Ester

lever/vit född 2018
e Nord UCH Astrospring´s Orion 
u Beeline Magic Chick

Stamtavla och övriga uppgifter finns HÄR

Ester är den tik vi behöll i vår Retrokullkull under 40-årsjubileumsåret 2018. Du kan läsa mer om bakgrunden och om kullen HÄR. Både Esters mamma och pappa, och därigenom hon själv, har vår stamtik Ch Brigadoon C Remy Martin längre bak i sin stamtavla. Ester är också 10:e generationen efter vår andra tik från samma kennel, Brigadoon Fern of Easingwold.

Vi har endast del i avelsrätten på Ester, till vardags bor hon hos Stefan och Helena i Rydebäck alldeles nere vid stranden. Perfekt ställe för en springer spaniel! Så här beskriver de själva Ester:
” Är pigg på allt. Positiv energi och en stark motor. Tycker om att lära sig nya saker och det ska gärna gå snabbt. Tar sina uppgifter på allvar och är även uthållig. Älskar att springa, leka, gå och nosa på “sin”strand vid Öresund. Springer snabbt och kraftfullt. Badar,simmar och dyker gärna. Sommartid har husse och Ester tagit simturer tillsammans. Viltspår är också en aktivitet som tilltalar Ester. Hon är klar med anlagsprovet och håller på att träna för start i öppenklass. Är också en mysig familjehund som gärna ligger i soffan, oftast på matte. Ester är barnbarnens favorit och de leker, tränar och gosar tillsammans.”

Ester hade sin första kull 2020 och du kan se och läsa mer om valparna HÄR.

Sommaren 2019 blev Ester godkänd i anlagsklass på viltspår och vi håller tummarna för start i öppen klass 2020! Hon var snubblande nära att vinna Springerklubbens Syds springerrace 2019 men slutade som 2:a. Du kan se foto och film från det tillfället HÄR

Se fler foton av Ester i hennes galleri nedan, men först en några filmer som Stefan gjort:

Stefan har gjort ännu en fin film om Ester