Domaruppdrag hos Springer Klubben

6 jun, 2016

IMG_5368

Springer Klubbens avdelning för Östergötland/Småland hade vänligheten att bjuda in mig till att döma deras utställning i Norrköping i juni. Det var roligt att få frågan och det var en ära att få döma alla de fina springer som kom. Jag körde upp redan kvällen innan och hade frågat de valpköpare jag har i trakten om de hade möjlighet att komma så vi kunde träffas lite – detta för att det är en outtalad regel att man inte anmäler för den domare som man har hund ifrån. Marianne med Embla och Åsa med Moltas kom och vi hade en trevlig stund tillsammans där de berättade om allt de hittar på med sina hundar. För mig är det alltid kul att se hur de små valparna har utvecklats när de blivit äldre. Jag passade på att ge lite trimtips mm.

IMG_5362

Det blev sedan en perfekt dag för en utställning på Himmelstalundsfältet, solen sken från en molnfri himmel utan att det var alltför hett. Den som är nyfiken på alla resultat kommer säkert att kunna se dessa på deras hemsida senare så jag ska inte skriva dessa här. Jag måste säga att jag blev imponerad över den höga kvaliteten hos så gott som samtliga hundar. Det började med några underbara valpar och toppades av några fantastiska veteraner där den äldsta var 10 år, vilket det var svårt att tro. Det var som sagt en fröjd att få gå igenom alla och mitt totala intryck är att tikarna var snäppet bättre än hanarna, att så gott som samtliga hade mycket bra rörelser och vackra huvuden med det rätta springeruttrycket. Dessa saker är det allra viktigaste för mig. Utställningen var mycket välarrangerad med mängder av priser, fina placeringsskyltar med springer spaniels på och ett fint vinnarbord. Bedömningen bröts också av att vi åt gemensamt lunch i gröngräset – så trevligt initiativ!

IMG_5369

Min vinnare av BIR och BIS blev den mycket vackra tiken Ch Barecho Either With Or Without You, ägare Maria Herbertsson, feminin, elegant och så välkonstruerad. Bästa hane och BIM/BIS2 blev den likaledes mycket vackra och välgående hanen, Ch Trollängens Ohio, ägare Lisa Årdh, som dessutom blev Bästa Veteran. Typmässigt en perfect match enligt mig och precis den springer som jag tycker väldigt mycket om. Här är några foton på de fina vinnarna! Tack till alla!

IMG_5389

IMG_5374

birbimnorr

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv