Här nedan kommer enskilda foton på alla valparna vid 8 veckors ålder samt deras nya ägare. 

Beeline A High Society Affair “Smilla”, tik

Ägare: kennel Beeline och Karin Lundin

Beeline A Posh Affair “Diana”, tik

Ägare: Kennel Wildomar´s och Ella Ruuni, Finland

Beeline A Royalty Affair “Älva”, tik

Ägare: Sofia Arvehammar, Höör

Beeline An Upper Class Affair “Tassa”, tik

Ägare: Katarina Strömqvist, Bjärred

Beeline A Classy Affair “Märta”, tik

Ägare: Petronella Bergman, Laholm

Beeline A Supreme Affair “Saffir”, hane

Ägare: Åsa-Maria Malm, Linköping

Beeline A Gentleman´s Affair “Sammy”, hane

Ägare: Cecilia Unger, Särö

Beeline An Aristocratic Affair “Abbe”, hane

Ägare: Robert Moosberg, Stenstorp

Vilken härlig sista vecka vi haft tillsammans med valparna! Tack vare det fina vårvädret med strålande sol varenda dag har de kunnat vara ute hela dagarna som de älskar. På morgonen efter frukost sitter de på parad under fönstret och väntar på att bli utsläppta 🙂 De har nu tagit hela trädgården i besittning och upptäckt allt som går att upptäcka och lite därtill… Hoppa, klättra och gräva är de nu duktiga på! Veckans besök var av Rorys delägare Eva-Marie som hjälpte till att ta enskilda foton på valparna. Jag måste säga att de är otroligt duktiga att stå fint på bord, både när vi sysslar med dem eller som när vi var hos veterinären. Jag hoppas valpköparna tar vara på detta då det underlättar så att sköta om sin hund när den är stilla på ett bord. Ja det blev dags för första bilturen också som var till just veterinären. De flesta valpar brukar skrika i högan sky över den nya situationen men detta gäng sa inte ett enda pip! Däremot var det 2-3 som mådde illa på vägen dit. 

Så nu är de små redo att ge sig iväg till sina nya familjer. Tack för den tid vi fått ha dem hos oss, de kommer alltid finnas med i hjärtat. Lycka till alla valpköpare och ta väl vara på de små juveler ni får 🙂

Enskilda foton kommer senare i veckan. Här är foton och film!

 

 

 

 

Uteliv kan vi sätta som etikett på den här veckan! Sådan tur att vi fick så härligt väder med sol och inte alltför mycket blåst vilket har gjort att valparna har kunnat vara ute allt längre stunder varenda dag sedan i måndags. Från bara en kort stund före förra helgen så har tiden kunnat ökas för varje dag och nu fredag och lördag har de varit ute 6 timmar. Och de älskar det!

Fortfarande har de varit mesta delen av tiden på altanen och varvat mellan att busa med varandra och att Sally varit med och velat leka med dem. Tunneln älskar de verkligen att vara i och även Sally deltar i den leken och rusar igenom tunneln ibland, tyvärr har jag inte lyckats få det på film. Men nu finns det film på valparnas tunnellek i alla fall – se nedan! Det är otroligt att se vilken utveckling de gjort sedan de kunnat träna på att använda sina kroppar mer genom att hoppa, rulla, klättra och en massa annat som att plaska i vattenskålen 🙂 I fredags var det premiär för att vara i hundgården vilket de också tyckte var kul, speciellt att hoppa upp på den låda som finns där och att gå balansgång utmed kanten. Där fick de också besök av våra andra hundar men de var inte speciellt imponerade av valparna utan gick ganska fort.

Några besökare har vi också haft, bland andra Sallys husse och matte och när de kom så passade vi på att släppa ut dem i hela trädgården för första gången. Jag hade glömt att de är 7 veckor nu och då håller man inte ihop som en kull längre utan skingras överallt. Det var fullt sjå för oss att hålla koll på alla kan jag säga! Till slut hittade de trappan upp till altanen och jag måste säga att jag blev imponerad när alla klättrade de 4 trappstegen på första försöket. Försigkomna valpar så jag hoppas ni valpköpare är beredda!

Nu är det en lätt sliten uppfödare som tar sats för sista veckan med hela gänget. På agendan står bl a besök av Eva-Marie som är en av Rory´s ägare och hon ska hjälpa mig ta enskilda foton av alla valpar. Innan dess är det dags för en första puts med trimsaxen. På torsdag blir det biltur för första gången och då till veterinären för besiktning, vaccination och chipmärkning. Till helgen så åker sedan de första små. Här nedan kommer bildkavalkad från veckan och sedan 2 filmer, en från tunneln och sedan en lite längre med klipp från olika delar.

 

Lite försenat men här kommer uppdateringen för valparnas sjätte vecka! Orsaken till förseningen kan dels skyllas på att valparna kräver allt mer tid nu medan Sally nöjer sig med att dia någon gång per dygn och att leka med dem. Det innebär att de sista två veckorna är det uppfödaren som får slita 😉 Dels har veckan också varit full av besök och det är roligt att se att valparna nu är vana med att många människor kommer och går och de har lärt sig att barn kan låta lite annorlunda.

Som fotograf har veckan nu varit en utmaning. Att ta foton på valpar i rörelse i inomhusljus funkar nästan inte, de är så blixtsnabba nu så det mesta blir suddigt. Så det flesta av veckans foton är från den stora händelsen i lördags – första gången ute! Det tog ca 30 sekunder att de hämtade sig från chocken att ha hamnat på ett helt nytt ställe med sedan var det ganska snart full rulle för att upptäcka allt nytt. Tack IKEA för alla bra barnsaker ni säljer som också är så utmärkta till valpar! T ex tunneln i tyg, den är guld värd och har blivit den verkliga favoriten. Ni får se separat film nästa vecka tror jag. Vår trädgård är utan gräs efter vinterns härjningar så nu har de intagit altanen i ett första steg. Håll tummarna för fint väder och gärna lite varmare nu så de kan vara ute mycket och leka och undersöka världen. Här kommer foton och så en film från den allra första stunden ute när det inte riktigt kunde släppa mamma:

 

 

 

 

Det blev ingen uppdatering för vecka 4 beroende på min Englandsresa – ber om ursäkt för det! Som valparna hade växt på de 4 dagar jag var borta – det första jag var tvungen att göra var att flytta dem från valplådan till den större hagen i valprummet nere i källaren. Det tyckte de om! 

Den viktigaste aktiviteten den här veckan har varit LEK – de har verkligen upptäckt varandra men också alla leksaker som jag brukar variera med att ta fram till dem. Men veckan har också varit full av besök av alla familjer som inte hade varit här tidigare så valparna har blivit vana med många människor och många nya ljud och röster. Klorna har klipps igen och en ny omgång avmasking som inte är populärt, undrar just hur det smakar? Vi har också börjat träna på att stå fint på bordet vilket är bra att kunna både när man ska sköta om dem. när vi ska till veterinären osv men det är också en första träning för de som kommer att komma på utställning. De fattade mycket fort och var jätteduktiga.

Ett besök som var lite speciellt var när Maureen Gostelow från kennel Glenkinchie i Australien, hon som har fött upp Rory, kom på besök. Tillsammans med henne var Vin McPhee som har kennel Kinsheran också i Australien och som har fött upp Rorys farfar. De var på kort besök i Sverige hos Jens Karlsson på kennel Art-Waves som är delägare i Rory och han var också med. Det var så trevligt och extra roligt att de alla tyckte valparna var fina.

Sally älskar också att vara hos dem men stunderna blir allt kortare då de inte behandlar henne helt milt kan sägas. Ofta väljer hon själv att ligga utanför grinden och titta på dem, det kan du se på filmen. Men fortfarande diar de några gånger per dygn och nu äter de mat 3 ggr per dag, en härlig röra av uppblött valpfoder blandat med färskt lammkött/lammvom. Smaskigt!

Nu önskar vi vara att det eviga regn som vi drabbats av i Skåne, det har nog regnat nästan utan uppehåll i en vecka, ger sig så att vädret blir bättre under kommande vecka för då kan valparna få komma ut första gången. Här kommer en serie foton och sedan en sedvanlig film!

 

 

Ännu en vecka har gått i flygande fart och det har varit en vecka med mycket nytt! Det största är att alla valpar nu har öppnat ögon och öron och det märks kan jag säga. Det blir mer och mer livligt i lådan när de upptäcker varandra och reagerar på olika ljud. De kommer också upp på benen och går och står allt bättre även om det är vingligt. Så är det några som också vågat sig på att kika över kanten på världen där utanför… 🙂

Sally har lite bekymmer med om hon ska ligga, sitta eller stå att ge dem di. Inget av det är helt perfekt, ligga så är det trångt eftersom de nu är så stora, sitta så är det svårt för dem att komma åt alla juver och stå – tja när man är vinglig på benen är det inte så lätt att hålla balansen. Veckan har också bjudit på den första måltiden med “riktig” mat i form av köttfärs med äggula och sedan uppblandat med valpfoder. Alla utom en lät sig väl smaka, en av tikarna är fortfarande skeptisk till att det faktiskt ska vara i hennes mun 🙂 På den tråkiga med nödvändiga sidan har stått att klippa de sylvassa klorna och att få äckligt avmaskningsmedel.

Namnen är också inskickade till SKK för registrering. Temat blev “Affair” som såklart hänger ihop med pappas namn men också att han och Sally haft en affär ihop. Eftersom pappa är “Royal” så blev det också namn som anspelar på hög klass 🙂 Så här blev de:

Hanar/boys
Beeline A Gentleman´s Affair
Beeline A Supreme Affair
Beeline An Aristocratic Affair

Tikar/Girls
Beeline A Royalty Affair
Beeline An Upper Class Affair
Beeline A High Society Affair
Beeline A Classy Affair
Beeline A Posh Affair (tan)

Nu lite foto och filmer från veckan! P.S Nästa vecka kommer ingen uppdatering på fredagen då jag är på Cruft´s i Birmingham.

 

Idag är det fredag och valparna har blivit 2 veckor. Hela veckan har nästan varit en smula långtråkig, ja i alla fall för mig 🙂 Valparna fortsätter att bara äta och sova och den egenliga enda skillnaden förutom att de växt är att man nu ser att de börjar röra sig upp på benen. Många valpar gör inte det förrän de har öppnat ögonen men dessa har varit aktiva i några dagar, se film nedan! Hade jag skrivit igår så hade jag sagt att det fanns inga tecken på att ögonen var på väg att öppnas – men idag såg jag första glimten i ögonvrån på en av tikarna! Ni ser det på ett av fotona. Det innebär att den kommande veckan kommer att bli betydligt mer livlig för både Sally och mig 🙂

 

 

Nu har valparna blivit en vecka och det är lugnt och fridfullt i valplådan. Sally är så duktig på att ta hand om sina små, kanske för att hon får ägna sig åt en av sina favoritsysselsättningar – att slicka! Valparna bara sover och äter, precis som det ska vara. Men de har också fått sitt första besök och det var barnbarnet Vera som gärna vill ha en hund 🙂 Här kommer några foton och sedan en film:

 

The puppies 2 days old, first the boys, then the girls:

Klicka på ett foto för att se det större och att kunna bläddra mellan dem/Click one photo to see it larger and to swipe between them.

Den som väntar på något gott får vänta extra länge 🙂 Ja så får man nog säga om Sally´s valpar. Normalt sett valpar tikar kring 63:e dygnet efter parning och jag har aldrig under alla år haft någon som gått över tiden. Tvärtom är det vanligaste att valparna har fötts kring dag 61. Men Sally ville annorlunda. På dag 63 var hon fortfarande pigg och glad fast hon hade lite lustiga stilar när hon låg…’

När jag sa åt henne att det var dags så bara skrattade hon åt mig som ni kan se på den här filmen 🙂

 

Men så i slutet av dygn 64 satte det igång och då gick det med raketfart. På 5 timmar födde Sally 9 valpar och det är mycket snabbt. Det gick också enkelt och hon verkade inte ens trött efteråt – se film nedan! Det blev 4 hanar och 5 tikar och vi tycker såklart de är finast i världen 🙂