Theias kull 2014

Vår höstkull 2014:

Tage och Theia –
CIE NORD UCH TROLLÄNGENS OHIO – BEELINE AMARULA ART

Theia och Tages valpar hade bråttom till världen och föddes redan den 30 oktober, några dagar före utsatt tid. Vi fick 10 underbara små knyten och det är 6 hanar och 4 tikar, alla lever/vita. Här nosar Theia nyfiket på den först födda och sedan ser du hela kullen

theiaettan

theianya

Valparnas FOTOALBUM – följ dem vecka för vecka – klicka HÄR! (senast uppdaterad 27 december)

Så här såg Theia ut en vecka före beräknad valpning. En go och glad tjockis!

theitjock

Valparnas föräldrar:
Tage BIRCIE NORD UCH TROLLÄNGENS OHIO 
“Tage”
lever&vit, född 2008
e Nord UCH SEVCH Trollängens Maximum Effect
u Trollängens No Need To Hide
HD B och ögonlyst utan anmärkning nov 2013

CIE betyder att Tage är Internationell utställningschampion och han är även Nordisk champion. Han bor hos Lisa och Benny på kennel Lizzieardhs som finns utanför Älmhult. Lisa säger att Tage har vattenpassion så det räcker och blir över, oftast är det svårt att få honom att komma upp när han väl slängt sig i sjön. Och den glädjen syns väl på fotona!

Tages pappa är också utställningschampion men dessutom viltspårchampion och har lämnat många vackra och duktiga barn så här finns att brås på.

Du kan se foton av Tage sedan han var valp på kennel Lizzieardhs hemsida och såklart även på hans pappa som kallas Egon.

tageapport

tageibadet
theia140103bBEELINE AMARULA ART
“Theia”
lever&vit f 2012
e SEU(u)CH NOCH Birdhunter´s Picasso
u Beeline Music and Me
HD A-B och ögonlyst utan anmärkning 2014

Theia bor till vardags hos familjen Dahlberg utanför Trelleborg men vi har förmånen att få ha en kull på henne och då kommer hon att bo hos oss under den tiden. Hon är 8:e generationen i rakt nedstigande led från vår uppfödning och från en av våra stamtikar, Brigadoon Fern of Easingwold.

Theia är en typisk springer som gillar att göra allt som familjen hittar på. Det är allt från fjällvandring till att gå lydnadskurs med bästa betyg. Men det är framför allt att vara en kompis i skogen och hon har nyligen blivit godkänd i anlagsklass på viltspår. Ambitionen är att bli viltspårchampion och det vet vi att hon fixar.

Klicka HÄR och se en liten film med Theia i arbete på viltspår

theiaskank theiafjallen

theiahoppar