Framgångsrik tävlingshelg

23 sep, 2019

Helgen den 21-22 september var våra valpköpare mycket flitiga på utställningar och i skogen. Ja även jag var med ena dagen 🙂
Det började med Springer Klubben Syds årliga utställning och i år dömde Annelie Karlsson från kennel Linmoor. Först ut var min “Russin” REVELATION IN BLACK TAMAAM och det var dagens största klass med 8 tikvalpar i valpklass 2. Russin skötte sig fint och blev 3:a med hederspris i denna konkurrens och med fin kritik.

Sedan var det bara killar från oss anmälda. I juniorklass debuterade “Nelson” BEELINE FOR THE WIN med matte Carina Fogelberg. Han vann sin klass med hederspris och fick också fin kritik så det var en bra debut.

Nästa var “Mason” BEELINE MADE TO MATCH som blev 2:a i unghundsklassen med hederspris och även han fin kritik. Mason ägs av Carina Johansson och det finns fina foton på honom i tidigare inlägg och det är ju tur eftersom vi inte lyckades få något bra på honom denna gång. Därefter var det “Elton” BEELINE RED SUN RISING som gav sig in i öppen klass visad av matte Lotti Larsson. Han visade sig också fint och blev 3:a med hederspris.

Nästa dag hade SKK nationell utställning i Eslöv med domare Jan Herngren och där var bara Mason och Elton med. Mason upprepade det hela och blev 2:a i unghundsklassen. Elton däremot slog till ordentligt och vann öppna klassen med CK. Det innebar att han gick vidare och tävlade om bästa hane och där slog han bland annat en championhane och slutade på en 4:e plats! Dessutom fick han reserv cert 🙂 Elton är drygt 2 år nu och har utvecklats mycket fint, han är för övrigt kullbror med vår Nikkei. Grattis till Lotti och tack till Lotta Ringwall som visade honom!

Men det var inte bara utställningar denna helg. “Mocca” BEELINE MAKE UP med matte Eva Hultman var ute i skogen och gick viltspårsprov. Det var första gången hon gick i öppen klass och det klarade hon med bravur så det blev ett första pris! Grattis! Nu håller vi tummarna för ytterligare ettor som ska leda till ett championat.

Stort tack till alla duktiga valpköpare som liksom vi tycker det är roligt att tävla i olika grenar – vi är så stolta över er och att ni visar att en springer från Beeline har både “beauty and brains”!

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv