Den 8 oktober arrangerade Springerklubben Väst sin Open Show i Fjärås på en fantastisk anläggning som heter Anderssons Gård. Det var mycket som blev fantastiskt denna dag och det började nog med att jag och Lotta, som samåkte, såg den mest underbara regnbåge på vägen upp. Den gick verkligen över hela himlen och var så stark i färgerna. Jag tänkte att det bådade gott och att det nog skulle gå bra för våra hundar – vilket visade sig stämma! Normalt brukar den här typen av utställningar samla kring 30-talet hundar men den här gången slogs alla rekord på 75 st, vilket nog är det mesta som varit hos Springerklubben. Domare var Solveig Holth, kennel Ursa Major i Norge.

Vi hade inga hanar med oss så det blev lite lång väntan innan det blev dags för våra tikar men det var trevligt runt ringen så vi led ingen nöd. Först ut var BEELINE CHRISTMAS CELEBRATION “Akiira” i juniorklass. Hon är bara 9,5 mån så det var hennes debut i officiell ålder. Det var 9 juniortikar och domaren tyckte mycket om Akiira och placerade henne som nr 1 och senare som 7:e bästa tik. I finalen mötte hon juniorhanen som hon slog och därmed blev hon BIS Junior!

Därefter var det dags för BEELINE FIRST LADY “Ellie” som gick i unghundsklass som samlade 11 tikar – och hon blev placerad som 2:a. Hon slutade sedan som 5:a bästa tik. 

I samma klass debuterade även BEELINE TROPICAL TWIST “Yatzy” med likaledes debuterande matte i ringen. Det gjorde de med den äran då Yatzy blev 6:a och även hederspris, något som annars endast brukas ges till de 4 först placerade.

I öppen klass var det sedan dags för BEELINE RUN TO THE SUN “Nikkei” och hon tog storslam kan man säga. Först vann hon denna stora klass, sedan vann hon bästa tik. I finalen slog hon hanen och blev först BIS Öppen och till sist slog hon även hanen i tävlan om BIS! Så Nikkei blev BIS – det var helt fantastiskt! Tack till SK Väst för en välarrangerad utställning och tack till alla för de fantastiska priserna, bilen var verkligen fullastad när vi åkte hem.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv