Att fixa rufset

17 jan, 2016

selmatrimNu efter helgerna är det dags att se över hur din hund ser ut. Tiden har kanske inte räckt till med jul. och nyårsfirande och jag kan se att många ser ganska rufsiga ut när jag träffar dem eller ser foton. Det är inte svårt att hålla efter pälsen på en springer men såklart måste man få lite tips och lära sig hur man ska göra. Den hjälpen får alla som köper valp av oss. Idag var till exempel “Selma” BEELINE MAGIC ME, 6 månader, på sin första trimning som ingår i valppriset. Då visar jag vad som är viktigast i vardagen och även det som är mer “finputs” och även det allra viktigaste faktiskt, att man har rätt verktyg.

 

mayatrim

theiatrimmasMan kan också gå på kurs hos Springer Klubben och det gjorde Jeanette med Maya BEELINE AYALA ROSÉ (ovan), också idag. Även Christine med “Theia” BEELINE AMARULA ART var med på kursen. Visste du att det tar inte mer än ca 10 minuter i veckan och sedan ca 1 timme varannan månad för att sköta pälsen och därmed också undvika problem med hud, öroninflammationer och andra problem? Om man inte har den tiden så kanske man ska ha en annan ras i stället tänker jag, det finns inget så tråkigt som att se nedklippta springers som beror på att ägaren tycker det är “jobbigt” att sköta pälsen. Jag är dock glad för att de allra flesta som köper valp av oss tycker det är roligt att hålla sina hundar i bra kondition!

Visst finns det inget vackrare än en välskött och vältrimmad springer med sina silkeslena öron och behäng i lagom mängd?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv