Äntligen valpträff!

11 maj, 2021

Äntligen så har läget ljusnat när det gäller covid så vi vågade bjuda in till träff! Idén och initiativet kom från Martina Eberhard som är fodervärd till Maddie men hon utbildar även instruktörer hos Brukshundklubben och är domare i rallylydnad. Med många kurser inställda så var hon sugen på att göra något så varför inte bjuda in alla senaste valparna från Nikkeis och Sallys kullar? Sagt och gjort – söndagen den 9 maj kunde vi glädjande hälsa 10 stycken av dem välkomna till ett trevligt ställe utanför Hörby.

Det blev en underbar dag där solen och värmen äntligen kom till Skåne som det ska vara på våren – så vi njöt efter den iskalla tid vi haft! Jag hade också bjudit in gäster i form av Jens och Alexis från kennel Art-Wave´s då de äger pappan till Sallys kull, Pipes. Det är inte så ofta som valpköpare har möljighet att träffa pappan så jag tror det var uppskattat. Pipes gick runt och kollade in de små och viftade på svansen så jag tror han godkände dem 🙂 Därefter tog Martina vid och visa olika moment alltifrån hur får du kontakt med din hund till att inte dra i koppel. Alla fick också prova på momenten och fick feedback. Det kom många bra frågor som Martina svarade tålmodigt och pedagogiskt på, t ex hur får jag min valp att sluta bita. Kontakter knöts som förhoppningsvis leder till att en del kommer att träna tillsammans. Oavsett vad så är det många gånger roligare att vara några stycken än att vara helt själv.

Vi hade till slut en fikastund och då fick valparna springa lösa och leka. En del var lite tveksamma men sedan verkade det som att minnet vaknade till liv och de kom ihåg hur kul de hade haft tillsammans som yngre och det blev full fart. Det var underbart att se dessa 10 valpar leka och busa runt i gröngräset, det var nästan så att det kom en tår i uppfödarens öga… Stort tack till alla som kom och bidrog till en verkligt trevlig dag och ett större TACK till Martina för idén och att du bidrog med allt ditt kunnande! Jag hoppas vi nu kommer att kunna genomföra fler olika slags träffar under sommar och höst.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv