Sally´s kull 2019

Wildomar´s Sata Salamaa “Sally”
– SEU(u)CH AUSCH Glenkinchie Royal Crown Affair “Rory”

Funderar du på valp är du välkommen att kontakta oss för mer information och även om du vill sätta upp dig på vår väntelista. Missa inte vår information som finns under “Köpa valp”!

Sally och Rory hade en kull i augusti 2018 men tyvärr blev det bara två valpar då. Vi tyckte så mycket om dem så vi bestämde oss för att göra om kombinationen. Den här kulllen såg dagens ljus den 8 februari och är leveransklara tidigast vid 8 veckors ålder, dvs i början av april. Alla valpar är tingade.

Valparnas egna fotoalbum som uppdateras varje vecka hittar du HÄR!

Här är Sally hos veterinären när vi gjorde ultraljud – det var spännande men Sally tog det hela med ro som hon brukar 🙂

 

Sally till vänster

Du kan läsa mer om Sally här på vår sida.  Vi köpte Sally från Finland för att få in lite nytt blod men hon har ändå några svenska hundar i sin stamtavla som också finns hos våra andra hundar. Blivande pappa “Rory” har däremot nästan helt nytt blod för oss med sig i bagaget från Australien som han kommer ifrån. Undantaget är hans farfar Ch Mompesson Royal Destiny (engelsk kennel) som Sally också har i sin stamtavla längre bak och som vi också har sedan tidigare hos våra andra hundar.  Rory har nyligen kommit till Sverige och bor hos kennel Art-Wave´s. Vi hoppas de ska komplettera varandra väl med sin engelska typ, goda exteriör och rastypiska egenskaper. Rory är utställningschampion i Australien och blev näst bästa hane på Världsutställningen i Amsterdam 2018. Sally är utställd ett fåtal gånger men har fått excellent varje gång och har ck. Båda har bästa höftleder A och är ögonlysta utan anmärkning. Men det bästa är att de också har det temperament som vi älskar hos springern, full fart med glädje för det mesta men ändå en tydlig “av-knapp” då de kopplar av när det inte händer något.

Vi tror att valparna i den här kullen kommer att passa dig som är en aktiv familj likväl som om du också är tävlingsintresserad t ex av utställning, viltspår eller något inom lydnad eller nosework. Här kan du se de kommande valparnas stamtavla:

Rory

 

Du kan läsa mer om Sallly, se foton, hennes stamtavla mm HÄR

Läs mer om Rory hos kennel Art-Wave´s där han bor.

Se film på Rory när han blir 2:a bästa hane på Världsutställningen i Amsterdam 2018. Han visas av Jens Karlsson.