Club Show och 30-årsjubileum

16 jul, 2017

För 30 år sedan, det vill säga 1987, genomförde Springerklubben sin allra första utställning med beteckningen Club Show. Det är en specialutställning som i regel har engelska rasdomare och som då och sedan dess lockat ett stort antal springerälskare att mötas. Den första hölls i Furuvik utanför Gävle och om jag inte minns fel var det långt över 100 anmälda vilket var rekord för den tiden. Jag var där men minns idag inte så mycket annat än att det var helt fantastiskt när en hund från min uppfödning BEELINE SUNSET STRIP “Sunny” blev Best In Show för domaren Agnes Evenröd. Sunny ägdes av Catarina Bengtsson men jag hade förmånen att få visa honom. På den tiden hade vi inte så bra kameror så detta är ett av de få foton jag har från tillfället.

30 år senare styrde jag och Lotta Ringwall kosan mot Odensbacken utanför Örebro där Springerklubben höll sin jubileumsutställning. Min nya bil, såklart hundanpassad, testades för första gången och vi fick plats med all packning och 3 hundar den här gången.

Vi hade bokat övernattning kvällen innan på ett B&B i utkanten av Kumla, det var på en gård som passande hette Hunden&Hästen. Här är Lotta på väg upp för att bli visad till vårt lilla hus.

Utanför låg ett jättestor åker där vi kunde släppa hundarna så de fick rusa och leka efter den långa resan.

Så blev det utställningsdag och det var nog sommarens varmaste dag hittills. Solen sken från en molnfri himmel som såklart är vackert men lite jobbigt för hundarna. Men med vårt tält och lite trixande hade de svalt och bra ändå på den fina utställningsplatsen.

Domare var mrs Sally Hall från kennel Hollybrook och vi blev inte BIS den här gången men jag är ändå så glad och nöjd med våra hundars resultat. “Zamantha” BEELINE MAGIC CHICK gick för första gången i öppen klass och det var lite tufft att då möta hela 25 tikar i klassen så hon gick inte vidare. “Flisan” BEELINE PRECIOUS PEARL hade precis löpt och då tappat större delen av sin päls, eller som domaren sa, det var synd att hon hade glömt pälsen hemma 🙂 Trots det blev hon utplockad bland de 8 bästa av de 25 tikarna i klassen – mycket bra! “Sally” WILDOMARS SATA SALAMAA var på sitt livs 3:e utställning och gick i unghundsklass som också var jättestor med hela 20 anmälda tikar. Sally charmade domaren och blev först uttagen bland de 4 bästa och vid sista rundan knep hon till slut 3:e platsen och fick ck. Så glad och stolt över henne! Här är Sally:

I bilen hem hade vi Sallys fina priser, koppel, matskål och en massa hundgodis. Dessutom vann jag en väldigt fin canvasbur som kommer till användning vid kommande utställningar. Avslutningsvis var det roligt när bestyrelsen uppvaktade mig med en flaska vin till minne av jubileumet och Beeline Sunset Strip. Så mycket roligt man får uppleva genom att ha hund!

 

 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv