Kull 1, födda 4 maj 2024

Mor: Beeline Pocket Money “Tian”
Far: CH Glenkinchie Royal Crown Affair “Rory”

 

Den andra veckan är nog den allra lugnaste när man har en valpkull. I alla fall om alla valpar och mamman mår bra som i det här fallet. Lugnet råder och valparna bara äter och sover. Tian äter också ofta och även om hon ligger hos dem och ger dem di och håller dem rena så har hon börjat lämna dem allt längre stunder. Valparna har fått sina klor klippta för första gången, de är verkligen sylvassa och kan riva Tians juver. Nu ser vi fram emot nästa vecka då valparna har öppnat ögon och öron, det är redan en springa i ögonvrån så det är på gång.

Nu är kullen registrerad hos Svenska Kennelklubben och temat för namnen blev Maj eftersom det är deras födelsemånad. Eftersom vi enbart har engelska namn så är det ordet May som gäller. Valpar registreras med kön och färg så vilken som får vilket namn blir ett senare beslut.

 

Håll till godo med valpfoton från veckan. <Kom ihåg att du kan klicka på ett foto för att se det större och för att bläddra med pilar

Det här är Tians första kull så det var svårt att veta om hon skulle gå tdien ut med 63 dygn eller komma tidigare som hennes mamma Iza gjorde. Och visst gjorde hon som mamma. Sent på kvällen på dygn 60 märkte jag de typiska tecknen att det var valpning på gång och strax före kl 1 så föddes första valpen så det blev på dygn 61. Valpningen gick lätt och gick relativt snabbt,vid 6-tiden hade det kommit 7 valpar och Tian la sig till rätta för att sova så jag var säker på att det var över. Men uppfödare utsätts ständigt för överraskningar!  Kl 12.30 så låg det helt plötsligt ännu en valp vid hennes bakben. Det är väldigt ovanligt att det dröjer så länge mellan valpar, jag tror jag  bara varit med om det 2-3 gånger tidigare. Så nu kunde vi räkna in 8 små 🙂  Tian var inte jättetjock innan och jag hade gissat på 6 st, så här såg hon ut någon dag före:

 

 

Den första veckan har sedan förflutit i lugn och ro. Tian har gott om mjölk och sköter dem fortfarande föredömligt, det enda hon inte riktigt fattat helt än är att hon måste ligga utsträckt på sidan för att alla ska komma åt. Valparna är pigga och hungriga och jag har inte behövt hjälpa någon, inte ens den som föddes först och var lite mindre än de andra. Han kommer att växa i kapp!  Sammantaget alltså lugna första dagar – lugnet före den senare stormen! 🙂
Här följer en del foton, film på dem finns på kennel Beelines konto på såväl Facebook som Instragram.