Så sorgligt

5 okt, 2018

För några dagar sedan var vi glada då vi var helt säkra på att Peggy var dräktig. Men för att kolla upp ungefär hur många valpar det kunde vara så gjorde vi en ultraljudsundersökning i veckan. Det blev nästan en chock när det visade sig att hon enbart har en valp. Det är närmast obegriplig att två unga friska hundar som undersökts noga var gäller ägglossning och spermiekvalitet (extra noga eftersom det var en lång resa till Polen) och där vi hade 2 mycket bra och enkla parningar – inte får en normalstor kull. Vi har aldrig varit med om det tidigare.

Det är jättetråkigt för er som tingat valpar såklart. Det är också tråkigt för Peggys matte som gärna vill behålla en valp själv och då hade det varit trevligare att ha några att välja mellan. För oss är det tråkigt då vi hade hoppats att äntligen få in den svarta färgen igen som vi varit utan i många år.

Det är minsann ingen dans på rosor att vara uppfödare. Vi får ändå hoppas på att den enda valpen kommer att vara pigg och frisk. Sedan får vi bita ihop och ändå börja planera framåt. Klart är att vi kommer att para om Sally redan på hennes nästa löp eftersom hon bara fick 2 valpar. Vi gör helt enkelt om kombinationen med Rory. Prel kommer hon att börja löpa i december. Under 2019 kommer vi att para Iza och Adéle, mer info om de kommande planerna kommer du att hitta under Planerade kullar inom kort.

Så här deppig kan en springer se ut – det är vår stämning just nu…

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv