Kull 2, födda 2 juni 2024

Mor: Beeline Christmas Celebration “Akiira”
Far: Goldmoore´s Catch The Day “Ralph”

 

Här kommer uppdateringen för både vecka 6 och 7! Vecka 6 var så galet tråkig för valparna som inte kunde komma ut på grund av ihållande regn och åska. Det gick inte ens att fota inomhus för det var för mörkt, så trist! Dock kom de faktiskt ut någon timme på altanen när Jennifer, Akiiras matte, var här på besök. Det var uppskattat att få uppleva lite nytt!

Idag är de 7 veckor och nu har de kunnat vara ute i 4 hela dagar, så skönt för dem! De har intagit hundgården och har så roligt där med alla saker att leka med. I helgen har vi ju haft tropisk värme så de har varit ute till nästan 21.30 – ingen av oss har velat gå in! Under de här dagarna har valparna också haft besök, dels av en av valpköparfamiljerna dels av min dotter och dotterdotter. Det är underbart att se så sociala valparna är och för varje dag har de tagit mer och mer av trädgården i besittning. Det behövs egentligen inte så mycket leksaker där – det allra roligaste är löv, grenar och alla växter!

De äter nu 4 ggr om dagen och alla utom 2 har strålande aptit. Vet inte riktigt vad det är med de 2 som äter mer försiktigt, kanske det är chocken med värmen som gjorde att de kom av sig. En sista avmaskning innan det är dags att åka är nu gjord och den första trimningen av öronen har de också fått uppleva. De tog ljudet från maskinen med stor ro. Ja så har det såklart varit den sedvanliga veckoklippningen av klorna.

Under den sista veckan håller vi tummarna för att vädret blir snällt mot oss så vi kan njuta av att se valparna bli allt modigare i trädgården. Det känns som de ligger lite efter eftersom de missade nästan en hel vecka pga regnet. Men det kommer de att ta igen snabbt! Jag vet att alla väntar spännt på besked om vilken valp som ska bli deras och jag ber om ursäkt men det kommer bli extra väntetid den här gången. Det beror på att jag själv ska behålla en av tikarna och det är min själ inte lätt att välja bland dessa 6!! Det är i och för sig ett gott betyg att alla fortfarande är aktuella 🙂 Jag avvaktar veterinärbesiktningen som ska göras på fredag så det inte kommer någon otrevlig överraskning där – sedan får jag nog singla slant om jag inte bestämt mig före!

Här kommer foton och film:

 

De växer och växer…så den här veckan var det dags att flytta från valplådan och den lilla hagen till rummet bredvid där det finns en större hage och där de kan leka utanför den också. De anpassade sig riktigt snabbt och har haft riktigt kul med de besök som också kommit den här veckan! Mycket att undersöka och att bita i…

Nytt har också varit gemensam matskål och det har gått bra några dagar men, och det är ganska vanligt, så har en del valpar bättre teknik att greppa maten än andra och då blir de också tjockare. Så redan nu kommer jag att introducera varsin matskål i stället så jag har bättre koll att alla får det de ska ha. 

Alla valpar är glada och framåt och nu längtar vi efter att få sommarväder så de kan komma ut för första gången. Här regnar det en gång i timmen och har gjort det nästan 2 veckor tror jag, det är så tråkigt när man har små valpar. Håll tummarna att nästa gång ni får se foton så är det från trädgården!

 

Som vanligt går tiden i rasande fart och valparnas utveckling också! Nu är de redan små individer som viftar på svansen när jag kommer in till dem och de känner igen min röst och börjar pipa. Varför undrar du kanske – jo de förknippar mig med MAT 🙂 De är riktigt matglada och äter nu valpfoder uppblandat med Monsters valpmousse som tydligen är smaskens. När man får mer energi så behöver man också mer utrymme så valplådan har utökats med en mindre hage. Akiira ligger fortfarande gärna hos dem och även hon somnar efter att hon gett di – se de härliga fotona där de somnat i en hög. Vi har också gjort den del tråkiga och jobbiga saker – enligt valparna – dvs vi har klippt alla klor och de har blivit avmaskade en första gång 🙂

I söndags när de var 4 veckor passade vi på att ta enskilda porträttfoton på dem – så gulliga!

 

Här kommer äntligen albumet för Akiiras valpar! Tyvärr har jag inte haft tid att uppdatera vecka för vecka som jag brukar med andra kullar – skyller på att Tians kull tagit mesta tiden de första veckorna. När de åker till helgen hoppas jag kunna återgå till normalt. Som vanligt händer det dock inte så mycket med valparna de första veckorna, det är äta, sova, äta sova. Akiira har varit en av de mest exemplariska mammor jag någonsin haft. Hennes mamma Nikkei var också mycket duktig men Akiira slår faktiskt henne. Hon är så mån om de små och ligger hos dem mycket så de kan dia när de vill och sedan håller hon dem rena. För bara några dagar sedan öppnade de ögon och öron så nu kommer det att hända så mycket mer framöver – häng med på deras resa!

Valparna är registrerade i SKK nu och temat för kullen är Dans eller “Dance”. Här är deras namn i stamtavlorna:

 

Håll till godo med foton!