Nu är det dags för mig att säga farväl till Nelson och Maja och tack för att jag fick låna er de första 8 veckorna i livet! Det har varit fantastiskt att få följa deras utveckling då alla valpar är unika även om de har mycket gemensamt. Speciellt de sista veckorna ser man mer och mer av deras egna personligheter. Maja är den lilla busiga, ser änglalik och docksöt ut, men är klurig och hittar på en del hyss. Nelson är typisk kille, han vill vara tuff men lyckas inte riktigt alltid. Men han är mycket framåt och social. Båda är så lätta att hantera, ja lätta att ha att göra med i alla aspekter. Så trevliga valpar – jag ser fram emot att träffa dem igen!

BEELINE FOR THE WIN “Nelson”

Familjen Fogelberg, Åstorp

BEELINE FOR THE FUTURE “Maja”

Familjen Lindskog, Limhamn

 

Tiden går så rasande fort och man skulle ju kunna tro att när man “bara” har 2 valpar så skulle det finnas gott om tid att uppdatera valparnas album. Men… det är inte det att jag inte fotograferat, det har bara inte funnits tid över att uppdatera här. Så här nedan följer en massa foton från valparnas sista två veckor hos oss.

De har varit innehållsrika och de har utvecklats enormt. Det viktigaste tror jag har varit att de har kunnat vara ute i trädgården några timmar varje dag och senaste veckan har de också tagit köket och vardagsrummet i besittning – något som andra kullar inte brukar få göra 🙂 Men jag tror att de bitvis har lite långtråkigt när de bara har varandra så Sally och jag har lekt med dem mycket under deras vakna tid. De har också kommit många besök, bl a Sallys matte och husse med släktingar, Rorys husse Jens och Eva-Marie som deläger Rory för att nämna några. Och de har åkt bil för första gången och det var till veterinären för besiktningen. De var ovanligt lugna och tysta i bilen, så duktiga och allt gick väl med besiktning, vaccinering och microchipmärkning.

Här kommer lite foton!

 


till

Nu har det dröjt med uppdateringar igen och den här gången får jag skylla bl a på resan till Polen med Peggy, se mer i nyhetsbloggen.

Valparna har utvecklats otroligt de här veckorna, det går verkligen i expressfart och de är pigga och framåt små krabater. Skillnaden i storlek kvarstår fortfarande och det beror på att killen är som galen i Sallys mjölk och hinner med flera stycken medan tjejen är fullt upptagen med den. Det är svårt att avgöra med blotta ögat men jag tycker nog att hanen är större än vad 5 veckors valpar brukar vara medan tiken är lite mindre. Vi får se om det jämnas ut mer nu när de börjat äta valpfoder också. Tjejen får dubbla portioner av valpmaten med köttfärs och har även fått Björks Blandning. Det är en speciellt mjölkblandning för valpar och hon älskar den så mycket så nu föredrar hon den framför Sallys 🙂

Klorna har klippts 2 gånger redan, de är verkligen sylvassa och måste hållas efter. Två gånger har de också fått avmaskningsmedel vilket de tycker är äckligt. Bra nog såg vi inget resultat efter det. Det här är sådant som gör att valparna blir vana att bli hanterade. Det tråkiga med få valpar är ju att det inte blir så många besök som när det är många valpar så vi ser fram emot slutet av veckan när det äntligen kommer besökare! Lika mammig som hanen är lika självständig är tiken – det har hela tiden varit hon som varit först med att ta sig ur Sallys korg och nu var det hon som först hoppade ur korgen i nya hagen och vid första försöket klarade hon att hoppa över den höga kanten också. Min erfarenhet är att tikarna oftast är det som är först med allting 🙂

Nu har de också fått sina namn. Familjen som ska ha hanen har sagt att de kommer att kalla honom Nelson och vi kallar tiken Faith än så länge. Men de har också fått sina namn registerade i SKK. Vi har ju retrotema i år med tanke på vårt 40-årsjubileum och först tänkte jag att det skulle bli något med Forty men jag hittade inget bra. Så nu blev undertema For i stället. Hanen heter Beeline For The Win, i sociala medier säger man FTW vilket betyder att det är ett bra och vinnande koncept. Så det får vi hoppas stämmer! Tiken heter Beeline For The Future och är helt enkelt en salut för framtiden med ännu fler Beeline valpar!

Häromdagen flyttade valparna från valplådan till den större valphagen. Jag måste säga att det kändes lite konstigt att se de två små, jag är ju van att det brukar vara fler valpar. Men så härligt för dem att få större plats att leka på!

 

Här kommer lite foton från senaste veckorna:

 

Idag fyller valparna 2 veckor. Det har inte funnit så mycket att berätta, de sover, äter och växer som bara den! Hanen var ju mycket större än tiken när det föddes och är det fortfarande, han ser till att förse sig vid mjölkbaren. Nu väntar vi bara på att ögonen ska öppnas som de gör vilken dag som helst. Då blir det lite mer liv och rörelse och roligare att fota också! Här följer några foton från 2-veckorsdagen:

Tiken:

Hanen:

 

Sallys valpning gick fort och enkelt. Vi hade för säkerhets skull varit och röntgat henne några dagar tidigare och visste därför att det var 3 valpar som skulle komma. De var 1 hane och 2 tikar som alla var pigga. Därför var det lite av en chock när vi dagen efteråt fann den ena valpen död. Det verkade som att hon bara hade slutat andas så sannolikt var det något medfött fel på hjärtat. Sådant händer fast det inte är så vanligt, men det var extra tråkigt i den här kullen när de var så få. Här är foto på Sally med de nyfödda:

Den först födda, hanen:

Tiken som finns kvar, som ni ser har hon tanfärg: