Vem kan det vara…jo BEELINE BRUCE WILLIS med vattenpassion som en äkta springer!

lopsedelBruce Willis försökte simma till Danmark

Från Kvällsposten som rapporterade på hela mittuppslaget:

“Springer spanieln Bruce Willis, kallad Willy, flydde från matte Josefin Granqvist och simmade hela vägen ut i Öresunds flintränna. Först efter två timmar kunde han räddas av brandkår i det 13-gradiga vattnet. – Hela kallbadhuset jublade. Nu måste brandkåren få en tårta för att de räddade Willy, säger Josefin.

willisI filmen “Rädda Willy” är det en späckhuggare som ska räddas. Den Willy som igår blev ett fall för Malmö brandkår är sämre rustad för kallt vatten. Dramatiken började vid lunchtid när Josefin Granqvist var ute och rastade Willy på hundfältet vid Ribersborg. – Eftersom det var så varmt lät jag honom gå ner till vattnet utan koppel, säger hon. Vad som egentligen rörde sig i det lilla hundhuvudet är oklart. Willy har inte själv kunnat svara. Klart är att Willy är en hejare på hundsim. I full karriär kastade han sig i vattnet och började i högsta fart simma mot Danmark. Alla solbadare och besökare på Kallbadhuset blev snabbt engagerade i räddningsarbetet. Tina Sandgren, 26, kastade sig själv i vattnet för att rädda hunden. – Flickan som äger hunden började gråta hejdlöst och stämningen blev snabbt panikartad. Jag kände att jag bara måste göra något, säger hon. Men Willy visade späckhuggartakter. Efter 15 minuter orkade inte Tina mer. – Jag började bli ordentligt utmattad i det kalla vattnet. Därför var jag tvungen att vända tillbaka till stranden, säger hon. Ett stort antal strandbesökare med mobiltelefoner larmade såväl sjöräddning som brandkår. Men båtförare Alf Harold på brandkåren fick snart erfara att arbetet skulle blir svårt. – Det låg många föremål och flöt ute i havet. När vi först trodde att vi hade sett ett hundhuvud körde vi dit i full fart. Men det visade sig vara en flaska, säger Harold. Först efter två timmar ute i havet kunde Willy räddas. Då tog brandmannen Krister Svensson ett ordentligt tag om hans nacke och fick upp honom i båten. – Då var vi två kilometer från den svenska kusten. Men vi har fått höra från båtar ute i Flintrännan att han varit ända där ute och simmat. Han måste alltså ha vänt innan vi fick tag i honom säger Krister. När räddningsbåten närmade sig kallbadhuset steg jublet. – Jag fick göra en segerrunda med Willy både på herr- och damsidan säger överlyckliga matte Josefin. Willy gör efter simturen definitivt skäl för det fulla namnet Bruce Willis. Och efter att ha blivit ordentligt utfodrad på kallbadhusets café åkte han och matte till brandkåren för att överräcka en tacktårta. – Willy gillar fortfarande vatten. Men i fortsättningen får han nöja sig med badkaret eller mindre insjöar säger matte.”

En uppfriskande simtur, tänkte nog Willy, och kunde inte riktigt förstå varför det blev sådant ståhej. En liten lagom simtur på två timmar och några kilometer är väl inget att bråka om..att rasen är byggd för timmars arbete i iskallt vatten kunde ju varken brandkår eller Kvp:s reporter veta! Å andra sidan hade jag nog inte själv haft nerver till att inte ingripa på alla möjliga sätt. Modigast i hela sammanhanget var väl tjejen Tina som tappert försökte simma efter honom – eller hur?

Så nu vet ni det i Danmark – ser ni en våt springer stiga upp på stranden hos er – kan den mycket väl vara från kennel Beeline!

Eva

P.S Vem Willy är efter? Pappa är Sanque´s Mel Gibson och mamma är Mistily´s Angel in Disguise