cooltext176108069304149

Sally 3,5 år

” Sally”

tik f december 2015, lever/vit
e FI CH EE & LV JCH NORDJW-13 BALTJW-13 EEJW-13 Adamant´s Riding High
u Wildomar´s Jewel From The Moon

Du hittar stamtavla och all data om henne HÄR

Vi hade länge velat köpa en ny tik för att få in lite för oss nytt blod. Efter att hållit utkik i över ett år men inte hittat riktigt det vi ville ha så dök hon plötsligt upp – på Facebook. Kennel Wildomar´s i Finland hade fått en kull och när jag såg de första fotona var valparna 5 veckor gamla. Jag föll helt för tiken som då kallades “Satu”. Underbart huvud med ett vänligt uttryck och exteriört mycket välkonstruerad. Hon hade vad vi behövde och vi blev överlyckliga när det blev ett faktum att hon skulle bli vår.

Eftersom importer måste vara vaccinerade mot rabies och den sprutan inte kan ges förrän tidigast vid 12 veckors ålder och sedan måste man avvakta ytterligare 3 veckor så väntan blev lång. Men en dag i mars kunde jag sätta mig på flyget från Köpenhamn till Helsingfors och när jag flög tillbaka hade jag lilla “Sally” med. Här är hon på flygplatsen och inspekterar buren hon ska åka i:

Hon har nu funnit sig väl tillrätta i vår familj och jag ser framtiden an med denna trevliga och trygga valp att hon växer upp och blir det vi hoppas på. Tack Sanna Kavén på kennel WIldomar´s för att jag fick köpa henne!

Sally debuterade på utställning hos SSRK i Hasslarp med att bli BIR Valp och det blev hon även på SKK Tvååker 2016. Hon är utställd ett fåtal gånger i junior- och unghundsklass och har alltid blivit placerad bland de 4 bästa. Vid Springerklubbens Club Show 2017 blev hon 3:a med ck i en stor klass på 20 tikar i unghundsklass för engelsk domare, se foto här från det tillfället.

Sally har ett underbart temperament, hon är alltid glad och pigg på att göra saker. Det går inte att ta fel på att hon har en mycket bra näsa också och vattenpassion har hon i stora mått. Hon är ofta barnens favorit då hon älskar att leka med bollar och hitta på olika lekar. Men lika full med fart som hon kan bli då, lika mjuk och kelig är hon när hon kryper upp i soffan och vill vara nära. Förutom allt detta är Sallys stora passion mat, ja allt ätbart faktiskt… Sammantaget är Sally en härlig hund att leva tillsammans med!

2018 hade Sally sin första kull som du kan läsa om HÄR. Vi gjorde om samma kombination 2019 och den kullen kan du se mer av HÄR.

Under 2021 kommer hon att ha sin sista kull.

I albumet nedan kan du se foton på henne från både vardagssituationer och från de utställningar hon varit på – klicka på ett foto för att se det större och bläddra sedan med pilarna!