OM BESÖK HOS OSS I CORONATIDER

 

Vi har alltid haft i princip öppet hus och varmt välkomnat alla besökare, framför allt valpköpare, men även vi måste tänka på att begränsa risken för smitta och vi har därför tagit fram några riktlinjer som vi kommer att hålla oss till vid besök oavsett skäl. Dessa riktlinjer baserar sig på råd från Folkhälsomyndigheten och Svenska Kennelklubben.

Vi är sedan länge uppkopplade mot sociala medier och du har alltid kunna följa våra hundar och valpar via hemsidan, facebooksidan, instagram, youtube m fl kanaler och vi kommer nu att utöka möjligheterna till kontakt på detta sätt, t ex genom videosamtal.

Till dig som är intresserad av rasen och/eller vill tinga ur kommande kullar:  Tyvärr måste vi be dig vänta med besök tills vi säkert vet att det finns en valp för din räkning. Då vi får flera förfrågningar i veckan så finns inte möjlighet ens av tidsskäl att träffas innan. Vi prioriterar besök från de som fått erbjudande om en valp, vilket innebär att valparna ska vara födda. Du hittar massor med information om rasen och våra hundar här på hemsidan under tiden. Bor du i närheten av oss går det oftast att hitta möjligheter att komma och träffa våra hundar vid olika gemensamma träffar eller vi kan förmedla kontakt till någon av våra befintliga valpägare som finns i närheten av dig och som kan berätta om sin hund och erfarenheter av rasen och mig som uppfödare.

Till dig som tingat valp i kommande kullar:  När valparna är födda och om ni fått besked om att det finns en valp reserverad för er: Normalt brukar man komma och hälsa på valparna när dessa är ca 4 veckor. Om vädret tillåter att valparna kan vara ute är hela familjen välkomna men vi kräver att ni tvättar händerna vid ankomst.  Vi vill gärna veta hur många personer som kommer då det är begränsat som ni vet. Om vädret är sådant att det är inomhus som gäller måste vi tyvärr begränsa till att det enbart är en person som kommer in i huset, även denne efter att ha tvättat händerna först. Särskilda åtgärder kommer även att gälla vid hämtningen av valpen, se SKK:s råd i länken nedan.

Här kan du läsa SKK:s rekommendationer för uppfödare och valpköpare: https://www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/tips-till-uppfodare/  Jag hoppas på er förståelse. Tack!