Valparnas tredje vecka har varit lugn och skön. Men de har öppnat ögon och öron och så fort de gjort det blir det mer liv i lådan. Då ska det tränas på att gå, sitta och stå och även röstresurserna måste tränas såklart. Den första smakportionen av riktig mat har också testats, det var riktigt gott med köttfärs blandad med äggula. Marre tränar på att sitta och ge di, valparna har blivit så stora så det är svårt för alla att få plats när hon ligger. Det är lite svårt att sitta tycker hon så nästa lektion är att kunna dia fast hon står upp.

Det är så härligt att ha en tik som Marre som är så stabil i alla situationer. Våra stora barn och små barnbarn har varit på besök och Marre närmast njuter av att bli beundrar när de tittar och klappar henne i valplådan. Valparna har annars fått sina vassa klor klippta och nu är det dags för rutinmässig avmasking i morgon. Några hänger redan på kanten till valplådan så vilken dag som helst blir vi inte förvånade om vi hittar någon på golvet utanför… Här följer några foton från veckan och sedan en film från 3-veckorsdagen.

 

🎂 Full fart i lådan! Idag fyller Marres och Colins valpar 3 veckor och nu börjar äventyret på riktigt 🐶

Publicerat av Kennel Beeline - engelsk springer spaniel den 17 april 2018

Idag har valparna redan blivit 2 veckor. Det har inte hänt så mycket i valplådan annat än att de äter och sover – och växer. Även om vissa storleksskillnader ännu syns som beror på olika födelsevikt så är det gott gry i samtliga och de verkar vara lika hungriga som mamma Marre alltid är 😉 Se film nedan där hon äter först innan hon går till dem fast de gnyr efter henne och letar efter spenarna. I morse såg vi den första glimten i ögonvrån så den kommande veckan kommer det att hända betydligt mer. Bjuder förutom på film även på några foton från veckan som gick.

 

Jag ska ha frukost först anser Marre - barnen får vänta 😂 #matvrak

Publicerat av Kennel Beeline - engelsk springer spaniel den 9 april 2018

Det blev lite dramatiskt när Marres valpar kom till världen. Allt gick fint och den första valpen föddes kl 03.00 på natten/morgonen. Två timmar senare började Marre krysta och krysta – men det kom ingen valp. Jag blev orolig och ringde Djursjukhuset som tyckte vi skulle komma in för en check så kl 07.00 var vi där. Röntgen och ultraljud visade sig att en valp låg på tvären och inte kunde komma ut men att valparna levde. Då var det inte svårt att ta beslult om kejsarsnitt. Fast det gick ganska fort så kändes det som lång och nervös väntan där vi satt med Marres förstfödda. Men så plötsligt kom sköterskan med de 6 nyförlösta och de kom i en smart uppvärmd plastlåda som liknade en kuvös. De var dock inte alls nöjda utan pep och skrek och letade efter mamma! Så här såg lådan ut:

Klockan 10 var vi hemma igen och även om Marre var lite groggy så var hon så omtänksam om de små och man kunde se hur skönt hon tyckte det var att ligga i valplådan och ha dem samlade hos sig.

Nu har en vecka gått och både Marre och valparna mår bra. Hon hade lite problem att få igång mjölkproduktionen de första dagarna, något som tydligen är ganska vanligt efter ett kejsarsnitt men det börjar bli bättre. Växt har valparna i alla fall gjort – här är de en vecka.

Den först födda som fick vänta på sina syskon:

 

 

Pin It on Pinterest

Share This