Brevlådan

Beelines Brevlåda

Det här är våra valpköpares egna sida. Här kan du läsa om hur det är att vara springerägare i stort och smått. Välkommen med berättelser och foton!

Sedan vi öppnade vår grupp på Facebook för våra valpköpare 2014 hamnar allt fler hälsningar och nyheter där. Därmed kommer den här sidan inte att fyllas på i samma omfattning som tidigare. 

2014

Vi har fått det tråkiga beskedet att BEELINE STORMY SEAS eller “Harry” som han kallades har gått bort 9 år gammal. Tack till familjen Nilsson i Åstorp som tagit hand om honom så väl!

2013

I början av november så tog vi det svåra beslutet att låta Baxter, BEELINE CLEAR AS A BELL, somna in. Nästan 14 1/2 år blev han. Kortet är taget 2 veckor innan det hände. Vi hade hoppats att vi skulle få ha honom hos oss ett tag till,han var så pigg och glad och ville hänga med jämnt. Han har ju alltid varit mattes speciella gull som har fått bestämma mycket hur han ville ha det på gamla dar, och när han tyckte att det var godisdags mm. Så saknaden är stor.
Hälsningar från matte Marita med familj (Baxter till höger på fotot)

Tack för att ni tagit så väl hand om Baxter under så många år, liksom tidigare hans kullbror. Baxter är nästan den som levt längst av valparna från min uppfödning, en hane blev dock hela 15 år. /Eva

Här kommer en hälsning från Nelson BEELINE PAPARAZZI PIC som har blivit en härlig och tillgiven hund som ger mycket glädje och många härliga stunder tillsammans. I våras gick vi på valpkurs och även en unghundskurs. Har varit med oss i vår husvagn i Ugglarp som ligger  vid kusten i Halland. Nelson gillade alla promenader som vi gick vid havet och att leta efter godis och andra saker var också kul .Blev även några bad i havet. Till våren ska vi pröva en rallylydnadskurs det tror vi Nelson kommer att gilla ! Han kan vara väldigt livlig ibland men är också bra på att lyda, tålmodig och snäll mot alla våra barnbarn. En stor passion är att springa lös i skogen och leta godis på trädstammar och pinnar som vi gömt. Nelson fungerar väldigt bra på  päls- och klovård. Det blir en mysig stund tillsammans.
Hälsningar från Ann-Marie och Tommy i Hillared

Vi går en viltspårkurs och det går jättebra! Theia har verkligen näsa för spårning! Det är både riktigt kul och intressant att se henne jobba! Har inte haft tillfälle att fotografera henne under själva spårningen än. Men några bilder direkt efter har det blivit. Hon visar stolt upp sitt byte! En riktigt fin klöv.
Hälsningar Magnus, Christine och Theia BEELINE AMARULA ART

Judas fick följa med mig till Hundtjänstskolan ovanför Stockholm i somras. Där sov han med mig på nätterna, satt i hundstall med 80 andra hundar några timmar på förmiddagen och var med i teorisal eller praktiska övningar på eftermiddagarna. Detta var jättenyttigt för honom och jag märkte hur han hade växt till sig och lugnat sig när vi kom hem.
Sista veckan skulle det vid ett tillfälle väljas ut de två bästa spårhundarna i en grupp av 30 tjänstehundar. Judas (den ende som inte var Tjh) blev den ene! Han fick leta upp och markera ut ett spår i skogen, följde klockrent detta spår i 2 km och där hittade han tillslut killen som hade “försvunnit”. Inte illa pinkat för att vara 9 månader! Han hade vid detta tillfället spårat max 800 meter med mig…
Han är otroligt duktig på att arbeta med spår och vind och vi har även börjat jobba med att markera ut ljud från människa. Han har en enorm arbetslust så det kommer gå galant det också. Han verkligen älskar det!
Som det ser ut nu så kommer vi starta hans tjänstehundsutbildning efter jul. Han skottestades i förra veckan och det var inga som helst bekymmer.
Skulle det av någon anledning inte bli tjänstehund, då lovar jag att köra upp honom till viltchampion;-)

Hälsningar från Monica och BEELINE PUTTIN´ON THE RITZ

Ännu en hälsning från senaste kullen:
Här en stilstudie av Felix sovstilar:-) Känns som att han börjar trivas och det blir allt mindre kiss o bajs inomhus. Inatt sov han tills jag väckte honom vid sju trots att han somnade vid TVn redan vid åtta. Hade förstås en ganska tuff eftermiddag med både längre bilfärd och besök på vårt jobb. Nu sover han nybadad medan jag sitter och jobbar, i eftermiddag är det dags för en första kloklippning.

Hälsningar från BEELINE BOLLINGER ROSÉ och Janet

Livet leker här på Åland under hösten hälsar BEELINE STARLIGHT EXPRESS “Ebba”. Ebba har jagat orrar, rådjur och nån hare och gör ett allt bättre jobb.  Vi ställde även ur henne här på Åland med omdömet excellent. Hösthälsningar från Ebba, Erika & Fredrick

Här kommer hösthälsningar från “Peggan” BEELINE KYLIE´S SMILE. Matte berättar att hon gärna jagar krabbor…

Viltspårkursen går jättebra! Vi har varit iväg två lördagar. Theia har verkligen näsa för spårning! Det är både riktigt kul och intressant att se henne jobba! Har inte haft tillfälle att fotografera henne under själva spårningen än. Men några bilder direkt efter har det blivit. Hon visar stolt upp sitt byte! En riktigt fin klöv. Hälsningar Magnus med BEELINE AMARULA ART

 

Det börjar droppa in hälsningar från senaste valparna…

Här en stilstudie av “Felix” sovstilar:-) Känns som att han börjar trivas och det blir allt mindre kiss o bajs inomhus. Inatt sov han tills jag väckte honom vid sju trots att han somnade vid TVn redan vid åtta. Hade förstås en ganska tuff eftermiddag med både längre bilfärd och besök på vårt jobb. Nu sover han nybadad medan jag sitter och jobbar, i eftermiddag är det dags för en första kloklippning.
Hälsningar Janet med BEELINE BOLLINGER ROSÉ

Jag har landat i Sjöbo meddelar “Atlas” BEELINE CHILL OUT ROSÉ!

“Svante” BEELINE RIGHETTI ROSÉ har redan börjat jobba – hos matte. Det går superbra. Han äter och sköter sig. Väldigt mysig att ha med. Kloklippning är också testad och det gick ok. Lite klipp av pälsen i tassarna också mest för att han ska vänja sig. Hälningar från Marlene

Roffe hälsar att han är en busig kille som gillar att vara ute. Därför trivs han bäst på landet där han får springa fritt mest hela tiden. Jessica med familj och BEELINE PUSH THE BUTTON

Här kommer en liten hälsning från Wilmer, BEELINE PAPER MOON och hans mamma Selma, BEELINE PEARL RIVER. Wilmer vill gratulera sina syskon som fyller ett år 15e oktober och Selma vill gratulera sina valpar. Selma och Wilmer har varit på rallylydnadskurs i helgen och de tycker det jätterolig träning som passar Springer Spaniels. De vill gärna uppmuntra fler att prova!

 

Ville bara hälsa och säga att Ruffo, BEELINE SINGLE SELECTION, är så snäll mot barnbarnen och är mycket tålmodig. Han älskar att posera framför kameran – sätter honom eller ställer honom och han står eller sitter så fint  –  så tålmodig är han! Han vet hur vacker han är 🙂
Hälsningar Marita

Idag har tyvärr vår kära Wilma BEELINE ANNA ANCHER lämnat oss. Hon var en pigg och glad tjej in i det sista men hennes hjärta orkade inte längre och vi lät henne idag få somna för att få fortsätta sitt liv uppe bland stjärnorna.
Wilma gav oss så många härliga år och lyckliga minnen. Hon kommer att vara för evigt saknad och alltid finnas kvar som en del i våra hjärtan.

Med vänlig hälsning
Peter och Charlotte, Tranås

BEELINE MUMM CORDON ROUGE “Moa”, somnade in i hemmet nästan 11 år gammal med familjen samlad runt omkring sig. Moa var mycket älskad och är väldigt saknad av oss alla. Moa, nu springer du omkring med Jack (Beeline The Rainmaker) i hundhimmeln som när ni var unga och friska. Tack Eva för förmånen att ta hand om denna underbara, speciella och intelligenta tjej. Kramar från familjen Ahlman. 

Vissa valpar minns jag mer än andra. Moa hade en lite annorlunda start i livet eftersom veterinären vid besiktningen vid 8 veckor upptäckte att hon hade ett ovanligt hjärtfel. Inga garantier kunde ges för hur länge hon kunde leva, det var 50/50 för ett mycket kort liv. Trots dessa odds vågade Linda låta henne flytta hem till familjen och det är därför extra roligt att se att hon fick ett normalt och långt liv. Tack för ditt mod Linda!
/Eva

Hej här kommer lite födelsedagsbilder på våran underbara Baxter, Beeline Clear As a Bell, som blev 14 år den 18/6.Vi är så glada för varje dag som han är med oss, eftersom vi tyvärr inte fick ha Birre (hans kullbror) kvar, men han blev ju gammal ändå 13,5.
Fortfarande så är han pigg och glad och missar aldrig en promenad eller en åktur i bilen, och om vi ska åka till stallet och kvällsfodra så skriker han i bilen för det är tydligen bland det roligaste som finns att följa med och strutta runt, finns ju förstås säkert någonting som hästarna har tappat för kan hästarna äta det så kan jag tänker Baxter.
Har ibland försökt att smita iväg med unghunden när jag ska iväg och tävla, men på något sätt så vet han direkt när vi ska iväg, så då sätter han sig framför ytterdörren så jag inte ska missa att ta med honom, och vem kan säga nej då? Fast jag kan tycka att han skulle ha det bättre hemma med husse.

Många hälsningar från oss på Ekerö,Baxter,Marita,Peter.

Tack Marita och Peter för att ni tagit så väl hand om såväl Birre som Baxter. Det är underbart att se en så fin gammal hund som Baxter är på fotot och vi hoppas han får glädja er ännu en tid. /Eva

Hej!

Här kommer en hälsning från Sheila ZELINI´S GREAT SANDY DESERT med familj! Ha det gott mvh från oss i Skälderviken 

“Sammy” BEELINE ART DECÓ,som bor i Norge har varit och hälsat på hos Heidi på kennel Zelini. Där blev han trimmad och fotograferad och vi blev glada att se en fin unghund! Tack för foton Heidi.  Hej Eva!
Här kommer en vårhälsning från oss och Judas!
Allt är bara bra och för tillfället läggs det mycket tid på honom. En gång i veckan är det valpkurs och en gång i veckan är vi ute med bevakningsgänget där Judas nu får göra lite vind- och spårövningar. Varje dag tar vi en “längre” skogspromenad och försöker få in lite lydnad och avslappning varje dag. Finns inget att tveka på om att han har den rätta motorn och intresset för att jobba! Han är jätteduktig och fattar kvickt! Riktigt rolig att jobba med:)
Monica och BEELINE PUTTIN´ON THE RITZ

Skickar en tidig vårhälsning från soliga Trelleborg. Allt är bra här hos oss och nu ser vi fram emot en kurs till i agility. Vi njuter varje dag på våra långa rundor och att kunna vara ute i trädgården. Hälsningar från BEELINE SUGAR WATER (Elvira), matte och husse. 

Här kommer en liten hälsning från oss och Vilda, BEELINE MY CHINA GIRL. Hon är en underbar vovve och vi njuter tillsammans varje dag! Hälsningar från familjen Jiborn i Skanör

Jag har tänkt så många gånger att jag skulle höra av mig och berätta hur jag har det i min familj på Kryddgränden. Som du vet är det en stor familj så jag har tre systrar och en bror. Alla avgudar mig, jag är verkligen den efterlängtade lillebrodern J. Till och med Linus som dom har sagt inte är så intresserad av hundar ligger på golvet och gosar med mig. 

Alla vill gå ut med mig. Det är bara jag som är lite motsträvig. Om det är mörkt, kallt eller regnigt räcker det bra för mig att gå ut och kissa i trädgården. Men ibland envisas dom och då får dom bära mig en bra bit och sen kan jag tänka mig att gå hem. Det roligaste är när solen skiner och det inte är så himla kallt, DÅ vill jag vara på promenad. Eftersom jag är så duktigt på att komma så fort dom visslar så får jag dessutom vara lös så man kan jaga löv och kaniner. Mina föräldrar tycker förstås att dom har fått den klokaste, käraste lilla valp man kan få. Jag har listat ut att man ska kissa ute och sätter man sig ner när någon säger sitt får man godis och kommer man som ett skott när dom visslar o säger Sickan så får man massa beröm, godis och roliga pinnar att bära.

Min sovplats är hos Marcus o Anna i en korg vid sängen men på dagarna ligger jag oftast i min korg vid dörren för där är fönster så man kan se alla som går förbi. O så har jag ju en skinnfåtölj som man tydligen också får ligga i. I övrigt är dom lite petiga och vill inte ha mig i soffor och sängar. Men det får gå. När dom ser på film bär dom upp mig i övervåningen så där har jag också en egen korg, vid soffan. Maten vet jag inte vad jag ska säga om, det är ju inte precis det roligaste som finns att äta hundmat hela tiden så ibland vägrar jag, och det fungerar. Då blandar dom i köttfärs, äggula eller något annat som jag gillar. I går vägde jag 9,8kg. Jag är inte precis knubbig men mina syskon har heller aldrig varit det J.

Som du vet brukar jag ju träffa min bror Wilmer i bland. Vi är inte så lika och han är faktiskt lite kaxig mot mig men vi har jätteroligt ihop. Igår när jag hade lekt med honom och vi kom hem gick jag rakt in och la mig i sovrummet och ville knappt äta eller kissa. Men va roligt vi har ihop och så biter jag inte riktigt lika mycket på Elsa när jag har varit med Wilmer. Annars är det nog Elsa som är min bästa vän. Hon är lite som en hund, ibland sitter hon i min korg så jag måste lägga mig i hennes knä för att få plats.

Just det, jag glömde nästan att berätta att när Saga, en av mina andra systrar, var ute och gick med mig härom dagen mötte vi två hundar som visste vem jag var, dom kom också från dig. Vi kanske till och med var släkt? Dom kände i alla fall min riktiga mamma, Selma, också.
Fast jag tittade bara på dom, jag gillar inte att gå fram till andra hundar dom ser lite läskiga ut. Men småbarn är jag riktigt sugen att hälsa på men då händer det att dom tycker jag är läskig. Så ännu har jag bara två bästisar, Wilmer och Elsa.  Massa blöta hundpussar från Sickan, BEELINE PEPPERMINT TWIST genom Anna

Här är allt bra med Chessi, det är snart 3 år som vi har fått nöjet att dela med henne. Hon skänker oss så mycket gläjde, trygghet och närhet. Hon är alltid med oss vad vi än tar för oss. Vi har gått några hundkurser och nu står det antingen viltspår eller apportering på schemat. I somras hade vi en veckas semester på Öland och då bodde vi i vår husvagn med Chessi, badade i havet och hade det bara bra.

MVH Nicolina, John och Chessi  BEELINE AIN´T NO CURE FOR LOVE från Hörby.

Today is a very sad day for us, because it became time for Dora to be put down. She had some kind of stroke in summer, and was eventually unable to eat. Fortunately she survived Christmas, so Charlotte was able to say a proper farewell. She has been a marvellous member of our family, and I have so many memories of her playing together with Charlotte, as well as of long walks with me. A great credit to Beeline kennel.  This picture was taken yesterday and you can see that she was still very beautiful, even as an old lady.

The Shippey family with “Dora” BEELINE DORA CARRINGTON (som skulle blivit 12 år om några månader)

Ann-Marie och Tommy med den härlige Nelson BEELINE PAPARAZZI PICS skickar hälsningar och foto på hans nya favoritsyssla som fördiskare.

Jessica med “Roffe” BEELINE PUSH THE BUTTON skickar hälsningar och berättar att han hittar de mest märkliga sovställen 🙂

Vi ser fram emot en spännade vår och sommar med vår härliga valp!

//Monica med familj och “Judas” BEELINE PUTTIN´ON THE RITZ

2012

Tänkte jag måste skriva och berätta om vår Sammie:) Han är så underbar. Trygg och glad hund. Vi är så tacksamma för att vi fått köpa honom. Han är otroligt vacker och tillgiven till hela familjen. Började tidigt med att gå valpkurs och nu är vi snart färdig med grundkurset, skall på lydighetskurs också. Kändes tidigt men det har varit väldigt nyttigt och bra. Varje måndag och onsdag är jag och han på kurs 1,5 timmer. Han är ju så liten men ändå duktig. Sitter, blir kvar, kommer på plats och går fint i hundbandet. På kurset vill han helst leka med de andra hundarna, medan hemma är han fokuserad och lydig som ett lamm:) Har tappat de flesta mjölktänderna men några kvar. Tror bland annat hörntänderna är kvar. Barnen älskar att gosa med honom och utmaningen är att få dem att låta bli… Han behöver ju trots allt sova också:)… Vi går gärna turer i alla väder. Alla hjälper till så inget är jobbigt. Allt är faktiskt bara glädje! Lite jobbigt var det ju kanske när han bet en del men det var ändå så kortvarigt.
Hälsningar från familjen Heimdahl i Oslo med BEELINE ART DECÓ

Här poserar “Ebba” BEELINE STARLIGHT EXPRESS i Mariehamn på Åland där hon bor. Matte Erika skriver: “Här på Åland har vi det bara bra. I höst går vi på både rally- och tävlingslydnadskurser. Det svåraste i lydnaden är att ligga kvar, det är inte lätt för en aktiv tjej som gärna vill hänga med matte och husse, men det går bättre och bättre och är väldigt kul. Husse har också provat på lite spårning av rådjursklöv och fått lite jakt med skall på rådjur. Både husse och hund var nöjda efter “jakten”.

Vi har också som målsättning att göra lydnadsprov under nästa år. Hon älskar verkligen att träna och det är inte svårt i och med att hon mer än gärna jobbar för en godis eller två 🙂

 

 
Här kommer en hälsning från “Theia” BEELINE AMARULA ART som visar hur hon går fint fot på skogspromenad 🙂 Husse Magnus berättar att han varit på en föreläsning om hur man tränar jakt med spanielvalp så nu har han blodad tand. Och vi gissar att Theia är helt med på noterna…

Vi är så innerligt glada för vår lille Molle! Han är verkligen helt underbar!! Hemresan i bilen gick jättebra, han vilade tryggt i mitt knä och sen tyckte han att det var jättespännande att utforska vår trädgård. Nu har han varit här hemma i ett dygn och börjar finna sig tillrätta. Han har ätit bra och är mycket förtjust i att tugga på tuggben. Det verkar som att det kliar väldigt mycket i tänderna för han tuggar mycket, mycket på allt han hittar och vi försöker dirigera honom till tuggbenen 🙂 Han har hittat sina favoritplatser att sova på och verkar älska att sova till sagoläsning för barnen. Han går väldigt bra ihop med barnen så allt har verkligen flutit på bra.

Han är en liten upptäckare så han har redan hittat små kryphål i häcken… Det märks att han är lugn och trygg i sig själv för han är inte särskilt orolig av sig utan upptäcker saker både tillsammans med oss och på egen hand på ett väldigt lugnt och stabilt sätt.

Stort tack för igår, all värdefull information och ditt varma välkomnande hälsar familjen Lennberg med BEELINE ART DECADE, numera Molle i Åsa

Frejas kull har nu gett sig iväg på nya äventyr och först att lämna oss var BEELINE ART DÉCO som numera kallas Sammie och bor i Oslo. Så här skriver matte Stina:
Sammie är så otroligt fin och tillgiven! Han kissar och bajsar fortfarande ute. Äter ganska bra -till väldigt bra. Sover hela natten och har blivit en mycket kär familjemedlem. Vi går massa (små) turer/lufting och allt känns otroligt riktigt och lätt.

Han var de första dagarna väldigt försiktig och rädd för att gå någonstans. Höll sig på en matta i första våning och bara några steg utanför huset. På denna veckan som har gått, har han blivit mycket mer livlig och hoppar och spretter massa. Nu vågar han gå til brevlådan och kanske lite lengre. Vi har försökt att ställa han på bord och ordna med klor osv. Detta har varit lite mer krävande. Vi har likväl klippt klor och päls under tassen. Vi klarar inte att få han att stå så vackert som du klarade, men vi tror att med lite träning så skall vi få det till…

Däremot har vi klarat att få rutin på att han sitter innan han får maten och innan han kommer in, efter lufting. Han är så villig till att lära. Jag är så otroligt glad och stolt över honom och över att vi valde denna rase. Jag är också väldigt glad för att vi valde kennel med omsorg och fick köpa hund hos dig.

En sommarhälsning kommer från Hedvig BEELINE ORCHID WATERDROP och matte Eva som berättar om när Hedvig åkte  med Elin på surfingbrädan. Hon klev glatt på brädan och åkte över till grannens brygga där kompisen Chippen väntade, de lekte en stund och sen klev hon tillbaka på brädan och åkte tillbaka igen.

Här kommer lite kort på Wilma, de är tagna på bruks, finns även kort på Tingsryds Brukshundklubb under fliken, tror det står “Våra ekipage”. Wilma mår bara bra o är lika glad som alltid, svansen går inte o hålla still. Hon är superaktiv och efter att Johan kommer hem från lång promenaderna så är Ajax helt slut…men inte Wilma inte, då springer hon ändå lös vilket inte Ajax kan göra så hon springer nog bortåt milen. Tänkte att det var dax att börja cykla med henne så smått, tror att hon kommer att tycka att det är kul…ja allt e ju kul tycker hon..)
Har du hört nåt från de andra syskonen?
Hundkramar/ BEELINE DAILY EXPRESS “Wilma” o matte Zuzana

Milla, BEELINE JULIET JUBILEE, med husse Göran och matte Susanne skickar en hälsning och talar om att Milla blivit vampyr…

Nu har det gått ett år och Riki har blivit stor. Han har lärt sig att sitta, ligga, rulla och sitta med godiset på näsan utan att äta upp. Han älskar att spela fotboll och så klart, att springa.  I höstas gick vi en valpkurs och vi planerar att delta en lydnadskurs så Riki kan lära sig gå bättre i koppel. En stotr jobb är gjort men vi vill bli bättre i ledarskapet. Riki skulle säkert bli lycklig om han hade kunnat få träffa sina släktingar som kan leka med honom!

Hälsningar
Birgit, Jonas, Ulrika och Riki, BEELINE EXPRESS HIGHWAY

Hej !
Efter nästan 15 år somnade idag vår kära Ludde, BEELINE MASTERLY MOVE in. En helt fantastisk hund – glad, samarbetsvillig, lyhörd och bestämd – alltså man måste vara “matte – husse”. Han var en favorithund här på ön – allas vän och så vackert och ovanligt jämnt tecknad, svart-vit-tan.  Han har varit frisk fram till för ett år sedan. Eva – vi har haft så stor glädje och nytta av Ludde, vår och framförallt våra barnbarns allra bästa vän… dina hundar är så fina … vi glömmer förstås inte den första Dainty Daiquiry 1985, Danny.

Många hälsningar från Birgitta och Peter Olving på Jordö

Tack för att ni tog så väl hand om Ludde! /Eva

Hej!
Skickar en bild på två golfhundar! Första rundan tog vi förra helgen och idag var vi ute igen. Vilda är jätteduktig och sitter fint och väntar medan vi spelar. Siiri har ju vanan och visar hur det går till. 

Peter o Gunilla med BEELINE THE LADY SMILES och BEELINE NIGELLA EXPRESS

Nu tyckte jag det var dags att skicka en hälsning, för nu är det länge sedan.
Elvira är en riktig livsnjutare. Vi tar vår dagliga långa tur på förmiddagen, sedan blir det soffan:), se foto. I vår är det dags för en ny agility termin,  något som vi båda tycker är väldigt roligt.

Hälsningar från Elvira med matte och husse i Trelleborg och BEELINE SUGAR WATER

Jeg ved at det er længe du har måttet vente på at se billeder af vores Birk som vi hentede hos dig i sommer. Han har det fantastisk godt og vi er så glade for ham. Han er god og kærlig, men også meget selvstændig og stærk – lidt svær at holde i linen når vi går tur, men det arbejder vi på 😉 Lige netop idag har han været på hundesalon og har fået trimmet pelsen første gang. Nu er han så fin og blød – og meget meget træt.

Mvh Jette og familie og BEELINE MESSENGER EXPRESS

 

 

Figaro, Beeline The Great Wall, har jättekul i snön hälsar matte Lisa!

2011

 

Allt är bra med Tuva! Hon är så go och glad ! Fotot är från när vi var i Vallåkradalen och promenerade. Vi går på rallylydnadskurs nu, det är svårt men kul. “Problemet” är att eftersom vår Tuva är så himla matglad så är hon mer fokuserad på godiset som hon ska få än att göra övningarna!!!

Men hon är ju såklart lättlärd och det är ju framförallt bra och nyttigt att träffa andra vettiga hundar och hundägare.

Hälsningar Lotti och Tuva – CHARLESCROFT BECK AND CALL
Här kommer hösthälsningar från “Peggan” BEELINE KYLIE´S SMILE. Matte berättar att de tidigare gått kurs i kantarellsök. Här visar Peggan sitt fynd för att i nästa stund sluka kantarellen…är man sugen så är man!

Chivas är vild och galen och det sötaste jag träffat på men omöjlig att fånga på bild, i alla fall bra bilder. Nu är han så stor att han når upp på diskbänken. Vi får fösa in allt tuggbart. Bortsett från det så busar han, vilket väl är normalt hoppas jag. Igår morse när jag borstade tänderna så försvann badrumsmattan ut i köket. Häromdagen så bar han in en gren med vissna löv som han spred över hela köksgolvet. Han är i alla fall duktig när Mats lämnar honom ensam någon timma i taget, när han går ut i garaget. Han har inte gnytt en enda gång utan gått in i sovrummet och lagt sig. I söndags morse åskade det något förfärligt och han bekymrade sig inte ett dugg
Hälsningar från “Chivas” Beeline Express Check In med familj

 

Vi fick det här vackra fotot av  SEVCH Beeline Busy Bumblebee “Humlan” – en dotter till vår gamla tik Grynet. Blicken är mammas, tack Emma!

Längesedan vi har hört av oss! Här är vi  –  sedan två månader tillbaka bor vi på landet i Kullabygden. Fäladen mellan Nyhamnsläge och Mölle är nu ett av Ruffo´s favorit stråk när vi inte är i skogen på Kullaberg! Ruffo är en fantastiskt hund och ger oss så mycket glädje. Han är mycket lydig och vi kan alltid gå lös med honom ute  i naturen.  

Hälsningar från Marita, Max och Ruffo – Beeline Single Selection

Hälsningar från Millas valpar börjar droppa in:

Hej!
En hälsning från Eslöv. Det är full fart på Chivas. På bilden jag bifogar så har han “planterat” en toffel. 
Jag hade precis tagit bort de fula gamla penséerna. Chivas tyckte väl det såg tomt ut 🙂 Nu har han vaknat efter en liten tupplur. Vi får ut i trädgården igen. Hälsningar från Chivas, Beeline Express Check In och Kerstin & Mats

Wilmas matte har skickat en länk till en liten filmsnutt kolla här!
En liten rapport från “Orient Express” eller Maïa som hon kallas.  Hon mår kanon och det går så bra med allt. Fr.o.m. i förrgår så sover hundarna tillsammans i en korg på natten även om vi (mest matte) lyfter ut henne ett par gånger för kissning m.m.. Hon är väldigt orädd och attackerar storebror utan rädsla och de har så kul tillsammans, Felix kärlek är starkare för var dag. De första dagarna kunde vi läsa hans tankar “skall inte mardrömmen ta slut” men det är glömt nu, han markerar när det behövs och hon snabbt tydligt och bra. 

Hälsningar från Jonas och Gerda med Beeline Orient Express

Hej!
Lite bilder på valpen, som nu heter Vilda, och Siiri. Det går mycket bra med dem båda. 
Vi tycker namnet passar på henne – hon är lite ”vild” och tuff. Går nyfiket omkring på tomten, men kommer när jag visslar J så gör även Siiri , så hon känner säkert igen ljudet! Vilda vill gärna busa lite med Siiri men hon är inte så gärna med på det. Hon har sagt ifrån ett par gånger, men hon är mycket tålig. Vilda har anpassat sig bra tycker vi. Hon känner säkert en stor trygghet i Siiri, men går gärna själv också på upptäcktsfärd. Den där Siiri är ju inte så pigg på att leka, så hon får leka lite själv. Gärna med våra tofflor!

Hade med Vilda på golfklubben idag och det är ju väldigt så många människor man pratar med när man har med sig en valp. Vårt hus är också invaderat av nyfikna vänner, de avlöser varandra. Men det är ju bara trevligt. Och Siiri och Vilda verkar helt ovetande om den uppmärksamhet de vållar J

Hälsningar från Peter och Gunilla med Beeline Nigella Express

 

Här på Åland har vi det bara bra. Starlight har från och med idag blivit kallad Ebba. Hon har väckt oss på natten och varit helt rumsren under dagen idag. Hon börjar få allt mer fart i benen så vi får verkligen vara på alerten när hon är okopplad ute på gräsmattan. Hon leker och busar och är duktig med andra människor.Alla är stormförtjusta.  Idag har min syster fyllt år så vi har åkt bil igen och varit till henne. Hos min syster kom hon också kom till ro snabbt. Utanför min syster blev Ebba också utan problem klappad av ett litet barn. I och med födelsedagsfirandet åt vi lunch på en av Mariehamns uteserveringar och där var hon också utan problem. Hon låg och sov under min stol. Vi har naturligtvis inte lämnat henne ensam nåt än, men ser det som ett positivt steg i kommande ensamhetsträning att hon kan gå och lägga sig i ett annat rum än där vi är. Alla som träffat henne hittills tycker hon är så harmonisk, så där får du ge dig själv en stor eloge!  

Det har varit en händelserik dag så nu ska vi och Ebba förbereda oss för natten!
Hälsningar från Erika och Ebba –  Beeline Starlight Express

Wilma slocknar mellan halv tio o tio, i morse väckte hon oss 5 men jag tog aldrig ut henne igår kväll när vi lade oss vid halv ett så jag får skylla mig själv men hon sov så gott så jag hade inte hjärta att väcka henne. Idag var vi nere vid sjön så Ajax fick bada medan Wilma tyckte det va lite läskigt men hon gick i kanten i alla fall.
Hälsningar från “Wilma” Beeline Daily Express och matte Zuzana
P.S Hon har även fått prova på att leka med en måsvinge – det ska börjas i tid!

Efter badet

Här kommer en liten födelsedagsbild på Lova när hon fyllde två år i söndags. Det firade vi med en heldagsvandring. Allt går bara bra med vårt lilla busfrö, när vi inte är ute och springer och vandrar eller simmar, gillar hon att lata sig i solen på terrassen. Vi var och röntgade höfter och armbågar på henne i veckan, för att vara på den säkra sidan att hon pallar med alla upptåg vi gör. Allt såg finfint ut. Till sommaren skall vi iväg på hennes första långvandring i Jotunheimen nationalpark i Norge, det kommer hon alldeles säkert älska. 

Hälsningar från Lova /Beeline The Girl Is Mine och Magdalena Jansson & Henrik Fahlborg

Den 12 april blev Sixten “storebror” – en uppgift han tar på största allvar! Sixten, som aldrig träffat en bebis förut, blev helt betagen vid första mötet och inledde med en ömsint puss på munnen. Sedan dess har han haft full koll på lilla Sofia och kommer ofta till undsättning och försöker trösta när hon är ledsen. Vi är så nöjda och glada över vår trofaste lille “barnskötare” och tror att han blir en bra kompis till Sofia när hon växer upp!

 

Hälsningar Karin och Fredrik Folkeryd med Beeline Man In The Mirror

Hej!
En av Peggans favoritplatser, uppe på höjden av tomten med fri utsikt över vägen. Där kan hon låtsas att hon vaktar och då och då inta en stillsam jakt på en och annan kanin. Snart ska hon följa med till våffelbageriet i Hembygdsparken. Ännu en favorit!

 Ha en skön sommar önskar vi alla!
Lena och Beeline Kylie´s Smile “Peggan”

Hej

I onsdags var Gaia (Beeline Earth Song) på MH-test. Det gick jättebra, hon blev ju rädd men var snabbt framme för att kolla både spöken och rasslande kedjor. Hon är inte det minsta skotträdd och det är ju verkligen skönt. Resultatet kommer på en databas, jag antar att du vet var, men det kan ta ca 2 månader. Jag fick ett protokoll med mej hem.
Hoppas allt är bra med dej och alla vovvarna.

Hälsningar Gaia och Gunilla Hyrefelt

Hejsan!
I lördags fyllde lilla Ronja 2år och det blev lite goda ben till henne! Hon är en helt underbar hund och vi kunde inte fått en mer positiv och snäll vovve. Agility är himla roligt tycker hon också. Kanske kan det bli någon tävling i framtiden! Hoppas allt är bra med dig och dina hundar och lycka till med den planerade kullen!
MVH Ronja “Beeline The Lady Is A Vamp” och fam. Magnusson

2010

Hej 

Vi var tvungna att säga farväl till Selma den 3 september då hon snabbt insjuknande. Röntgenbilderna visade en större tumör vid lungan och flera mindre längs ryggraden. Det var förmodligen en av de mindre som tryckte på någon nerv för hon blev på mindre än en vecka helt förlamad i bakdelen. Det är synd och jobbigt att hennes kropp inte orkade mer då hon var så himla pigg i huvudet och hade bara några veckor tidigare simmat och lekt i Sandhammarens vågor. Men samtidigt är förstås nästan 13 år en hög ålder, hon hann verkligen vara med om mycket.

Jag är eventuellt intresserad av en ny hund så småningom och att det ska bli en Engelsk springer spaniel är jag ganska säker på. 


Vänliga hälsningar

Matilda Hedström med familj och “Selma” Beeline Image of Angel

Selma var en duktig agilityhund – här poserar hon med sin prissamling:

Hej!
Det var länge sen vi hörde av oss, men Figaro mår bara fint. Just nu går han en lydnadskurs. Han är verkligen en riktig vän, både för mig men även för mina anhöriga. I dagsläget har jag två syskonbarn som är under halvåret och Figaro är så snäll mot dem. Dock älskar han att sno deras strumpor och ofta gör han det med en sån precission att ingen märker det innan man ser barnens fötter. Han har fortfarande mycket lek i sinnet men det är hans stora charm. I somras hade han och jag riktigt fina morgonpromenader i skogen där han gick lös i över en timme. Hans hälsa är kanon och det märks att han har goda anlag. 

Jag bifogar en bild från förra vintern.
Hälsningar Lisa Johannesson med “Figaro” Beeline The Great Wall

Vi holder sommerferie i disse uger og nyder det friske vejr ved Vesterhavet. Monty er nu 1 år gammel og vi har megen glæde af og med ham. Han nyder også ferien og mener det giver ret til at sove i sengen ……Billede er fra denne morgens tur på standen – smukt!

Hanne Simony och Beeline Moonwalker

Här är allt bra och Uffe har börjat göra sig hemmastadd. Var väldigt försiktig första dagarna men nu börjar det bli ordentlig fart på honom. Köket är fortfarande lite otäckt, ser sin spegelbild i kylskåpet, vi har nämligen svarta blanka kylskåp/frys/diskmaskin och det är läskigt. Rabatterna i trädgården har fått sig en omgång och gräsmattan en del hål 🙂
Har testat att gå små korta sträckor i koppel, var inte poppis första gången men igår var det rätt kul, finns ju ganska mycket att upptäcka utanför trädgården också. Fick göra ett kort besök på jobbet i morse och blev utsedd till ”Tranås snyggaste kille”. Ja han är helt oemotståndlig, världens gulligaste hund.
Hälsningar familjen Hyltberg med “Uffe” Beeline I´m Your Man

Malva hälsar att hon idag har bott i Hittarp hos familjen Jacobsson i ett år! Hon är en liten filur som gillar att spela fotboll, smyga på katten Sassie (som fräser bestämt och ger henne en snyting ibland) och att gosa med familjen. Promenader är roligare när vi är flera ur flocken som går med. Älskar att busa med Kenzo och äntligen är det baddax i havet efter sista löpet. Togen en liten simtur från badbryggan i april. Matte trodde inte sina ögon när jag kilade ut på den långa piren och tog första badstegen ner i plurret. Men oj vad det var djupt så det vara bara att simma på. Matte stod på bryggan och såg nervös ut men så började hon hejja och då blev det ju genast tävling! Så nu har fått “Fisken” säger Matte för det var garanterat 25 meter till stranden. Här kommer en bild från min födelsedag den 23 april. Kenzo kom på tårta.

 

Vi ses!

Fam Jacobsson och Malva – Beeline Three Times A Lady

Så var då Bilbo,Beeline Mango Chutney, borta. Det känns tomt efter honom efter de över fjorton åren han varit med oss. Jag är säker på att han jagar vidare på Dianas jaktstigar. Tack Bilbo för alla jaktupplevelser och allt annat du givit oss. Du var en mycket speciell kamrat.
Jaktkompisen Anders

Tack Anders med familj för att ni tog så väl hand om Bilbo. Eva

Skickar här en hälsning från 1-åringen Kenzo, här har han firats samt varit med om lill-mattes student. Att vara med på studentfest var väldigt jobbigt tyckte Kenzo, här var massa folk i huset långt in på natten så nästa dag sov han mer eller mindre hela dagen! Aktivitetskursen är nu avslutad och han gick igenom med godkänt, speciellt duktig på att spåra och lite agility övningar. Vi skall gå på en kort kurs i kantarellsök vilket matte ser mycket fram emot. Tänk att ha en hund som letar upp kantareller åt en ….

 Sommarhälsningar från Kenzo, Beeline Beat It, och Kia

 

Matte till Sixten ” Beeline Man In The Mirror” uppmärksammar på Facebook att han och hans kullsyskon fyller 1 år. Vi lånar ett foto på Sixten och säger grattis på födelsedagen till alla!

Här kommer bild på Lova när hon latar sig i gräset. Vi gjorde lydnadstest i veckan och hon klarade alla moment galant, utom kvarsittande med störning i två minuter. Det blev för mycket för henne, när två lösa hundar sprang förbi framför nosen på henne 

Vi får göra om momentet nästa vecka. Hoppas det går bättre då, så att vi får fortsätta i sommar med rallylydnad. Vi ska även gå en tvådagars prova-på kurs i rapport, senare i sommar. Tur att vi har en aktiv och glad vovve, som vill följa  med på alla upptåg som matte vill göra:)

 

Ha det så bra// Magdalena, Henrik & Beeline The Girl Is Mine

En hälsning från Ronja (Beeline The Lady Is A Vamp) som fyllde 1år den 23 april. Vi firade henne såklart, som du ser på bilden =)
Ronja är verkligen en jätte härlig hund och det känns som om vi alltid haft henne! Nu har vi även kommit igång med att börja träna lite agility och hon älskar verkligen det! Kanske kan hon bli en ny champion =) Att spåra är hon också väldigt duktig på så vi kan hålla på med lite av varje med henne.
Hälsningar Ronja m. familj

Här kommer ett inlägg från vår Gästbok på hemsidan:
“Jag var hundvakt åt vår Lady eller Beeline Black Bellflower (född juni 1999) när mina föräldrar var ute och reste. Jag vill bara skriva att det finns ingen hundras som är så underbar som Engelsk springer spaniel 🙂 I år fyller hon 11 år men hon är lika gosig,busig och lekfull som hon alltid varit! Jag är så glad att vi valde er kennel för Lady är en riktig glädjespridare som alltid får mig på bra humör. Kul att du fortfarande föder upp hundar. Jag är inne och kollar på hemsidan ibland och kan inte sluta le när jag ser alla nya små underbara valpar… Till alla er som funderar på att köpa en hund och gillar att vara ute mycket (den här hundrasen kräver mycket motion) kan jag varmt rekomendera den här kenneln! ”
Hälsningar Johanna

Här kommer en liten hälsning från oss i Vetlanda med Karmen (Beeline Lady Sings the Blues). Skoj att Karmen ska få halvsyskon till sommaren. Hoppas Siiri får en lite större kull denna gång. Fast för hennes del kanske det är bra med färre valpar i alla fall om de blir så busiga och vilda som Karmen.
Nina

Hej!

Här kommer en hälsning från vår kära Bilbos fjortonde födelsedag!! Vi är så glada över att han fortfarande är med oss och att han fortfarande är glad och pigg. Förutom problem med hörseln och att bakbenen börjar svika så är han helt fantasktisk. Vi njuter av varje stund tillsammans och är evigt tacksamma över alla år som Bilbo har skänkt oss så mycket glädje. Vi pratar ofta om vilken bra kennel han kommer ifrån, och tittar på bilder som vi tog i Tolg på Alice och kullsyskonen. Bilbo har varit aktiv och riktigt duktig på småviltsvakt, hans favorit har varit rådjur och duvjakt. Men nu är han pensionär och trivs bra hemma i stugvärmen.Det skulle vara roligt att komma förbi vid tillfälle, men frågan är om vi hade klarat av att se springervalpar igen…

 

Mång vänliga hälsningar!

från Anders och Eva Svensson i Bolmen/Ljungby och BEELINE MANGO CHUTNEY

Här kommer ett foto på vår älskade Lova. Jag är så glad att få vara hennes matte och hon förgyller verkligen min vardag med sina små bus. Tiden har gått så fort och hon har växt jättemycket. När man tänker tillbaka på hösten som gått, förstår man vad mycket hon har lärt sig och vad otroligt det är att de gör det så snabbt. 

 

Snart börjar äntligen lydnadskurs I på brukshundklubben. Jag har försökt vara där en del under vintern för att träna henne. När vi sitter i bilen på vägen dit, ylar hon och springer runt runt i sin hundbur, och blir alldeles till sig när hon ser var vi är på väg. Hon ÄLSKAR brukshundklubben över allt annat. Det är ju där det händer grejer.

 

Spårningen går också jättebra. Häromdagen när jag och en vän hade lagt spår och skulle hämta våra hundar i bilarna, rymde de båda två (säkert Lovas påhitt) och åt upp hela spåren i förväg….det såg ganska roligt ut och vi människor så nog så dumma ut.

 

Ha det så jättebra! Hälsningar från Lova (Beeline The Girl Is Mine), Magdalena & Henrik

När kommer vår och sommar?- Jag är redo säger “Kenzo”, Beeline Beat It


Hälsningar från Beeline Earth Song “Gaia” och Gunilla i Saxtorp 

Första hälsningen för året är en film som också kommer från Monty, se nedan. Han tycker att hemmet behöver möbleras om…

 

2009

Hej
Hvor er vi glade for Moonwalker, som vi har omdøbt til Monty – Murphy var for tungt! Han er en dejlig hvalp med ammser af gå-på-mod og energi, men også god til at lære nye tricks. Her får du et foto – dels fra den daglige gåtur og efter hvalpemotivation….. 

Hälsningar från Hanne i Danmark med Beeline Moonwalker

Här Nu är hösten här och då ska man mysa vid brasan!

Hälsningar från “Inez” Beeline Vanilla Sugar

Tänkte bara skicka några bilder på vår lilla älskling, som bara växer och växer för var dag som går. Det är svårt för oss att se det själva, men man ser ju på foton att hon blivit större. Idag har hon varit ensam i tre timmar alldeles själv och det har gått jättebra, men hon hade lämnat en liten välkomstpresent till Henrik innanför dörren när han kom hem på lunchen. 😉 Annars är hon ganska duktig på att säga till nu när hon ska ut och kissa. Hon är en riktig knähund, för hon gillar att sitta i knäet och gosa, även om hon fortfarande biter ibland. 

Ha det bra!

Mvh Magdalena & Henrik med “Lova” Beeline The Girl Is Mine

Här kommer en liten hälsning från Selma, Beeline Pearl River. Hon är en underbar hund, full av bus alltid på språng men så glad och positiv. Vi har gått färdigt valpkursen och det gick riktigt bra på slutet. Ska gå fortsättningskurs senare i höst. Nu går vi en viltspår kurs och det tycker hon är kul. I början tyckte hon att det var läskigt med blod doften i skogen och smög fram försiktigt ifall det skulle dyka upp något odjur! Men det gick fort över. Det är så häftigt att se hunden arbeta med näsan, och skönt att komma ut i skogen tillsammans.
Hälsningar Lotta och Selma

Hej!
Nu har jag äntligen kommit mig för att skriva! Jag måste börja med att Vilda är en helt underbar vovve. Hon är väldigt glad och pigg och ääälskar alla människor och hundar! Hon är även väldigt läraktig och väldigt duktig på att komma när hon går lös med oss i skogen. Det enda hon inte riktigt har förstått är att hon inte får stjäla vår mat… en och annan macka har hon knyckt men vi jobbar på det också.

Hälsningar Catrine och Beeline My China Girl

 

 

 

 

Hej

Det blev namnet Gaia,hon lystrar redan till det. Hon har träffat mina arbetskamrater och andra vänner och hon charmar alla. Det går bra och hon äter som hon ska,jag kom på att hon vill äta på fat, hon tycker det är lite läskigt att äta ur en skål. Hon busar och härjar med min andra hund, hon lyckas få fart på henne ibland. Gaia är duktig på att ligga fint och tyst i bilen och det går bra att lämna henne hemma om jag ska något ärende. (Men jag känner inte riktigt igen mina syrenbuskar.)

 

Hälsningar Gunilla och Gaia “Beeline Earth Song”

Figaro är så full av liv även om han fortfarande sover mycket. Han älskar att springa och hämta saker, dock är han ganska tråkig när man kastar något för han vill absolut inte lämna ifrån sig det igen utan ska gå och lägga det på sin plats. En riktig samlare. Han älskar andra hundar! När vi möter en annan hund ute så stannar hela hans värld. En annan riktig favorit är att bada, han blir som galen när vi kommer ut till havet.

Jag tror att han växer som han ska. Han hade en period då han inte var ett uns intresserad av att äta, men nu glufsar han i sig med stor aptit igen. Vi var hos veterinären för ett tag sedan och hon sa att han växte som han skulle. Figaro har haft en del magsjukor, därav veterinärsbesöket. Han är så himla snabb ute med att hämta något “gott” som till exempel en död mus eller hundbajs. Men det har varit bättre den senaste tiden.

På bilden i vattnet tror jag han håller på att göra något som han inte får för han har en speciell min då.

Lisa och Figaro “Beeline The Great Wall

Vilken lycka att vara matte till Sixten! Han är en mycket charmant liten herre som hunnit utveckla en stor personlighet, trots att han bara är 11,5 vecka. Den första tiden var han lite distanserad och försiktig – vilket berodde på att han inte mottogs särskilt väl av husets snart 7-åriga springer spaniel Selma. Men efter att ha blivit utsatt för diverse ”initieringsriter” så blev han efter 10 dagar accepterad som husets lillebror. Nu noterar vi tacksamt att det är mycket enklare att ha valp när man har en vuxen ”lektant”. De två har blivit ett riktigt radarpar och busar så mycket att vi ibland måste tvinga dem att komma inoch lugna ner sig. 

Sixten har lärt sig att ”kissa kissa” betyder att han ska kissa. I trädgården, tycker matte och husse. Men själv tycker Sixten att det går utmärkt att först gå ut och kissa och sedan gå in och slå en drill på golvet också! Och det är först de senaste dagarna han verkar ha accepterat att man KAN bajsa ute fast det är dagg i gräset!! Men vi jobbar vidare på hans tillkortakommanden och njuter av den korta tid då han är valp!

Hälsningar
Karin, matte till Sixten (Beeline Man In The Mirror)

 

Här kommer en rapport om hur det går för vår söta lilla Lova. Efter att ha matvägrat i en och en halv vecka, köpte vi Bravos färskfoder, och precis som du sa, blev hon helt galen i den maten. Kändes så skönt att se henne äta och nu har hon till och med fått lite mer hull känns det som.

 

Hon är så rar och vill gärna lära sig nya saker. När man ber henne ligga, kör hon för säkerhets skull hela registret av allt hon lärt sig hittills, hon sätter sig, kastar först fram höger tass, sen vänster och sen lägger hon sig ner:) Nåt måste ju bli rätt, så att jag får den där godisen, tror jag hon tänker.

 

I torsdags började vi valpkurs. Hon fick genast en kompis i en dunig golden och en liten dvärgpudel, som hon satte sig på;) Hon var nog glad för att hon inte var den minsta på kursen:) Hon var så duktig, men ville helst leka med alla valpar samtidigt. 

 

Hon är mycket social, både med människor och hundar. Hennes bästa vän är en stor dobermann, som hon är väldigt kaxig mot. Lova biter henne i svansen och öronen och är inte ett dugg rädd för den stora hunden. Hon har nog helt tagit över vårt hem känns det som. Hon blir jättesur om man inte skyndar sig att lyfta upp henne i sängen eller soffan när hon skäller framför dem, och duscha tassarna är nog det värsta hon kan tänka sig. En dam med humör!

 

Många hälsningar från 

Lova (Beeline The Girl Is Mine) Magdalena & Henrik 
Tänk vad tiden går fort när man har roligt !  Två veckor med en underbar valp som numera tilltalas Kenzo har bara svept iväg.

Han är en trygg, harmonisk liten krabat men har redan visat ett väldigt socialt beteende då vi var på valpträff för några dagar sedan. Det bekom inte honom alls något att han både var yngst och minst – jag kan väl hälsa och leka lite med stora hundar ändå –  !!! Att bli rumsren väntar han nog lite med, det är så mysigt att göra en hög speciellt på en matta !!??!!

Hälsningar Christina och Kenzo – Beeline Beat It

Hejsan!
Ronja har nu hunnit blivit 4 månader och hon har verkligen vuxit! Bitandet har lugnat sig betydligt och hn lyssnar mycket mer på nej nu. Förra onsdagen började vi på valpkurs med henne och det älskade hon. Så många nya valpar att leka med!!! Ronja hittade en kompis som var en bullmastiff. De hade jätte roligt ihop men de hamnade inte i samma grupp eftersom Ronja var äldre än henne. Men på pauserna träffas de och leker med varandra! Vi träffade för ett tag sen en som hade haft en springer spaniel från din kennel. Man träffar så många nya människor som ska klappa och prata med henne. Energi har hon som bara den och älskar att vara ute i trädgården och leka. Allra roligast är kurragömma! För 3 veckor sen vägde hon 10 kg men hon väger säkert mer nu. Det går inte att bära henne så långt längre. Ronja är himla morgontrött så ibland måste man bära ut henne på morgonen så hon inte ska kissa inne. =) Katterna låter hon fortfarande vara. Ibland går de fram till varandra och katten stryker sig mot henne och hon slickar den. Det ser jätte gulligt ut! =) Vi va på stranden nu i sommar så hon fick se havet. Men stranden var mkt roligare för där kunde man ju gräva =)  Så allting är bra här med lilla Ronja och vi hörs av senare.
Hälsningar Ronja (Beeline The Lady Is A Vamp) m. familj

Karmen har blivit 15,5 veckor och har tappat två framtänder. 90 % av hennes vakna tid går åt till att bita på något och finns inga roliga tuggben eller leksaker i direkt närhet går det bra med Rutans öron, kinder, tassar eller svans. Ja, hon försöker även använda katten Basker som tuggben men han är inte lika snäll och mesig som Rutan. 

 

Karmen ville inte ha halsband och koppel utan drog som ett jehu så jag har skaffat en sele som hon kan växa i istället. Det fungerar mycket bättre och det blir inga fler micropauser för att hämta luft. Just nu är hon visst så stor som en Jack Russel, ca 10 kg och ett huvud större än katten (Ja, han är jättestor). I kväll skall vi på en valpträff som min brukshundsklubb anordnar så valpar får träffa andra valpar och hussar och mattar får öva småsaker innan den riktiga valpkursen börjar. Karmen är riktigt duktig på att spåra spontant och gör massa andra trix för att få godis. Hon verkar lära av  Rutan när Rutan gör något och får godis, att om hon gör likadant får hon också godis. Det trodde jag inte hundar gjorde. 

 

Jag kan tala om att Karmen är precis så tuff och envis som horoskopet visade trots att hon bara är en valp. När hon träffade min systers två Tibetanska spanielar (heter de så i plural?) så sa den ena till riktigt barskt att hon skulle hålla sig på avstånd. Hanen på två år försökte försvara sina tuggpinnar och leksaker men Karmen var envisast och lurade till sist av honom dem. 

 

Nina och Beeline Lady Sings The Blues

 

Hej!
Ville bara skriva och tacka för allt engagemang du lägger ner på att fota och skriva om valparna! Det betyder verkligen mycket som valpköpare att kunna följa valpkullen. Och det känns både tryggt och roligt att du har ett sådant engagemang. Vi är så glada att vi hittade just din kennel!

Karin, blivande matte till Beeline Man In The Mirror “Sixten”

Bra saker med Karmen: Hon växer jättefort och kan nästan inte går rakt under Rutans midja längre. Förra fredagen vägde hon 8,3 kg men hon väger säkert ett kilo till, minst. Hon är varken för smal eller för fet utan alldeles lagom. Lite som Bambi med långa, tunna och rangliga ben. Hon har blivit mycket keligare den sista veckan 🙂 och vill gärna gosa och sova nära oss och blir glad när vi klappar och berömmer och kommer hem. Rutan ger upp sin integritet ibland och låter henne sova med kroppskontakt och det har hänt att de slickar varandras nosar efter maten. Annars “muckar” Karmen mest för att busa med Rutan genom att bita hennes öron, tassar eller var hon kommer åt. Rutan kan då ta upp korvsnöret så de kan kampa i stället men oftast blir det lek-bråk vilket jag måste avbryta när det blir för våldsamt från Karmens sida.   Karmen är mycket lättlärd när det gäller vissa saker. Hon bara älskar att åka bak i bilen med Rutan, hon kan Kom, Sitt och Ligg (med handtecken) och lyfter lite lätt på tassen när jag säger tass. Hon vet att hon skall kissa eller bajsa när vi går utanför dörren men det händer även inne då hon glömmer sig eller dörren är stängd och vi inte ser hennes trippande. Hon har träffat och lekt (och skällt på) andra främmande hundar och olika slags människor och olika miljöer. Nu har jag två veckor kvar på sommarlovet och då är första prioriteringen att stegvis lämna dem ensamma. Jag har gått till postlådan, runt huset, ner i källaren och vinden för några minuter. Och de har blivit lämnade i bilen i 10 minuter utan gnäll(givetvis inte då det var varmt – har termometer där de sitter). Och nu gäller det att jag övar in rutinen med att jag åker bort i bil. Hoppas det också går bra. 

 

Många hälsningar

 

Från 

Nina (& Janne) och Karmen-sita – Beeline Lady Sings The Blues

Nu väger Malva 9 kilo och i morgon är hon 3 månader! Hon växer så det knakar. Vaccinationen är avklarad och det gick hur bra som helst. Vi har varit på “turné” och hälsat på lite folk några dagar och hon har inga problem att känna sig hemma varhelst vi är. Det lustiga är att hon snabbt bildar sig en uppfattning om var det tillfälliga “hemma” är.  Inom tomtgränsen eller i direkt anslutning till bostaden är hennes tillfälliga trygghet vilket hon markera genom att inte vilja gå därifrån. Så det är mycket lock och pock och ibland får vi helt sonika bära henne därifrån, vilket börjar bli lite komiskt – och tungt.

Hon har fortfarande ett enormt bitbegär. Hon kan liksom inte kela utan att försöka tugga på ens händer eller kläder.

Ibland blir hon för tuff och “leker” farlig vovve genom att morra, gläffsa och hoppa. Då tar vi tag i nackskinnet och lyfter henne, vilket hon inte gillar. Men eftersom hon verkar vara utrustad med “teflonhjärna” har hon glömt det inom tre sekunder! Envis som synden.

Vi tränar lite då och då  på att stå fint och att bli borstad. Det gillar hon.

Ett besök av en Goldenhanne på tre år var väldigt skojigt. Freddy var så snäll så och lät henne göra vad hon ville. Han gjorde några tama försök att lägga tassen på henne för att lugna ner henne men det struntade hon i. Efter 1 1/2 timmas tempolopp blev han dock så lack att han äntligen gav till ett gläfs, och det räckte. De låg båda helt utslagna på altanen efter det.

Det är kul att gå i skogen, äter gärna hallon och blåbär och så simmar hon gärna eller bara doppar hela huvuden under vattnet. Regnar det vill hon inte gå ut vilket stör vår “potträning”. Vi har iallafall köpt in regnmunderingar till husse och matte. Finns det även för hundar? 🙂

I övrigt är hon ljuvlig och alla faller för henne.

 

Bästa sommarhälsningar från Beeline Three Times A Lady “Malvas” husse och matte Jacobsson i Helsingborg.
En hälsning från Alexandra och Beeline Justin Jubilation “Zilas” som nyligen fyllde 1 år. Grattis till hela kullen hälsar vi!

Hej!

Skickar några bilder på Milla. Hon har upptäckt att det är härligt att simma….

Hälsningar

Susanna och Beeline Juliet Jubilee

Hej!
Här är lite bilder på vår goa lilla Malva. Vattenbilderna är från idag förmiddag och hon var lika sugen på vattnet som de övriga dagarna. Idag är det varmt och hon sover mycket idag.
Hon har funnit sig väl trillrätta hos oss och i huset samt trädgården. Tomten/trädgården lämnar hon inte gärna, ens i koppel eller med godis som lockelse. Att sitta i cykelkorgen är inget problem och ej heller att gå i koppel när vi väl kommit iväg en bit.
En “olycka” händer väl nån gång per dag inomhus, men annars går det bra utomhus. Vädret är ju på det sättet med oss i dubbel bemärkelse så här i hemmastarten.
Jag tycker jag fått en stor förmån att få vara nästan ensam hemma med henne de första 2 veckorna, när Carina och tjejerna jobbar en del, vilket då också gjort att vi är lite längre i relationerna Malva och jag än övriga. Men det går bra och till och med Lisa, den yngsta av döttrarna och som inte var lika pro som övirga familjen på en valp, tycker nu att det är ganska mysigt, om hon bara får ha tårna ifred.

Vad vägde Malva när v hämtade henne? Har du nån uppgift på det? Vi har ännu inte vägt henne här hemma, men det vore kul att få mäta tillväxten så här efter 1,5 vecka hemma. Vi tycker allt att hon växt till sig bra på den korta tid vi fått ha nöjet att ha henne hos oss.

Soliga hälsningar

/ Fam, Jakobsson med Beeline Three Times A Lady


Hejsan!!!
Nu har vi haft vår lilla Ronja (Beeline The Lady Is A Vamp) i över 1 vecka och vi är så glada att det blev just hon. Hon är helt underbar!!! Hon är verkligen lättlärd och har redan lärt sig att sitta fint. Rumsrenheten går bra och det händer inte många olyckor inne. Igår stod hon till och med vid dörren och gnällde för att hon var kissenödig. Katterna är hon lite rädd för så dem har hon låtit vara ifred. Ronja växer som bara den och hon har en väldigt bra aptit. Nu i helgen åkte vi till Hässleholm med henne så att hon vänjer sig vid mkt folk. Det tog lång tid att ta sig fram för alla skulle hälsa och klappa henne. Ett riktigt litet charmtroll är hon!!!
Hälsningar Ronja m. familj

 

Hej Eva!

 Här kommer en liten lägesrapport:

 

Karmen fick direkt en vän för livet. Redan på första rasten på väg till Småland märkte vi att det skulle gå bra. De gillade varandra från första stund. Rutan var inte alls sotis utan bara nyfiken och ville leka och Karmen var inte rädd utan ville samma sak. Janne, som varit hundpassare denna vecka, säger att det har varit en fröjd att vara med dem. Det har varit enklare med två hundar än en då vi har OK pli på Rutan och hon fullkomligt ÄLSKAR att få en lekkompis. De leker som galningar en stund så faller de ner i en hög och sover en stund. Rutan låter Karmen få sova när hon vill (hon har själv dålig kondis så hon sover ofta själv då) men bjuder gärna upp till en låtsas-dragkamp om korvrepet när hon är vaken. Hon vet exakt hur hårt hon kan dra och hur mycket hon måste ta i för att försvara sig när Karmen hoppar på och biter hennes öron, tassar eller svans. Karmen är riktigt tuff med henne och jag är glad att Rutan inte är äldre och klarar av den lilla. Rutan har bara “verbalt” sagt till då Karmen försökte ta hennes morot och hon har inte resignerat riktigt då Karmen vill sova på henne. Ända lillla orosmolnet är katten som har blivit två år äldre sedan Rutan kom och lite mer tjurig än då. Han försöker behålla sin rang i klanen och vill därför inte vara borta för mycket. Men han gillar inte att Karmen kommer för nära då hon bits. Då slänger han ut en tass för att varna henne – som för en hund betyder LEKA! Så det är lite förvirring dememellan än så länge. 

 

Allt är m a o bra med Karmen: Hon äter med god aptit (3×1,25 dl plus belöningsgodis dvs matkulor), nu blir det 1,5 dl), leker, bits och tuggar på allt, sover (hela natten i sin öppna kanvasbur också och många gånger om dan var än hon befinner sig), kissar och bajsar när det är “brukligt” och till 75 % där hon skall dvs ute där hon får godis efteråt, går själv upp o ner för trappen (Det kunde hon redan när hon kom – ortoligt!). Jag har gjort rent hennes öron som har varit riktigt valp-smutsiga men luktfria. Är det OK om jag redan klipper lite inuti öronen då hon rejält lurvig?) Jag har också klippt tre klor utan problem. Tar fler i morgon så hon inte glömmer bort att det är skönt att bli ompysslad. Hon gillar att bli kammad 🙂 Vill helst sova under något medan Rutan vill sova högt. Hon är duktig att komma då vi visslar och har gått tre gånger i koppel (ca 50 m till brevlådan) tillsammans med Rutan och det verkar som hon kände sig vuxen och stolt då hon trippade fram som storasyster. Hur sött som helst! 

 

Tack för en underbar liten valp! 

Kram!

 

Nina och Janne med Beeline Lady Sings The Blues “Karmen”

Hejsan!

Nu var det ett bra tag sen du fick en uppdatering om lilla Humlan (SVCH Beeline Busy Bumblebee). Hon är som ungdomen själv. Energi så de skriker om det fortfarande, märks inte att hon blivit 6år.
Tävlingar har det stått väldigt stilla med på sistone men nu är hon anmäld till 2st lydnadstävlingar i juni så får vi se hur det går. Är bara att hålla tummarna.

/Emma


(Hoppar hon hopprep i sjön -undrar gammelmatte??)

Det börjar droppa in hälsningar från senaste kullen, här några exempel:

Hej!
Nu har vi haft Vilda sex veckor och det är underbart att hon bor hos oss. Hon har vuxit något enormt! I tisdags började vi på valpkurs och hon var absolut sötast i klassen. Jag är säker på att hon snart är bäst i klassen också för hon är otroligt läraktig! Hon snappar allt väldigt snabbt. Vår favoritlek annars är kurragömma och Vilda är en mästare på att hitta hela familjen. Det känns verkligen som hon har landat rätt hos oss.

Matproblemen som fanns precis i början är som bortblåsta, veterinären som gav henne 12 veckort vaccinationen tyckte till och med att hon hade lite hull. Som sagt, allt känns jättebra och hon har blivit en del av familjen.

Vi hörs, hälsningar från Cathrine och Vilda (Beeline China Girl)

 

Hej,
Vi har börjat lära känna varandra och Figaro är en fullständigt orädd hund. Han älskar människor, andra hundar och är hur nyfiken som helst. Jag har planerat att gå en kurs med honom, dels för att lära mig en del själv men också för att jag tycker det skulle vara roligt.

Han har ett beteende som jag är lite osäker på. Han har aldrig skällt på någon annan hund eller på någon människa när vi är ute, men ibland när vi kommer in och han har lekt så går svansen i ett på honom och han morrar och skäller. Jag är övertygad om att det är en lek han har men det är ganska svårt att få stopp på honom. Är detta ett normalt valpbeteende?

Hälsningar Lisa och Figaro (Beeline The Great Wall)

Hej Eva!
Jag ville bara berätta att Tilly (Beeline Chinese Art) mår utmärkt och är hur pigg och kry som helst, hon har redan vant sig vid de nya omgivningarna och trivs bra! Det funkar hur bra som helst med de andra familjemedlemmarna här och Tilly har blivit accepterad av både Pluto & Lissi som är våra andra hundar. Pluto har blivit en riktigt bra lekkramrat till Tilly och Lissi som en extra mamma. Dem busar och lekar med varandra och har alltid superkul och efter lek och stoj så somnar dem bredvid varandra i en stor säng 🙂 Här kommer med en bilde på Pluto & Tilly när dem har det som mysigast tillsammans! Jag hoppas allt är bra med dig och dina hundar så vi hörs igen.
MVH Rebecka & Tilly

 

Här kommer en hälsning från Selma och Lotta. Hon är helt fantastisk! Är alltid glad och tuff och framåt.Den gamla hunden Tintin har nu helt accepterat henne och beter sej som en styvmor. Det är en otrolig hjälp med en annan hund, som hjälper till med passning och som sällskap när man behöver lämna dom själv. Vi har ju kunnat va ute mycket och lekt i trädgården. hon har fått en
kompis i en skånsk-dansk gårdshund på ett år som leker jätte bra ihop med henne. Selma har också fått börja bekanta sej med hästarna, och hon verkar lite försiktig precis som att hon förstår att dom är stora och att man ska akta sej. Men jag passar noga, och har henne i koppel om
hon är med i stallet. Annars går hon lös med mej över allt på gården. Jag har vägt henne och förra lördagen vägde hon 4 kg. I dag har hon gått upp till 5 kg. Hon har blivit lite rundare tycker jag.
Hälsning från Lotta som är så lycklig över sin fina och underbara Selma! (Beeline Pearl River)

Hej!
Jag vill berätta att allt går jättebra med vår China Girl som numera kallas för Vilda. Hon är otroligt duktig och sover på nätterna, kissar så gott som aldrig inne och har funnit sig väl till rätta. Hon äter inte jättebra, förutom tulpaner som hon älskar! Väldigt charmigt med en liten valp som kommer springande med en tulpan i munnen men kanske inte den bästa dieten. Igår åt hon faktiskt hela målet som hon fick mitt på dagen och det kändes väldigt bra. Som nybliven matte är jag ju lite orolig för att hon inte ska få i sig tillräckligt med mat.  Hon är stundtals väldigt aktiv och busig, vilket är väldigt kul men ibland är hon lite väl bitig för att det ska kännas bra. Just nu gör vi allt för att avleda henne med tuggben och hennes leksak som hon får bita i. Har du annars något tips om hur vi tar oss an bitandet?  

Jag kan inte nog poängtera hur underbar hon är och det är oerhört kul att se att hela familjen är totalt uppslukade av henne.Vi hörs, Cathrine Jiborn

Grattis till valparna! Läste också att Ruffo ska få “småsyskon”, hoppas det blir fler denna gång.

 Ruffo har ett litet kompisgäng i skogen med bla hans gamla baby kompis Malte ( från hans lånekompis kull ) Malte och Ruffo är riktiga kompisar och bästisar. Det är så härligt att se dom springa tillsammans och hoppas verkligen att dom ska fortsätta att fungera ihop.

Som du redan vet så är vi så glada för Ruffo och vi säger det varje dag att vi hade tur som fick just honom. Han är så klok och väldigt gosig. Fungerar också mycket bra här på kontoret, beundrad av alla våra kunder som tycker det är en mycket skötsam och lugn hund för att vara så ung. Morgon rundan i skogen på 1-2 timmar är ju såklart ett måste innan vi går hit!

Ska hålla koll på din blogg när “syskonen” har kommit 🙂

Med vänliga hälsningar/ Marita, Max och Beeline Single Selection

Idag måste jag meddela dig den tragiska nyheten att “Walter” Beeline I Believe I Can Fly har lämnat oss. Han dog lycklig. Han jagade efter en hare och sprang upp på järnvägen och blev påkörd av tåget. Han dog omedelbart.

Walter förgyllde vår tillvaro den korta tid han fanns med oss och vi kan bara tacka för en underbar tid med en underbar hund.

 

Varma hälsningar

Anne-Li Strand

Hej här kommer ett foto på “Malte” Beeline Chevaliers De Malte
Hälsningar Carina


Idag har Beeline Summer Time Scene ”Skårpan” fått somna in.
Vill tack dig för den underbara hunden vi fick i Skårpan  och hennes dotter Kakan för hennes gener vidare här hos oss.

Kram Kicki
Finnlidens Kennel

2008

Hej 

Hoppas allt är bra med dig. här är allt bra. Tiden går och Strix har hunnit bli 6 år. Han föddes i nyårskullen 2001. 

Tänkte skicka några bilder och berätta att han mår bra, förutom att han blir lite stel i ena bakbenet ibland när han sprungit mycket. Jag har väntat länge på att husse skulle börja träna, men det kommer nog inte att ske, så jag har nyss gått en klicker kurs med honom som var mycket uppskattad!

Jag är medveten om att han inte står så optimalt på bilderna (på strandbilden äter han tång…). Säga bara till så ska jag anstränga mig lite och ta ett ordentligt kort på honom.

Önskar dig allt gott så länge

Mvh Solveig och Beeline Pommery Royal

 

 

 

Vi köpte Elvira 2007 och hon är våran goding.Hon tror hon är en liten knähund som inte tar någon plats….

Vi älskar henne för det lilla vilda djur som hon är. För tillfället går vi på agility och hon har gasen i botten så där får man bromsa upp henne så hon hinner tänka!

 .

Karina från Trelleborg med Beeline Sugar Water

Hej! Hoppas allt är bra. Har du några nya valpar på gång? Tänkte bara att vi skulle höra av oss att allt är bra med Grynet. Vi tycker hon är lite smalare nu, men fortfarande är det mat som är det viktigaste för henne (förutom att bli klappad och bada i hav/sjöar förstås!) Det var lättast att fånga henne på foto i köket. Där ligger hon och vaktar om det finns mat i ugnen eller något som står och ska svalna. Men som sagt, allt är bra med henne, hon är pigg o glad! 

Gunilla o Peter med FTP Flexible Friend av Vettin


Hej Eva!

Vill rapportera om att allt fungerar bra här i Höör med lille Tintin. Han är en riktigt fin hund, glad och vill vara till lags. Sådant som varit lite problematiskt börjar lösa sig, men vi vill gärna ha dina tankar om följande:

Han skäller på grävspaden! Och attackerar ogräset när jag rensar rabatten. Skällandet har blivit mer modest, men han är misstänksam mot de flesta trädgårdsverktyg: spadar, hackor, skottkärran. Jag har låtit honom nosa på allt ordentligt, lagt hundgodis på spaden och låtit honom tugga lite på trädgårdshandskarna, men han är fortfarande snar till att vilja gå till attack mot verktygen. Har du några idéer på hur vi ska få honom lugnare i trädgården?

Han tycker att vår minsting, Samuel 4 år, är smaskig och slickar honom ren både i ansikte och rumpa! Tintin är som en mor för honom, vilket fungerar bra när Samuel är pigg och vaken, men när han är trött på morgonen vill Tintin ändå fram och busa. Tintin är jätteglad över att få se Samuel efter en lång natt, men Samuel blir lite rädd. Är detta något som vi bara ska avvakta med eller har du några tips? Just nu får vi rädda Samuel varje morgon från den överentusiastiske Tintin.

Annars: tja, han gnager och busbiter, men jag tycker att vi börjar få koll på det, även om det är lite jobbigt om kvällarna när både han och vi är trötta. Han äter bra nu, men första veckan var det lite si och så med ätandet. Han verkar vara en smart hund, för han är lätt att lära. Han kommer på inkallning, kan vänta på sin tur vid maten och kan nästan sitta och vänta så att vi hinner titta oss om kring när vi ska gå över gatan. Han är inte rumsren, men är på god väg. Han verkar ha kontroll över sitt bajsande och olyckorna blir allt färre. Han är vänlig mot främlingar, både barn och vuxna.

En glad och snäll valp, helt enkelt.

Hälsningar
Karin och Beeline Julian Jubilance

Hej
Allt väl hoppas jag. Det är det här i alla fall. Jag har ökat upp Inez mat och hon har lagt på sig lite. Skickar med en bild också. Hur är det med Hedvig? Är hon fortfarande på ”jakt” efter en familj. Min bästa kompis och deras familj är eventuellt sugen på en hund till. De har ju redan Fille, Inez bästa kompis en field spaniel på snart ett år. Han är sällan själv hemma, mest med husse på jobbet och har lite svårt att vara själv. Skäller och blir lite orolig. Men när Inez är hemma hos honom går det bra. Även om vi åker på bio och lämnar de själva. Inez är ju trygg där, för hon är ju med dit alltid. Inez var ju där redan när de hade sin gamla golden tik. 

Tänk, nu har vi snart haft Inez hos oss i två härliga år!! Vi fick hem henne den 16/9-06

Hälsningar Inez m. familj.

Hej,

 

Hoppas att allt är bra med er.

 

Här kommer en hälsning från Zilas och mig.

Han har växt jättemycket och börjar bli riktigt tung. 

Aptiten är på topp och han äter alltid upp.

Han är jätteduktig på nätterna, det är en av katterna som väcker mig på morgonen, inte Zilas 🙂

Han börjar också få koll på att det går bra att åka bil.

 

Vi jobbar fortfarande mycket på det här med att han vill bita i mig. Det har blivit bättre men vi har en bra bit kvar.

Förra helgen var han som en ängel och jag tyckte att han hade gjort fantastiska framsteg.

Oturligt nog blev han jättelös i magen på måndagsmorgonen. Ingen påverkan för övrigt.

Men det är svårt att belöna när han inte kan äta. Han fick vällig, och sen fasades fodret in igen, men han var ju jättehungrig ändå.

Så första passet på valpkursen var en pärs. Momentet att kunna lugna sig på “befallning” hade vi heller inte tränat på tidigare så det fick motsatt effekt.

Men vi tränar och lär oss väl så småningom. Vi får se hur det går imorgon, då är det dags igen 😉

 

Men det är nog så att jag har en tuff kille här.

Han är jätteduktig på Kom och Sitt.

Vi försöker lära oss Ligg nu. När jag säger kommandot lägger han huvudet lite på sned och det syns hur han anstränger sig att försöka förstå – Otroligt sött! (när jag sen gör handrörelsen lägger han sig direkt)

Hälsningar Alexandra och Beeline Justin Jubilation

 

Hej Eva
Här kommer en liten hälsning från Inez med familj. Vi tillbringade 10dagar på Gotland och det var underbart. Inez kompis Filemon med familj var också med. Fille är en Field spaniel på snart ett år. Inez är som vanligt alltid lika lätt att ha att göra med, trots att löpet kom lite väl olämpligt när vi skulle resa iväg. Inez är en fröjd, vi skulle inte kunnat få en bättre hund säger vi jämt. Hon får så mycket beröm från omgivningen också. Vi var ute häromdagen på Hallands Väderö, då simmade Inez. Hon älskar inte det, men vi var med i vattnet så då var det djupa vattnet ok. Nu börjar våra fem veckor semester lida mot sitt slut, men flickorna är lediga lite till innan skolan börjar. Hoppas du har haft en skön sommar.

Många hälsingar från fam. Persson och Beeline Vanilla Sugar 

Hej, jag är på semester i Värmland med matte och husse och funderar på om det där med vatten är nåt att ha…
Hälsningar från Ruffo (Beeline Single Selection)

 

Hej
Jag har varit med familjen på Öland och campat, i tält en hel vecka. Vi hade det toppen, och hundbadstrand fanns det. Och när matte sa att det var dags att gå tillbaka, passade jag på att rulla runt i sanden, eller gräva mig halvvägs till Kina för att jag skulle få bada lite till. Jag bara älskar att bada och simma. Nu är vi hemma igen och allt har återgått till det normala, fast det är tur att vi har hundbad i Lomma också. 

 Varma hälsningar från Fliisan (Beeline Little Bit of Love)

Hej!
Vi köpte en tik av dig, -97, vet inte om du har möjlighet att komma ihåg henne; du kallade henne Moving moment och menade att hon liknade sin farmor;Jubilee Jewel. Jag var i kontakt med dig efter vi köpt henne, för hon hade urinvägsinfektion.
Hon är vår skatt. Tyvärr är hon nu dålig; matt och tungandad. Var igår på djursjukhuset, dem tog en hel del prover. men hon börjar ju bli en gammal dam, så dessvärre kommer det väl krämper med åren.

I alla fall har hon haft ett friskt liv tidigare, öronen har hon ju haft en del problem med, tills jag började med aloe vera, har ett spray att rengöra med sen en gelly. Blev en skillnad som natt och dag. Innan jag startade med det hade veterinären ordinerat cortison i förebyggande syfte, vilket ju är skönt att slippa.

Jag ska inte ta upp din tid mer nu. Skickar nån bild av vår gamla goding och ber att ev. få återkomma till dig nån gång om vi vill ha hund igen nån gång i framtiden. Vänliga hälsningar Annika (Beeline Moving Moment)
P.S Har en hemsida, i all anspråkslöshet, gör lite djurportätt på beställning, hon är avtecknad på 1-sidan; har du lust och tid är adressen; djurportratt.net


Här kommer lite bilder från vår kanotsemester där Zack givetvis var med. Han tyckte det var hur kul som helst att springa i vattnet och bada. Det var inga problem att ha honom i kanoten, han var riktigt duktig. Däremot hade han lite bråttom att gå i land i början vilket slutade med att han hängde med huvudet och frambenen under vattnet och vi fick lyfta upp honom med hjälp av flytvästens handtag. Nästkommande gånger lugnade han sig och väntade på sin tur att kliva upp. När vi kom hem sov han i hela två dagar, så trött var han.
Idag är det hans födelsedag och han har fått en riktigt klurig present som han verkar gilla.

Ha det bra hälsar Zack och Carola!! (Beeline Pure Waterpower)

Ruffo provar sin bäste kompis koja i bilen. De har varit nere på Gröningen och lekt sig trötta – de leker så fint ihop. Lika duktiga att sitta fint = godis! 

Hälsningar Marita och Ruffo (Beeline Single Selection)

Hej Eva
Hoppas allt är bra med dig, familj och hundar. Tänkte skicka en liten hälsning från Strix som föddes i nyårskullen 2002. Han är nu 6 år och har blivit en riktigt trevlig hund ( det har han i och för sig alltid varit..). Han är väldigt beroende av sällskap och tycker inte om att vara ensam. Det går bra en stund om Fjant ( vår dvärgpinscher) är med, men för det mesta är han med husse på jobbet. Bara han får vara med så är allt bra =)

Han är en mycket positiv hund med ett stort hjärta, tycker om i princip allt och alla, barn, kaniner, katter osv. Men vid 2 års ålder blev han över en natt hanhundsilsken. Hans stora passion i livet är smågodis. Det kan han sälja sin själ för. Korvar och köttbullar i all ära, men vad är det mot ett gelehallon eller en skumnapp???

Jag (Solveig) väntade länge på att Robban, min man, skulle börja träna med honom, då det var hans hund, men nu har det gått sex år så jag har gett upp och börjat träna honom själv. Bättre sent än aldrig. Han älskar att träna. Jag har tränat och tävlat lydnad i många år innan, men aldrig med en hund som lägger ner sånt engagemang! Han har ett fantastiskt fritt följ och ibland känns det som om han kan gå rakt fram hur långt och länge som helst utan att tröttna! Har även börjat träna shaping med klicker. Det hade han ganska svårt för i början, då det var han själv som skulle göra ngt och inte invänta ett kommando, men nu har det lossnat och han tycker det är jätteroligt. Hittills har han lärt sig att snurra och att gå bakom.

Vi har som synes på bilden fuskat med hans päls och sedan några år gjort en ekonomiklippning några gånger om året. Hoppas att detta inte får dig att rysa…

Ha det bra så länge önskar
Solveig och Strix (Beeline Pommery Royal)

Hej!
Här kommer ett litet collage med bilder på Gaia. Bl.a Gaias första simtag som hon tog igår den 7/6. Hennes kompis Vikki, som är en Landseer tik o är 5 år. Dom är för det mesta vänner, men ibland så far fan i dom o då är det fullt krig. Bara till o ta fram vattenslangen o dela dom ett tag. Lammungen o Gaia är bästisar!!! Men gåsen o ankorna måsten man skälla på varje morgon som man kommer ut, bara så att dom vet att det är jag som bestämmer. Vi trivs jättebra här i Everöd. Hoppas att du får en bra sommar!
Många kramar från Gaia, matte Eva, husse Christer o alla djuren. (Beeline Vanilla Ice)

Här i Örebro har vi jättefint väder. Hoppas ni har det i Skåne också. Igår var vi ute på promenad vid Hjälmaren och Zack badade för första gången. Skickar med lite bilder på honom under badandet.

Annars går det bättre med Zack nu. Han har börjat gå rätt så bra i koppel, vilket gör att vi går varje dag på liten promenad, ofta i skogen, det tycker han om. Vi har precis gått färdigt på en lydnadskurs och det har gett resultat även om han är väldigt ivrig än så allt fungerar inte så bra, men det är ett bra steg på vägen. Vi tänkte gå en lydnadsfortsättningskurs under sommaren eftersom det var så himla kul på kursen vi gick nyss.

Många hälsningar från Carola och Zack (Beeline Pure Waterpower)

Hejsan!

Tänkte skicka över lite kort på Marino. Han har blivit så stor nu. Ingen liten mammas valp längre. Det är väldigt fina marker runt oss, både att ströva i eller att lägga spår i. Det är inte så långt att gå till Lilla Hästefjorden så Marino kan bada där. Eller bada förresten, har blivit en badkruka nu och är lite halvrädd för vatten. Mycket skönare att bara lufsa runt i det.

Än en gång måste jag berömma både honom, dig och din uppfödning. En goare och trevligare hund har jag aldrig haft. Det finns inga problem med honom. Lugn när han ska vara lugn och som en raket när han ska vara pigg.

Ha de så gott och sköt om dig
Kramar Mia och Marino (Beeline Whiskey n´Water)

 

 

 

 Samtliga julhälsningar 2012 här!
 Samtliga julhälsningar 2011 här!
 Samtliga julhälsningar 2010 här!
Samtliga julhälsningar 2009 här!
 Samtliga julhälsningar 2008 här!

 
Samtliga julhälsningar 2007 här!
Samtliga julhälsningar 2006 här!
Samtliga julhälsningar 2005 här! LPI LPII Beeline African WhistlerTeddy blev nästan 15 år

 Beeline Whiskey And Water

 9 veckor, första dagarna i nya hemmet

   Beeline Little Bit of Love

14 veckor, i jordgubbslandet
   Beeline Hot Air Balloon

Sommarvandring 2003 på Skåneleden
Höstvandring 2005
Sommarvandring 2007 i Småland

 Beeline Party Parade

Fyller 1 år

 Beeline Kylie´s Smile

Julhälsning 2004

 Beeline Angel´s Smile

Julhälsning 2004

Wildas sommarhälsning 2005

 Beeline Reason To Believe
“Minna”

Vinterhälsning 2005

Julhälsning 2005

 Beeline Wigtown Bay

Gordon 10 år

 Beeline Distant Drums

“Kingen” för sina vänner

 Beeline I Believe I Can Fly

En fin jakttrofé, 2005

 Beeline Looks Like An Angel

 Ammie´s dagbok del 1
Ammie´s dagbok del 2
Ammie´s dagbok del 3
Ammie´s dagbok del 4
Ammie´s dagbok del 5
Ammie´s dagbok del 7
Ammie´s dagbok del 8

 Beeline Bruce Willis

 “Rädda Willy”

 Beeline Sweet ´N Sour

 Hälsningar från Holland

 Beeline Taco Seasoning

Dagbok, 12 veckor

 Beeline Web Witch

Flisa – på väg att bli husses jaktkompis

 Beeline Hunter´s Moon

14 långa år har tagit slut – husse och matte berättar

 Beeline Gilly´s Biscuit 

Mimmi – 14,5 år av livsglädje – trots allt

 SVCH Beeline White Gold

Min matte är ett våp!
Guiness korg är tom