Russin

svart/vit/tan född 2019
e POL CH Glamorly Ginnie The Pooh
u CIE POL CH POL Jun CH Illumination Tamaam

Stamtavla och övriga uppgifter finns här.

BIR valp Höganäs Bhkl
BIR valp Klippan
BIM valp SKK Ronneby

Edit 2022: Tyvärr skadade Russin ena ögat 2020 som medförde en permanent skada som behöver livslång behandling. De preparat hon behöver är inte testade och godkända för dräktiga eller digivande tikar vilket gjorde att vi med tungt hjärta tog beslutet att hon inte skulle gå i avel.

Russin har ett hjärta av guld, vi har aldrig sett henne arg eller ens irriterad på något. Ständigt svansviftande tycker hon allt är kul. Hon är mycket social och älskar alla människor och alla hundar. Hon har gått en kurs i viltspår och hon har mycket bra näsa, sedan behövs det dock träning på att koncentrera sig på långa spår. Hon har lätt för att lära men är fortfarande ung och lite het på gröten så ibland glömmer hon vad hon lärt sig 😉 Ligga på soffan är inte det hon gör mest, helst ska det hända något hela tiden och hon är mycket nyfiken på att utforska allt i minsta detalj. Ute har hon visat sig ha ett naturligt spanielsök och hon imponerar genom att komma på inkallningssignal i de flesta situationer. En sak kan få henne att vara stilla och det är när det är något på tv som fångar hennes intresse, då kan hon sitta och titta länge. Hon fullkomligt älskar vatten kan man lugnt säga, vilket man kan se i hennes fotogalleri!

I augusti 2018 var jag på besök hos kennel Tamaam i Polen för att para en tik. Då träffade jag deras tik “Looma” Ch Illumination Tamaam och blev blixtkär i henne, så otroligt vacker och trevlig tik. Jag frågade om det fanns möjlighet att få en tikvalp efter henne i framtiden och blev lovad det. Looma är brun/vit och tänkt kommande pappa var också brun. Allra högst på min önskelista stod egentligen svart/vit men att bara få en valp efter Looma skulle vara fantastiskt. Men sedan ingriper ödet och Looma blev parad med “Jay” som är en svart/vit hane från kennel Glamorly i Finland. Det blev bara 2 tikar i kullen – den ena brun/vit och den andra svart/vit/tan. Då kände jag att det var nog ödet som grep in än en gång. I min allra första kull som föddes 1978 behöll jag en hane, Beeline Fantan Fantasy, och han var just svart/vit/tan. Russin är sannolikt den sista valp jag köper i livet och att hon har samma färg känns som att cirkeln sluts.

Det var en lång väntan innan jag äntligen kunde säga hej och välkommen till lilla Russin som hon kallas. Vid import från Polen hinner valpen bli nästam 4 månader för att de vaccinationer som krävs ska vara giltiga för införsel. Men den som väntar på något gott! Det var underbart att äntligen få se henne på riktigt och hålla henne i famnen. Efter 10 års uppehåll har vi äntligen svart i kenneln igen! Stort tack till kennel Tamaam för att hon fick bli min.

Sedan 2020 bor Russin hos familjen Folkeryd i Löddeköpinge som är fodervärdar till henne.

När vi hade haft Russin i drygt en månad för det dags för hennes debut i utställningsringen, vilket blev på Höganäs Hund för domaren Eva Nielsen. Russin skötte sig fint även om det blev en del hopp och skutt men med fin kritik så blev hon BIR valp och kunde posera med sin första rosett.

Hon har också blivit BIR valp på en inofficiellt utställning i Klippan och på SKK:s utställning i Ronneby blev hon BIM.

Sista gången i valpklass blev hos Springer Klubben Syd där hon 8 månader gammal i stor konkurrens blev 3:a med hederspris.

 

Russins fotogalleri – klicka på något foto för att se det större och det går att bläddra med pilarna.