Queen Mindy – ny champion igen!

18 aug, 2017

Under en augustivecka fick vi besök av vår valpköpare Annika Lucander från Finland med hennes tik “Mindy” BEELINE LOVE SUPREME som sedan tidigare är estnisk utställningschampion och finländsk viltspårchampion. Annika ville kombinera en tripp till Sverige med att också testa att starta på ett svenskt viltspårprov och utställning. Som vi skrivit om i tidigare inlägg så lyckades Mindy bli svensk viltspårchampion på sitt första försök till vår glädje och det var också det 4:e viltspårchampionatet som Marres barn fått. Detta var på onsdagen. På lördagen hade Annika anmält till ytterligare ett viltspårprov som plan B – även detta gick mycket bra och hon fick ett 1:a pris hos SSRK. Här poserar de med domaren.

Efter att ha träffat och lekt med sin bror som bor i närheten av provplatsen en stund var det raka vägen “hem” till Helsingborg för bad och göra sig vacker inför söndagens utställning som var SKK:s Int i Ronneby med domare Claudio De Giuliani. Mindy fick ck i championklassen och gick sedan i en stor bästa tikklass för att försöka knipa certet. Och det gjorde hon! Det kom nära en tår av stolthet i ögat hos mig och att Annika var helt rörd av glädje var inte att ta miste på. Vilken vecka, vilken hund! Att ta 2 championat inom loppet av 4 dagar och dessutom ett “arbetschampionat” och ett “exteriörchampionat” visar på att hon är en riktigt rastypisk engelsk springer som ska vara “dual purpose” eller ha “beauty and brains” som man säger i England. Vi gratulerar så mycket vi orkar till en riktigt, riktigt fin prestation!

Här är en video på Mindy när hon är i den enskilda bedömningen:

Här är foto när placeringen i bästa tikklass är klar och där hon alltså kom 3:a.

Och här delas det åtråvärda certet ut!

Annika Lucander med “Mindy” som numera kan ståta med titlarna EECH SEU(u)CH SFVCH SEVCH BEELINE LOVE SUPREME, dvs dubbel utställningschampion och dubbel viltspårchampion. 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv