My Dog 2016

9 jan, 2016

Utställningsåret startar alltid med SKK:s stora utställning i Göteborg som kallas My Dog. Den pågår i 4 dagar men varje ras har möjlighet att bedömas i 2 dagar för 2 olika domare. I år dömdes springern den första dagen av Ann-Christin Johansson och den andra av Anne Buvik, kennel Stormbird, Norge. Lotta och jag bestämde oss för att åka men vi tog inte våra egna hundar med oss utan “lånade” in Sickan, dvs BEELINE PEPPERMINT TWIST och Nana, BEELINE BREAKING THE ICE från deras ägare Anna och Valentina. Ja Nana har jag förstås lite eget intresse i då vi förhoppningsvis ska få en kull efter henne.

Det var trevliga dagar och Sickan blev placerad som 2:a i öppen klass konkurrens ena dagen och som 3:a andra dagen. Trots att han egentligen inte tycker det är så kul med utställningar så visade han sig så fint till Lottas förtjänst. Se filmen här där han springer som andra hund:

Ett foto också på Sickan!

sickan

För Nana var det hennes andra officiella utställning så det var lite extra spännande hur det skulle gå. Men trots lite hopp och flax så fick hon jättefin kritik och den första dagen då det gick bäst blev hon 3:a av ungtikarna och fick ck. Hon blev dock inte placerade i den stora klassen med vuxna tikar. Här är några foton av henne i ringen:

nanairingenalla  nanaringengbg

Det är ju en sak när vi som är vana att ställa ut får bra resultat. Men när nybörjare får det är det faktiskt ännu roligare! Veronica med Zindra, BEELINE CLAMOUR FOR GLAMOUR, hade aldrig varit på utställning tidigare men hade fått en ingivelse att prova på just i Göteborg. Jag vet inte om hon var medveten om att det var en sådan stor utställning…Jag fick veta det bara ca en vecka i förväg så det blev febril aktivitet för att ge henne en massa tips och goda råd. Det blev hon också bombad med på själva utställningen. Det visade sig att Veronica nog är en naturbegåvning, jag tror aldrig jag har sett en nybörjare som visat sin hund så fint! Zindra fick också fin kritik och det slutade med att hon fick excellent och placerades som nr 2 av alla juniortikar. Det är bara att säga supergrattis och massor med lycka till i framtiden! Här några foton på dem, även med alla som ställde upp och trimmade det sista innan det var dags för debuten!

veronicatrim  veronicastå

veronicasitt2

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv