European Dog Show 2023 Herning

22 maj, 2023

Vi har varit på EDS 2023, en stor utställning i Herning i Danmark med totalt 18 000 hundar, varav 77 springer. Vår ras bedömdes av Vibe Börregaard Madsen, kennel Siegers, och det är alltid som bäst att bli bedömd av raskunniga domare. Tyvärr hade vi otur så alla 4 hundar från vår uppfödning som var anmälda kunde inte delta utan det blev bara “Nelson” Beeline Pocket Money som visades av Lotta Ringwall och så min “Tian” Beeline Pocket Money som deltog.

Nelson har inte var mer än på ett par utställningar tidigare så vi hade inte så stora förhoppningar. Därför fick vi nästan glädjechock när han blev klassvinnare i öppen klass hanar med ck! Han gick sedan vidare till bästa hanhundsklass dit 16 hade kvalat in och han blev utplockad bland de 8 bästa. Stolt och glad! Du kan se fler foton och film på Nelsons egna sida.

Tian var bara steget efter då hon blev 2:a i öppen klass tikar med ck dock ej uttagen i bästa tikklass. Du kan se foton och film på hennes egna sida.

Dagen efter var det Dansk Spanielklubbs specialutställning med domare Jane Eyington, kennel Meadowdale, England. Här kom Nelson 2:a i öppen klass och Tian 3:a, dock utan ck. De var i gott sällskap då domaren var extremt snål med ck.  Det finns foton och filmer även från denna utställning på deras sidor.

Så stolt över min fina uppfödning!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv