Utställning i Malmö

18 mar, 2017

Den 18 mars var det dags för SKK:s årliga utställning i Malmö. Jag vet inte hur många gånger jag varit på den men det är inte många gånger jag missat sedan 1985 kan jag säga. 1985 var det året som BEELINE SUNSET STRIP blev Best In Show där, HÄR kan du se foton från den händelsen. Lika bra som då gick det kanske inte nu men mycket bra ändå!

Morgonen började dock inte så bra. Efter en härlig vårdag på fredagen var jag inte beredd på snöglopp och sedan ihållande isande regn. Sedan kom sms om att “Zamantha” BEELINE MAGIC CHICK hade fått vattensvans och inte kunde vara med. Vattensvans är en form av tillfällig svansförlamning som oturligt kan uppstå efter bad. Väl framme i Malmö öste regnet ner, det var tur att jag hade sällskap av Lotta som kunde ta in Iza CH BEELINE ICED CHIFFON medan jag parkerade bilen i lervällingen. Men när vi väl var på plats och med lite gott kaffe som snälla Lotta fixade så började det kännas bättre. Här har också hundarna börjat installera sig även om Iza tycker att nosen, ja den ska man i alla fall ha utanför buren 🙂

Tyvärr hade vi inga hanar att visa utan de första som gick in i ringen var tikarna i unghundsklassen “Dezzie” BEELINE MAGIC MORNING och “Peggy” BEELINE CHILL OUTDe fick båda excellent och placerade sig sedan fint som tvåa respektive trea i klassen.

I mitten Peggy och till höger Dezzie, de står alltså inte i placeringsordning här. Vi lyckades ta en fint enskilt foto på Dezzie också – en mycket lovande ungtik tycker jag 🙂

Sedan var det dags för öppna klassen och där gick “Flisan” BEELINE PRECIOUS PEARL in – och vann klassen!

Jag tycker både Flisan och Lotta, som visar henne, ser glada och nöjda ut! Sedan var det dags för bästa tikklass där även “Iza” CH BEELINE ICED CHIFFON var med efter att ha tävlat i championklass och fått ck. Hon slutade som 3:e bästa tik och med Flisan på 4:e plats. Eftersom de 3 första redan var champions så var det Flisan som fick det åtråvärda certifikatet som meriterar till ev kommande championat. Det var hennes andra cert- ett till och så är hon champion… Stort grattis till matte Kerstin och tack Lotta för att du visar Flisan så fint! Håller alla tummar för att vi snart får lägga till utställningschampion som titel till hennes tidigare viltspårschampion 🙂 Här är foto på vackra Flisan:

Som avslutning hade vi en uppfödarklass med hederspris bestående av dessa 4 tikar från 4 olika kombinationer. Tack till Cecilia som tog foton! Och tack till alla som bidrog till en trevlig dag och till alla er som hjälpte till med stort och smått!

Fr vänster: Iza, Peggy, Flisan, Dezzie

 

 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv