Mästarnas Mästare!

10 nov, 2019

Vilken helg! Vi är så lyckligt lottade att vi har så duktiga valpägare som jobbar med sina hundar på olika sätt och som även visar framfötterna i tävlingssammanhang, det gör en uppfödare extra stolt såklart. Igår gick utmaningen Mästarnas Mästare i viltspår av stapeln .- det var en utmaning mellan Welshklubbens klubbmästare och Springerklubben Syds där den senares klubbmästare är “Ture” Beeline Trust Is Shareware, med ägare Jenny Löfkvist. Eftersom jag har fullt upp i valplådan kunde jag själv inte vara där men så här skriver arrangörerna på sin facebooksida:

“Den 9 november 2019 utsågs Mästarnas Mästare på Kimbusgården. Domare var Ingemar Tykesson.
Vid dagens tävling startade två ekipage, en engelsk springer spaniel Ture med förare Jenny och en welsh springer spaniel Zelda med förare Annika. De tävlande kämpade om en åtråvärd prisrosett. Tävlingen gick ut på att bedöma hundarnas förmåga att genomföra ett eftersök på klövvilt och bedömning gjordes av 6 olika moment, lydnad, stadga, följsamhet, spårnoggrannhet, förmåga att hantera viltstörningar samt spåreffektivitet Båda ekipagen arbetade parallellt och startade momenten samtidigt. Förarna anvisades en startpunkt och från denna gick hundarna lösa vid sin förare fram till en markerad plats, där hunden fick stanna själv medan föraren gick fram till skottplatsen ca 15 meter längre fram. Ett skott avlossades och hunden kallades fram för att leta upp skottplatsen och sedan startade spårarbetet.
Ture tog snabbt upp spåret och gick bra fram till den punkt där det skapats en viltstörning genom att en kanin dragits tvärs över spåren. Han tappade lite av koncentrationen och fick problem där de båda spåren korsade varandra. Zelda fick också problem med viltstörningen och ringade sedan stort men kom fram så småningom. Hundarna visade olika förmågor att genomföra dessa moment. Ture var den som visade sig mest stabil. Spårnoggrannheten bedömdes på tre platser på spåret där det fanns två snitslar med fem meters mellanrum: en på spåret och en som var fel. Ture lyckades ta två snitslar som fanns på spåret och en som var fel.
Hundarna utsattes för en del svårigheter där viltstörningen var den största men även att spåren var lagda i ett grustag med låg vegetation av gräs och mindre granar. I den sammanfattande bedömningen ansåg domaren att det var Ture med matte Jenny som vann den spännande duellen.”

STORT GRATTIS TILL EN SUPERPRESTATION TURE OCH JENNY!! 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv