsutställning där Inge Kristiansen Sandbaek, kennel Diamond Ring, Danmark dömde. Det var en stor öppen klass med 12 tikar och där blev Tian 3:a med hp och mycket fin kritik: “Feminin tik med härligt uttryck, vackert feminint huvud. Gott vinklad fram och bak. Välutvecklad kropp, aningen lång i kroppen. Visar sig med attityd. Fina rörelser från alla håll. Härlig överlinje, goda lår. Välpresenterad.” 

Foto: Colouri photo

2023 började med Europautställningen i Herning Danmark för domare Vibe Börregaard Madsen, kennel Siegers. I en stor öppen klass på 10 blev Tian 2:a med ck.

Dagen efter hade Dansk Spanielklubb sin specialutställning i Horsens för domare Jane Eyington, kennel Meadowdale England. Här blev Tian 3:a bland öppen klass tikar.

3:a bästa tik, r-cert, SSRK Åstorp 2022, visad av Carina Johansson

En liten film från när vi tränar hemma för att visa hennes fina flytande rörelser!