Sorgen och glädjen de vandra tillsammans sägs det. Och visst är det så även med våra kära hundar. Sorgens dag kommer alldeles för tidigt och inom en kort tid har nu 2 mycket speciella hundar lämnat oss. Då behöver vi tänka än mer på all den kärlek och glädje som de skänkt oss.

Den första som vi sagt farväl till är vår kära “Penny” TROLLÄNGENS MY CATCH PENNY. Hon föddes den 18 november 2004 och var alltså på sitt 13:e år – en av de vackraste tikar jag ägt. Hon var e Ch Wongan Kadenza – u Ch Trollängens New Tricks.

Jag såg henne i valplådan hos kennel Trollängen redan vid 6 veckors ålder – men hon var inte till salu utan skulle till en uppfödare i Tyskland. Några månader gick och helt plötslig fick jag ett telefonsamtal där man undrade om jag ville köpa henne då den tyska familjen inte kunde ha henne kvar. Om jag ville! Hennes utställningskarriär blev dock kort, men hon debuterade på SKK Sofiero med att bli 3:a i juniorklass med hp.
Sedan ställdes hon ut på SKK i Göteborg där hon vann juniorklassen med hp. Bara några dagar innan hade hon höftledsröntgats men det var en chock när vi fick resultatet som var att hon hade C på höfterna. Det är tufft när man ser alla förhoppningar grusas när vi hade hoppats på många fina valpar efter henne. Penny bodde dock kvar hos oss ett antal år som en otroligt mysig familjehund, alltid lika glad och snäll och högt älskad av min barn. Främst av min yngsta dotter som gav henne tillnamnet “Uffe” och “Uffepuffen” – kärt barn har många namn.

När barnen flyttat hemifrån tyckte nog inte Penny det var så roligt hemma längre så när en tidigare valpköpare till oss hade mist sin hund och sökte en ny bestämde vi att hon fick flytta till dem. De har tagit så väl hand om henne under åren och jag vet att de saknar henne mycket.

RIP Penny – run free!

Vi har också sagt farväl till “Bullen” BEELINE EXCLUSIVE EXPORT, född 28 juni 2001, han skulle alltså ha blivit 15 år om några månader. Jag har skrivit om Bullen tidigare i bloggen så du kan söka upp och läsa mer om honom där. Han var mycket speciell redan som valp, född i en kull med endast 2 valpar. Han köptes av en svenska, Anette Bäck, som då bodde i Holland. Så här skriver Anette till oss nu: “Bullen somnade in hemma i sin soffa.Han lämnar ett stort tomrum efter sig, också hos mig trots att det är många år sedan att han var i min närhet hela tiden. Jag kan med största säkerhet säga att jag aldrig kommer att få ha glädjen av en så fantastisk hund igen.”

RIP – run free Bullen!

Pin It on Pinterest

Share This