En vacker dag i maj

7 maj, 2017

Äntligen blev det verklighet! Något som jag planerat för och sett fram emot i flera månader… I helgen var det dags, Iza började löpa för ett tag sedan och alla prover visade nu att det var rätt dag för oss att styra kosan mot Danmark. Fast det tog över 4 timmar att köra till Viborg som ligger på Jylland var det lätt att köra då det var det första riktigt vackra vårdagen. Solen strålade från en klarblå himmel och Danmark visade sig på sin vackraste sida i skir vårgrönska.

Det är alltid lite nervöst hur det ska gå vid en parning men den här gången gick allt enligt skolboken. “Texas” Ch Lordsett Truly Madly Deeply och Iza Ch Beeline Iced Chiffon älskade varandra för första sekund och de var så söta när de lekte och flirtade med varandra. De fixade det hela helt på egen hand. Vi stannade över natten och de fick träffas ännu en gång morgonen efter. De var lika söta med varandra då. Enda kruxet var att de valde att vara inne i en buske så vi fick trixa lite när vill skulle hålla dem en stund efteråt. För er som inte varit med om en parning är det så att hanen sväller upp och fastnar och då är det bra om man är med utifall någon av dem skulle få panik. Texas och Iza var dock coola även om Iza hade lite ljudprotester för sig en stund – undrar vad grannarna trodde? 🙂

Nu börjar den långa väntan på valparna – vi håller alla tummar att om 9 veckor så är de här! Läs mer om den kommande kullen HÄR!

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv