logvalparnas

Farväl!

Så är det dags för Theia och mig att säga farväl till valparna som nu lämnat en efter en. Det är motstridiga känslor – å ena sidan är det skönt att kunna pusta ut lite och återgå till ett mer normalt liv, å andra sidan blir det väldigt tomt och tyst. Jag känner mig väldigt priviligierad att ha haft förmånen att få följa den här stora kullen under alla veckor, det har varit speciellt roligt eftersom det inte har varit det minsta bekymmer med någon av dem. Som ni har kunnat läsa om någon tidigare kull så är det här med att vara uppfödare inte alltid en dans på rosor. Jag måste också passa på att tacka Mia så mycket för hjälpen! Mia är en tidigare valpköpare till mig som ryckt in och hjälp till med valparna av och till – det har varit ovärderligt. En av tikvalparna kommer vi att behålla gemensamt.

Theia har nu pussat på sina små en sista gång och åkt hem till sin vanliga familj. Återstår för mig att önska alla valpar ett stort lycka till i sina nya hem och med en önskan att de nya ägarna tar väl hand om dem. Då de flesta valpar ska resa långt bort så kommer vi kanske inte ses så ofta men jag hoppas att vi ändå håller kontakten så – på återseende! Här nedan följer foton på varje valp och deras nya familjer:

Tikar

BEELINE AMARULA AFTERGLOW “Adele”

tikafterglow

tikafterhuvud

Ägare: kennel Beeline och Mia Lundquist

adeleagare

BEELINE AMARULA OBSESSION “Alice”

tikobsession

tikobshuvud

Ägare: Anette Klippvik m familj, Stockholm

tikobsagare

BEELINE A CUP OF COCO “Cocos”

tikcocos

tikcocohuvud

Ägare: familjen Tom Jörgensen, Porsgrunn, Norge

agarecocos

Hanar

BEELINE AFTER ALL “Luke”

haneafterall

haneafterhuv

Ägare: familjen Knoll Olsson, Åstorp

haneafteragare

BEELINE ALL EYES ON ME “Loke”

hanealleyes

haneallhuvud

Ägare: familjen Geir Wangensten Öje, Oslo, Norge

agareloke

BEELINE ANCHORS AWEIGH “Walter”

haneanchors

haneanchuvud

Ägare: familjen Norbäck, Arlöv

akilles

BEELINE ABSOLUT BERRY BALL “Monty”

haneberry

haneberrhuvud

Ägare: familjen Anette Kastholm Nielsen, Köpenhamn, Danmark

montyfamilj

BEELINE APRICOT BUBBLY

haneapricot

haneaprichuv

Ägare: familjen Janos Nadj, Tranemo

bubblyfamilj

BEELINE AFTER DARK CRUSH “Valter”

haneafterdark

haneafterdarhuv

Ägare: fam Martina Andersson, Rockneby

afterdarkagare

BEELINE APPLE RUM RICKEY “Rickey”

haneapple

haneapphuv

Ägare: Krister och Ann-Christine Berg, Malmköping

agarerickey

 

8 veckor

theiadisist

Sista veckan med “gänget” har vi också haft tur med vädret, vilken fantastisk september det varit. Helt otroligt att nu skicka iväg en kull och säga att de aldrig upplevt regn! Precis som det brukar vara den sista veckan har vi sett hur valparna nu blivit mer och mer individualister i stället för bara en flock. Förra veckan höll de ihop när de var ute – nu är de med besked spridda precis överallt i trädgården på dagen. ALLT ska undersökas och de har lärt sig massor. T ex har de lärt sig gå i trappor (upp till vår altan), och att hoppa ner från den i en rosenrabatt… De har lärt sig leta efter smultron i krukan med smultronplantor och att man kan planera när man vill göra något. Måste säga att det är en ovanligt smart kull det här. Ta  t ex valpen som inte nådde upp till växten i krukan han ville nå. Då kom han på att om han ställde sig på en sten så kom han upp högre… Jag suckar och tänker att det är tur det börjar gå mot höst i trädgården annars hade jag nog gråtit floder 🙂

Mera nytt den här veckan var att åka bil för första gången, att sitta i bur och att träffa veterinären. Det var bara 5 st som fick prova på dock, de andra 5 får göra det nästa vecka. Jag är alltid så stolt över mina valpar när vi är hos veterinären för jag har ju tränat dem att vara stilla på bord så de sitter tyst och fint när de får spruta och microchips. Ingen mådde illa heller så allt gick bra.

Dagarna har varit fyllda av lek också, mer med leksaker nu än tidigare. Och nya lekkamrater har det blivit! Iza och Sally har visat valparna hur man kan busa på riktigt och har jagat dem runt på alla sätt. Iza är jättesnäll och lägger sig gärna ner så de får prova att bita och dra i henne. Stackars fina Theia har inte haft det lätt. Hon vill så gärna vara med valparna men när hon är det ser hon mest olycklig ut för de sliter henne nästan i stycken. Ett gäng hänger i hennes juver som är tomma, några i hennes öronon och några i svansen. Ni kan se på filmen att samtidigt som hon springer i från dem vill hon ju också leka med dem men det går sådär.

När jag skriver detta har det varit sista dagen med alla valparna och jag har varit ute med dem och njutit av att se deras livsglädje och upptäckarlust. Det är nästan ofattbart att tänka på att det är bara 8 veckor sedan de bara vägde några hundra gram och var både blinda och döva. Vilken tur jag har som får uppleva att följa en kull på det här sättet. Nästa vecka kommer jag att lägga upp de enskilda foton vi tagit på alla valparna och även på de familjer som är deras nya ägare. I morgon vinkar vi också farväl till Theia och ger henne en extra kram för att hon varit så duktig mamma. Och tack till Theias ägare för att vi fick låna henne! Här nedan kommer nu de sista fotona och den sista filmen. Håll till godo!

theiapuss  theiadra

svans multiapport

adeleligggren  bitsoffa

boll  adelemarsvin2

kryddland  lov

mjukboll  morkleksak

pall  morksta

smultron  smulton2

smultron3  tikros

treurnan  vattenspridare

tuggstra  vet

sova  adelehopp

Veckans film!

 

7 veckortunnel

Ännu en vecka som gått i flygande fart! Det är otroligt så fort valparna växer och utvecklas nu. Jag har varit bortrest i 2 dagar och jag borde vara van men jag blir alltid lika förbluffad över hur man då kan se den snabba tillväxten. Det är såklart att de växt och blivit större men det märks än mer mentalt, nu har de blivit mer personligheter och de är snabba på att lära sig rutiner och komma underfund om nya saker. De respekterar ganska bra att de inte ska bita mig i benen men se på filmen hur svårt det var för min sambo att gå med tio stycken valpar hängande kring sig 🙂

Vädret har ju varit fantastiskt – den varmaste september på 160 år sägs det. Det märktes också på valparna som när det var som varmast – vi hade 26 grader – var ganska avslagna på dagen och väldigt törstiga! Se på filmen så härligt de tyckte det var när de fick vatten för första gången. Aptiten har det ändå inte varit något fel på, alla är lika matglada som sin mamma…

Flera besök har valparna också haft och nu är det klart att alla är sålda. Vid besöken i helgen öppnade vi också grinden så de kunde komma ut i hela trädgården men det verkar som de är lika sociala som Theia också för de valde att till största del hålla sig kring besökarna och ingen drog iväg på egna äventyr. Lekarna har blivit tuffare – i stället för att pussa besökarna var det nu populärt att bita dem i stället 🙂 Mycket dragkamp är det också som ni kan se av bilderna.

Nu tar vi sats för sista veckorna och på onsdag är det dags för första bilturen och besök hos veterinären för de som ska åka redan till helgen. Theia och jag känner dels att det nog ska bli skönt att återgå till normalt liv – men också att å så vi kommer att sakna de små! Här kommer ett antal foton och till sist filmen:

puss  toffel

lek  kojan

drag1  drag2

drag3  blad

bitora  ensamlek

duogoja  besok2

besok

Veckans film!

6 veckormatbar

Ännu en händelserik vecka i valparnas liv har flugit förbi. Den stora nyheten var såklart att få komma ut för första gången. Först satt de alldeles stilla i nästan 10 minuter och bara såg sig omkring men när Theia kom in till dem så sprang de efter henne och efter en kort stund hade de tagit hela valpgården i besittning. På fotona nedan ser ni hur de hittar nya leksaker, träffar Sally och Iza på andra sidan nätet för första gången, smakar på gräs, provar tunneln – ja de finns mycket att upptäcka!

Veckan har liksom förra också varit en hel del besök och det gillar valparna. Speciellt att bita besökare i hälsenan, i byxbenen eller favoriten – skosnören! Jag har väl sagt att jag knappt äger några skor med snören? 🙂 Sedan har de fått prova en ny “matbar” och eftersom de är Theias barn och därför rent genetiskt älskar mat så tyckte det att den var toppen 🙂 Det var också enda sättet för mig att lyckas fånga alla 10 på foto samtidigt!

Väderprognosen ser ut som vi ska få fortsatt sommarvärme hela nästa vecka – så härligt för oss och valparna! Då kommer de att få ta större delen av trädgården i besittning – jag ska bara först försöka rädda sådant som jag inte vill blir av med 🙂

IMG_7395 IMG_7375

IMG_7359  IMG_7355

IMG_7350

valpligg  IMG_7409

IMG_7425  IMG_7415

IMG_7386  IMG_7406

Veckans film är när valparna precis kommit ut och Theia är med dem:

5 veckorIMG_7175Nu är det livat kan jag lova! Den här veckan har återigen varit explosionsartad i valparnas utveckling. Från att de flyttade till större hagen förra söndagen och knappt vågade sig ut från korgen så hoppar de nu snabbt och lätt över grinden och tar hela golvet i besittning. De undersöker alla leksaker – ja även sådant som inte är leksaker – busar med varandra och med oss och Theia. Veckan har också inneburit många besök och det är så roligt att se så sociala valparna är, de låter sig glatt hanteras och pussar och biter alla som tar upp dem 🙂

Nu äter de också ordentliga mål valpfoder två gånger om dygnet, ja faktiskt tre gånger från idag, och jag tror att speciellt Theia är glad för det. Hur tålmodig hon än är märks det att hon tycker det är jobbigt och att det ibland faktiskt gör ont när alla 10 biter och river i hennes juver. Hon vill gärna leka med dem men de är fortfarande alldeles för mjölkfixerade som ni kan se i veckans film.

Kloklippning gånger 160 har också gjorts igen. Och valparna har fått sina namn! Det vill säga vi har fått handlingarna tillbaka från SKK så nu är de registrerade. Det som återstår är att jag ska bestämma vilken valp som ska heta vilket. Temat för den här kullen blev “sommardrinkar”. Jag hade först tänkt att alla skulle ha namn på drinkar som innehåller Amarula, det är den mandellikör som Theia har i sitt namn. Men jag hittade inte 10 sådana, blev bara 2. Här kommer namnen – och sedan när jag presenterar valparna en och en vid vecka 8 kommer det också finnas en länk med receptet på drinken 🙂

Tikar:

Beeline Amarula Afterglow
Beeline Amarula Obsession
Beeline A Cup Of Coco

Hanar:

Beeline After All
Beeline After Dark Crush
Beeline All Eyes On Me
Beeline Anchors Aweigh
Beeline Rum Rickey
Beeline Berry Ball
Beeline Apricot Bubbly

Nu är det här ju inte namn som valpköparna kanske kommer att kalla dem, det står var och en fritt att hitta sitt eget namn, men ibland går det att få till något som liknar registreringsnamnet. Här kommer nu veckans foton utan någon ordning alls!

IMG_7153

IMG_7165  IMG_7168

IMG_7187  IMG_7198

IMG_7206  IMG_7216

IMG_7218  IMG_7211

1

4  3

2

5  IMG_7242

Nu ser vi fram emot veckan som kommer, vädret är utlovat att bli fint och det passar jättebra för då ska valparna få komma ut för första gången!

Veckans film:

 

4 veckorNu utvecklas valparna med explosionsartad fart! Från att ha tagit sina första stapplande steg för drygt en vecka sedan har de nu dels hoppat strömhopp över lådkanten och skuttar runt på golvet redo att upptäcka hela världen. Veckan har också bjudit på mer mat så nu äter valparna uppblött torrfoder två gånger om dagen – och hjälp så de glufsar i sig! Alla har bra aptit men några har bättre teknik kan man kalla det för och lyckas få i sig dubbelt så mycket på samma tid som andra. Jag försöker styra upp så alla får ungefär lika mycket och under tiden ligger Theia utanför och är jättesur för att hon inget får. Har jag glömt att säga det? Theia är matvraket persionifierat 🙂

Så har vi fått besök av de första familjerna som ska bli de nya ägarna. Det är aldrig lätt att välja valp och även om jag till slut försöker styra så att rätt valp kommer till rätt familj så är det svårt i den här åldern. Speciellt de som ska ha hanar har svårt att plocka ut några favoriter – det är ju 7 stycket som är minst lika fina och trevliga alla. Vi får se hur deras personligheter utvecklas de närmaste veckorna.

I helgen var det bara att inse – de hade växt ur valplådan…Så idag söndag blev det flytt till större hage i rummet bredvid. Liiite läskigt var det en stund men sedan började de upptäcka nyheten – det fanns leksaker! Så nu är de installerade och trivs mycket bra.

Här kommer några foton från veckan och som avslutning en film!

4veckorth

duo3ochhalv

3huv8

3huv7

3huv6

3huv10

Här är ett av veckans besök och det var minsann inte lätta att fota dem. Först ilade de runt och sedan somnade de en efter en 🙂

IMG_7065

pussel usa sweden

Theia står nu upp när hon ger di – enda chansen för att de ska få plats. Hon är så tålmodig och duktig.

thediar

I nya hagen!

flytt2

flytt3

flytt5

flytt6

Veckans film:

3 veckorNu börjar det hända saker! Efter att egentligen bara sovit och ätit i över 2 veckor så…i mitten av veckan som gick så hörde jag ljud från valplådan. När jag kollade så var det några av valparna som hade rest sig på benen och gick omkring. Det kan bara betyda en sak – valparna har öppnat ögon och öron! På bara några dygn har den sovande högen blivit en mycket rörlig och ljudlig hög – se och lyssna i filmen lite längre ner på sidan!

Det har också blivit dags för den första kloklippningen – det tog sin lilla tid. Tänk er 160 klor där bara den lilla tippen ska tas 🙂 Första avmaskningen är också avklarad och som vanligt föll den inte valparna i smaken. Desto bättre var det allra första målet med riktig mat, dvs rå köttfärs blandad med äggula. Inget fel på aptiten i detta gäng! Här kommer foton och film!

helatrev

Det börjar bli ordentligt trångt i mjölkbaren!

trångt

upponer

Upp och ner får också gå när det är ont om plats 🙂

närbilddi

theiasitt

Men Theia är smart så nu provar hon att sitta i stället så alla ska komma åt. Här nedan kommer ett antal porträtt, gick dock inte att fånga alla 😉

huv1

huv2

huv3

huv5

liggande

puss

klapp

De börjar upptäcka varandra 🙂

trestycken

Och här kommer filmen!

2 veckorNu har valparna blivit 2 veckor och den här veckan har varit nästan som den första. Skillnaden är mest att de nu växt ordentligt och börjar bli lite runda i kroppen. Fortfarande är det mest sova och äta som gäller men de börjar bli mer medvetna om när Theia kommer och var hon är. Fast de ännu inte öppnat ögonen så har de genom sitt fantastiska luktsinne koll på var mjölkbaren är – se fotot där Theia står upp och flera valpar försöker nå upp. Theia testar också att sitta och ge dem di ibland, tror hon tycker det börjar bli för trångt för dem att ligga i två “våningar”.

Jag kan bli sittande långa stunder och bara studera dem och då upptäcker jag en del lustiga teckningar. Se fotot på valpen som har en stor rund prick på kinden, lite ovanligt. Den kommer dock att smälta ihop med övrig teckning när han blir vuxen. En annan har en prick på var sida av rumpan – ser det inte ut som elefantögon och där svansen är snabeln? 🙂 Några andra närbilder avslöjar att det kommit allt mer pigmentering på nosen, nu är de inte så rosa längre utan börjar mörkna. Det stora lugnet i valplådan är snart ett minne blott, vilken dag som helst kommer de att börja öppna ögonen och sedan blir det mer och mer liv för varje dag!

Hela kullen först:

helakullen2v

helasitt

nåupp

En liten valp 🙂

enligger

Mouschen 🙂

fläcken

“Elefanten”

prickarna

Det allra bästa – mjölk!

sugergott

 

En veckaIdag är valparna redan en vecka gamla – oj så fort veckan gått. Allting har gått så bra, Theia har mjölk och hon är så otroligt duktig på att ligga hos dem mycket och länge. I början låg hon gärna på mage själv vilket gjorde att alla 10 inte kom åt men efter att jag lagt henne på sidan några gånger verkar det som om hon har förstått att hon måste göra det. Lugnet råder alltså i valplådan, det är bara sova och äta som gäller för valparna. Här kommer en film tagen idag söndag där jag såg att de verkar ha delat in sig i matteam också – ett gäng äter och de andra sover 🙂

Här kommer också några foton från första veckan – klicka på ett så blir det större och det går att bläddra.

 

NyföddaDen 31 juli födde Theia sina valpar och det blev 10 stycken. Förlossningen gick lätt och relativt snabbt. Så här såg de ut ca ett halvt dygn gamla:

theiasnya16

theiasny