logvalparnas

8 veckor
Sista veckan försvann i ett huj och ett tu tre var det dags att åka till veterinären för check, vaccinering och microchipmärkning. Det var också första bilturen och den tyckte de inte var så kul, blev en del högljudda protester. Men träningen hemma att vara på bord och bli hanterad satt fint och ingen sa ett enda ljud vid de olika sticken. Alla blev godkända och så var det dags för mig och Zoie att säga farväl.

En mycket trevlig kull har det varit, det enda lite ovanliga har varit deras minst sagt varierande intresse när det gäller mat. Det är extra roligt att alla valparna stannar i Skåne och jag ser redan fram emot att få träffa dem igen vid första trimningen. Nu återstår bara för mig att önska de nya familjerna riktigt lycka till med de små!

helakullen8

BEELINE PINK PARTY, hane

party2

partysitt  selin
Ägare: familjen Selin, Södra Sandby

BEELINE PINK PANTHER “Messi”, hane

panther1

panthersitt  nilseric
Ägare: familjen Persson, Sjöbo

BEELINE PINK FLOYD “Mezzi, hane

floyd1

floydsitt  sellin
Ägare: familjen Sellin, Billeberga

BEELINE PINK CHAMPAGNE “Gin”, tik

champ1

champsitt  aregger
Ägare: familjen Aregger, Huaröd

BEELINE PINK LEMONADE, tik

lemon1

lemonsitt  grizell
Ägare: familjen Grizell, Limhamn

BEELINE PINK SO WHAT “Tessa”, tik

sowhat1

sowhatsitt  lindsjo
Ägare: familjen Lindsjö, Villands Vånga

7 veckor
Det fina vädret bara fortsatte och fortsatte…vilka underbara dagar valparna har haft. De har varit ute och upptäckt hela trädgården och oj så nyfikna de är på allt och alla. Nu har de också fått träffa och leka med Sally och Iza. Sally som är drygt 5 månader var alldeles för våldsam och höll på att skrämma slag på dem så det blev kortvarigt. Iza däremot, som sett valpar förut, tyckte det var helmysigt och de fick bita och busa med henne hur mycket som helst. Och det är ju bra nu när Zoie börjar tröttna på deras vassa tänder – men än så länge ger hon dem di och då och då. Nu är det snart sista veckan! Håll till godo med lite foton och film 🙂

IMG_4734

IMG_4733

IMG_4717  IMG_4713

IMG_4725  IMG_4771

5-6 veckor
Äntligen lite nytt! Dagarna flyger iväg och jag tar många foton och film – men därifrån till att lägga upp här verkar vara svårare 🙂 Det är en hektiskt tid nu, valparna kräver allt mer och eftersom vi fått så fint väder så blev det mycket trädgårdsarbete också. Men så har jag varit ledig från jobbet några dagar och kommit i kapp. Det har inneburit några sköna dagar där vi verkligen myst med valparna som nu är ute i hagen hela dagarna. Man ska ju inte klaga men det är nästan FÖR varmt – tycker valparna. En del har tappat aptiten och de slumrar mycket på dagen men håller igång desto mer på kvällen 🙂 Senaste veckan har det varit mycket social träning, vi har haft många besök från både bekanta och några av de blivande valpägarna. För varje dag utvecklas de små och blir allt modigare. Men det är fortfarande tryggt att ha mamma Zoie i närheten då och då, också för att få en god slurk mjölk också förstås. Här kommer en serie foton och som avslutning en liten film från utelek!

IMG_4464

IMG_4556 IMG_4560

IMG_4570  IMG_4575

IMG_4559  IMG_4584

IMG_4621  IMG_4578

IMG_4651  IMG_4643

IMG_4637  IMG_4675

4-5 veckor
Nu kommer äntligen lite nytt om valparna! Sedan sist har vi haft flera besök så nu har alla familjer träffat valparna för första gången. Jag tror alla kommer att få det kanonbra i sina nya hem. Här hemma har den varit pyssel, klor har klippts och valparna har avmaskats som brukligt. De har också börjat äta ordentlig mat och får nu uppblött valpfoder tre gånger om dagen. Killarna älskar det, tjejerna är mer tveksamma och tycker fortfarande att Zoie är bäst 🙂 En vacker dag så hängde också alla på lådkanten och det är signalen att det är dags att flytta till den större hagen i rummet bredvid. 

duo

tikengasp

Lite skeptiska var det i den nya korgen, men så fort Zoie hade varit där så var allt ok och nytt och spännande.

hela5v

zoiekorgen

Att ha mamma som mjölkbar är det bästa

diafler  diaen

Nu kommer det att bli många leksaker att upptäcka och mycket lek inomhus. I nästa vecka hoppas vi på fint väder så de kan få komma ut för första gången!

medboll

Avslutar med en liten film med sekvenser från maten vid ca 4 veckor, hur de gosar med Zoie och hur de misshandlar mig när jag vill gosa med dem 🙂

 

3 veckor
Några undrar kanske varför det dröjt med uppdateringar, sanningen är för att det inte händer särskilt mycket mellan andra och tredje veckan. Men så plötsligt på bara några dagar hörs det mer ljud och valparna börjar ställa sig upp och gå. Det innebär att de har öppnat ögonen! Efter det sker det nästan en explosion i utvecklingen. Nu kan de vifta på svansen, morra, skälla, börja bita på varandra och på Zoie. De känner också igen min röst och letar ivrigt efter mina fingrar för de har fått smaka köttfärs för första gången och det var mums! I helgen som gick var de också dags för de första besöken av familjerna som ska bli valparnas nya ägare. Det blev många timmar runt valplådan men även Zoie fick sin beskärda del och blev klappad och beundrad, något som hon gillar. Zoie föredrar nu också att sitta när hon ger dem di, de har växt så det börjar bli lite trångt när hon ligger. Här kommer bilder från veckan:

upp

alla

puss

kram  slick

klättra

ensam

IMG_4298  IMG_4296

hand

besök

sittande

2 veckor
Här kommer en liten film från tvåveckorsdagen:

1 vecka

Eller rättare sagt är de ca 10 dagar nu och på dessa foton. Det har varit lugna dagar och allt har gått så fint. Zoie är om möjligt en ännu duktigare mamma än hon var första gången. Hon ligger mycket hos dem så det kan göra det enda de gör när de inte sover – att ÄTA. Och hon håller dem rena och fina – visste du att små valpar inte kan kissa och bajsa själva utan bara gör det när tiken slickar dem? Som ni kan se på närbilderna så börjar nu valparna få pigment bland annat på nosen så att det rosa sakta blir mer och mer brunt i stället. Fortfarande kan de inte se eller höra något. Men i slutet av kommande vecka lär det här lugnet vara över, då börjar de så sakta öppna ögonen och efter det så blir det mer och mer fart i lådan. Det ska bli spännande att lära känna deras personligheter! Här kommer några foton:

medzoie1604

hela1604

ensam21604

ensam1604

Några dagar gamla:

zoies4d

De tre hanarna:

zoieshanar4d

De tre tikarna:

zoiestikar4d

 

 

Valparna föddes på Skärstorsdagen den 24 mars. Här är första foton med Zoie och de små:

IMG_4096