Russin

svart/vit/tan född 2019
e POL Jun CH Glamorly Ginnie The Pooh
u CIE POL CH POL Jun CH Illumination Tamaam

Stamtavla och övriga uppgifter kommer senare finnas här.

BIR valp Höganäs Bhkl
BIR valp Klippan
BIM valp SKK Ronneby

8 månader

4 månader

I augusti 2018 var jag på besök hos kennel Tamaam i Polen för att para en tik. Då träffade jag deras tik “Looma” Ch Illumination Tamaam och blev blixtkär i henne, så otroligt vacker och trevlig tik. Jag frågade om det fanns möjlighet att få en tikvalp efter henne i framtiden och blev lovad det. Looma är brun/vit och tänkt kommande pappa var också brun. Allra högst på min önskelista stod egentligen svart/vit men att bara få en valp efter Looma skulle vara fantastiskt. Men sedan ingriper ödet och Looma blev parad med “Jay” som är en svart/vit hane från kennel Glamorly i Finland. Det blev bara 2 tikar i kullen – den ena brun/vit och den andra svart/vit/tan. Då kände jag att det var nog ödet som grep in än en gång. I min allra första kull som föddes 1978 behöll jag en hane, Beeline Fantan Fantasy, och han var just svart/vit/tan. Russin är sannolikt den sista valp jag köper i livet och att hon har samma färg känns som att cirkeln sluts.

Det var en lång väntan innan jag äntligen kunde säga hej och välkommen till lilla Russin som hon ska kallas. Vid import från Polen hinner valpen bli nästam 4 månader för att de vaccinationer som krävs ska vara giltiga för införsel. Men den som väntar på något gott! Det var underbart att äntligen få se henne på riktigt och hålla henne i famnen. Efter 10 års uppehåll har vi äntligen svart i kenneln igen! Stort tack till kennel Tamaam för att hon fick bli min.

När vi hade haft Russin i drygt en månad för det dags för hennes debut i utställningsringen, vilket blev på Höganäs Hund för domaren Eva Nielsen. Russin skötte sig fint även om det blev en del hopp och skutt men med fin kritik så blev hon BIR valp och kunde posera med sin första rosett.

Hon har också blivit BIR valp på en inofficiellt utställning i Klippan och på SKK:s utställning i Ronneby blev hon BIM.

Sista gången i valpklass blev hos Springer Klubben Syd där hon 8 månader gammal i stor konkurrens blev 3:a med hederspris.

Hemma i trädgården är favoritsysselsättningen att plaska runt i barnpoolen – undrar vad hon gräver efter? 🙂 Hon är fullkomligt galen i vatten kan man lugnt säga!

Russins fotogalleri – klicka på något foto för att se det större och det går att bläddra med pilarna.

Pin It on Pinterest

Share This